Kahve yapacak kadar bile bırakamadım ki yerine kuzum.. yürüyüşü de kızım kucakta iken yaptık dün :)))VosVos35 Beni boyle zamanlarda en cok oksijen ya da dus dinlendiriyor.Agri kesici icmek pek adetim degildir.
Ya yuruyus yap cocuklar uyuyunca ya da uzunca duşta kal :)
Baharin etkiside oluyor buara cok
Evet canım ağrısı var kuzularınÇok zor canım ya diş çıkıyor bizim de hatta biri çıktı diğerini bekliyorux. Anlattığın süreci birebir yaşıyoruz ağrısı var herhelde. Ne kadar zorluyorsa oğlumu düzen farklı kalmadı
bizde gunduz uykusu pek uzun olmuyor.yani yarim saatlik 3 uyku filan.ya da bi tane bir saat iki tane yarim saatlik uyku gibi.o uyurken genelde internette dizi izliyorum.uyanikken is yapiyorum.uyanikken ya kanepede, mama sandalyesinde, oto koltugunda oluyor.nasi kucaktan inmek istemiyo onu merak ettim.emzirme disinda pek kucakta olmaz bizimki.zaten kollarimda da guc yok.odadan odaya goturdum mu yoruluyorum.kanguruyla iki defa ciktim.ikisinde de pisman oldum.o sıkışıklık hissi agirlik filan sevmedim.bebek arabasi favorim :) burda yazilan cogu seyi okudukca sasiriyorum.her bebegin ihtiyaci bambaska.o kadar cocuk psikolojisi gelisim psikolojisi dersleri aldik.anne olmadan once meger hicbirsey bilmiyormusum :) iki cocuklu olmak da cok baskadir.kolay gelsin size.Kahve yapacak kadar bile bırakamadım ki yerine kuzum.. yürüyüşü de kızım kucakta iken yaptık dün :)))
Göz doktoruna gittik dün, eşim fayans almaya gitti oradan.. biz oyun parkında kaldık. Kızım kanguru olmadan kucakta, oğlum biraz oynasın diye oturduk, minik bağırmaya başladı, dolmuşa bindik..
kucakta astronot kılıklı kuzu, omuzda çanta.. bir müddet sonra uyudu da rahat ettim, yoksa kımıl kımıl
İnince de yeşil alanda biraz oynadı oğlum. Eve geldiğimde dış kapıyla mücadele, ayakkabı çıkarma Faslı, hepsi çocuk kucakta iken.. kv kapıya çıkma zahmetine girmedi..
gündüz uykuları kısacık geçtik dün, uzun öğlen uykusu da 45 dk sürdü, anca mutfağı toparlamaya yetti..
5 dk dinlenmeden günü bitirdik
herkes uyudu, biraz tv izleyim dedim. Baktım gözlerim kapanıyor. Deli misin kızım düş yat dedim kendime
Günaydin kizlar.bende erkencilerdenim.
Metehan yeni bi huy edindi.4 sabahtir saat 6 da kalkiyor güne basliyor.bi uyaniyorum ki uyammis duruyor.hyir yani mizirdansa uyusu acilmadan alip uyutacam geri.gecede erken yatiyor erken kalkiyor desem yok.11 11 bucuk 12 de yatiyor.tabi ben uyuyana kadar 1 oluyor.sabah gözüm acilmiyor.atak mi bu?ilk zamanlara dondük gibi oldu.
Son zamanlarda hic olmazsa 8 e kadar yatiyordu.sabah uykusu da gitti bizde.
Bu saat oldu hala zonkluyor vücut.. dinlensem de geçmiyor mübarek.. neyse ki kızım kakasını yaptı akşam üzeri de, huysuzluk yarıya düştü :) ama uykuları hep kısa kaldığı için hiç tadı yoktu. Diş de zorluyor.
Eşim yorgun geldi 8'de uyudu kaldı.. 9:30'a kadar kucakta küçük hanımoyuncak beğenmez, oturmak ister, uzanmak ister.. emdi, uyudu, 1 saat sonra geri kalktı.. gece boyunca da sık sık uykuda mızmızlanmaya devam.. sanırım dişler çıkana kadar böyle gidecek..
Emziği alınca dönüp uyuyan bebekten eser kalmadı. Kucakta uyutup yerine koyuyorum, şansım varsa devam ediyor. Bir çıt çıksa uyanıyor, başa sarıyoruz..
