2018 Ekim Anneleri

Ohh maşallah ek gıda tadımlıklar son hız gidiyor bizde yoğurt tadımlığını tamamladık ve çok sevdi kaşığını yiyip diğer kaşığı ağzına gelene kadar ağlıyor şapşiğim havucu ezip verdim beceremedi yemesini ağzınıda buruşturdu sonra emerek yesin diye sebze filesinde verdim emerek bayağı yedi bitince yine ağladı iştahı bu aralar çok açık keremikonun.

Oyy masallah yavrusum.

yemek istedigi saate denk getirmek de muhim heralde.gunduz pure yaptim yemedi yogurt verdim baska bi vakit onu da istemedi.aksam biz yerken yemek kasigiyla yogurt verdik yarim kase yemistir.anlamadim bu isi saatleri de mi o belirliycek.
Saglikocaginin bize berdigi brosurde ek gidayi ac oldugu zaman verin yaziyor.

Seçici bir bebek.. yoğurt da mı istemiyor?
Yogurtta yüzünü bi ekşitiyor.sanki limon yiyor gibi. Verdiği tepki..elma hariç ne versem istemiyo..1 tatli kasigi zor veriyorum. Bugun Milupa tahilli aldim kasik maması. Deneyim bi. Yemek konusunda bana çekti galiba. Ben de herşeyi yemem, seçerek yerim. Çocukken yemek konusunda anneme çok çektirdim, ilahi adalet beni buldu :)))

İlahi adalet bölüme 2 :))) 9 yaşıma kadar acıktım dememişim :))) oğlum 4 yıldır uzattığım her 100 kaşıktan 99'unu reddetti. Ya kafasını çevirir, ya eliyle iter, ya ikisi birden.. yemek pişirmeye olan acemi hevesimi yaktı, yıktı, kül etti :)) kızım yer inşallah ❤

Akşam akşam gülümsettin canım beddua falan mı etti acaba:)) şaka yapıyorum tabi bu işin esprisi yemiyor demek için erken canım daha yer diye düşünüyorum yalnızca şu an tadına alışık değiller. Ben de elma verdim elmadan çok kaşığı yemeye çalıştı diş kaşıma boyutundaydı:) zamanla damak tatlarını oluşturacak hatta farklı zamanlarda farklı yiyecekleri tüketip önceden yediklerini yemeyecekler

Saglikocaginin bize berdigi brosurde ek gidayi ac oldugu zaman verin yaziyor.
Emzirdikten sonra verilmeli bence. O zaman karni doyar gibi olup emmeyi azaltabilirler. Daha sonraki zamanlarda yani ogun olarak verilecegi zaman belki acken verilebilir. O da vakit olarak ayarlanarak olur diye düşünüyorum.

Brosürde söyle yaziyor.(sağlıkoacginin verdiği broşür)
Ek besinler cocuk aç iken günde bir veya iki öğünde sunulmaya başlanmalidir.her ek besin tek cesit olarak başlanip,3 gün icinde artan miktarlarda (çay kasigi,tatli kasigi,yemek kasigi)denenerek daha önce baslanan ek besinlerle verilmeye devam edilmelir..
Böyle yaziyor arkadaşlar.

Bence once evin enerjisiyle durulmaya gecin :) sonra sende kendini rahatlat.
Bisy yapilacaksa cocuk aglamadan,bagirtmadan yapilmasindan yanayim bende sonra oyle oldugu icin yapildigini ogrenmeleri zaten bayaa bilincli olarak bizi denemeleriymis :)
Ben yine de sana odaklaniyorum.Sen bi sakinle,cok dillendirme,boyle tepki gorebildigini ekstra ilgi cektigini bilmek bile onlar icin buyuk detay :)
Insallah cabucak gecer bu durum.

Baskalariyla olan kisim ozellikle sevdigi kisilerle ayni bizdede,buyukte olsa :)

Ya minigim❤Kendisi bile oyle minik ki...
Zaten herseyi ogrendigi olcup bictigi zamanlari,tabii ki bazi seyler olacak oluyor.
Buyusede inan baska seyler oluyor.Bakis açısı farklilasiyor.
Ama ailenin tepkisi sekillendiriyor herseyi cocuklarda,burda da anne ve babanin ortak kararlari,dogruyu anlatip konusmak,hic gecistirmemek en guzeli.

Baskalarini cidden anlamiyorum.Bizede soruyorlar.Kiskanclik var mi?
O ne demek acaba :)
Hele hikaye anlatmaya baslayanlar oluyor hemen susturuyorum.
Cok yakinlar cidden biliyor ama bu hic haddi olmayanlara ne oluyor onu ayri bi anlayamiyorum.
Cocugun yaninda komut verir gibi duymadigi hikayeler....Ya cocuklar boyle seylere o kadar dikkat ediyor ki aslinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…