2018 Ekim Anneleri

Sanirim cocuk buyuyene kadar bi yere gitmemek lazim. Poff.
Allah kolaylik versin. Buyudukce daha zor.
Maalesef onu da sağlayamıyoruz biz gitmesek birileri geliyor muhakkak uzun süreli. Çözüm yolunu göreceğim ama dinlenebilmem gerek yorgun olunca gergin de oluyorum orta yolu bulamıyorukızımla

Bize doktorumuz dudak çevresinde ufak kızarıklıklar dışında tamamen kızarırsa alerjiktir hastaneye getirindedi Allah korusun

Maalesef onu da sağlayamıyoruz biz gitmesek birileri geliyor muhakkak uzun süreli. Çözüm yolunu göreceğim ama dinlenebilmem gerek yorgun olunca gergin de oluyorum orta yolu bulamıyorukızımla
Canim malesef ki konuşmak özel olarak akit ayırmaktan başka birşey yok. Bebek büyüyüp o da artık ablalık duygusunu tam olarak anlayana kadar bazı davranış bozuklukları gösterebilir
Çok yakın bir arkadaşımın ikinci cocugu olunca ilk cocugu cok uslu olmasına rağmen hircinlasmaya kırıp dökmeye ve yemek yememeye başlamıştı bir süre sonra onunda ailenin ferdi olduğunu kabul edince sakinledi

Senden daha fazla ilgi bekliyorsa eğer ona kardeşi ile yapacağı aktiviteleri iste kardeşim büyüyecek sen onun elinden tutup parka götüreceksin veya beraber oyun oynayacaksınız sen ablalık yapacaksın gibi hayal dünyasını zenginleştirecek hikayeler anlatabilirsin.

Bence bir hafta sonu hep beraber dışarı çıksanız ve artık 4 kisilik aile olduğunuzu ve onunda sorumluluğu olduğunu onu unutmadığını ona gosterseniz

Zaten imkansiz ki. Kac sene yani? Bazen kardes iyi bir sey degil diye dusunuyorum. Ya da arada cok yas olmali. Bilemiyorum. Cocuk buyutmek cok zor.

Kreş e verme şansınız varsa verin sosyalleşme vs ilgisi başka yöne kayar
.boylece evde anne çocuk iletişimi sağlıksız bir hal almasının önüne geçmiş olursunuz

İşte bunların konuşmasını hep yapıyorum zaman içinde bir davranış sönerken başka bir davranış çıkıyor ortaya bunun bir süreç olduğunu unutuyor olabilirim. Tek çocuklu olmak gibi ya da doğmadan önce şunları şunları yapacağım demek gibi olmuyormuş. Aşacağız bunu da sadece sakin kafayla düşünüp hareket etmem gerek. Oğlum diş çıkarıyor gece defalarca uyanıp sabah da en geç 8 de uyanıyor arası hep bir şeylerle uğraşmaca o yüzden bazı şeyleri doğru yapamıyorum

Bende bekliyorum konussun derdini atlatsin simdi ii iiii yapiyo huysuzlaniyo neyi var anlamadigin zamanlar oluyo. Desene ilerisi daha zor

Valla sürekli evde olmak iyi bisey değil. Çıkın bence.. bebek= ev değil ki..tabiki uyku saati beslenme saati vs önemli. Size de değişik ortam iyi gelecektir

Kreş e verme şansınız varsa verin sosyalleşme vs ilgisi başka yöne kayar
.boylece evde anne çocuk iletişimi sağlıksız bir hal almasının önüne geçmiş olursunuz
Aslında bu yıl kardeş olmasaydı düşüncem o yöndeydi kreşe gidecekti kardeş gelince bir yıl erteledik yalnızca. Çok hassas bir çocuk bunu bir şekilde bozulan düzeniyle anlıyorum kafasına bir şey takıldıysa üzüldüyse mutlaka belli ediyor kreş dönemi bebekle zor olabilir kızım da beni evden gönderdiler diye düşünür diye erteledim. Havalar güzelleşiyor kendimizi bolca dışarı atarız artık. Evde etkinlikler yetmiyor artık başka çocuklar istiyor o da her an mümkün değil

Bende bekliyorum konussun derdini atlatsin simdi ii iiii yapiyo huysuzlaniyo neyi var anlamadigin zamanlar oluyo. Desene ilerisi daha zor
Her çocuk birbirinden o kadar farklı ki canım tepkiler de çeşitleniyor o noktada. Kardeş olgusu her çocukta farklı etki ediyor zaman zaman daha sakin geçirirken zaman zaman daha zorlayıcı oluyor kızımla ilişkimiz açısından. Ha şunu da söyleyeyim kızımla kardeşi olmadan da ilişkimiz böyleydi bir dönem çok huysuz bir dönem çok sakin geçerdi. Dengesiz terazi burcu diye söylerim hep:) dünkü şarkısı da annem beni hiç sevmez annem beni çok sever şeklindeydi bakıcımız var o kuzum annen sevmiyor mu seni diyor yoo ben böyle söylemek istiyorum şarkımı diyor. Ah ahhhh

