Geçmiş olsun canım ❤ hasta olunca veya burnu tıkalı olunca emmek istemez bebekler. İyileşince normale döner kuzucuk ❤Yok izin vermiyor ki. Kavga dovus damlatiyoruz. Bugun babasi evde duracak. Ben izin isteyemiyorum. Mudurum ucretsiz izne ayrilabilirdiniz diyor... zaten cok meme emmiyor. Meme manyagi cocuguma bi haller oldu. Az az sık sık icirin sutunu dedim. Ben de hep agiz mendiliyle sildim. Pamuk islatip serinlettim. Sagolun.
Uzun süredir böyle canım çok yoruldum artık en son ne zaman uykumu aldım hatırlamıyorum pert bir halde okula gidiyorum, alerjiden mi kaynaklı acaba, kullandığımız şeyler hep aynı ama wellcare d vitaminini, biogaia, neocate mamaAllah kolaylik versin canim. Her zaman mi oyle?
Bizim gece uykumuz cok guzeldi ama bugun hastayiz. 10da uyandi. Bayagi sicakti. Atesi 37.3 cok degildi ama bir saat boyunca agladi. Burnunu acmaya calistikca ve meme vermeye ugrastikca daha cok agladi. Pazardan beri boyle yapiyor. Cok korkuyorum. Gunduz kolundan asi yerinden iltihap da aktigi icin herhalde agrisi var diye calpol verdik. Biraz sonra sustu. Su an mozart esliginde gulucukler saciyor.
Ilac verdigim icin uzgunum ama aglamaktan bir sey olacak diye cok korktuk.
Kiz yat da uyusana.ben valla yatardim.uyku rekorunu kirdi artik uyanmasa ben uyandircaktim. 10 saat uyunur mu.uyaninca da yataginda konusuyo kendi kendine.cins cocuk.peki o deliksiz uyudu ben uyuyabildim mi.hamilelikten beri uykularim bozuldu. gece sık sık uyaniyorum.
Benim telefonumda kayıtlı bir liste var. Onu paylaşayım. :)
BEBEK İÇİN VALİZ İÇİNDEKİLER
●Bez, ıslak mendil, alt değiştirme örtüsü, desitin pişik kremi.pamuk , küçük kavanoz ve termos
●Emzik, kutusuyla beraber. Emzik askısı
●Ağız mendilleri
●Burun aspiritörü ve serum fizyolojik
●Telsiz
●Kıyafet, çorap, battaniyeler, istediğin elbise, yelek
●Alt açma minderi
●Puset(ana kucağı), bebek arabası
●Reflü Yatağı
●Şapka, Atkı
●Emzirme önlüğü
●D vitamini
●ateşölçer
●havlusu
●şampuan
●Bebek yağı
●demir ilacı
●calpol
●Bir kaç oyuncak
Ek gıdaya geçiştiyse
●Kapaklı mama kabı, silikon kaşık (kutulu olan), önlük, alıştırma bardağı
:)
Of cok kotu agladi gercekten. Gece 15 dk. 7 dk falan uyudu.Hadi bakaliimmVosVos35 Nilsibel benzer seyleri yazmaya girdim ki hah dedim atak haftasina hosgeldiniz
Dun aksam ilk defa susturamadik Eylulu en son arabaya koyduk ve disari ciktik banyoda yapmisti havada buz ama sardim iyice
Arabada 10 dk sonra uyudu eve ciktik yatirdik 2 de 4 te 5-6:30-7-7:30 da uyandi
Dun gece bende calpol verdim cunku agrisi var gibi agliyordu valla pertim cikiyor artik ne olacak boyle bilemiyorum
Allah kolaylik versin canim. Ben ogretmen oldugum icin vakit buluyorum. Bu ders sinifin yarisi gosteriye gitti. Digerlerine de film izletiyorum.merhaba kızlar nasılsınız herkes iyimi ya merak ediyorum,çalışan ve yazamayan hiç vakit bulamayan bir ben miyim
Canını sıkma canım bak bir şey çıkmayacak inanıyorum benAsi yerinin fotografi icin doktorumuz abselesmis gorunuyor, cocuk cerrahisine gosterin dedi. Cok uzgunum. Insallah cani acimaz kuzumun.
Ben de en son rahat ettiği yerde bırakarak kısmi çözüme ulaştım.. o sırada abisinin ayak ucuna kıvrıldım uyumaya çalıştım, zira kendisi beni çağırıyor :) kendimi klonlamak istiyorum. Ataklı bir bebik, anneci bir abi, ihmal edilmiş bir baba var evdeHadi bakaliimmVosVos35 Nilsibel benzer seyleri yazmaya girdim ki hah dedim atak haftasina hosgeldiniz
Dun aksam ilk defa susturamadik Eylulu en son arabaya koyduk ve disari ciktik banyoda yapmisti havada buz ama sardim iyice
Dun gece bende calpol verdim cunku agrisi var gibi agliyordu valla pertim cikiyor artik ne olacak boyle bilemiyorum
Calpol verdik diye kimse kendini fazla suçlamasın kızlar, ağrı çekmesinden iyidir kuzunun.. aile hekimine, diş çıkarırken rahatlaması için diş jeli süreyim mi dediğimde, onun yerine calpol ver daha iyi demişti. Patacetamol bu, emzikli ve hamile kadınlara da uygun en zararsız ilaç. Vücuttan kolay atılıyor. Bebişe de 1 çay kaşığı veriyoruz, o da yarısı geri akıyorHadi bakaliimmVosVos35 Nilsibel benzer seyleri yazmaya girdim ki hah dedim atak haftasina hosgeldiniz
Canim beni emmiyor mamayida artik uyumak icin aliyor yoksa ara ogunlerde istemiyorBence biraz fazla olmuş. Sanırım kahvaltıyı 7. Veya 8. Aydan itibaren başlatmak lazım. Öyle söyledi doktorum ve okuduğum kaynaklar da aynı yönde. Daha 6 ayı dolmamış. Kase kase öğün vermişsiniz. 5. Ay tadımlık olmalı doyumluk değil, ana gıda anne sütü veya formül mama olmalı. Ben böyle düşünüyorum.
