2018 Ekim Anneleri

Evde olduğumuz zaman tamamen kızımın uykusuna endeksli hareket ediyoruz çünkü o uyumazsa geri kalan herşey aksıyor.. dengeyi kuramıyorum maalesef.. oğlum da sıkılıyor farkındayım ama kolum belim tutmaz oluyor Simay'ı gezdirmekten.. az sabret yatıralım, ilgilencem diyorum artık.. alışıyor o da ne yapsın..

Petek en iyi terapi oluyor bana :) yoksa yorulan kaslar açılmıyor, kaskatı kesiliyor..

Çocuğum zayıf diye üzülmeyin kızlar, inanın tombul bebek de zor. Hem taşıması, hem onun kendi hareket kabiliyeti açısından.. dönemiyor hâlâ tosbiğim bir de bunun ilerisi var.. özellikle kızlar kiloyu sevmez, sıkıntı olur büyürken..

Kac yasindasin ki? Hayirlisi olsun?
Benim doktorum vucudun toparlanmasi icin en az bir sene gecsin ama bence 2 sene bebegini emzir dedi. Ben 3 yasini gecince dusunuyorum. Tabi bu uykusuzluk ve stresi unutursam.
Ben de isterdim 3-4 sene sonra düşünmeyi genç olaydım ah bir de myom vardı onu da aldırdım doğumda, tekrar etme riski var zaten 2 yıl onun tedavisiyle hamile kaldım..Hem de dediğim gibi yaş, 34 yasındayım..hayırlısı tabi, hesap yapsak da kısmet..

Peki hamilelik nasıl geçti bebekle, yani kısmet olursa düşünüyorum ama cesaret edemiyorum.. kızımı ihmal etmekten de korkuyorum.. bir de çalışıyorum iş de sıkıntı( 2. Planda tabi )

Uzun zamandır giremiyordum kk ya, hastalıktan sonra huy değiştirdik malesef öyle kendi kendine oynamalar bitti , yanında olmazsam miyavlıyo benim kedi inşallah gecmiştir sizin hastalık da minnoşlar iyidir..

Peki hamilelik nasıl geçti bebekle, yani kısmet olursa düşünüyorum ama cesaret edemiyorum.. kızımı ihmal etmekten de korkuyorum.. bir de çalışıyorum iş de sıkıntı( 2. Planda tabi )
Ev hanımıyım ben o yuzden çalışma hayatı nasıl olur bilemiyrum:)) benm ilk bulantı zamanlarım kötü geçiyo iki gebeliğimde de öyle oldu. Allahtan ikincide o kötü dönem kısa sürdü. 1.5 ay civarı.
Onun dışında da yorgunluk ve halsizlik tüm gebelkte devam eden bişey. Ama onu da kendine iyi bakmakla halledebilirsin diye düşünüyorum. Zira ben tektim hatta yapayalnızdım diyebilirim. O yuzden yeme içme zordu.

Yani anneler olarak herkesin bi dayanma noktası vardır tabi ama cocuklar 41i bile kaldırabilirmiş. Dr 39 u gecene kadar ilaç verme der bana. Bende beklyrm önce başka yollari deniyorum.

Ben 35 yasindayim. Hatta yil bazinda 36. Benim de myomum vardi. Hayirlisi olsun diyorum. Bu cocukta cok zorlandim. Iki tane birden bakmam mumkun degil. Belki buyuyunce veya bir seyler degisince. Yardimci tutabilecek maddi durum, aile yakinina tasinma vb.

Merahabe bende eylül annesiyim.10 gün kadar oldu ek.gıdaya geçeli 3 gün kuralına göre ilerliyorum ama henüz öğün aşamasında değilim yani bi yerde yanlış mı yapıyorum acaba şimdi patateş havuç verdim sonra armut verdim diyelim.hepsi tamam daha sonra brokoli tadımı yaptım o arada patys havuç bir çorba yada püre mi yapmam lazım yada ikindi öğünü armut mu vermek lazım ya neyi tadimladiysa anlatabilmişimdir umarim

Uzun zamandır giremiyordum kk ya, hastalıktan sonra huy değiştirdik malesef öyle kendi kendine oynamalar bitti , yanında olmazsam miyavlıyo benim kedi inşallah gecmiştir sizin hastalık da minnoşlar iyidir..
Bizim de kendi kendine ve uzun uykular sona erdi. Gece daha sık uyanır oldu kızım. Geçicidir inşallah, kucakta dolanıyor koala gibi ❤ dişler de bastırıyor tabi.. bir yandan da kaka düzeni değişti.. büyüyorlar ❤

Tabi uyku sasarsa bidaha hep huzursuz hersey sarpasariyor.Hic azcik durur demeden ertelemeden iste disardada olsak.
Ben o bekleme aralarina su oyunlari hazirliyorum genelde ya da yalnizda sevdigi seyleri.
Water Magic,sihirli kagit vb seylerde iyi oluyor.Resim zaten en sevdigi❤

Bu sismanlik zayiflik konusundada konunun cok disindayim.Herkesin bi yapisi var bence.Bebekte olsalar.Bu kilonun saglikli gb hissettirdigi bosluk nerde olustu acaba insanlarda :) Ozellikle teyzelerde :)))))

Yani anneler olarak herkesin bi dayanma noktası vardır tabi ama cocuklar 41i bile kaldırabilirmiş. Dr 39 u gecene kadar ilaç verme der bana. Bende beklyrm önce başka yollari deniyorum.