Zaten imkansiz ki. Kac sene yani? Bazen kardes iyi bir sey degil diye dusunuyorum. Ya da arada cok yas olmali. Bilemiyorum. Cocuk buyutmek cok zor.
ablamla aramda 15 yas var.cocukken birsey anlamiyorsun ama buyudukce onun sevgisi sefkati destegi muhabbeti hayat tecrubeleri oyle yok gosterici oyle kiymetli oluyor ki.ha 15 yas biraz fazla.ama soyle bi 7-8 yas arasi olmasi daha guzel olabilirdi.ikinci cocugum olursa aralarinda 5 6 ya da 7 yas olmasini isterim.tabii kimisi icin de yaslarin yakin olmasi daha makbuldur.ama benim dusuncem boyle :)

Oğlumun bebeklik fotoğraf ve videoları çok işe yarıyor bizde :) o da bebekken hep kucakta ve sevildiğini görmek iyi geliyor sanırım, sakinleşiyor çocuk. Büyüyünce bize yaptığı katkıları övüyorum sohbet anında :) bir de kızımın abisine düşkün olması işimi kolaylaştırıyor. Abimiz canımız modunda geziyoruz tüm gün ❤

Ahh su cevree:)) yanında sevmyij kıskanıyo. Kıskanç bu demelerrr.... yada illa bi soruyolar kıskanıyor mu diye...
Biz kendi halimizde mutlyuz ama topluma girince benm büyük kız bile değişiyo küçük olmasına ragmen.

Mesela biri kızıma vurunca öğreniyo hemen iki gün herkese vuruyo aynen kardeşinede vurmaya çalışıyo.!
İşte en aza indirip iyice dikkat etmek şart. Gerçi siizn kızlar büyük vurma gibi şeyleri olmaz:))) bizde de o olabiliyor. Artık kavgacı çocuklardan uzak tutuyorum valla:))))

Yakın olnca arkadaş gibi ara çok olunca ana kız gibi:)) benmde kız kardeşmle aramda 15 yaş var. Bişey paylaşmaya daha yeni başladım çünkü küçük:)) büyük abla için pek bi avantajı yok galiba:))
Annemle de benm aramda 17 var onunla arkadş gibiyiz. Hatta en iyi arkadaşm bu zmaanda kime güvencez ki

İnşaAllah en kısa sürede toparlarsınız canım, her çocuğun fıtratı farklı tabi bazsn genel bilgiler işe yaramayabilir. Özel olarak yardım alablrsn eğer daha ciddi olursa

Yorgunluk uykusuzluk bebek üstüne ilgilenilmesi gereken büyük çocuk..tabiki gergin olmanız doğal sonuç.. bi arkadaşım doğum yapmadan önce büyüğü Kreş e başlatmıştı.

Ama orda da şöyle bir denge var. Sen abisin/ablasın demek çocuğa misyon yüklemek oluyor. Sonuçta o da bir çocuk..

Bu yüzden arkadaşım doğumdan sonra değil de doğum öncesi başlatmıştı. Hani kardeş geldi sen Kreş e duygusu yaşamasın diye hamileliğinin başında vermişti.. çocuk da kardeşi kolay atlatmıştı.. arkadaşım da 2 çocuğun bakımından biraz uzaklaşıp evde büyük gelene kadar küçükle istediği gibi ilgilenme şansı bulmuştu

Bakici da "annen seni sevmiyor mu" diye sormasın yanii. Çocugun zihnine işlemesin. Şarkıyı duyunca tepki vermeyip (tepki verince zihne kazinma durumu olmasın) biliyor musun ben seni ne kadar seviyorum elimle bu kadar diyip gösterebilirsiniz veya.. siz şarkı söyleyin. Ismi ayşe diyelim..."ayşeyi çok seviyorum lalalaaa" tarzı :))

Benim de kardesimle aramda 3 yas 3 ay var. Benim hatirladigim hep guzel gecinirdik. Ama kucukken vuruyormusum. Ben hatirlamiyorum. Ondan yas olsun diye dusunuyorum. Babaannem hala bile soyler. Soyle tokati yapistirdin boyle cindikledin diye. Ne yapayim yani. 35 yasima geldim. Moralimi bozuyor. Haha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…