Amaaan geçecek diyorum yine de halimize şükür ❤ hasta olmasınlar da ❤
Bebis varken kendimize bakmak da zor oluyordur:) donem donem huylari değişiyor zaten. Umarim simay eski haline doner.:) aksamlari esim hep aliyor kucaga,yardimci oluyor. Diger türlü ne yapardim bilmem:)Teşekkür ederimaklıma geldi ama kahve yapmaya fırsat bulamadım bırakınca isyan ediyor kuzu..
kızım 3 aylıkken çok güzel uyumaya başlamıştı. Emziği alır, kafasını çevirip uyurdu.. inanamıyordum zaten, bu kadar kolay olur muydu hiç
4 ay aşıları sonrası düzen bozuldu. Son günlerde de sadece memede uyurken, artık memede de uyumayıp, kucakta emzikle gezinmek, pışpışlamak gerekiyor.. 3 hafta önce kontrolde 9 kiloydu maşallah.. şaftım kayıyor haliyle
İşin zor gerçekten, kucakta durmaya alışınca inmek istemiyorlar.. arada nöbet devralan kimse var mı?
Yakın zamana kadar kızım da uslu bir bebekti. Emziği verip yatırınca uyurdu. Ana kucağına koyardım izlerdi beni mutfakta iş yaparken. Yeni bizde de bu haller.. Uykuya dalma sorunu, kısa uykular, bırakınca ağlamalar, kucağa yapışıp koala gibi sarılmalar :)) diş sıkıntı yapıyor, kaka düzeni de değişti.. düzelir inşallah.. yoksa bu yaşlı bünye bu tombik kızı uzun süre gezdiremezbizde gunduz uykusu pek uzun olmuyor.yani yarim saatlik 3 uyku filan.ya da bi tane bir saat iki tane yarim saatlik uyku gibi.o uyurken genelde internette dizi izliyorum.uyanikken is yapiyorum.uyanikken ya kanepede, mama sandalyesinde, oto koltugunda oluyor.nasi kucaktan inmek istemiyo onu merak ettim.emzirme disinda pek kucakta olmaz bizimki.zaten kollarimda da guc yok.odadan odaya goturdum mu yoruluyorum.kanguruyla iki defa ciktim.ikisinde de pisman oldum.o sıkışıklık hissi agirlik filan sevmedim.bebek arabasi favorim :) burda yazilan cogu seyi okudukca sasiriyorum.her bebegin ihtiyaci bambaska.o kadar cocuk psikolojisi gelisim psikolojisi dersleri aldik.anne olmadan once meger hicbirsey bilmiyormusum :) iki cocuklu olmak da cok baskadir.kolay gelsin size.
Bizim kızçe topiğin miniklerinden. Gününü geçirdiği için Kasım'a sarktı doğumu.. kucakta çoğunlukla oturur vaziyette. Dik tutamıyorum kolum dayanmıyor bir müddet sonra.Gunaydin canim benzer durumlardayiz. Oyun halisini ve bir kisim oyuncaklari kaldirdim cunku artik ezberledi ve oyalamiyor. Yere battaniye attim ustunde donsun dursun diye ama nerdeee yere koydugum an olay cikiyor :) tek istedigi kucakta karsiya donuk olucak evin her yerini gezecek ve istedigi her seye dokunup agziyla kesfedecek. Daha tam tur donmedi bile (3 ekim dogumlu) bizim ilk dis geldi 15 gun oldu ama 2.hala yolda sanirim gece sık uyanma bu ara bizde de var. Ha bide su kaka olayi bizde de basladi her sabah hep ayni saatte yapan bebeto 2-3 gundur aksam 4 te yapiyor tabi o saate kadar ne emiyor ne keyifli oluyor. Şu ek gidaya gecmeyi iple cekiyorum bi degisiklik olur hic degilse cocuk bıktı em yat em yat :)) oturtmakta istemiyorum ayini doldursun diye ama artik memeden kendi dikeliyor mubarek
Günaydın canım ❤Günaydin kizlar.bende erkencilerdenim.
Metehan yeni bi huy edindi.4 sabahtir saat 6 da kalkiyor güne basliyor.bi uyaniyorum ki uyammis duruyor.hyir yani mizirdansa uyusu acilmadan alip uyutacam geri.gecede erken yatiyor erken kalkiyor desem yok.11 11 bucuk 12 de yatiyor.tabi ben uyuyana kadar 1 oluyor.sabah gözüm acilmiyor.atak mi bu?ilk zamanlara dondük gibi oldu.
Son zamanlarda hic olmazsa 8 e kadar yatiyordu.sabah uykusu da gitti bizde.
