2018 Ekim Anneleri

bebekten sonra cay kahve icmek uzanip biseyler izlemek arkadaslarla bulusmak gezmeye cikmak kisacasi keyif veren hersey daha bi kiymetli oldu di mi.yaptigim herseyden daha bi keyif alir oldum :) ins gece boyle guzel uyur da butun bebisler anneler de dinlenmis ve mutlu olur.

D dooris123 Hosgeldin oncelikle
Mama icin instagramda takip ediyorsan Muhendisinoglu diye bi sayfa var.Hatta sadece bos sayfa acip bile takip edilebilir.Cunku daha bicok sey var.

Kilo konusuna gelince bunun seni rahatsiz edip etmedigini dusun?Cunku nedense annenin zaafi haline gelmisse doktorlarinda cozumleri o derece hizli oluyor.
Kilo alimi 4.aydan sonra dusmesi normal hatta beklenen bi durum.Gunduze daha sık emzirme hatta gece verdiginde aliyorsa geceyede sık emzirme sokarlar genelde once..

Mama verdigin ya da verecegin icin bu seni rahatsiz etmesin.Hatta sen baska bisy tercih etsen alsan bile bebegin onu sevmeyebilir.
'Aclik aglamalari' kismindan eminsen zaten bekleme bile.Yani hersey normaldir 400 gr alir bu normal ama acliktan dolayi almamissa bu herseyini etkiler.Gelisiminide,uykusunuda,gun icindeki halinide.Burda bebegin durumuna gore hareket etmek onemli.

Ek gidaya gecebilirsin ama ilk zamanlar miktarlar cok az doyurucu olmayacak yani sonraki ay agirlik cok degismeyebilir.

bal kabagi her yerde bitmiş bulamıyorum ne yapicam çok üzüldüm zeynep kilo alır diyorsun onu güzel yiyor

Ben kisa sureligine dolaba atmistim ek gida icin.Yakin olsak verirdim :) Ama bunu cok yapmamak lazim aslinda mevsim meyve sebzeleri neyse oyle ilerlemek lazim.Insallah bulursun sevdigi bisy

Günaydınlar olsun :)
Benim kuzucuk da dün gündüz uyku sayısını azaltıp süreleri kısalttı. Gece daha iyi uyur dedim ama tam öyle olmadı. Akşam uykusunu 9-9:30'a çekmişti birkaç gündür, ancak dün akşam ağrısı vardı sanırım, huysuzdu epey, 10'u geçti uyuması. 2:30 gibi acıktı, gözünü açmadan emdi geri uyudu. 5'te susamış, söylenmeye başladı. Aldım, tek memeyi bitirmeden uyudu, bezini çıkardım haberi olmadı. Normalde de erken kalkar ama bu sabah 6:15'te açılışı yaptı :)) 45 dk oyun sonrası benim yatağımda uyudu. 8'de kalktı, abisine seslenmeye başladı :)) dişler tam gaz geliyor. 5 aylık olunca çıkacak gibiler.. 10 günü kaldı...

5 ay 20 gunluk oldu.20 gundur meyve pureleri yogurt sebze puresi corbasi veriyorum.bugun tarhana corbasi versem erken mi olur acaba.tarhanayi arkadasimin annesi yapar her sene verir bize de.

Domates ve baharat kismi dusundurucu tarhanada onun disinda verilir aslinda.Bu zamanlarda verebilecegin urunlerde bulabilirsin bebeklere göre.

kendine vakıt ayırabılmek ayrı bı güzel oldu.asıl onemlı olan 12 den once uyumuyr normalde buyume hormanları ıcın 9 da uykuda olması gerekıyor .Uyusada güzel güzel büyüse

ben gece bez değiştirmeyi uzun zaman önce bıraktım.sabah cok erken uyanır diye bende korktum acıkcası neysekı annesını ıse gönderdi oyle kalktı :)Dişler bizimde fena diş kasıyıcısını yiyo resmen hırsını alsın dıye emzık verıyorum normaldede emzık emen bı cocuk değil zatende emzıgın plastık kısmını ısırıyo bu seferde

Rota asisinin 2.dozu 1.dozuna gore.
İlki 2.ayda olduysa 4.ay olur.
Ilki 3.ay olduysa 5.ay olur.

Ben oyun halisi almadim.Yere ablasinin okuma kosesinde olan dikdortgen bi sunger vardi onunla duruyordu.Anakucagininda ust kumasi cikiyor onuda seriyordum yuzustu durdukca oyalansin diye :) zaten kendi minik oyuncaklarida oluyor.
O kismi gectik hatta suan alanini daha genislettim yuvarlanip duruyor daha cok hosuna gidiyor :)

