- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Diyetimi yeni açıyordum henüz havuca geçmemiştim öncesinde yiyordum ama o zaman zaten egzama vardı ne dokunduğunu bilmiyordumSiz havuç tüketiyor musunuz peki ?
Evet. Ama sagmadikca ertesi gun o saatlerde azaliyor. Bu sefer az da ciksa sagayim ki sutum artsin psikolojisi oluyor. Neyse simdi kafam rahat.Uyumadan da süt birikmiyor ki.. en azından bende öyle
Tokatlamalik.Onlara ayrı hastayım Yen'i yatırdım diyorum olsun her zaman yatar kalksın sevelim diyolar zor uyuttum diyorum anlayan Yok şükür bu aralar demiyolar
Ben hep kendi başına besinleri 3 gün deneyerek gidiyorum bal kabagini sevdi mesela ama elmayı pek tutmadı bugünDenemedim öyle.deneyim
Kendi canımda istedi söyle bezelye yemeği ama gaz yapar diye yemedim hic yesemmi ki :)İkiside 6.ayla başlanabilen gıdalar.
Mevsim sebze meyvelerinden ilerlersen daha kolay olur aslinda taze taze.Nisan ayında bezelye cikacak :)
Diyetimi yeni açıyordum henüz havuca geçmemiştim öncesinde yiyordum ama o zaman zaten egzama vardı ne dokunduğunu bilmiyordum
Bizimki gece 9 saat. Gunduz uc kere yarim saat. Bebege 10 bucuk saat yeterli mi sence?Uyku konusu icin uyku toplam saatini dusununce gunduz cok uyuyorsa gece uyuyamaz bence de.Gece gunduz ayriminida farkettirmek zor olur boylece cunku.
Gunduz uyumazsa gece kesin uyur diye de bisy yok ama :) Cunku yorgunluk uyku getirmez aksine uyutmaz.
Ara kestirmeler yarim saatler bile iyidir.
Biraz buyudukce uykular oturdukca daha kolay olur.Mesela gunde 2 uyku ya da uzun 1 uyku fln.
Mizaclarida onemli cocuklarin.Etkenlerde.Herkeste farkli sonucta.
Kendi canımda istedi söyle bezelye yemeği ama gaz yapar diye yemedim hic yesemmi ki :)
Aynen canim bende öyle dusundum.gece yatmayinca gundüz yatiyor.ne yapsam bende mi uyusam:)Gece uyuyamadığı için gündüz yorgunluktan uyuyor olabilir. Aylara göre bebeklerin uyuması gereken gündüz ve gece uyku sürelerine bakabilirsin netten. Bir de bu uzun süre aynı giderse alışkanlık haline gelebilir.
Ben de formül sütü bebeklik dönemi için söyledim. Süt içecek yaşa geldiyse ve içiyorsa tamam ama çorba tutmaz yerini, onu anlatmak istemiştim.
Bizimki gece 9 saat. Gunduz uc kere yarim saat. Bebege 10 bucuk saat yeterli mi sence?
Yani aslinda yetmiyor. Demin memede 35 dk uyudu. Cikardi agzindan geri sokamadi diye sinirlendi uyandi. Kirmizi gozlerinden ates saciyor su an.Cok huysuzlaniyordur ister istemez.
14-16 bi genelleme.
Yarim saatler yorgunlugunu alabiliyorsa iyi ama yoksa gece daha sık uyanmasinada sebep olabilir.
Bide aksam huysuzlandigi saatlerde bu ufak kestirmeden istedigi icin olabilir :)
Gunduz uyaranlari,gecirilen vakitlerde hep etken canim.
Amaaa herseyden öte bence en guclusu mizac :)))
Bnm buyugu ile kucugu uyku konusunda iki zıt kutup şu zamanlarini hatirliyorumda.
Aynen canim bende öyle dusundum.gece yatmayinca gundüz yatiyor.ne yapsam bende mi uyusam:)
Kv nin bi akrabasinin bebegi 8 9 aylikti.mercimek corbasi iciriyordu.biz mi cok üstune dusüyoruz bilmiyorum.
Yeni uygulamalar doktor söylemleri sanki cok abarti geliyor.sonra yemeyen cocuklar oluyor .
Yani aslinda yetmiyor. Demin memede 35 dk uyudu. Cikardi agzindan geri sokamadi diye sinirlendi uyandi. Kirmizi gozlerinden ates saciyor su an.
Gunduz uyaran olarak da donencesi oyun halisi bazen salincak. Sevmiyor sevmiyor. Dedigin gibi mizac.
Uyudugu zaman iyiyim. Haha.Oyy yerim nasil böcür böcür bakiyordur❤
Uyuyamayinca keyfi kacmistir iyice :)
Oyunlarinim disinda sizlerle gecirdigi manevi zaman rahatlatir.Ozellikle senden gecen hisleri soylemiyorum bile artik.Herkesin kendince sikintilari stresi var...
Cook isi var Nilikonun :)
Sen nasilsin?Ilk zamanlardaki gibi misin?Yoksa alistiniz mi?
