2018 Ekim Anneleri

Arkadasim git yat uyu valla bak uyu uyu ilk firsatinda her firsatta her boslukta hemen git uyu bi guzel saka bir yana Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin saglikla ama cidden uyu :)))

Nazarimiz mi degdi kiz? Masallah da dedik oysa.

Arkadasim git yat uyu valla bak uyu uyu ilk firsatinda her firsatta her boslukta hemen git uyu bi guzel saka bir yana Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin saglikla ama cidden uyu :)))
Kuzenlerim gruptan geyik donduruyor bazen. Herkes yatsin diyorum. Ona benzedi seninki.

Zaman o kadar hızlı geçiyor ki. Bir bakmışsın bebebişin kucağında sağlıkla huzurla geçirir hamileliğini ve sağlıkla sıhhatle kavuşursun yavruna inşallah sana tek tavsiyem şu olur herhalde, olabildiğince stresten uzak durman. Her zaman pozitif olmaya çalışman. Düşünsene hamilelikte strese girmek bebeğe sigaradan daha fazla zarar veriyormuş. Elinde olmayan nedenler yüzünden stres oluyorsan da Allah yardımcın olsun, geçecek hepsi geçecek.. Sen hEp miş kokulu bebeğini düşün ❤

Allah kucagina almayi nasip etsin insallah.

Alerjik bebiş anneleri neler veriyorsunuz bebişlere farklı biseyler vermek istiyorum özellikle kahvaltı ne vereceğiz
Öğlen sebze püresi ikindide meyve püresi yatmadan pirinç unu yada su nişasta irmik ve pekmezden muhallebi yapıyorum

Bizde 4 gundur disarlardayiz.Simay bi kanguruda bi kucakta cantam sirtimda,Sezen kâh elele kâh kosturarak :)
Persembe hastanelerdeydik sonra kuzenime gectik bebisle oyalandik onunda isleri vardi sonra esimi isten aldik eve döndük.
Cuma baloncuklu bi gosteri vardi oraya goturdum Sezen'i :) ordan ciktii gezindik yine esim cikinca aldik yemek yedik döndük :)
Dün baleye ciktik sonra borek ismarladik kendimize Sezen'le,abimide cagirdik :) ordan kitapciya ordan eve geldik islerimi hallettim.
Bugunde Izmit'e gittik geldik abimle,esim fuar icin Istanbul'a gitti.Teyzemdeydik,annem ordaydi onu aldik döndük.Dönüste bi caya durduk Sapanca'da :)
Yarin aşımız var :) yine cikacaz.

O eller dolu olunca,toplu tasimada vs iste tahmin ettigin gibi :)

Bugunumuze sukur,seviyorum bu kosturmalari.Yoruluyor insan ama Sezen gezdirdigin icin tesekkur ederim annem diye sarilinca hepsi gecti aksam❤

Bosver cikmasin.Dun Sezen'in bale hocasida bana dedi Simay kanguruda Sezen'i giydirmeye ugrasirken, kimseniz yok mu babaanne,anneanne diye :) Dedim babaanne cok yasli,anneanne sehir disinda.
Ben kendi isimi kendim gormeye cok alisigim ve bunu seviyorum galiba.Baskasi daha cok ayakbagi gibi geliyor.Esim varsa bi o ayri bi rahatlama Allah razi olsun❤

Bende aksam Fx izleyip yattim 3 flndi,sabahta 7de kalktim :)

Yoruluyorsak hayat var kuzum ne yapalim❤

Buarada 4.ay asisindan sonra genel bi durum yasadiginiz.Geciyor insallah sizinde oyle olur❤

En gıdaya nasıl başladınız ?
Sırasıyla ilk üç günü yazar misiniz

Ilk havucla baslamistim.Ilk gun 2 cay kasigi kadar,ikinci gun 3 cay kasigi kadar,ucuncu gun 4 cay kasigi kadar.
Sonraki 3 gun kasik ayarini gozden kacirmadan onunda tepkisine gore ayarladim.
Elma verdim.
Ben ilk defa verdigimi 3 gun baska yeni bisy vermeden bayaa ilerledim.
Verdiklerimlede gun gun cesitlendirdim.
Bizde öğle ve ikindide var suan ek gida sonrasinda emzirme ile.
(21 Eylul dogumlu)

Ah ne guzel heyecan❤
Allah saglikla,zamaninda kavusmayi nasip etsin❤
Bi bakmissiniz gelmis o gunler

Hanımlar iyi akşamlar. 5.ay kontrolümüz var. Doktor menenjit için meningokok gibi bir aşı vurabiliriz ama seçim sizin dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan vurduran var mı?

