2018 Ekim Anneleri

Maşallah prensese.metehanda kilosuna göre boğum yok.tombis de görünmüyor.kuacagima alinca da ağır gelmiyor.aksina bana bir yumak gibi geliyor.

Ya kızlar gece uykunuz nasıl yarım saate bir mızirdaniyor sabaha kadar beşik sallamakla geçiyor zamanım, uykumu almadan okula gidiyorum,eller kafa bir sağa bir sola gidiyor ayaklar kaldır indir anne sütü yok mamayi da zorla içiyor zaten çok yoruldum

Allah kolaylik versin canim. Her zaman mi oyle?
Bizim gece uykumuz cok guzeldi ama bugun hastayiz. 10da uyandi. Bayagi sicakti. Atesi 37.3 cok degildi ama bir saat boyunca agladi. Burnunu acmaya calistikca ve meme vermeye ugrastikca daha cok agladi. Pazardan beri boyle yapiyor. Cok korkuyorum. Gunduz kolundan asi yerinden iltihap da aktigi icin herhalde agrisi var diye calpol verdik. Biraz sonra sustu. Su an mozart esliginde gulucukler saciyor.
Ilac verdigim icin uzgunum ama aglamaktan bir sey olacak diye cok korktuk.

L Lawinya34 5 ay 11 gunluk. hergun yedigi kadar yogurt (ortalama 4-5 mama kasigi) diger seyleri de 3 gun 3 gun gidiyoruz yiyebildigi kadar (1-3 mama kasigi) simdilik gunde 2-3 öğün seklinde.elma armut havuc denedik.
Canim benimkide ayni 5 ay 11 gunluk cokmu yukleniyorum cocuga sabah yumurta sarisi labne oglen 1 kase corba yogurtla aksamda 1 kase corba yogurt la zarari olurmu cocuga su ana kadar rahatsizlanmadi

Canim benimkide ayni 5 ay 11 gunluk cokmu yukleniyorum cocuga sabah yumurta sarisi labne oglen 1 kase corba yogurtla aksamda 1 kase corba yogurt la zarari olurmu cocuga su ana kadar rahatsizlanmadi
Bence biraz fazla olmuş. Sanırım kahvaltıyı 7. Veya 8. Aydan itibaren başlatmak lazım. Öyle söyledi doktorum ve okuduğum kaynaklar da aynı yönde. Daha 6 ayı dolmamış. Kase kase öğün vermişsiniz. 5. Ay tadımlık olmalı doyumluk değil, ana gıda anne sütü veya formül mama olmalı. Ben böyle düşünüyorum.

Selam herkeşlereeee :)

H sonu ilk defa termal otele gidecegiz cocuklu bir aile olarak :)
Eylulun cantasini hazirladim ama yinede kafamda binbir soru. Onuda mi alsam bunuda mi vs. Var mi aman sunu unutma dediginiz tecrubeli anneler?
Benim telefonumda kayıtlı bir liste var. Onu paylaşayım. :)
BEBEK İÇİN VALİZ İÇİNDEKİLER
●Bez, ıslak mendil, alt değiştirme örtüsü, desitin pişik kremi.pamuk , küçük kavanoz ve termos
●Emzik, kutusuyla beraber. Emzik askısı
●Ağız mendilleri
●Burun aspiritörü ve serum fizyolojik
●Telsiz
●Kıyafet, çorap, battaniyeler, istediğin elbise, yelek
●Alt açma minderi
●Puset(ana kucağı), bebek arabası
●Reflü Yatağı
●Şapka, Atkı
●Emzirme önlüğü
●D vitamini
●ateşölçer
●havlusu
●şampuan
●Bebek yağı
●demir ilacı
●calpol
●Bir kaç oyuncak
Ek gıdaya geçiştiyse
●Kapaklı mama kabı, silikon kaşık (kutulu olan), önlük, alıştırma bardağı
:)

Bi bakiyim canım ben de..
Dolabı havalandırdım, mutfağı da bütün gün havalandırdım. Şimdilik ağır koku dağıldı, belki de gazı bitti :) akşama bakarız diyor beyzade

Bisy cikmasinda insallah gecmistir :) cok korkarim ev kazalarindan.Hele boyle kokular,zehirlenme vs.Dogalgazdan zehirlenmistik annemle ondan sanirim korkum :) Allah korusun minicik yavrular var evlerimizde❤

O sapirdatmalar vs hep gelisimlerinin ve icgudulerinin bi parcasi,hatta eline aldigi herseyi agzina goturmeleri❤
Hep agzini acip almasini bekleme canim.Patates zaten cok tat olan bisy degil.Bide ezsekte sividan koyu sonucta onlar icin farkli bisy.
Tepkisini hisset :) sonrada deneyebilirsin.
Yarin ve diger gunde az verip dokunup dokunmadigini anlayabilirsin.Sonra bisy yapacagin zaman cesitlendirmede direkt elinde olur.

