2018 Ekim Anneleri

Bende okudum ama atanamadim.mülakat yüzünden.ona kizdim evde oturacam cocuk yapacam dedim.bilseydim ki böyle olacak ilk sene yapardim cocugu.simdi metehan ikinci cocugum olurdu.
Keske de okumasaydim.
Boşver okumaktan zarar gelmez. Çocuğunu daha bilinçli eğitirsin ❤

Degistir o zaman canim.1 paket alsan yeter zaten ek gida da oturunca mamaya gerek kalmaz.saglik oacgindaki ebe sebze corbalari verebilirsin demisti.mamanin acigini o kapatir.
Mama dediğin formül süt aslında, yani anne sütü az veya yoksa yanına/yerine kullanılır. Çorba ek gıda, onu da alacak, yine formül süt de gidecek paralel olarak, tabii anne sütü yetişmezse..

Nasilsiniz kizlar ben bugun izinliyim gitmedim ise. Yarin 5 aylik kontrolumuz var bide rota nin 2. Dozunu olucaz. Benim de stoklar azaldi iyice bi ogun mama verelim diyicem artik sut cikarmaya calistikca daha cok stres oluyorum
Ben de oyleydim canim. Mamaya gecince rahatladim. Sut sagayim diye uyku uyumuyordum.

Bizim babaanne bile aynı kafada.. maksat muhalefet olsun.. küçük bebeklerin gündüz uykusu başka, gece uykusu başka.. hele gelsin 2-3 yaşına, o zaman uzun gündüz uykusu geceyi etkiler artık
Gercekten gündüz uyuyan bebek gece uyumaz mi?böyle diyorlar hep.bi arastirmak lazim.benimki gündüz uyumayi seviyor.gece hep sorunlu.
Boşver okumaktan zarar gelmez. Çocuğunu daha bilinçli eğitirsin ❤
Bu yönu var evet.
Mama dediğin formül süt aslında, yani anne sütü az veya yoksa yanına/yerine kullanılır. Çorba ek gıda, onu da alacak, yine formül süt de gidecek paralel olarak, tabii anne sütü yetişmezse..
Benim komsum saglikci.kizi 1 yasinda.4 aylikken memeyi birakti.bi süre mama verdi.senesi doldugunda vermedi.simdi yemekler ve inek sütü veriyor.
Uyumadan da süt birikmiyor ki.. en azından bende öyle
Aynen öyle.metehan gece cok kalkarsa sütüm ertsei gun boyunca olmuyor.onun icin mama aldim ya.

Öyle deme meyvelerini çocuk büyüdüğünde yiceksin

Emzirme araligini dusunuyorum.Emip cikiyor mesela sonrakine uygun bi yerde oluyoruz.Tabii aciktiysa hicbisyle oyalanmazlar :)
Amin cumlemizin❤
Inan zor ama ilkindeki kafa yorgunlugu yok.Surekli şu mu bu mu olsa oyle mi yapmali neden boyle fln diye dusunmek bile tek basina yorucu.

Teşekkür ederim canim elmasını hazırladım tattiracagim simdi
Yazdan bezelye ve yeşil fasulye koymuştum onlardan da verebilirmiyim

İkiside 6.ayla başlanabilen gıdalar.
Mevsim sebze meyvelerinden ilerlersen daha kolay olur aslinda taze taze.Nisan ayında bezelye cikacak :)

2 ince halka kabak ve havucu cezvede haşlayıp kevgirden geçirdim.. sevmedi ve az once de geri çıkarttı.. sevmediği için eledim.

Hicbir tada asina degiller canim.Farkli gelebilir.Bazi tatlar daha guzel gelebilir evet.Sora yine denemeni tavsiye ederim.
Sonradan farkli seylerin icinde kullanirsin.

Kizlar olmayan sartlara odaklanip mutsuz olmayin :)
Nice okumayan var okuyana tas cikarir.Nice okuyan var okudum diye kendini hic gelistirmeyen.Nice okuyan var daha da durmadan ogrenmeyi seven durmayan❤

Her durum bizim icin.
Hayatimiz bizim secimlerimiz sonucta.
Iyi kotu bi teraziye koyup yolumuza bizler icin en iyisiyle devam etmek icin cabaliyoruz.Yeri geliyor tökerleriz,yeri gelir dusundugumuzden daha iyi olur.

Uyku konusu icin uyku toplam saatini dusununce gunduz cok uyuyorsa gece uyuyamaz bence de.Gece gunduz ayriminida farkettirmek zor olur boylece cunku.
Gunduz uyumazsa gece kesin uyur diye de bisy yok ama :) Cunku yorgunluk uyku getirmez aksine uyutmaz.
Ara kestirmeler yarim saatler bile iyidir.
Biraz buyudukce uykular oturdukca daha kolay olur.Mesela gunde 2 uyku ya da uzun 1 uyku fln.
Mizaclarida onemli cocuklarin.Etkenlerde.Herkeste farkli sonucta.

Gece uyuyamadığı için gündüz yorgunluktan uyuyor olabilir. Aylara göre bebeklerin uyuması gereken gündüz ve gece uyku sürelerine bakabilirsin netten. Bir de bu uzun süre aynı giderse alışkanlık haline gelebilir.

Ben de formül sütü bebeklik dönemi için söyledim. Süt içecek yaşa geldiyse ve içiyorsa tamam ama çorba tutmaz yerini, onu anlatmak istemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…