Sendeki bu tempoyu bekarken yapabilirdim anca :))) şimdi yemez dediğim gibi yaş 41'e dayandı. Boş gezmek bile fazlasıyla yoruyor, kaldı ki kucakta Simay, yanımda oğlum.. hem yorgunluk hem stres. Simay'ın uykusu biraz gecikince çığlık atıyor, dolmuşta öyle oldu dün. Abisi de her 15 saniyede bir soru sormaya başladı, kafayı kırdım kızım uyudu da bi nefes aldık..

Oğlumla bir yere gitmeye korkardım eskiden. Şimdi çok kolay geliyor tek o olunca. Bugün eşim yine çok meşguldü, market alışverişi bana kaldı. Kızımı arabaya koydum gidecektik, babaanne dedi ben gezdireyim siz gidin. Gittik oğlumla, pazar arabasını doldurup hoplaya zıplaya döndük. Bebiş de uyumuş hep arabada.. sen sağ ben selamet

Yani uzun lafın kısası, asiste ihtiyacım oluyor çokça. Kendim çocuğu kanguruya koyamıyorum, yırtınıyor resmen.. kucakta gücüm tükeniyor, en kolayı araba..

Yazarken bile yoruldum. Enerjim %5'te şu an. Simay uyudu neyse ki peteğe yapıştım kk keyfi yapıyorum

Tecrübenize ihtiyacim var
Zeynepte anlayamadigim garip hareketler olmaya basladi 2 gündür
Normalde 2 aydır salyası vardı doktor normal dis zannetmeyin demişti ama 2 gündür artti sanki
Zurafasi ile surekli disini kasıyor
Ve inanılmaz şekilde bağırıyor ve agliyor
Dis geliyor olabilir mi? Baktim ama anlamadim Çok sıkıntılandi calpol versem mi ama atesi yok.

Canim oncelikle gecmis olsun.bi yeri agriyor belliki.ben verdim.cunkü katila katila agliyordu.uyuyamiyordu.azcik ver.rahatlasin cocuk.bizim de bi yerimiz ağrisa duramayiz.cocuklar da ağlayarak ifade ediyor.iste.

Canim oncelikle gecmis olsun.bi yeri agriyor belliki.ben verdim.cunkü katila katila agliyordu.uyuyamiyordu.azcik ver.rahatlasin cocuk.bizim de bi yerimiz ağrisa duramayiz.cocuklar da ağlayarak ifade ediyor.iste.
Verdim canim sagolasin
Işte bi yerinde bi sıkıntısı var ama neresinde?
Çiğlik atiyordu yazik bi ara

Biz neocate mamaya devam.. ek gida 7. 8. Ayda dedi doktor.. su bile vermeyin dedi.. başka şeylerin tadini ögrenirse mamayi içmez dedi..
Hanımlar iyi akşamlar. 5.ay kontrolümüz var. Doktor menenjit için meningokok gibi bir aşı vurabiliriz ama seçim sizin dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan vurduran var mı?
Biz 3. Ayda ilk dozunu olduk simdi 5. Ayda 2. Dozunu olucaz..

Rota asisi gb ozel asi.
2 tip var hatta ikisinide vurduracagiz.

O sorular bitmiyor zaten :) zihin surekli ablaya cevap,bebege ihtiyac diye calisiyor :)
Simay'da o ince arayi kacirirsak cigliga basvuruyor :))) Beslenme ve uyku aralarini ikisininde aceleye getirmeden halletmeye calisip daha sakin kalabilmeyi hedefliyorum genelde.
Cok duzgun,acele ve rasgele degilde sakin kalip cocuk bu yapar moduyla devam :)))))))))

Sicak vurdukca uyku basmistir sana :))

Ben her sikinti calpolle dindirilemez diye dusunuyorum.
Sonucta agri kesicide olsa her agrida icmek zamanla etkiyi azaltir buyuklerde de.
Belki de kendimde boyle oldugum icin.
Ilac yani ne bileyim.
Tamamen sana kalmis aslinda.
Once uzunca banyo denerdim ilk olarak.

Biz neocate mamaya devam.. ek gida 7. 8. Ayda dedi doktor.. su bile vermeyin dedi.. başka şeylerin tadini ögrenirse mamayi içmez dedi..

Biz 3. Ayda ilk dozunu olduk simdi 5. Ayda 2. Dozunu olucaz..
Çok mu besleyici bişey bu neocate kızım içmedi kiloda alamadı ek gıda ile toparlandı çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…