- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Sende sağol canim.gecmistir umarim.Verdim canim sagolasin
Işte bi yerinde bi sıkıntısı var ama neresinde?
Çiğlik atiyordu yazik bi ara
Evde olduğumuz zaman tamamen kızımın uykusuna endeksli hareket ediyoruz çünkü o uyumazsa geri kalan herşey aksıyor.. dengeyi kuramıyorum maalesef.. oğlum da sıkılıyor farkındayım ama kolum belim tutmaz oluyor Simay'ı gezdirmekten.. az sabret yatıralım, ilgilencem diyorum artık.. alışıyor o da ne yapsın..O sorular bitmiyor zaten :) zihin surekli ablaya cevap,bebege ihtiyac diye calisiyor :)
Simay'da o ince arayi kacirirsak cigliga basvuruyor :))) Beslenme ve uyku aralarini ikisininde aceleye getirmeden halletmeye calisip daha sakin kalabilmeyi hedefliyorum genelde.
Cok duzgun,acele ve rasgele degilde sakin kalip cocuk bu yapar moduyla devam :)))))))))
Sicak vurdukca uyku basmistir sana :))
Ben de isterdim 3-4 sene sonra düşünmeyi genç olaydım ahKac yasindasin ki? Hayirlisi olsun?
Benim doktorum vucudun toparlanmasi icin en az bir sene gecsin ama bence 2 sene bebegini emzir dedi. Ben 3 yasini gecince dusunuyorum. Tabi bu uykusuzluk ve stresi unutursam.
Peki hamilelik nasıl geçti bebekle, yani kısmet olursa düşünüyorum ama cesaret edemiyorum.. kızımı ihmal etmekten de korkuyorum.. bir de çalışıyorum iş de sıkıntı( 2. Planda tabi )Benim normaldi ama yinede 1 sene demişti. Hani vücut biraz kendini toparlasın diye. Ben tabi hiiç beklemedim ki ona ragmen 6 ay sonra hamile kalmıştm.
Bence senin dr iyi zaman vermiş. Malum drlar biraz doğurma karşıtı oluyolar. Hayrlı zamanda gelsin bebiş.
Uzun zamandır giremiyordum kk ya, hastalıktan sonra huy değiştirdik malesef öyle kendi kendine oynamalar bitti , yanında olmazsam miyavlıyo benim kediGeçmiş olsun ❤ biz de ailecek hastayız.. oğlum cumartesi gecesi, kızım da pazartesiden beri.. benim de boğazım, gözlerim yanıyor, evde doğal takviyelerle idare ediyorum bakalım geçer inşallah. Dün aşırı yağmur vardı, yoksa toplayıp yavruları gidecektim sağlık ocağına.. hiç tadımız yok.. kış bitti derken baharda yakalandık. Hiç dışarı çıkmayacak mıyız ne
Ev hanımıyım ben o yuzden çalışma hayatı nasıl olur bilemiyrum:)) benm ilk bulantı zamanlarım kötü geçiyo iki gebeliğimde de öyle oldu. Allahtan ikincide o kötü dönem kısa sürdü. 1.5 ay civarı.Peki hamilelik nasıl geçti bebekle, yani kısmet olursa düşünüyorum ama cesaret edemiyorum.. kızımı ihmal etmekten de korkuyorum.. bir de çalışıyorum iş de sıkıntı( 2. Planda tabi )
Yani anneler olarak herkesin bi dayanma noktası vardır tabi ama cocuklar 41i bile kaldırabilirmiş. Dr 39 u gecene kadar ilaç verme der bana. Bende beklyrm önce başka yollari deniyorum.Ben her sikinti calpolle dindirilemez diye dusunuyorum.
Sonucta agri kesicide olsa her agrida icmek zamanla etkiyi azaltir buyuklerde de.
Belki de kendimde boyle oldugum icin.
Ilac yani ne bileyim.
Tamamen sana kalmis aslinda.
Once uzunca banyo denerdim ilk olarak.
