2018 Ekim Anneleri

Canimm cok sagolasin dönüşlerim cok gec oldu 10 günden fazladir asansor bozuktu ev 7.kat hergun oglum+oglumun cantasi+pompa+benim kendi cantam inip cikmak oyle zordu ki kendime gelemiyorum yorgunluktan bide sansima gel gecen seneki müdürüm hamileyim dogum iznine cikacam diye yaz iznine cikarmadi bu sene ki de dogum izninden gelmişim diye eylülden sonra kullan demis cok bıktım

Merhaba arkadaslar, araniza yeni katildim, galiba burasi su yasina kadar uye oldugum ilk forum:) yazilanlari biraz okudum da cok pisman oldum keske hamileligimde uye olsaydim buraya diye, aklima bakmak hic gelmedi. Cok guzel paylasimlarda bulunmussunuz gercekten. 17 ekim dogumlu bir oglum var. 5. Ayinda 370gram almis. Doktorumuz ek gidaya baslatmadi formul mama ile takviye verelim dedi ama benim oglan formul mama almadi, ben de suan kasik mama veriyorum ama onun icinde de palm yagi var, icim rahat degil. Ben mi cok hassasim acaba biraz salmak mi gerekiyor bilemedim ama kasik mama yerine ev yapimi yogurt vs vermek daha mantikli degil mi, sutumu artirmak icin vitamine ve still teaye basladim, sanki biraz artti zaten bugun kasik mamayi nerdeyse hic almadi, aclik aglamasini da yasamadik(uyumadan once surekli emiyor sut bitince de aglayarak memeye vuruyordu bunun aclik aglamasi oldugunu ben cok gec farkettim tecrubesizlik iste) sizlerde 5. Ayda az kilo alip mamaya vs baslayan var mi acaba? Yada ek gidaya neye gore basladiniz? Oglumun aclik aglamalari olmasa az kilo alimina takilmazdim ama mamadan sonra farkettim o aglamalarin aclik aglamasi oldugunu ve icim parcalandi

Insanların bakış açısı değil acıları ortaksa anliyor bence birbirini.Istisnalar var ama genelde bi bilmislikten baska hicbisy yok.En kotusude gittikce merhametsizde oluyorlar...

Sevmedi diye pes etme kanguru bana arabadan daha pratik ve rahat geliyor. Evde binbir çabayla uyuttuğum kız kanguruda kendi kendine uyuyor. Temiz hava mekan değişikliği iyi geliyor bebişlere de annelere de. Ek gıda için tadımlara başladım ben yoğurt verdim 3 gün çok sevdi. Sonra 3 gün balkabağı 3 gün havuç verdim ama ikisini de sevmedi. Bugün armut verdim onu çok sevdi. Tadımlık tabi yavaş yavaş takılıyoruz. Ama emzirmek çok pratikmiş hazırlama derdi yok uygun ısı derdi yok. Ne büyük nimet

Alerji vucutta 72 saate kadar ortaya cikabildigi icin 3 gun canim.Ilk gunden hesap edip bu 2 gunde yeni bisy vermezden yeterli olur.

Allahım kolaylıklar versin canım ben de 4 yıl 5. Katta oturdum şimdi de 4. Katta ve asansör yok in çık eşyalarla ne kadar zor tahmin edebiliyorum. Valla senin izinler ve mesai durumun sıkıntılı görünüyor ne diyeyim Allah yardımcın olsun yorgun olunca hiç geçmeyecek bitmeyecek gibi geliyor

Ay ne kadar xok yemistim suan inanamiyorum kendime

Hani salliyoruz ya artik sallayinca ses cikacak oyuncaktan diye baglanti kuruyorlar :)
Sallarken dusuruyor bazen boyle olabilir mi :)
Bu bi ogrenme sebep sonuc kurma :)
Tabii oyuncaklar degisiyor artik daha da fazla heyecanlandiriyor :) degistirmekte faydali olur.
Saka maka 6 doldu bizimde masallah hepsine

