İşte o kaka rahatsız ediyor bebeleri. Düşünsene 4 kere yapmaya alışmış, hiç yapamayınca ne zorlanmıştır.. karnı rahatsız, sürekli ıkınma gelir, yapamaz.. Neyse ki yapmış kurtulmuş.. kızım da akşam 9 buçukta uyandı, ağlayınca aldım beşikten. Emzirdim, şarkı falan söyledim, uyuyunca tekrar yatırdım. 12'de kalktı, emdi, huzursuz da olsa uyudu. Sonra ben bir uyumuşum, 5:30'da çocuğun nefesini duydum ağlamaya hazırlık yapıyor :) arada uyandı mı bilmiyorum valla :) aldım, emdi, biraz sohbet ettik, altını değiştirdim mayıştı. Benim yerime yattı, ayak ucuna oturdum, örttüm, uyudu bir süre sonra. Şimdi abisinin yanına yattım KK time :) akşam yorgunluktan hiç okuyamadan yattım da :)VosVos35
Nasil oldunuz?
Biz 12ye kadar falan geberdik. Takatimiz kalmadi. Ben bi ara gozum kapali ayakta duruyordum. Sonra 6ya kadar uyudu masallah. Simdi de neseli kalkti. 24 saattir kaka yapmamisti. Normalde 4 kere falan yapar. Kabiz kivamda yapmis. Yazik...
Bilmiyorum ki. Dune kadar yoktu bir sey. Belki hasta diye az beslendi ondandir. Devam ederse yeni pakette baska marka aliriz.Nilsibel mamayı değiştirin bence.. günde 1 kere mama almaya kabız olursa yandı kuzucuk
Burda yağmaya başladı canım. İzmir genelinde sağanak yağış veriyor hava durumu.. sen gazı kaybetme :) tatil dönüşü kullan :)
Aynen biz de ilk çıkışı kucakta, evin önüne sokağa çıkarak yapmıştık. Tam da çocukların öğlen servis saati :) herkes merakla geldi tek tek bebeği görmeye.. bizimki nasıl mutlu ilgiden :)) güneşli hava görünce çık tabi E exelanss . Arabayla değilse bile 5 dk kanguru ile, olmadı direk kucakta.. kendin de hava almış olursun.. balkonda gezinmek gibi.. bak kızım kedi, köpek, araba, kuş, ağaç derken oyalanıyor çocuk.. hem oksijen hem d vitamini alıyor.. uyur daha eve girmeden :)
E exelanss
Ise basladigim ilk bir ay sadece buzluktaki ve o gun sagdigim anne sutunu kullandik. Buzluktan 200 ml cikariyorsam 200 de sagiyordum. Ama zirt pirt uyanmak cok yipratici oldu. Son kontrolde doktora soyledim. Stoklar tukeniyor dedim. Simdi ben yokken bir ogun mama iciyor. O hem daha uzun sure de tutuyor. Ben de sut sagamadim stresi olmuyor. Mamayi öcü gibi gorme yani.
Memede sakinlesmeye gelince... o naz bir bize sanirim. Bi de bakan kisiler oynamaya gezdirmeye merakli oluyor zaten. Ya da gece uyumuyoruz diye biz mi yorgun oluyoruz bilemedim.
Eger sutunle ilgili dusuncelerin olursa formul mama yer alacak.Hic cikaramam dersen.
Onceki gun cikardiklarin sonraki gune kalacak.
Annenle durmayada yavas yavas alisacak canim.Hava guzel olacak nasipse oyalanacak oyunlarda eklenecek :)
Öğün cogaldikca yerlesir.Ama sut yine de olacak.
Denemeden bilemezsin :) Once kisa tutabilirsin mesafeyi.
Ben bu sorunun disinda kalayim cunku ikisiyle birlikte cikiyorum :)
Yalniz şunu unutma o bir bebek.Aglayabilir durmayabilir.Kimse rahatsiz olacak diye dusunme.Oncelio bebegin durumudur.Bu yuzden ne olursa olsun gerilme.Cunku o stres birebir bebege geciyor.Kısır bir döngü oluyor.
Yani rahat ol,dene,ögrenin,ikinizde❤
Gunduz misafir seviyor ama aksam bizi bile gozu gormuyor keratanin.
Hayatimda duydugum en kotu ses diyordum bi ara. Aglamasi icin tabi. Yoksa aggii deme sesi guzel.
Aslinda kalabalik bi yer degilse gittigimiz yerde memede uyutuyorum. Ama eger getir de sevelim diyen insanlarsa yok yani...Aksam bizde savas halindeyiz ve ne zmna kadar surecek diyorum yani bebeklik bitene kdr aksam sosyal bir sey yok :)
Aslinda kalabalik bi yer degilse gittigimiz yerde memede uyutuyorum. Ama eger getir de sevelim diyen insanlarsa yok yani...
Hele bosver uyumasin sevelimciler!!!Zaten su getirde sevelimleri anlamiyorum git aynada kendini sev oyuncak mi bu insan evladi minyaturu yani Allh Allah :))
Hele bosver uyumasin sevelimciler!!!