Biraz 'hızlı çözüm' cekiyor insani galiba.
Halbuki hastaliklar bile dinlenerek geciyor.Vucudumuza hicbiseyin sihirli bi etkisi yok.Sadece cozume gitmektense,hizli etkiyi secip sureci uzatiriz gibi geliyor bana.
Bu yillara yayildiginda cocuktaki etkisini anlamak daha acik oluyor bide.
Suan kizimda buyume agrilari var(10 Mayis'ta 5 oluyor).
Beslenme ile desteliyorum ama ilac burda daha zarar olur mesela.
Ben boyle inaniyorum.Faydasinida goruyorum.

Verdigin ve alerji yapmayan herseyi elinde bi cesit gb dusunebilirsin :)
Mesela patates havuc verdin brokoliyi ilk defa deneyeceksin diyelim.Birbiriyle yapabilirsin.
Burda onemi brokoliyi ilk defa verdin o gun baska ilk defa deneyecegi bisy vermemek.Boylece dokunursa bunun brokoliden oldugunu net anlarsin.Ama sadece onuda verebilirsin tabii illa oncesinde yedirdiklerini hergun yedirmene gerek yok.
Oncesinde verdigin herseyle karistirarakta yeni bi cesit yapabilirsin.Mesela sadece brokoli havuc pure yapabilirsin.
Bizde de öğün gibi degil.O kadar cok vermiyorum.Ögle ve ikindide var suan sadece uzerine emiyor.

Bende şuan sadece tadım aşaması öğün için erken diye daha çorba muhallebi bi vs hiç veremedim onun dışında sürekli emiyor zaten. Kızım ama bazi arkadaşlar baya öğün. Gibi verince açıkçası ben yanlış mı yapıyorum. Diye düşünüyor insan ilk.çocuk daha kahvaltılık tadimlara hiç başlamadim. Tesekur ederim cvp.verdiğiniz için

Bide ben hiç püre yapmadım. Buharda haşlayıp çatalla ezdim gerçi brokoliyi yemek.istemedi püre yapsam.yer belki onun için suda mi haslamak lazim çok soru sordum

Merhaba bebişler büyüdü artık ek gıda zamanı benim gibi kafası karışık olanları görelim ilk tatlı patatesle baslanacakmış haslayacak mıyız buharda mı pişecek. Dün hasladığım patatesi bugün yarın da verebilir miyim hergün taze mi pişirme daha iyi fikirlerimizi bekliyorum

Çok mu besleyici bişey bu neocate kızım içmedi kiloda alamadı ek gıda ile toparlandı çocuk
Çok besleyici bisey mi bilemem sonuçta alerjik olduğu icin pekcok sey yok içinde.. ama benim kizim severek içti maaşallah.. kilosunu da aldi bu mama sayesinde.. cunku 3. Ayda kilo alimi 300 grama düşmüstü.. mama ile 800 gram aldi sonra.. simdi de bu şekilde mama ve anne sütü devam ediyoruz.. ek gidaya gecince ne olacaği muamma çünkü..

Yoğun şekilde vermenin sebeplerini ben de anlayamıyorum açıkçası ve çocuk çok kilo almış almamış niçin önemli acaba? Benim fikrim ve kendimde uyguladığım şey her şey tadımlık yani tadını alsın alerji yapıp yapmadığını farkedeyim bunlar yeterli çünkü daha 5-6. Ayında böyle yoğun beslenen bir bebek sonraki aylarda ne yapacak ne kadar yiyecek. Burada yazılınca insan kendini tedirgin hissediyor ben de düşünüyorum bir şeyleri eksik yanlış mı yapıyorum diye sonra çocuğuma bakıyorum evet verdiğim ek gıdalardan azar azar yedi ama çok miktarı kabul etmedi kendisi ne kadar isterse o kadar aldı. Hala süt çocuğu o bildiği tadı istiyor. En güzeli annelik hisleri bebeğin durumu ekstra olarak da güvendiğimiz uzmanların görüşleri

Bide ben hiç püre yapmadım. Buharda haşlayıp çatalla ezdim gerçi brokoliyi yemek.istemedi püre yapsam.yer belki onun için suda mi haslamak lazim çok soru sordum

Ben bunu simdiye kadar sadece sıvı beslendikleri icin zor olur diye dusunuyorum.Zaten agizda geveleyip yutkunma icinde zor gibi geliyor.Püre dedigimizde iste kivamin az sulu olmasi.
Corba asla degil ama :) o da bos sıvı,midede yer kaybı.
Ama mesela 1 tatli kasigi mercimek,1 kup patates,1 küp havuc,1 küp kabak koydun hasladin guzelce ezdin.Haslandigi suyundan ekleyerek kivamini aldirirsin.Püre işte.
Adı corba :))))
Anlatabildim umarim :)
Sivi ihtiyacinida alsin bagirsaklar icinde iyi diye ben kendi kasigiyla ekliyorum kaynayan suyundan.Cok kati hem gecis icin zor bagirsaklara,kabiz yapar.Zeytinyaginida unutmamak lazim pistikten sonra.
Kucuk cam cezvede hazirliyorum miniğe.
Bu ornek malzemeler onlara gectiginizde tabi.Yani cesit fln sana bagli.

Eklemek istedim.Haslama kismi uzun surmesin diye o 1 küpü minik minik yapiyorum.

Son düzenleme:

Ekstra aciliyet yoksa taze hazirlaman daha iyi olur.2-3 kup haslayip onun kasigiyla olcerek verebilirsin.

Ben mesela dun yola cikmadan gittigim yerde elimde hazir olsun diye sabahtan yaptim.Yiyecegi zaman benmari usulu ilik yaptim biraz.
Uyurken hazirlanabilir.Yani hemen yiyecegi zaman degilde o gun yapabilirsin en azindan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…