Kızlar yoğurdu pastörize sütten mi yoksa günlük açık sütten mi mayalayacagiz zira acik sutun omru kisa
Ömrünün kısa olması iyi bisy.
Ben her zaman acik sut kullaniyorum oylede devam ediyorum.Ama guvendigim gibi olmasa gunluk cam sisede alirdim.

Selam herkeşlereeee :)

H sonu ilk defa termal otele gidecegiz cocuklu bir aile olarak :)
Eylulun cantasini hazirladim ama yinede kafamda binbir soru. Onuda mi alsam bunuda mi vs. Var mi aman sunu unutma dediginiz tecrubeli anneler?

Atesölceriniz yaninizda olsunda :) esya fln halletmissindir zaten :)

Fotografta daha buyuk cikmistir diye dusunuyorum.Koseli kirilan yerler oluyor mu? Parmagimla yoklayip ezdiriyorum onlarida ben.Ama yine de süt kakasindan farkli oluyor evet.Bebegini öğürtmüyorsa sorun yok aslinda.Yine de doktorunun gorusunu almakta fayda var onun gozuyle.

Kizlar bebisleriniz kac aylik oldu tam olarak ve kahvaltida oglen yemeginde aksam yemeginde neler veriyorsunuz?

Haftaya 6 ay doluyor.175 gunluk yani tam 25 haftalik :) 5 ay 22 gün :)) Hesaplar oyle cesitli ki gün gün :)))))
Ben 3 gunle ilerliyorum daha tadimlik kivamdalar.
Ögle saatlerine yakin yogurt aksama dogru sebze,önce sebze verirsem aksama dogru meyve gibi ayarliyorum.
2 bölümde suanlik bizde miktardan dolayi cogaldikca 3 öğüne bölecegim.
Gun gectikce talep ve eksiklikte belli oluyor.

SaskinAnne Mesela ben ilk elma denedim.İlk gun 2 kasik koyup az az verdim kasigiyla.Ikinci gun 3 kasik,ucuncu gun 4 kasik.Zaten az az verdikce cok kasik gibi oluyor oyle 4 kerede bitmiyor :)
O netlesince havuc denedim.Onceki gunden 4 kasik olunca aza indirmeden elmayi 2 kasik havucu 2 kasik verdm bu kez.Yavas yavas cogaltarak yani.O kasik hesabini talebine gore de ayarliyorum.Birden yuklenmek istemiyorum diye boyle yapiyorum.
Bunlarin disinda anne sutu hep.Bu yediklerinin ardindanda anne sutu.

Son düzenleme:

Cocuk yemeli gibi dusunmemek lazim aslinda.Ya da gorunurde bisy yok diye dokunmadigini.
Suan midesi buyuyor buyuk ihtimalle zamanla talebide ona gore fazlalasacak.
Onun disinda anne olarak hislerinize guvenmeniz en sagliklisi.

Sahsi fikrim ben yumurta sarısı icin 6 ayı doldurmasini bekliyorum.Zaten ceyregiyle ve deneyerek baslayacagim.Labnesini yapip onuda yumurta dokunmazsa ona ekleyecegim birbirine karistirmadan.Ona gore cesitlenecek ekleneceklerle.Örnek bunlar.
Sizde de cok degildir bu saydiklariniz ama corbanin kivami ve dozu nedir?Hem sabah hem aksam yogurt icin dusunceniz nedir merak ettim.
Corbalarinda fazla su kivamina kacmamak gerek mesela o yuzden önri püre.
O ogunde yogurt yerine meyve eklenip aksam ogunune yogurt birakilabilir.
Yani agiz tadini gelistirmek ve cesit onemli bnm icin.Yani yesin doysun ohh degilim ben :)
Belki tahillar,parmak yiyecekler,atistirmaliklar eklendikce daha kolay olur bu gecisler

Cok sahsi seyler.Kimisi diyor ki ben bildigin tarhanayla basladim hicbiseyi yok iste ugrasamam oyle vikvik miymiy seylerle :) Kimiside dikkat ediyor.
Cok annesel :)))))