Ben 35 yasindayim. Hatta yil bazinda 36. Benim de myomum vardi. Hayirlisi olsun diyorum. Bu cocukta cok zorlandim. Iki tane birden bakmam mumkun degil. Belki buyuyunce veya bir seyler degisince. Yardimci tutabilecek maddi durum, aile yakinina tasinma vb.Ben de isterdim 3-4 sene sonra düşünmeyi genç olaydım ahbir de myom vardı onu da aldırdım doğumda, tekrar etme riski var zaten 2 yıl onun tedavisiyle hamile kaldım..Hem de dediğim gibi yaş, 34 yasındayım..hayırlısı tabi, hesap yapsak da kısmet..
Merahabe bende eylül annesiyim.10 gün kadar oldu ek.gıdaya geçeli 3 gün kuralına göre ilerliyorum ama henüz öğün aşamasında değilim yani bi yerde yanlış mı yapıyorum acaba şimdi patateş havuç verdim sonra armut verdim diyelim.hepsi tamam daha sonra brokoli tadımı yaptım o arada patys havuç bir çorba yada püre mi yapmam lazım yada ikindi öğünü armut mu vermek lazım ya neyi tadimladiysa anlatabilmişimdir umarimIlk havucla baslamistim.Ilk gun 2 cay kasigi kadar,ikinci gun 3 cay kasigi kadar,ucuncu gun 4 cay kasigi kadar.
Sonraki 3 gun kasik ayarini gozden kacirmadan onunda tepkisine gore ayarladim.
Elma verdim.
Ben ilk defa verdigimi 3 gun baska yeni bisy vermeden bayaa ilerledim.
Verdiklerimlede gun gun cesitlendirdim.
Bizde öğle ve ikindide var suan ek gida sonrasinda emzirme ile.
(21 Eylul dogumlu)
Bizim de kendi kendine ve uzun uykular sona erdi. Gece daha sık uyanır oldu kızım. Geçicidir inşallah, kucakta dolanıyor koala gibi ❤ dişler de bastırıyor tabi.. bir yandan da kaka düzeni değişti.. büyüyorlar ❤Uzun zamandır giremiyordum kk ya, hastalıktan sonra huy değiştirdik malesef öyle kendi kendine oynamalar bitti , yanında olmazsam miyavlıyo benim kediinşallah gecmiştir sizin hastalık da minnoşlar iyidir..
Evde olduğumuz zaman tamamen kızımın uykusuna endeksli hareket ediyoruz çünkü o uyumazsa geri kalan herşey aksıyor.. dengeyi kuramıyorum maalesef.. oğlum da sıkılıyor farkındayım ama kolum belim tutmaz oluyor Simay'ı gezdirmekten.. az sabret yatıralım, ilgilencem diyorum artık.. alışıyor o da ne yapsın..
Petek en iyi terapi oluyor bana :) yoksa yorulan kaslar açılmıyor, kaskatı kesiliyor..
Çocuğum zayıf diye üzülmeyin kızlar, inanın tombul bebek de zor. Hem taşıması, hem onun kendi hareket kabiliyeti açısından.. dönemiyor hâlâ tosbiğimbir de bunun ilerisi var.. özellikle kızlar kiloyu sevmez, sıkıntı olur büyürken..
Yani anneler olarak herkesin bi dayanma noktası vardır tabi ama cocuklar 41i bile kaldırabilirmiş. Dr 39 u gecene kadar ilaç verme der bana. Bende beklyrm önce başka yollari deniyorum.