7 yasa 8 ocak gibi yaptırdık canimBebişlerimiz 5. Ayının içinde zaten kaçırdığınızı zannetmiyorum ama ilk dozu kaçıncı Ayda yaptırdınız 3. Ayda yaptırdıysanız şuan 2. Dozu yaptırabilirsiniz
Ben erken uyanmasini istemiyorum ya.zaten gece zor uyutuyorum.sonra geri kalkiyor ağlayarak.yatsin diye ölüyorum.esim de sağolsun öyle horluyor ki ben yatamiyorum.yatakta dönüyorum.metos.da.6 da kalkinca benim gözkapaklarim ayrişmıyor.Gunaydin canim, Eylulde sabahlari 8 bucuk hatta bazen 9 da uyanirdi bu hafta hep 7 bucukta bugunde 7 de uyandi. Ama aksamlari erken uyut diyor sanirim 8 gibi huzursuzlanmaya aglamaya basliyor demek ki erken kalkmalar baslicak artik
E elaelif123 gecmis olsun umarim iyilesmissindir
Ay benimde uyanmis konusuyor.emiziirdim öyle tatli ki ağzı minicik.konusuyor benimle.gece her kalktiginda öpmedrn koymaiyorum.hatta özlüyorum.bakiyorum hep besigin icine.Günaydın canım ❤
Kızım da kalkmak istedi 6 gibi. Verdim emziği aldandı. 7'ye doğru uyandı, konuşmaya başladı kendi kendine. Çok tatlı oluyor sabahları. Uykum olsa bile ayılıyorum, komik komik söyleniyor, kocaman sırıtıyor beni görünce ❤ örtüsünü açınca tatlı tatlı geriniyor böyle kımıl kımılbir lokmada yiyesim geliyor..
Gece biraz daha uzun uyumaya başladı mı Mete? Belki yetiyor da erkenden kalkıyor
yasli demeyin ya :) a evet bazen unutuyorum su vermeyi.Yakın zamana kadar kızım da uslu bir bebekti. Emziği verip yatırınca uyurdu. Ana kucağına koyardım izlerdi beni mutfakta iş yaparken. Yeni bizde de bu haller.. Uykuya dalma sorunu, kısa uykular, bırakınca ağlamalar, kucağa yapışıp koala gibi sarılmalar :)) diş sıkıntı yapıyor, kaka düzeni de değişti.. düzelir inşallah.. yoksa bu yaşlı bünye bu tombik kızı uzun süre gezdiremez
Senin oğluş ek gıdanın üstüne süt içiyordu ya, iştahlı demiştik. Aklıma susuz olabileceği geldi. Su veriyorsun dimi püresini yiyince
Yoğurt balkabağı havuç ve armut sıralamasıyla gittim. Balkabağı ve havucu pek yemedi. Benim de hevesim kaçtıEn gıdaya nasıl başladınız ?
Sırasıyla ilk üç günü yazar misiniz
Saat başı kalktığı dönemi düşün gülüm ❤ iyi yine bu düzen :) alışınca sen de uyursun aralarda. Eminim eski düzene göre uyanıp durursun sen. Sakin olmaya çalış. Eşin horluyorsa çocuğu kap, başka odaya geç. Benim eşim de horladı ilk 2 sene, sonra zayıfladı horlama kesildi. Ama ben 2 sene uyumadım nerdeyse. Şimdi düşünüyorum, ne diye kaçmamışım çocuğu alıp.. şu an çocuklarla birlikte yatıyorum çocuk odasında. Adam artık horlamıyor ama ben böyle daha rahatımBen erken uyanmasini istemiyorum ya.zaten gece zor uyutuyorum.sonra geri kalkiyor ağlayarak.yatsin diye ölüyorum.esim de sağolsun öyle horluyor ki ben yatamiyorum.yatakta dönüyorum.metos.da.6 da kalkinca benim gözkapaklarim ayrişmıyor.
Dün geceye kadar basim ağridi.cektim gecmedi.üstüne hap attim.simdi de var ağrisi.cocuk adam oldu.oturuyor habire:)
Senin sıkıntın daha büyük.cünkü diş süreci daha zor.Allah yardimcin olsun canim.
Ay benimde uyanmis konusuyor.emiziirdim öyle tatli ki ağzı minicik.konusuyor benimle.gece her kalktiginda öpmedrn koymaiyorum.hatta özlüyorum.bakiyorum hep besigin icine.
Metehan biraz uzun uyumaya basladi ama söyle.
11 de yatti.2 ye yakin kalkti.5.40 da kalkti.emdi yatirdim.geri kalkti.uykumuz böyle.uzun mu sence?
Uykusuzluktan kafam zonkluyor.basim agriyor.ilac attim gecmedi.
Ben de suya alıştırma amaçlı az az vermeye başladım. Su şişesi göz önünde oluyor unutmuyorum böylece :)yasli demeyin ya :) a evet bazen unutuyorum su vermeyi.
Alerji olduğu için yoğurt vermedim, patates, kabak verdim üç gün kuralı ile birinci gün çay ikinci gün tatlı üçüncü gün yemek kaşığı, bugün bal kabağına başladık, sonra havuç, sebzeler bitince meyvelere geçeceğimEn gıdaya nasıl başladınız ?
Sırasıyla ilk üç günü yazar misiniz
bir an ilk gun cay icip ikinci gun tatli yedigi seklinde anladimAlerji olduğu için yoğurt vermedim, patates, kabak verdim üç gün kuralı ile birinci gün çay ikinci gün tatlı üçüncü gün yemek kaşığı, bugün bal kabağına başladık, sonra havuç, sebzeler bitince meyvelere geçeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?