Kucuk kase zaten oyle buyuk degil bide anne sutu almiyor mamadanda bikti uyumak isteyince veriyorumnormalde zaten 6 aylik olunca tadimlik yemesi lazim.hadi biz erken basladik.kahvaltilar corbalar falan bi de kase kase cok geldi bana da.yani o miktarlari ve yumurta peynir filan ben anca 7 aylik oldugunda baslamayi dusunuyprum.zaten 6-9 aylik bebeklerin gunlul ek gida alimi 2 cay bardagi maksimum diye bir doktor soylemisti.9-12 ay arasi 3 cay bardagi.gunluk miktar bu.rahatsizlanmasa da siz yine de cok yuklenmeyin bu ay daha tadimlik.
Ben yeniden d vitamini vermeye başladım, sağlık ocağı bu sefer farklı marka verince deniyim dedim. Bırakayım en iyisi.. artık güneşli günler başladı, güneşten alırız d vitamini :) sağol hatırlattığın içingece sık uyanan bebislerin durumu kullanilan damlalar, mama, bez vb. seylerle ilgisi olabilir mi acaba.ya da giydigi kalin ya da ince geliyordur belki.cunku burda birileri damlayi degistirince rahatladigini yazmisti diye hatirliyorum. E exelanss U Umudumbitmedi_Nilsibel ya da gun icinde cok uyarana maruz kalmak da huzursuz ediyor olabilir belki.aklima gelenleri yazmak istedim sadece :)
Gecen gece 12 defa kalkti metehan.o gece hic uyumadim.ertesi gecede 4 kere kalkinca gece 2 de ağlaya ağlaya.esim bi yeri agriyor geliba dedi.calpol verdik cay kasiginin ucuyla.yarisi akti zaten.sabah 9 a kadar 7 saat kesintisiz uyudu.belliydi bi agrisi vardi.saglik ocagindaki doktora söyledim.sürekli vermeyin uyumuyorsa diye dedi.bazi anneler bebekleri uyusun diye fitil veriyor dedi.Calpol verdik diye kimse kendini fazla suçlamasın kızlar, ağrı çekmesinden iyidir kuzunun.. aile hekimine, diş çıkarırken rahatlaması için diş jeli süreyim mi dediğimde, onun yerine calpol ver daha iyi demişti. Patacetamol bu, emzikli ve hamile kadınlara da uygun en zararsız ilaç. Vücuttan kolay atılıyor. Bebişe de 1 çay kaşığı veriyoruz, o da yarısı geri akıyor
Canim bilemiyorum ki.prima kullaniyoruz bastan beri.saglik ocaginin verdigi d vitaminini kullaniyoruz.uyku yapar dedi ebe.gece sık uyanan bebislerin durumu kullanilan damlalar, mama, bez vb. seylerle ilgisi olabilir mi acaba.ya da giydigi kalin ya da ince geliyordur belki.cunku burda birileri damlayi degistirince rahatladigini yazmisti diye hatirliyorum. E exelanss U Umudumbitmedi_Nilsibel ya da gun icinde cok uyarana maruz kalmak da huzursuz ediyor olabilir belki.aklima gelenleri yazmak istedim sadece :)
Her akşam verilmez zaten, ben hasta olunca verdim. Nadiren çok huzursuz olduğunda, ağlaması değişince verdim, hissedersin zaten ağrıdan ağlaması farklı olurGecen gece 12 defa kalkti metehan.o gece hic uyumadim.ertesi gecede 4 kere kalkinca gece 2 de ağlaya ağlaya.esim bi yeri agriyor geliba dedi.calpol verdik cay kasiginin ucuyla.yarisi akti zaten.sabah 9 a kadar 7 saat kesintisiz uyudu.belliydi bi agrisi vardi.saglik ocagindaki doktora söyledim.sürekli vermeyin uyumuyorsa diye dedi.bazi anneler bebekleri uyusun diye fitil veriyor dedi.
Esim de bidaha calpol vermem dedi.ama cocugun bi yeri agriyor.gece 12 defa kalkarmi yoksa.caninin acisindan meme emmiyordu.habire ağliyordu.
Canim bilemiyorum ki.prima kullaniyoruz bastan beri.saglik ocaginin verdigi d vitaminini kullaniyoruz.uyku yapar dedi ebe.
Ama nerdeee..
Hangi damlaymis degistirdigi.bizde degistirelim.belki farkeder.
Sürekli gece ağliyor.besik salliyorum sabaha kadar.yoksa alip gezdirmek yada ayakta sallamak daha yorucu.
Benim kiz normalde gece 6 saat uyuyup uyanip 3 saat daha uyuyordu. Gunduz asla uyumaz ama.gece sık uyanan bebislerin durumu kullanilan damlalar, mama, bez vb. seylerle ilgisi olabilir mi acaba.ya da giydigi kalin ya da ince geliyordur belki.cunku burda birileri damlayi degistirince rahatladigini yazmisti diye hatirliyorum. E exelanss U Umudumbitmedi_Nilsibel ya da gun icinde cok uyarana maruz kalmak da huzursuz ediyor olabilir belki.aklima gelenleri yazmak istedim sadece :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?