onceki aylarda kilo alimi iyiydi ondan mamaya baslamadik ilk uc ay birer kilo 4. Ay 600gram 5. Ayda 370 grami dustu pat diye. 5. Ayda once o grip oldu pesine ben mastit oldum tam hastaliklari atlattik bu sefer de ben agir bir grip gecirdim ve gunduzleri evde yalnizim tek basima bakiyorum, gripken okadar yoruldum ki kolum kalkmiyordu resmen surune surune baktim bebegimd galiba o donemlerde sutum azaldi yada iyi emziremedim.
Gece 10saat kadar uyuyor bu 10 saatte 2 yada 3 kez emziriyorum, gunduz de max 3 saatte bir zaten, cunku uyaniyor emziriyorum uykuya dalarken de emziriyorum. Bazen birer saat arayla bile emzirdigim oluyor.
Doktor ek gidaya baslarsan onlarin tadi guzel gelir anne sutu almaz dedi ama bana sacma geldi oglum zaten memeye cok duskun kaldiki ek gidaya gecen milyonlarca bebek var hengisi ek gidaya baslayinca sutten kesiliyoki. O an kilo alimindan dolayi canim sikildigi icin doktora kosulsuz itaat ettim:) ama bugun yine kontrolu var bugun ek gida isini bastan acacagim.
Buarada muhendisin oglunu takip ediyorum ama o formul mamalari incelemis hep, oglum onu hic almadi kasik mamalar muhallebi kivaminda oluyor onlarin incelemesini goremedim, ben birkac markanin icerigine baktim hepsinde palm yagi var bazilarinda hurma yagi yaziyor o da palm yagi demek zaten.
Isallah bugun kilo alimi iyi cikar da mamayi keseriz ve aclik aglamalari da kesilir, sutum artti gibi hissediyorum. Yada ek gidaya gecerim kasik mama gercekten vermek istemiyorum

Biz yookidoo gymotion aldik pek kimse bilmiyor bunu ama bence cok iyi hareketli bir hali olunca bebegin ilgisini daha cok cekiyor bence, biberon konusunda cahilim, roto 2.-4. Aylar yada 3.-5. Aylar ilki ne zamanda ikincisin2 ay sonra

biz 5 aylikken azar azar basladik ek gidaya.yogurt ve meyve pureleri sonra da sebze puresi corbasi seklinde.yapabilecegimiz bircok sey var internette listeler de var.mecbur kalmadikca ben de kasik mama kavanoz mama vb seyler vermek istemiyorum.ha seyahat halindesindir ya da hicbiseye agzini acmayan zor bi bebegin olur orasi ayri ama su an icin evde yapmak en guzeli :)

Merhaba bizde geçtik ek gıdaya 7 ekim doğumlu oğlum şu ana kadar 3 gün kuralıyla yoğurt ve havucu tamamladık ilk yoğurt verdiğimde oğlumda ilk kaşıktan sonra ağzını kilitledi ertesi gün yine denedim gayet severek yedi bir daha deneyin bence, biberon olarak +6 aya geçiş yapmadık henüz ilk baştan beri de. Browns kullanıyoruz halıya gelince yookido aldık ama oğlum biraz çabuk sıkılan bir tip çocuk 10 -15 dk sonra sıkılıyor ayrıca rota 2. Dozu 5. Ayda yapılıyor

Eşim, ben ve bebek hasta olduk..öksürük.. burun akıntısı, geniz bogaz enfeksiyonu..maskeyle geziyoruz evde şimdi ama artık hastalandık bi kere . Sira sira dr a gidiyoruz..

Biz yookidoo gymotion aldik pek kimse bilmiyor bunu ama bence cok iyi hareketli bir hali olunca bebegin ilgisini daha cok cekiyor bence, biberon konusunda cahilim, roto 2.-4. Aylar yada 3.-5. Aylar ilki ne zamanda ikincisin2 ay sonra
Bizim oyun halımız da ondan çok memnun kaldık ama artık büyüdükleri için kesmiyor dönerken bazen kenarlarına takılıyor diğer türlü koyduğumuzda da yuvarlanıp halıdan çıkıyor ama oyuncaklarını çok seviyor kucağımızdayken yanına gitmek oyuncaklara dokunmak istiyor

5 ay 20 gunluk oldu.20 gundur meyve pureleri yogurt sebze puresi corbasi veriyorum.bugun tarhana corbasi versem erken mi olur acaba.tarhanayi arkadasimin annesi yapar her sene verir bize de.
Tarhanada domates var ya bence vermesen iyi okur. Bebekler için yapılmış tarhanalar var e bebektekinin içeriğine baktım kırmızı bğber vardı domates yoktu. O şekilde bebek için hazırlanmış bi tarhana daha iyi olur sanki

Eşim, ben ve bebek hasta olduk..öksürük.. burun akıntısı, geniz bogaz enfeksiyonu..maskeyle geziyoruz evde şimdi ama artık hastalandık bi kere . Sira sira dr a gidiyoruz..
Oyy çok geçmiş olsun hepiniz için ayrı zordur şimdi hasta ve huzursuz bir bebek üstüne anne babanın elini kolunu kaldıracak hali olmayabiliyor hastayken. Allah acil şifalar versin

Merhaba kızlar.
Sonunda bende adet oldum.gecen hafta sağ kasigim sişmisti.yumurtlama zamanlarindaki gibi.dünde sağ kasigim icerden iğne batiyor gibi bi his veriyordu.azönce kanamam oldu.
Simdi biraz göbeģimdeki şişlikniner mi sizce.bikac kilo da olsa verirmiyim?
Sağlikocagina gidip en kisa sürede spiral taktirmayi düsünüyorum.ona rağmen de olursa Allah bi kolaylik verir elbet.hoş gelmiş sefa getirmiş kuzucuğum der sevinirim.
Bu arada sütüm bundan azalmisti galiba.metehani kontrole götüreli 10 gün oluyor.100 gr vermis.aç kaliyor bariz.mama da aldık.günde 1 kere yatmadan veriyordum.
120 ml yapiyordum.bazen 20 ml kaliyor.bazen 80 bazen 60.istahi yok galiba.

Cok gecmis olsunn. Cok zor oluyor anliyorum sizi. Biz de ailecek hasta olmuştuk. Bu donemde bebise bakmak zor olabiliyor. Allah sifa versin tez atlatirsiniz insaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…