2018 Ekim Anneleri

Biz de öyleyiz canım hatta kardrşiyle ilgili bir şey söyleyeceğim zaman önce kendinden örnek veriyorum bak bebekken sen böyle yapardın birlikte şöyle yapardık diye. Kardeşiyle ilgili olumsuz hiçbir şey söylemez uyanırsa yatağında sallar yatarken dönerse hemen bizi çağırır anne ben kardeşimi çok seviyorum diyr sarılır o da seni çok seviyor durucum bak hep seni izliyor derim mutlu olur. Onun sorunu maalesrf bizimle

Ah ah o çeneler çocuğun yanında olumlu olumsuz her şeyi konuşuyorlar onunla ilgili. Sürekli uyarıyorum sonra konuşuruz diyorum wn basiti annem telefonda kızımla konuşurken bile gelip olumsuz bir şeyi pat diye çocuğa söylüyor. Sizin daha zor zamanlar canım iki yaş zorlayıcı olabiliyor hepimize Allah kplaylık versin

İnşaAllah en kısa sürede toparlarsınız canım, her çocuğun fıtratı farklı tabi bazsn genel bilgiler işe yaramayabilir. Özel olarak yardım alablrsn eğer daha ciddi olursa
Durumu takipteyim canım ama bazı dezavantajlarımız var bulunduğumuz bölgede yardım alabileceğimiz bir uzmanımız yok eşim her zaman izin alamıyor uzmana randevu bulamıyoruz böyle saçma bir haldeyiz. Ama kızımı biliyorum bazen daha asi huysuz bazen daha sakin anlayışlı geçiriyor normale dönecek illa ki

Avantaj dezavantaj gibi durumları değerlendirip en son evde kalsın benimle zaman geçirsin diye düşünmüştüm canım. Ben de normalleşirsem o da düzelecek. Bir de sanırım gerginlik anıyla döktürmüşüm de sürekli mızmız ya da olumsuz davranan bir çocuk gibi olmuş kızım günün her anı öyle değil özellikle akşamları eşim de gelince farklı davranıyor genel olarak uyumlu sakin sakin sohbet ederiz çoğu zaman. Biraz zamana ihtiyaç var memleketten yeni döndük davranışlar biraz böyle oluyor farklı ortama girip çıkınca. Bir de çocukla uğraşırken hep yarım yamalak yazmışım bakıcımız annen seni sevmiyor mu kuzum annen seni çok seviyor falan diyor kızım ben şarkımı böyle söylemek istiyorum diyor. Aslında kötü niyetle yapmıypr da bazı davranışları dediğin gibi pekiştirebiliyor tepki aldığını görünce tekrar tekrar aynı noktaya dönebiliyor

Bu bi dönem ve gecicek diye dusunursen belki daha kolay geçer daha bi sabir olur tabi benimki bekara kari bosamak hesabi

O tokatlamalar o günlerin eseri demekki:)
Hâlâ hırsını alamamişsin canim.tokatlamak hobimiz:)

Bu bi dönem ve gecicek diye dusunursen belki daha kolay geçer daha bi sabir olur tabi benimki bekara kari bosamak hesabi
Yok canım estağfurullah öyle değil de yine de benim de bazı şeyler düşündüğüm gibi olmadı. Geceden sabaha şu an daha iyiyim kızım da öyle o gerginlik anlarında sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor ama şimdi daha normal görebiliyorum

Ama orda da şöyle bir denge var. Sen abisin/ablasın demek çocuğa misyon yüklemek oluyor. Sonuçta o da bir çocuk..
Evet biraz öyle oluyor ama küçük yaşta biraz sorumluluk yüklemek sorumluluktan kasıt abla/abi pozisyonunu kabul etmesi çocukta güven duygusunu arttırır diye düşünüyorum. Tek cocukluyum ve dünyadaki bütün eğitmenler biraraya gelip bu konu üstünde yorum da yapsa eminim bir çocuğum daha olsa hepsi kifayetsiz kalır. Ne kadar söyle yapsa böyle yapsa desekte her çocukkendine özgüdür birinde tutan diğerinde boş olabiliyor. Yaşayıp görmek lazim

Annelik ve eğitmenlik çok sezgisel bisey. Doğru yapamamak diye birşey yazılsa binlerce sayfa olacak annelik kitabında yok :) sen ne kadar doğru yapsanda kızınında kendini ifade edebilen duyguları olan bir bireyolduğunu unutma canim. O kendi dünyasında seni kardeşi ile paylaşıyor büyük bir olay onun için. Sadece kabullenme zamanı var o zaman o abla olacak su an evin küçük çocuğu kardeşi değil kendisi.
Yaziyorum ama bekara hanim boşama mevzusu bizimki. Basima gelince nasıl bir karşılama yaparim bu duruma inan bilemiyorum

Bizim elma tadımı da bitti bugün yogurtageçtik
Elmayı ve kabağı iki ayrı öğünde degil tek öğünde püre halinde verdim yedi masaallah
Afiyet olsun kızına ❤ darısı bize :) kızım daha 2 hafta sonra 5 aylık olacak. O zaman başlarız, dayanıyoruz şimdilik ama çok zor. Pek hevesli oburum benim :) salondan çıkıp mutfağa gitmek en büyük hobisi şu an. Kapıya gelip geri dönersem ağlıyor. Çıkıp mutfağa yönelince susuyor. Bir kaç kez mutfakta muz, elma ezip tattırdım, unutmuyor sanırım. Akşam oğlum elmasını bitiremeyince bana verdi, ben de ısırdım. Kızım bir ağlamaya başladı ki şaşırdım kaldım. Meğer önce ona yalakası için uzatmamı beklemiş. Yaladı sustu, ilgisi başka yere yöneldi :)

Biz 3 hafta sonra tadimlara baslicaz napicak diye arada bisey uzatiyorum agzina bakiyim acip agzini isticekmi hic oralı olmuyor nasil olacak bizim yeme isi bilmiyorum belki tadlarini alınca istemeye baslar

Biz 3 hafta sonra tadimlara baslicaz napicak diye arada bisey uzatiyorum agzina bakiyim acip agzini isticekmi hic oralı olmuyor nasil olacak bizim yeme isi bilmiyorum belki tadlarini alınca istemeye baslar
İnşallah sever de yer kuzucuklar ❤ zor oluyor iştahsız çocuk.. benim kuzu hep bizimle sofrada. İzliyor bizi sürekli. Arada yoğurt veya meyve yalatıyorum, hevesli bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…