Rize de yaşıyorum güneş anlamında en şanssız bir ildeyim malesef bi de kış çocuğu20 dk güneşte dursa bebek, günlük d vitamini ihtiyacını karşılıyor. Oğlum yaz bebeğiydi, sık sık çıkarırdım dışarı. Doğru dürüst d vitamini vermedim ama çok erken toparlandı bıngıldak. Kızıma ilk 2 ay düzenli verdim, üçüncü ay aksadı, sonra da bıraktım. Güneş almaya geç başladık ama durumu normal. Yine de abisi 4 aylıkken çoktan kapanmıştı bıngıldağı, kızımda hâlâ yumuşak bölge var. Oğluma 2 ay bile vermedim damlayı. Yaz bebeği olmanın avantajı.. tabi genetik faktörler de vardır.. yine de her bebek şahsına münhasır. Ben kesmeye karar verdim d vitaminini. Vermediğim dönemde çok huzurlu ve güzel uyurdu. Yatağa koyardım, emziği verip üstünü örttüm mü kendi uyurdu. 10 gündür damlaya başladım, çocuk tamamen değişti. Aşı dedik, atak dedik ama damla da erken olabilir. Bakalım kesince fark olacak mı
Canım üç gün kuralına dikkat et bence şimdi şu durumda egzama artsa ya da devam etse sadece havuç mu yoksa kabak da mı etkiledi bilemeyeceksin istersen birkaç gün ara ver sonra üç gün boyunca aynı yiyeceği ver dene vücudun tepkilerini sizin durumunuz biraz daha farklı sen de diyet yapıyorsun sağlıkçı değilim ama senin diyeti açarken tükettiğin bir yiyecekle bile tepki verebilir gibi geliyor. Ekleyeyim sadece benim fikrim bu canım.Yok canım henüz yeni başladım o da aklımda acaba yarın onu mu denesem bilemedim
Hala o kadar uzun uyuyabilirse ne ala biz en başa döndük gibi en uzun 3 saat bazen 30-45 dk civarı canı nasıl isterse. Fenalardayız valla ağlıyor bir de uylu gelince susturabilene aşk olsunBizimki gündüz 2 kere yarım saat uyuyor kuş uykusu :) bir kerede uzun uykusu var 2 saat ama hala geceleri 3 3,5 saatte bir kalkıyor
Geçmiş olsun.. ek gıda konusunda alerji dr u ile tekrar görüşün istersenizBu arada alerjik bebeği olanlar merak ediyordu havuç alerji yaptı yüzü komple kızardı olmayan yerleride egzama oldu
Aynen canim.kizlar cok sansli bu konuda.Lcw girince kız bölümü çok şirin çok tatlı..geçenlerde gördüm bi kız çocuğu bandana takmış annesi bi tatlı.. bi de kızlar büyüyünce her şeyi giymiyo kendi karar verir..erkekler klasik, ne giydirirsen o..
Ben metehana hep lacivert yesil siyah sarı gri giydiriyorum.maviyi pek sevmiyorum.U Umudumbitmedi_
Elbise giydirip bant taktigim sayilidir. Pijama tulum... cocugun rahati onemli.
Ben de dinozorlu timsahli arabali seyleri seviyorum. Lacivertler yesiller sarilar kirmizilar cok yakisiyor erkek bebeklere. Nilikoya da bi tane kalpli pembe sey aliyorsam bir tane de gri yazili falan aliyorum.
Senin kiz niye gündüz de gece de böyle yapiyir anlamadim.doktorlar da bisey demiyor.Ben de din gece calpolden cok umutluydum. 6 saat uyur dedim nerdeeee. Kendim de ayagim cok agriyor diye parol icmistim. Cocuk parasetamole duyarsizlasti mi ne...
Kucakta dikey durunca susuyordur ama de mi ?Benimkinin uykusuzluk basina vuruyor. Su cocugu gunduz uyutup da uykuda tutmayi becerene madalya vercem. Su an ben sut sagiyorum. Babasi arabada salliyor. Niliko da viiii vuuuuu vaaaa diye bagiriyor.
Komili z.yağ kullanıyorum bu dr coresatinide her zaman sürme içinde kortizon yok ama yinede sürekli kullanmayın dedi .. Zeytinyağıda evde hakiki vardı o iyice kızarttı nette biri yazmıştı komili sürüyorum diye aldım denedim işe yaradıHadi canım ya üzüldüm bende başlamaya korkuyorum, ne yaptın peki krem kullanıyor musun?