Önceki aylarda kilo alımı iyi miydi? Doktor daha erken niye vermedi acaba mama takviyesi... Başta daha kolay alır bebek mamayı. Artık 5 ay anne sütü almış, mamanın tadı kötü gelir sevmez elbette. Kaşık maması vermek zorunda kalırsanız içeriği uygun olanları tercih etmeye bakın. Bu kullandığınızda palm yağı varsa marka değiştirin mesela. plojovic tavsiye edebileceğin kaşık maması var mı?
Bana kalırsa 5 aylık olmuş, ek gıdaya da başlayabilirsiniz artık. Evde mayalanan yoğurt, mevsim meyve sebzeleri.. 3 gün kuralına uyarak verebilirsiniz bence...
Arkadaşlar başladılar, bal kabağı, havuç, elma, yoğurt veriyorlar mesela

Alerji vucutta 72 saate kadar ortaya cikabildigi icin 3 gun canim.Ilk gunden hesap edip bu 2 gunde yeni bisy vermezden yeterli olur.
Yok yeni bisey vermedim önceki alerjen olmayanları veriyorum
Yarın başlayacağım yenisine insaallah
Ayva ve sonrasında havuç düşünüyorum ama

Gunaydin canim. Benim 5 aylık kontrolumuz vardi dün 400 gram almis. Ek gidaya gecmemizi istedi. Ki ben arada veriyordum. Artik tamamen gecicem insaallah. Oglum mama da almiyor 3 ayliktan beri. Pirinc unuyla yapip verdim 3 gundur. Zaten geceleri saat basi kalkiyordu. Acliktan iste. Neden ek gidaya gecirtmedi anlamadim. Kilo alimi düşük cunku. Ben daha doktor demeden baslamistim. Siz de mi baslasaniz azar azar tattirarak.. Insaallah kendilerini toparlarlar kuzucuklar.

bal kabagi her yerde bitmiş bulamıyorum ne yapicam çok üzüldüm zeynep kilo alır diyorsun onu güzel yiyor

5 ay 20 gunluk oldu.20 gundur meyve pureleri yogurt sebze puresi corbasi veriyorum.bugun tarhana corbasi versem erken mi olur acaba.tarhanayi arkadasimin annesi yapar her sene verir bize de.

Günaydın kızlar
Dün yine bir ilk yasadık bunda gündüz kısa uyumus olmasının da etkısı var.Atlas dün 9 da huysuzlanınca yanına yatıp emzırıp uyuttum kısa uyur dıye yine bizim yatakta yattı.12 olup ta uyanmayınca emzırıp yatagına koyup geri uyuttum 5 te kalktı emzırıp gerı uyuttum sonra 8 de tekrar en son 9,30 da tamamen uyandı.5 te uyandıgında biraz gözü acık kaldı elımı ustune koyup gozumu kapattım oda uyudu.Erken uyuyunca uzun zaman sonra tv karsısına uzanıp cay ıctım rahat rahat keske hep boyle uyusa

merhaba kızlar nasılsınız herkes bebişler iyimi ek gıdaya geçtinizmi ben gçenlerde yoğurt denedim annemlerde ama beğenmedi tadını sanırım :) ya bi de bi kaç şey soracağım,oyun halısı olarak ne aldınız biberon kullanımında 6+ dan sonra hangisini tercih ettiniz ve rota aşısının 2. dozu ne zamandı :)

Ilk denemede fazla yiyemiyorlar zaten en fazla 1 çay kaşığı olmalı
Oyun halısı fisher price piyanolu gym aldim
Biberon basından beri avent kullanıyorum emziğini 6+ aldım
Rotayı ilk dozu 2.aysa 4.ayda
Ilk dozu 3.aysa 2.dozu 5.ayda yapılıyor

5 ay 20 gunluk oldu.20 gundur meyve pureleri yogurt sebze puresi corbasi veriyorum.bugun tarhana corbasi versem erken mi olur acaba.tarhanayi arkadasimin annesi yapar her sene verir bize de.
Bizim yörenin tarhanası ekşi olur. Sizinki nasıl bilmiyorum ama bizimki ekşi geleceği için 7-8 aylık olunca vermeyi düşünüyorum. Yine de tattırarak deneyebilirsin. Severse yer zaten kuzucuk ❤

Kendine gore bi düşeni oluşmaya başladıysa bu böyle devam eder canim insaallah

Bizim yörenin tarhanası ekşi olur. Sizinki nasıl bilmiyorum ama bizimki ekşi geleceği için 7-8 aylık olunca vermeyi düşünüyorum. Yine de tattırarak deneyebilirsin. Severse yer zaten kuzucuk ❤
bizimkisi eksi degil ama tuzsuz salcasiz deneyebilirim bi kasik.cok sart da degil de evde var diye dusundum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…