Yasak ya nasil canim cektiIste aslinda tukettiklerimiz anne sutu aliyorsa bi artı oluyor tat acisindan.Ben cok gazlilara 1 kasiklarla basladim hep simdi yedigime gore 3-4 kasik.
Yani dusunsene yediginde ona da yapacak.Gazda bi gelisim.
Bizim gebeligimizde ve anne sutu verirken tukettigimiz istisnasiz herseye aşinalar.Yararina/zararina ortaklar.
Canim sağlikocagindaki ebe mercimek vermiyoruz dedi.daha bagirsaklari iyi hazmedemeyebilir dedi.onun icin yazdim hani bizim bi akraba veriyor diye.Mercimek 6 ayla baslayabiliyor canim :)
Simdi cok alerji soz konusu o yuzden aileler icin daha iyi aslinda onlemli olmak.Onun disinda zaten ailesel agiz tadida.Sen gectikten sonra alisacak tabii :)
Ek gidaya alisti diyelim mercimek corbasi yaptin tuzunu katmadan ayirirsin.Onunda yemegi hazir iste :) Ya da tuz bile anneye kalmis.Boyle cok tatsiz deyip verende cok sonucta.
Burda onemli olan neden vermemen gerektigini,en azindan koruyabildigin kadar korumanin onun icin ne kadar iyi oldugunu bilmek aslinda.Yoksa bunlarin nicesini bulamayan cocukta var.Herkes buyuyor.
Yasak ya nasil canim cekti
Zeynep 2.5 aydan sonra kolik bir bebekti çok zordu sadece kuru ekmek zeytin yiyordum ogrendim ki zeytinde gaz yapiyor kuru ekmeğe talim
Öğlen başlar gece yarilarina kadar bağırırdı birde makatinda çatlak oldu gaz çıkarsa acıdan bağırıyordu
Saçım basım dağınık bitap halde evde kucagimda cocuk dolanıyordum. Oturduğumda yine ağlıyordu
Sol elimdekisinir sıkışmasına birde iltihaplı romatizma eklendi ne ibuprofenli ilaç ne krem ne atel fayda etmiyor artık
O gün bu gündür bisey yemeye korkuyorum
Canim sağlikocagindaki ebe mercimek vermiyoruz dedi.daha bagirsaklari iyi hazmedemeyebilir dedi.onun icin yazdim hani bizim bi akraba veriyor diye.
Tuz seker salca yok dedi.ama bakiyorumda eltim listelere harfiyen uyuyordu.su yasak bu yasak diye.sonra kizi hicbisey yemeyince istahsiz diyor.cocuk kavga ediyor yememek icin.yani ben olsam yemem tatsiz tuzsuz hicbiseyi.sonucta anne sütü bile sekerli.onun bile tadı varken ek gidada neden bu kadar katilar anlamiyorum.
Cok guzel seyler yazmissin canim.bizim ebeler hicbisey bilmiyor.güzel guzel anlatmiyor.ben biraz cevre biraz da arastirmakla dogruyu buluyorum.Kirmizi mercimek yesile ve sariya gore daha tercih sebebi yumusak ve cabuk piser.Ama gececekler.Bazen ebelerde saskin olabiliyor sen hislerinede guven bol bol bilgi edin :)
Tuz basli basina detayli bi sekilde bilinmesi gereken bisy.
Anne sutunun tadi annenin tukettikleri ile alakali aslinda birebir bizim dusundugumuz tatlilikta degil ki.
Bide yapay bisy insan vucudu icin ihtiyac olmuyor en azindan bu kadarcik cocuklarda.
Yavas yavas sizin yemeklerinizede geciyorsun sonucta.
Ben cok kati olmaktanda yana degilim.Cunku vucudun gereksinimini olarak tercihleride belirecek cocukta olsalar.
Sadece ilk yillarin omru boyunca yasayacagi hastaliklar icinde temel oldugunu dusunup ona gore davranmakta gerek biraz.
Cunku genelde azciktan,bikereden bisy olmazlarin sonu baska seylerle sonuclaniyor.Bu da tamamen agiz tadinin degismesi demek.
Ne bileyim 2 yasinda bi cocugun cips yemeside gerekmiyor acikcasi.Uç bi ornek olsada.
Velhasil bolge bolge bile tuketilen seyler farkli.Herkes kendi duzenini oturtacak.
Bence en onemlisi annenin kendini kotu hissetmemesi,pismanlik duymamasi,bu donemin tadini cikara cikara gecirmesi❤
Boyle pitik pitik yemeler yalanmalar bile bi keyif :)
Birkac ay sonra ne olacak Mesela 8 10 aylar ?Uyku konusu icin uyku toplam saatini dusununce gunduz cok uyuyorsa gece uyuyamaz bence de.Gece gunduz ayriminida farkettirmek zor olur boylece cunku.
Gunduz uyumazsa gece kesin uyur diye de bisy yok ama :) Cunku yorgunluk uyku getirmez aksine uyutmaz.
Ara kestirmeler yarim saatler bile iyidir.
Biraz buyudukce uykular oturdukca daha kolay olur.Mesela gunde 2 uyku ya da uzun 1 uyku fln.
Mizaclarida onemli cocuklarin.Etkenlerde.Herkeste farkli sonucta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?