2018 Ekim Anneleri

Kizlar bebisleriniz kac aylik oldu tam olarak ve kahvaltida oglen yemeginde aksam yemeginde neler veriyorsunuz?
1.5 ay önce biz de yaşadık canım bazı bebeklerin öyle oluyormuş sağlık ocağında bir yaşına kadar olabilir öyle sorun yok dediler sürekli kabuk oluyor düşüyor tekrar oluyor bizim
Sagol canim. Rahatladim. Doktor daha mesaji gormedi.
İnternette baya araştırdım bazı çocuklarda oluyormuş öyle sıkma canını
:)))hayır canım
Patates ve havuç
canım mutlaka arada iri parçalar kalmıştır
Birde alerjiniz varmıydı kaka mukuslu görünüyor
yuttuklari bu kadar iri degildi ondan sasirdim.midesinde mi birlesti acaba.alerji durumu yok ama kaka hep mukusluydu.
alerji için dr görüştünüz mü tahlil yapıldı mı

Kizlar bebisleriniz kac aylik oldu tam olarak ve kahvaltida oglen yemeginde aksam yemeginde neler veriyorsunuz?
kızımda süt alerjisi var yoğurt vec sür içeren mamalar kullanamıyoruz şu an
Sabah alerjik mama
Öğlen sebze püresi havuç patates brokoli denedik
İkindi meyve püresi genelde muz
Yatmadan birkaç gündür su ile pirinç ununu pişirip yarım cay kaşığı pekmez ile tatlandırıp veriyorum kilo alması için zayıf bir bebek
Az miktarda veriyorum
Anne sütü sık sık veriyorum gecede ıyi emiyor
20 sinde 6 aylık oluyor kızım

Pirinç unu mu veriyorsunuz yanlış bilmiyorsam prinç unlarının içindekiler kısmında süt ürünü içerebilir yazıyor sizde bi risk oluşturmadı sanırım

Selam herkeşlereeee :)

H sonu ilk defa termal otele gidecegiz cocuklu bir aile olarak :)
Eylulun cantasini hazirladim ama yinede kafamda binbir soru. Onuda mi alsam bunuda mi vs. Var mi aman sunu unutma dediginiz tecrubeli anneler?
Burun aspiratörünü aldın dimi :) günlük kullandığın şeyler lazım işte orda.. iyi tatiller ❤

Pekmez şeker ama. Tabi siz bilirsiniz

Pirinç unu mu veriyorsunuz yanlış bilmiyorsam prinç unlarının içindekiler kısmında süt ürünü içerebilir yazıyor sizde bi risk oluşturmadı sanırım
kullandığımda sade pirinç unu süt yok içerebilir ibareside yok sıkıntı yapmadı

Tatlara alışınca bir öğün sebze, bir öğün meyve, bir öğün yoğurt. Ama ilk defa tadarken tek tek ilerlemek daha iyi sanırım. plojovic daha iyi bilir, ben çok kurallı gitmedim oğlumda. Kızımda henüz o aşamaya gelmedik

5 ay 7 günlük erken başlattı doktor
6.aya kadar nişastalı yiyecekler dışında mevsim meyvesi ve sebzesi verebilirmişim

3 gün kurali uyguluyorum sadece günde 1 çay kaşığı tadım yapiyorum

Kızım 3 gündür kaka yapmıyordu, bugün 3 kere zorlanarak yaptı. Her seferinde feryat figan, ısıracak yer arıyor.. belim ağrıyor tüm gün kucakta debelenip durmasından.. aman neyse ki yaptı kurtuldu :)) tombiş bebek iyi hoş da, taşımak cidden zor. Hareket gelince biraz zayıflar mı ki? Oğlum 1 yaşında silkeledi tüm kiloyu, bi daha da almadı.. gerçi kızım abisini epey solladı :) oğlum da tombik sayılırdı ama boğum yoktu :) kızçem tam yumoş :)))

L Lawinya34 5 ay 11 gunluk. hergun yedigi kadar yogurt (ortalama 4-5 mama kasigi) diger seyleri de 3 gun 3 gun gidiyoruz yiyebildigi kadar (1-3 mama kasigi) simdilik gunde 2-3 öğün seklinde.elma armut havuc denedik.

ay ben bizimkini zor tasiyorum (7 kiloya yaklasmistir) sizin 9-10 kilo fenadir tasimasi.ama bogum bogum ne tatlidir :) kilo aldi almadi derdi yok iste ne guzel.

sonra gurur duyuyorlar 5-10 cocuk büyüttüm. biz öyle 30 cocuk büyütürüz..
Zaten küçükleri büyükler büyütüyor. Annemler 5 kardeş, ilk iki kız, sonra 3 erkek. İlk erkek kardeşi ailecek baktık diyor annem. İkinciyi teyzem büyütmüş, en küçüğünü de annem. 16 yaş var aralarında. Sadece emzirmeye veriyordum diyor annem

ay ben bizimkini zor tasiyorum (7 kiloya yaklasmistir) sizin 9-10 kilo fenadir tasimasi.ama bogum bogum ne tatlidir :) kilo aldi almadi derdi yok iste ne guzel.
Evet avantajı kilo tasam yok :) 10 gün önce 9 kiloydu... Boğumlar yavaştan kayboluyor, boya yayılıyor kilo artık. Ayından büyük gösteriyor, öyle çok şişko değil de :) mesela 4 aylık kontrolde ebe 6 aylık gibi demişti

rahmetli babaannem epey cocuk dogurmus arada ölenler olmus.6 tanesi gunumuze kadar gelmisler.babam hep anlatir babaannem giyimine kusamina cok duskunmus manto diktirmeye ilceden sehre gidermis sacini yaptirirmis (1960lar). en buyuk halam yazik diger 5 cocugu buyutmus.5i de meslek sahibi olmus.kendisi cocuk buyutmekten okuyamamis. E elaelif123

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…