Ben yediklerinin en azindan baskin tatlarin tadacagi diger seyleri etkiledigi dusunuyorum.
Yani yas gectikce bile cikolata yiyen bir cocuga hurma tatsiz gelir mesela.Bu uzun vadede beslenme seklinide etkiliyor.Daha uzun vadede beslenme seklinden sebep sagligi.
Ay biz bunu yedikte noldu diyecek bi zamanda degiliz diye dusunuyorum.
Elbet yiyecekler diyenede saygim sonsuz :) Ama cocuklar onlara sunulmayan seyleri bilmiyorlar cok net.
Evet yiyecekler ama en azindan ilk 2 yil korumak sonrasinda dikkat etmek zaten belli aliskanliklarini oturtuyor cocuklarin ve ozellikle genel olarak evin aliskanliklari tabii.
Ben bunu yiyeyim ama sana zararli diye bisy yok :))))
Cok uzattim affola :)))

Son düzenleme:
Kızlar bu akşam 9 gibi kaka sonrası altını yıkayıp yatırdım kızımı. 10'da uyanıp emdi, uyudu. 12'de uyandı, emdi, uyudu.. 2'de uyandı, emdi, bezini çıkardım, hiç bozmadan devam uykuya.. neler oluyor yahu yenidoğan haline döndük bu gece....

Dönmeyi öğrendiği dönemde yapabilir o ayak kaldırma hareketlerini. Geçici, E exelanss da yaşamıştı, anlatır görünce :) bizim de kaç gündür hastalık yüzünden uyku düzeni değişti. Çocuk uyusa da ben uyuyamıyorum, iki saat uykuyla geziyorum zombi gibi :) Allah kolaylık versin, işe gitmek daha zor elbette

Bizimki donme alıştırmalarini gece uykusunda yapiyo yatags caprazlama yatıp iyice sıkıştırmış kendini kafayida geriye dogru atmis donmeye calisiyor. Uyku sersemi boynuna bisey olucak diye ödüm koptu

Iyilestiniz mi bari? Biz butun gece ayaktaydik. Burnu cok tikali. Bi turlu acilmiyor. Damlaya ve aspiratore daha cok kiziyor. Ciglik cigliga agliyor. Daha cok tikaniyor. Apartmanda kimse uyumamistir bu gece.

normalde zaten 6 aylik olunca tadimlik yemesi lazim.hadi biz erken basladik.kahvaltilar corbalar falan bi de kase kase cok geldi bana da.yani o miktarlari ve yumurta peynir filan ben anca 7 aylik oldugunda baslamayi dusunuyprum.zaten 6-9 aylik bebeklerin gunlul ek gida alimi 2 cay bardagi maksimum diye bir doktor soylemisti.9-12 ay arasi 3 cay bardagi.gunluk miktar bu.rahatsizlanmasa da siz yine de cok yuklenmeyin bu ay daha tadimlik.

Iyilestiniz mi bari? Biz butun gece ayaktaydik. Burnu cok tikali. Bi turlu acilmiyor. Damlaya ve aspiratore daha cok kiziyor. Ciglik cigliga agliyor. Daha cok tikaniyor. Apartmanda kimse uyumamistir bu gece.
Kıyamam Niliko'ya.. biz daha iyiyiz, gece sık kalksa da tıkanmadı çok şükür.. burnu acıyor o yüzden istemiyor aspiratörü kuzucuk. Anne sütü damlattın mı? Burun deliklerine sürdüm, sürekli silmekten tahriş olan burnu rahatlıyor. Sonra hapşırıkla atıyor fazlalığı. İki ağız mendili ayırdım, siliyorum hapşırınca dışarı akanı. Peçete acıtıyor silerken

uyku rekorunu kirdi artik uyanmasa ben uyandircaktim. 10 saat uyunur mu.uyaninca da yataginda konusuyo kendi kendine.cins cocuk.peki o deliksiz uyudu ben uyuyabildim mi.hamilelikten beri uykularim bozuldu. gece sık sık uyaniyorum.
Topiğin uykucu şirini hastasıyız ❤ maşallah kuzucuğa ❤
Uyku düzeni değişiyor insanın. Alışırsın zamanla :)

uyku rekorunu kirdi artik uyanmasa ben uyandircaktim. 10 saat uyunur mu.uyaninca da yataginda konusuyo kendi kendine.cins cocuk.peki o deliksiz uyudu ben uyuyabildim mi.hamilelikten beri uykularim bozuldu. gece sık sık uyaniyorum.
Ay demeyin Allah askina. Bizim son 24 saatte 4 saat uykumuz ancak... masallah minise.

Yok izin vermiyor ki. Kavga dovus damlatiyoruz. Bugun babasi evde duracak. Ben izin isteyemiyorum. Mudurum ucretsiz izne ayrilabilirdiniz diyor... zaten cok meme emmiyor. Meme manyagi cocuguma bi haller oldu. Az az sık sık icirin sutunu dedim. Ben de hep agiz mendiliyle sildim. Pamuk islatip serinlettim. Sagolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…