2018 Ekim Anneleri

Su an icin kilo alimi iyi. Insaallah daha da toparlar kendini bebegin:) Doktorlar genelde 6.ayı bekledikleri icin oyle demistir. Siz icinizden gecen nasilsa oyle yapin ama verilecek verilmeyecek gidalara dikkat ederek ilerleyin. Insaallah bebeginiz cok sever ek gidalari❤

Çok geçmiş olsun rabbim acil şifa versin inşallah çabucak atlatırsınız instagramda bazı hesaplarda bebekler için doğal grip çayları var dr danışılıp verilebilir birde sizde mana kullanıyordunuz bende arada kullanıyorum kaşık mamasını devam sütün yerine mi verdi acaba?bende balkabağını yarın deneyeceğim inşallah.

Yok devam sütüne devam.. hatta 6. Ay olunca 2 no ile devam edecez..bizim kilo alımı az. Yetersiz beslenme. Kasık mamasını ek gıda gibi verecem.

E elaelif123 gecmis olsun hepinize
Nilsibel bikac gundur buzluktaki sutlerden veriyorum tarihi gecmesin diye. 125-150 iciyor bos biberona bakiyor daha yok mu diye
Masallah. Seninki de benimki gibi obur ama seninki uyuyo benimki uyumuyo.
Haha.
Ya iki gecedir biz yine zirt pirt uyaniyoruz. Simdi yine mama mi versem? Karni mi acikiyo? Burda biri yazmisti ya bugun. Hic aklima ac diye uyandigi gelmemisti. 50 gunlukten beri gece 6 saat kesintisiz uyuyan cocugum gece zombi etti bizi. Bi de 6 ay olunca duzelir diyorlardi.

Sagligi nasil oldu simdi?
Benimki de gece cok uyaniyor diye bu aksam 7ye dogru emzirdim. Bir saat sonra 60 ml mama verdim. Simdi yine emziriyorum. Uyudu gibi. Insallah bu gece uyuruz.

Geçmiş olsun
Bizim kızda hasta olmuştu doktor ilaç vermesi kan tahlili yapmıştı antibiyotiğe gerek yok dedi şimdi bizim gittiğimiz doktorda mi sorun var zor atlattı yavrum öksürük hapşırık ateş hepsi vardi
Ben hipp kullanıyorum mama ve anne sütüne rağmen kilo alımı az malesef

deneyimli anneler ek gidaya geceli 3 hafta oldu.keyifli oldugu anda verirsem kasik kasik yiyor.ustune bi de emiyor.dunheralde 10 tatli kasigi patates havuc puresi yemistir.bugun balkabagina basladik.ac mi kaliyor acaba bazen buzluktan sut cikarip onu da iciriyorum 125-150 ml arasi.daha yok mi diye bakiyor.

Merhaba ben de 2 hafta oldu ek gidaya baslayali. Doktor tavsiyesi ilr 5.ayda basladim. İlk gun 2 çay kaşığı ile başladım. Şu an bir küçük kase yiyor. Ardindan emzirmiyorum. 2 saat tok kalıyor. Acaba miktarı az veriyor olabilir misiniz?

Istah bu istah.
Deneyimli anne degilim tabi. Ek gidaya bile gecmedim.

emzirdikten ortalama 1 saat sonra veriyorum bazen 5 bazen 10 tatli kasigi yiyor.ustune de emiyor.kaseyle ölçmedim ama.bi de her gun duzenli veremedim gelen giden bizim disarda olmamiz gibi sebeplerle.sadece yogurdu hergun yedirdim diger seyler degisken.

Maşallah bebislere hem yiyor hem emiyor ama gercekten istahlilar o zaman. Ben daha gecmedim ek gıdaya deneyimlide degilim ama 10 kasik yedigi zaman ustune emmez saniyordum. En azindan kendine yoracak olursam sut birakmama gerek kalmaz saniyodum

Maşallah bebislere hem yiyor hem emiyor ama gercekten istahlilar o zaman. Ben daha gecmedim ek gıdaya deneyimlide degilim ama 10 kasik yedigi zaman ustune emmez saniyordum. En azindan kendine yoracak olursam sut birakmama gerek kalmaz saniyodum
yani bu bir degil iki degil mesela gece gun de bi kucuk kase yogurt yedi hatta babasi abartip icine ara ara ekmek atip biraz da oyle yedirdi.ustune de 125 ml sut icti.acaba sutum mu azaldi diye dusundum.oncesinden cok mu ac kaliyor acaba.

yani bu bir degil iki degil mesela gece gun de bi kucuk kase yogurt yedi hatta babasi abartip icine ara ara ekmek atip biraz da oyle yedirdi.ustune de 125 ml sut icti.acaba sutum mu azaldi diye dusundum.oncesinden cok mu ac kaliyor acaba.
Ek gıdaya geçince memeden az emiyor olabilir. Ne de olsa kaşık veya biberondaki gibi bol gelmiyor, çekmeye üşeniyor olabilir. Ekmek için acele etmeyin derim, kabız yapmasın minik kuzuyu :)

Ek gıdaya geçince memeden az emiyor olabilir. Ne de olsa kaşık veya biberondaki gibi bol gelmiyor, çekmeye üşeniyor olabilir. Ekmek için acele etmeyin derim, kabız yapmasın minik kuzuyu :)
sık sık da emiyor ama doymuyor heralde.neyse ek gidayi sevsin de :) babasi hevesle verdi ekmegi.yoksa gerek yok su an :)

Doktorumun tavsiyesiyle dedigim gibi ilk once birkac cay kaşığı ile başladim. Hergun biraz arttirdim. Ben ilk patates havuç puresi ile başladım. Doktorum yarim çay bardagi ölçüsü verdi.yaklaşik 50 çay kaşığı dedi tam ölçü icin. İstiyorsaniz siz de yarım çay bardağı ölçüsünü kullanin. Düzeni şöyle oturtum. Sabahtan oglene kadar anne sutu yaklasik 2 saatte bir. Öğlen patates havuc. Ogleden sonra elma armut havuç püresi. Ki bunu bayila bayila yiyor. Ardindan 1 saat sonra emzirme. 2 saat sonra akşam yine patates havuç.. 2 saat sonrasi emzirme. Gece yatarkende devam sütü veriyorum. Evvelki gunden beri de yoğurt çorbasina geçtim. Dun pirinc koydum içine ancak fazla gelmiş olmali ki aninda kabiz yapti. Bugün irmikli denedim içmedi.. akşam bir daha deneyeceğim. Aslında madem ek gıdaya geçtik duzeni oturtmak gerekiyor. Siz de doktorunuza bir danışın ölçüleri bence.

İştahi yerinde maşallah ama yine de zayif görünümlü bir bebek benimki :) ben de hiç kaşık saymadım yavaş yavaş arttırdım şu an cok kucuk bir kase yapıyorum hepsini yiyor. Ben de fazla mi veriyorum diye düşünüyorum aslında :)

evet duzen olusturmak iyi olucak.evet bi hafta on gune kadar doktora gidicez.o zaman sorayim olculeri ben de.devam sutu mama filan kullanmadim hic.gerekiyorsa onu da sorarim.tesekkurler detayli yazdiginiz ici :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…