- 2 Mayıs 2007
- 2.322
- 960
- 688
- 47
Ya yazmayan cok arkadas var hamileyken konusuyorduk umarim herkes iyidir.
Baya erken gelen bi ikizler vardi hatta ben onlari cok merak ediyorum
Oyy masallah yavrusum.Ohh maşallah ek gıda tadımlıklar son hız gidiyor bizde yoğurt tadımlığını tamamladık ve çok sevdi kaşığını yiyip diğer kaşığı ağzına gelene kadar ağlıyor şapşiğim havucu ezip verdim beceremedi yemesini ağzınıda buruşturdu sonra emerek yesin diye sebze filesinde verdim emerek bayağı yedi bitince yine ağladı iştahı bu aralar çok açık keremikonun.
Sonra yine denersin. Insallah yer minisim.Elma hariç hiçbirini sevmiyo itiyo veya kusuyor.
yemek istedigi saate denk getirmek de muhim heralde.gunduz pure yaptim yemedi yogurt verdim baska bi vakit onu da istemedi.aksam biz yerken yemek kasigiyla yogurt verdik yarim kase yemistir.anlamadim bu isi saatleri de mi o belirliycek.Elma hariç hiçbirini sevmiyo itiyo veya kusuyor.
Saglikocaginin bize berdigi brosurde ek gidayi ac oldugu zaman verin yaziyor.yemek istedigi saate denk getirmek de muhim heralde.gunduz pure yaptim yemedi yogurt verdim baska bi vakit onu da istemedi.aksam biz yerken yemek kasigiyla yogurt verdik yarim kase yemistir.anlamadim bu isi saatleri de mi o belirliycek.
Prmm'nin üçüzleri vardı galibaPrmm bu kisinindi sanki ikizler.evet naptilar acaba
Seçici bir bebek.. yoğurt da mı istemiyor?Elma hariç hiçbirini sevmiyo itiyo veya kusuyor.
Tam tersi diye biliyorum..Saglikocaginin bize berdigi brosurde ek gidayi ac oldugu zaman verin yaziyor.
Yogurtta yüzünü bi ekşitiyor.sanki limon yiyor gibi. Verdiği tepki..elma hariç ne versem istemiyo..1 tatli kasigi zor veriyorum. Bugun Milupa tahilli aldim kasik maması. Deneyim bi. Yemek konusunda bana çekti galiba. Ben de herşeyi yemem, seçerek yerim. Çocukken yemek konusunda anneme çok çektirdim, ilahi adalet beni buldu :)))Seçici bir bebek.. yoğurt da mı istemiyor?
İlahi adalet bölüme 2 :))) 9 yaşıma kadar acıktım dememişim :))) oğlum 4 yıldır uzattığım her 100 kaşıktan 99'unu reddetti. Ya kafasını çevirir, ya eliyle iter, ya ikisi birden.. yemek pişirmeye olan acemi hevesimi yaktı, yıktı, kül etti :)) kızım yer inşallah ❤Yogurtta yüzünü bi ekşitiyor.sanki limon yiyor gibi. Verdiği tepki..elma hariç ne versem istemiyo..1 tatli kasigi zor veriyorum. Bugun Milupa tahilli aldim kasik maması. Deneyim bi. Yemek konusunda bana çekti galiba. Ben de herşeyi yemem, seçerek yerim. Çocukken anneme çok çektirdim ilahi adalet beni buldu :)))
Akşam akşam gülümsettin canım beddua falan mı etti acaba:)) şaka yapıyorum tabi bu işin esprisi yemiyor demek için erken canım daha yer diye düşünüyorum yalnızca şu an tadına alışık değiller. Ben de elma verdim elmadan çok kaşığı yemeye çalıştı diş kaşıma boyutundaydı:) zamanla damak tatlarını oluşturacak hatta farklı zamanlarda farklı yiyecekleri tüketip önceden yediklerini yemeyeceklerYogurtta yüzünü bi ekşitiyor.sanki limon yiyor gibi. Verdiği tepki..elma hariç ne versem istemiyo..1 tatli kasigi zor veriyorum. Bugun Milupa tahilli aldim kasik maması. Deneyim bi. Yemek konusunda bana çekti galiba. Ben de herşeyi yemem, seçerek yerim. Çocukken yemek konusunda anneme çok çektirdim, ilahi adalet beni buldu :)))
Emzirdikten sonra verilmeli bence. O zaman karni doyar gibi olup emmeyi azaltabilirler. Daha sonraki zamanlarda yani ogun olarak verilecegi zaman belki acken verilebilir. O da vakit olarak ayarlanarak olur diye düşünüyorum.Saglikocaginin bize berdigi brosurde ek gidayi ac oldugu zaman verin yaziyor.
Önce ek gida sonra formul sut yada emzirme tabi bu alisma doneminde sonra ogunler oturucak heralde. Emzirme ek gidadan yarim saat sonra fln olur. Tecrubeli anneler aydınlatir biziTam tersi diye biliyorum..
Canım kızım şartları ve durumları kullanıp kendi istediğini yaptırmaya çalışan bir çocuk eve farklı biri gelsin bir yere gidelim davranışlar hemen değişir ilgi çekmek için yüksek sesle konuşur çığlıklar atar yeri gelir istediğini yapmıyoruz diye bağırmaya bile geçer ben biraz katıyımdır bu konuda ama çevremiz bunu başaramıyor en başta da babası. Defalarca uyardım değişen durumlarda kuralları esnetmemesi gerektiğini. Geçen hafta babaanne yanımıza geldi eşimin amcası vefat edince onu da alıp memlekete gittik ilgi üzerindeydi oralarda tv de izledi telefonda videolar da ve kontrol edemediğim anlarda oldu bolca gerildik kızımla toparlanması için zamana ihtiyacı var ev ortamına ve kurallarımıza. Memleketteki bazı abes davranışları burada da yapıyor. Of of ben de gerginim zaten çok yorgun ve uykusuzum biraraya gelince sonucumuz bu oldu. Evde biraz normalleşiriz umarım
Ahh su cevree:)) yanında sevmyij kıskanıyo. Kıskanç bu demelerrr.... yada illa bi soruyolar kıskanıyor mu diye...
Biz kendi halimizde mutlyuz ama topluma girince benm büyük kız bile değişiyo küçük olmasına ragmen.
Mesela biri kızıma vurunca öğreniyo hemen iki gün herkese vuruyo aynen kardeşinede vurmaya çalışıyo.!
İşte en aza indirip iyice dikkat etmek şart. Gerçi siizn kızlar büyük vurma gibi şeyleri olmaz:))) bizde de o olabiliyor. Artık kavgacı çocuklardan uzak tutuyorum valla:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?