- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Maşallah prensese.metehanda kilosuna göre boğum yok.tombis de görünmüyor.kuacagima alinca da ağır gelmiyor.aksina bana bir yumak gibi geliyor.Kızım 3 gündür kaka yapmıyordu, bugün 3 kere zorlanarak yaptı. Her seferinde feryat figan, ısıracak yer arıyor.. belim ağrıyor tüm gün kucakta debelenip durmasından.. aman neyse ki yaptı kurtuldu :)) tombiş bebek iyi hoş da, taşımak cidden zor. Hareket gelince biraz zayıflar mı ki? Oğlum 1 yaşında silkeledi tüm kiloyu, bi daha da almadı.. gerçi kızım abisini epey solladı :) oğlum da tombik sayılırdı ama boğum yoktu :) kızçem tam yumoş :)))
En azindan marketlerde satılan yogurtluk sütlerden ya da günlük pastörize almak lazimÖzellikle büyükşehirlerde daha çok sıkntı gibi geliyor bana. Saglm birilerini bulmak lazım açık süt için
5 ay 5 gunluk. Her ogunde anne sutu. Ben okuldayken bir kere 150 ml civari mama.Kizlar bebisleriniz kac aylik oldu tam olarak ve kahvaltida oglen yemeginde aksam yemeginde neler veriyorsunuz?
Allah kolaylik versin canim. Her zaman mi oyle?Ya kızlar gece uykunuz nasıl yarım saate bir mızirdaniyor sabaha kadar beşik sallamakla geçiyor zamanım, uykumu almadan okula gidiyorum,eller kafa bir sağa bir sola gidiyor ayaklar kaldır indiranne sütü yok mamayi da zorla içiyor zaten çok yoruldum
Canim benimkide ayni 5 ay 11 gunluk cokmu yukleniyorum cocuga sabah yumurta sarisi labne oglen 1 kase corba yogurtla aksamda 1 kase corba yogurt la zarari olurmu cocuga su ana kadar rahatsizlanmadi
Bence biraz fazla olmuş. Sanırım kahvaltıyı 7. Veya 8. Aydan itibaren başlatmak lazım. Öyle söyledi doktorum ve okuduğum kaynaklar da aynı yönde. Daha 6 ayı dolmamış. Kase kase öğün vermişsiniz. 5. Ay tadımlık olmalı doyumluk değil, ana gıda anne sütü veya formül mama olmalı. Ben böyle düşünüyorum.Canim benimkide ayni 5 ay 11 gunluk cokmu yukleniyorum cocuga sabah yumurta sarisi labne oglen 1 kase corba yogurtla aksamda 1 kase corba yogurt la zarari olurmu cocuga su ana kadar rahatsizlanmadi
Benim telefonumda kayıtlı bir liste var. Onu paylaşayım. :)Selam herkeşlereeee :)
H sonu ilk defa termal otele gidecegiz cocuklu bir aile olarak :)
Eylulun cantasini hazirladim ama yinede kafamda binbir soru. Onuda mi alsam bunuda mi vs. Var mi aman sunu unutma dediginiz tecrubeli anneler?
Bi bakiyim canım ben de..
Dolabı havalandırdım, mutfağı da bütün gün havalandırdım. Şimdilik ağır koku dağıldı, belki de gazı bitti :) akşama bakarız diyor beyzade
Ben şimdi patates denedim biz yemek yerken ya da bir şey içerken sürekli ağzını şapırdatıyor ilk kaşığı uzatınca bir hevesle açtı ağzını minnacık koymuştum onu yedi ikincide yüzünü ekşitti 10 dkka sonra bi daha deneyim dedim bu sefer ağzını açmadı bile :)))plojovic zorlamayım dimi yarında havuç mu deneyim yoksa yine patates mi deneyim
Ömrünün kısa olması iyi bisy.Kızlar yoğurdu pastörize sütten mi yoksa günlük açık sütten mi mayalayacagiz zira acik sutun omru kisa
Selam herkeşlereeee :)
H sonu ilk defa termal otele gidecegiz cocuklu bir aile olarak :)
Eylulun cantasini hazirladim ama yinede kafamda binbir soru. Onuda mi alsam bunuda mi vs. Var mi aman sunu unutma dediginiz tecrubeli anneler?
plojovic ek gidaya baslayali 10gunu gecti 3 gun 3 gun gidiyorum.elmayi cam rendeden gecirip hem tortusunu hem suyunu veriyorum.ama kakada sanki bicakla kesip lokma lokma yedirmisim gibi kocaman cikiyor.boyle cikmasi normal mi.havuclar da kup kup dogranmis gibi cikiyor. bu resimdeki elma Eki Görüntüle 2245309
Kizlar bebisleriniz kac aylik oldu tam olarak ve kahvaltida oglen yemeginde aksam yemeginde neler veriyorsunuz?