Dana etini bana 3 gün dedi ben korkudan 6 gündür aynı şeyleri yiyorum havuç olduğuna eminim şuan çünkü eline bütün olarak verdim sonradan gevelerken her yeri kızardı kabardı .. Ara vermek mantıklı evet biraz aceleci davranıyorum hevesimden ..Canım üç gün kuralına dikkat et bence şimdi şu durumda egzama artsa ya da devam etse sadece havuç mu yoksa kabak da mı etkiledi bilemeyeceksin istersen birkaç gün ara ver sonra üç gün boyunca aynı yiyeceği ver dene vücudun tepkilerini sizin durumunuz biraz daha farklı sen de diyet yapıyorsun sağlıkçı değilim ama senin diyeti açarken tükettiğin bir yiyecekle bile tepki verebilir gibi geliyor. Ekleyeyim sadece benim fikrim bu canım.
Açıkcası dr başlayın falan demedi ben kafama göre başladım ve sanırım bıraktım :))Geçmiş olsun.. ek gıda konusunda alerji dr u ile tekrar görüşün isterseniz
bence su andan itibaren bebeğe hiçbirşey vermeyin.alerji dr unun vereceği liste sizin için önemli.. orda yazmayan hiçbirşeyi deneme amaçlı bile olsa vermeyin. Yazık vücudunda sıkıntı olmasın miniğin.Açıkcası dr başlayın falan demedi ben kafama göre başladım ve sanırım bıraktım :))
Trabzonda güneş iyiydi ama Rize'ye hiç gitmedim.. hele yazın sıcak aylarda ikindi olsa da yağmur yağsa diye bakardık.. çoook sıcak oluyordu.. yıllar evvelRize de yaşıyorum güneş anlamında en şanssız bir ildeyim malesef bi de kış çocuğu
Doğru tesbitCanım üç gün kuralına dikkat et bence şimdi şu durumda egzama artsa ya da devam etse sadece havuç mu yoksa kabak da mı etkiledi bilemeyeceksin istersen birkaç gün ara ver sonra üç gün boyunca aynı yiyeceği ver dene vücudun tepkilerini sizin durumunuz biraz daha farklı sen de diyet yapıyorsun sağlıkçı değilim ama senin diyeti açarken tükettiğin bir yiyecekle bile tepki verebilir gibi geliyor. Ekleyeyim sadece benim fikrim bu canım.
ah bende izmirde olsam.çarsının altını üstüne getirirdim.evde durmazdim.Trabzonda güneş iyiydi ama Rize'ye hiç gitmedim.. hele yazın sıcak aylarda ikindi olsa da yağmur yağsa diye bakardık.. çoook sıcak oluyordu.. yıllar evvel
Şimdi İzmir'deyim.. güneşli günleri boldur ❤
Caaanım İzmir pek müsaittir gezmelereah bende izmirde olsam.çarsının altını üstüne getirirdim.evde durmazdim.
Estagfurullah canim. Valla asiri zeki cocuk da kotu. Hem uyuyan hem normal zeki olsun.Aynen canim.kizlar cok sansli bu konuda.
Ben metehana hep lacivert yesil siyah sarı gri giydiriyorum.maviyi pek sevmiyorum.
Nilikoyu bana getir sürekli süslerim onu:)
Senin kiz niye gündüz de gece de böyle yapiyir anlamadim.doktorlar da bisey demiyor.
Ama ben uyuyandan cok uyumayan cocugu evla gorıyorum.algisi hep acik oluyor.zeka puanini etkiledigini düsünürdüm hep.
Ben hep uyurmusum ondan kafam pek calişmiyor.
Pazar gununden beri agladiginda zor susturuyoruz. Dikey de susmuyor. Onceden memeye yapisip susardi. Simdi meme de almiyor. Hasta diye herhalde.Kucakta dikey durunca susuyordur ama de mi ?
Ben izmirin birgi ilcesini görmüstüm tv de.asik oldum.cok güzel.tam benlik.esime diyorumki keske bizde egeli olsaydik.yaşanacak en güzel yerler.Caaanım İzmir pek müsaittir gezmelereher yeri ayrı güzel, şen şakrak ❤
Zekanin fazlasi zarar degil canim.merak etme düzelir ins.niliko daha cok minik.zamanla oturur düzeni.gündüzleri de uyur ins.Estagfurullah canim. Valla asiri zeki cocuk da kotu. Hem uyuyan hem normal zeki olsun.
Evet bizimkide akşama doğru daha çok cozutuyor evde bunalıyorlar mı nedir
Izmır, Mugla, Marmaris, Akyaka yasamak için ne güzel yerler..Ben izmirin birgi ilcesini görmüstüm tv de.asik oldum.cok güzel.tam benlik.esime diyorumki keske bizde egeli olsaydik.yaşanacak en güzel yerler.
Zekanin fazlasi zarar degil canim.merak etme düzelir ins.niliko daha cok minik.zamanla oturur düzeni.gündüzleri de uyur ins.
Aynen.tam bana göre yerler.keske orali olsaydik.Izmır, Mugla, Marmaris, Akyaka yasamak için ne güzel yerler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?