Ben o kadar beklemem gülüm. İki gün yapamadı, gecesinde verdim rezeneyi, üçüncü gün yaptı, hem de üç kere. Çocuk sıkıntıya girer, bekletme o kadar bence. Bir çay kaşığı rezene yarım bardak kaynar suda beklettim birkaç dk, biraz süzdüm biberona, 20cc kadar içti ağzında geveleye geveleye.. vermeden önce tadını kontrol et, yoğunsa kaynamış su ilave edebilirsin. Hafif ılınmış halde içir, işe yarıyor bizde.. yazık Duru kuşuna, karnı dolu, ememez böyle normaldir
Cok tatli ama ilk anneligimiz tecrübesizligimiz sabirsizligimiz öyle gösterdi.yani şartlar.Gunduz misafir seviyor ama aksam bizi bile gozu gormuyor keratanin.
Hayatimda duydugum en kotu ses diyordum bi ara. Aglamasi icin tabi. Yoksa aggii deme sesi guzel.
Gecmis olsun canim...ins düzelir nilikonun durumu.bizee aksam üstü esimle o kadar yorgun olmamiza ragmen yikadik.cok huzursuzdu.gece rahat yatti.bundan sonra 1 gün durup 1 gün yıkicam.bizde güzel uyuduk.cok sükür.VosVos35
Nasil oldunuz?
Biz 12ye kadar falan geberdik. Takatimiz kalmadi. Ben bi ara gozum kapali ayakta duruyordum. Sonra 6ya kadar uyudu masallah. Simdi de neseli kalkti. 24 saattir kaka yapmamisti. Normalde 4 kere falan yapar. Kabiz kivamda yapmis. Yazik...
Size de gecmis olsun canim...İşte o kaka rahatsız ediyor bebeleri. Düşünsene 4 kere yapmaya alışmış, hiç yapamayınca ne zorlanmıştır.. karnı rahatsız, sürekli ıkınma gelir, yapamaz.. Neyse ki yapmış kurtulmuş.. kızım da akşam 9 buçukta uyandı, ağlayınca aldım beşikten. Emzirdim, şarkı falan söyledim, uyuyunca tekrar yatırdım. 12'de kalktı, emdi, huzursuz da olsa uyudu. Sonra ben bir uyumuşum, 5:30'da çocuğun nefesini duydum ağlamaya hazırlık yapıyor :) arada uyandı mı bilmiyorum valla :) aldım, emdi, biraz sohbet ettik, altını değiştirdim mayıştı. Benim yerime yattı, ayak ucuna oturdum, örttüm, uyudu bir süre sonra. Şimdi abisinin yanına yattım KK time :) akşam yorgunluktan hiç okuyamadan yattım da :)
Bu arada kızım dün kaka yapmadı, bugün de yapamazsa yine rezene veririm. Çok rahatsız oluyor yazık.. şu an uyandı, ıkınıyor yine
Canim aptamil kullaniyorsan bazi bebekleri kabiz yapiyor.biz bebelac aldik.kabiz yapmiyor.bi dene istersen.önce 250 gr lik paket al dene.Bilmiyorum ki. Dune kadar yoktu bir sey. Belki hasta diye az beslendi ondandir. Devam ederse yeni pakette baska marka aliriz.
kesinlikle,avrupada 3 yılmış doğum izni babalara bile izin var ben mesela dün 100 tl kasa açığı verdim bideBankacılara gerçekten üzülüyorum bi de özel sektör annelerine süt izni denilen şey onlarda Yok gibi bişey ben memurum 3saat süt iznim var onu bile düşünüyorum az diye en az 2yıl anne sütü diyolar çok komik bi süre veriyorlar hem süt iznine hemde Doğum sonrası iznine
iyi çok şükür yaramaz bişey yok canım büyüyor kuzum benim ne kadar özlüyorum şimdiki aklım olsa asla okumazdım diyorum bazen okumayan arkadaşlarıma bakıyorum bazen imreniyorum sadece ev işi ve bebek ben herşeye koşturmalıyımAllah kolaylık versin canım tüm gün insanlarla parayla vs uğraşmak yeterince yorucu bir iş zaten bebiş nasıl peki iyi mi?
Bende okudum ama atanamadim.mülakat yüzünden.ona kizdim evde oturacam cocuk yapacam dedim.bilseydim ki böyle olacak ilk sene yapardim cocugu.simdi metehan ikinci cocugum olurdu.iyi çok şükür yaramaz bişey yok canım büyüyor kuzum benim ne kadar özlüyorum şimdiki aklım olsa asla okumazdım diyorum bazen okumayan arkadaşlarıma bakıyorum bazen imreniyorum sadece ev işi ve bebek ben herşeye koşturmalıyım
Sorma canım ya bazen çalışmıyor olsaydım diyorum çevremde çalışmayan hanımlar evlerine kendilerine ne güzel vakit ayırıp özenli düzenli evleri oluyor ben evdeki dekorasyonu düşünemiyorum bile kendime hele hiç vakit bulamıyorum of off. Ne yapalım bunun da güzel yanları var elbette ama tabi böyle anneliğin en tatlı zamanlarında bırakıp gitmek çok zor. Allah yardımcın olsun canım elbet her şey yoluna girecek bir süre sonra ve daha düzenli olacak her şeyiyi çok şükür yaramaz bişey yok canım büyüyor kuzum benim ne kadar özlüyorum şimdiki aklım olsa asla okumazdım diyorum bazen okumayan arkadaşlarıma bakıyorum bazen imreniyorum sadece ev işi ve bebek ben herşeye koşturmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?