Tatlara alışınca bir öğün sebze, bir öğün meyve, bir öğün yoğurt. Ama ilk defa tadarken tek tek ilerlemek daha iyi sanırım.plojovic daha iyi bilir, ben çok kurallı gitmedim oğlumda. Kızımda henüz o aşamaya gelmedik
Canim benimkide ayni 5 ay 11 gunluk cokmu yukleniyorum cocuga sabah yumurta sarisi labne oglen 1 kase corba yogurtla aksamda 1 kase corba yogurt la zarari olurmu cocuga su ana kadar rahatsizlanmadi
Dönmeyi öğrendiği dönemde yapabilir o ayak kaldırma hareketlerini. Geçici, E exelanss da yaşamıştı, anlatır görünce :) bizim de kaç gündür hastalık yüzünden uyku düzeni değişti. Çocuk uyusa da ben uyuyamıyorum, iki saat uykuyla geziyorum zombi gibi :) Allah kolaylık versin, işe gitmek daha zor elbetteYa kızlar gece uykunuz nasıl yarım saate bir mızirdaniyor sabaha kadar beşik sallamakla geçiyor zamanım, uykumu almadan okula gidiyorum,eller kafa bir sağa bir sola gidiyor ayaklar kaldır indiranne sütü yok mamayi da zorla içiyor zaten çok yoruldum
Iyilestiniz mi bari? Biz butun gece ayaktaydik. Burnu cok tikali. Bi turlu acilmiyor. Damlaya ve aspiratore daha cok kiziyor. Ciglik cigliga agliyor. Daha cok tikaniyor. Apartmanda kimse uyumamistir bu gece.Kızlar bu akşam 9 gibi kaka sonrası altını yıkayıp yatırdım kızımı. 10'da uyanıp emdi, uyudu. 12'de uyandı, emdi, uyudu.. 2'de uyandı, emdi, bezini çıkardım, hiç bozmadan devam uykuya.. neler oluyor yahuyenidoğan haline döndük bu gece....
normalde zaten 6 aylik olunca tadimlik yemesi lazim.hadi biz erken basladik.kahvaltilar corbalar falan bi de kase kase cok geldi bana da.yani o miktarlari ve yumurta peynir filan ben anca 7 aylik oldugunda baslamayi dusunuyprum.zaten 6-9 aylik bebeklerin gunlul ek gida alimi 2 cay bardagi maksimum diye bir doktor soylemisti.9-12 ay arasi 3 cay bardagi.gunluk miktar bu.rahatsizlanmasa da siz yine de cok yuklenmeyin bu ay daha tadimlik.Canim benimkide ayni 5 ay 11 gunluk cokmu yukleniyorum cocuga sabah yumurta sarisi labne oglen 1 kase corba yogurtla aksamda 1 kase corba yogurt la zarari olurmu cocuga su ana kadar rahatsizlanmadi
Kıyamam Niliko'ya.. biz daha iyiyiz, gece sık kalksa da tıkanmadı çok şükür.. burnu acıyor o yüzden istemiyor aspiratörü kuzucuk. Anne sütü damlattın mı? Burun deliklerine sürdüm, sürekli silmekten tahriş olan burnu rahatlıyor. Sonra hapşırıkla atıyor fazlalığı. İki ağız mendili ayırdım, siliyorum hapşırınca dışarı akanı. Peçete acıtıyor silerkenIyilestiniz mi bari? Biz butun gece ayaktaydik. Burnu cok tikali. Bi turlu acilmiyor. Damlaya ve aspiratore daha cok kiziyor. Ciglik cigliga agliyor. Daha cok tikaniyor. Apartmanda kimse uyumamistir bu gece.
Topiğin uykucu şiriniuyku rekorunu kirdi artik uyanmasa ben uyandircaktim. 10 saat uyunur mu.uyaninca da yataginda konusuyo kendi kendine.cins cocuk.peki o deliksiz uyudu ben uyuyabildim mi.hamilelikten beri uykularim bozuldu. gece sık sık uyaniyorum.
Ay demeyin Allah askina. Bizim son 24 saatte 4 saat uykumuz ancak... masallah minise.uyku rekorunu kirdi artik uyanmasa ben uyandircaktim. 10 saat uyunur mu.uyaninca da yataginda konusuyo kendi kendine.cins cocuk.peki o deliksiz uyudu ben uyuyabildim mi.hamilelikten beri uykularim bozuldu. gece sık sık uyaniyorum.
Yok izin vermiyor ki. Kavga dovus damlatiyoruz. Bugun babasi evde duracak. Ben izin isteyemiyorum. Mudurum ucretsiz izne ayrilabilirdiniz diyor... zaten cok meme emmiyor. Meme manyagi cocuguma bi haller oldu. Az az sık sık icirin sutunu dedim. Ben de hep agiz mendiliyle sildim. Pamuk islatip serinlettim. Sagolun.Kıyamam Niliko'ya.. biz daha iyiyiz, gece sık kalksa da tıkanmadı çok şükür.. burnu acıyor o yüzden istemiyor aspiratörü kuzucuk. Anne sütü damlattın mı? Burun deliklerine sürdüm, sürekli silmekten tahriş olan burnu rahatlıyor. Sonra hapşırıkla atıyor fazlalığı. İki ağız mendili ayırdım, siliyorum hapşırınca dışarı akanı. Peçete acıtıyor silerken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?