Merahabe bende eylül annesiyim.10 gün kadar oldu ek.gıdaya geçeli 3 gün kuralına göre ilerliyorum ama henüz öğün aşamasında değilim yani bi yerde yanlış mı yapıyorum acaba şimdi patateş havuç verdim sonra armut verdim diyelim.hepsi tamam daha sonra brokoli tadımı yaptım o arada patys havuç bir çorba yada püre mi yapmam lazım yada ikindi öğünü armut mu vermek lazım ya neyi tadimladiysa anlatabilmişimdir umarim
Merahabe bende eylül annesiyim.10 gün kadar oldu ek.gıdaya geçeli 3 gün kuralına göre ilerliyorum ama henüz öğün aşamasında değilim yani bi yerde yanlış mı yapıyorum acaba şimdi patateş havuç verdim sonra armut verdim diyelim.hepsi tamam daha sonra brokoli tadımı yaptım o arada patys havuç bir çorba yada püre mi yapmam lazım yada ikindi öğünü armut mu vermek lazım ya neyi tadimladiysa anlatabilmişimdir umarim
Bende şuan sadece tadım aşaması öğün için erken diye daha çorba muhallebi bi vs hiç veremedim onun dışında sürekli emiyor zaten. Kızım ama bazi arkadaşlar baya öğün. Gibi verince açıkçası ben yanlış mı yapıyorum. Diye düşünüyor insan ilk.çocuk daha kahvaltılık tadimlara hiç başlamadim. Tesekur ederim cvp.verdiğiniz içinVerdigin ve alerji yapmayan herseyi elinde bi cesit gb dusunebilirsin :)
Mesela patates havuc verdin brokoliyi ilk defa deneyeceksin diyelim.Birbiriyle yapabilirsin.
Burda onemi brokoliyi ilk defa verdin o gun baska ilk defa deneyecegi bisy vermemek.Boylece dokunursa bunun brokoliden oldugunu net anlarsin.Ama sadece onuda verebilirsin tabii illa oncesinde yedirdiklerini hergun yedirmene gerek yok.
Oncesinde verdigin herseyle karistirarakta yeni bi cesit yapabilirsin.Mesela sadece brokoli havuc pure yapabilirsin.
Bizde de öğün gibi degil.O kadar cok vermiyorum.Ögle ve ikindide var suan sadece uzerine emiyor.
Bide ben hiç püre yapmadım. Buharda haşlayıp çatalla ezdim gerçi brokoliyi yemek.istemedi püre yapsam.yer belki onun için suda mi haslamak lazim çok soru sordumBende şuan sadece tadım aşaması öğün için erken diye daha çorba muhallebi bi vs hiç veremedim onun dışında sürekli emiyor zaten. Kızım ama bazi arkadaşlar baya öğün. Gibi verince açıkçası ben yanlış mı yapıyorum. Diye düşünüyor insan ilk.çocuk daha kahvaltılık tadimlara hiç başlamadim. Tesekur ederim cvp.verdiğiniz için
Çok besleyici bisey mi bilemem sonuçta alerjik olduğu icin pekcok sey yok içinde.. ama benim kizim severek içti maaşallah.. kilosunu da aldi bu mama sayesinde.. cunku 3. Ayda kilo alimi 300 grama düşmüstü.. mama ile 800 gram aldi sonra.. simdi de bu şekilde mama ve anne sütü devam ediyoruz.. ek gidaya gecince ne olacaği muamma çünkü..Çok mu besleyici bişey bu neocate kızım içmedi kiloda alamadı ek gıda ile toparlandı çocuk
Yoğun şekilde vermenin sebeplerini ben de anlayamıyorum açıkçası ve çocuk çok kilo almış almamış niçin önemli acaba? Benim fikrim ve kendimde uyguladığım şey her şey tadımlık yani tadını alsın alerji yapıp yapmadığını farkedeyim bunlar yeterli çünkü daha 5-6. Ayında böyle yoğun beslenen bir bebek sonraki aylarda ne yapacak ne kadar yiyecek. Burada yazılınca insan kendini tedirgin hissediyor ben de düşünüyorum bir şeyleri eksik yanlış mı yapıyorum diye sonra çocuğuma bakıyorum evet verdiğim ek gıdalardan azar azar yedi ama çok miktarı kabul etmedi kendisi ne kadar isterse o kadar aldı. Hala süt çocuğu o bildiği tadı istiyor. En güzeli annelik hisleri bebeğin durumu ekstra olarak da güvendiğimiz uzmanların görüşleriBende şuan sadece tadım aşaması öğün için erken diye daha çorba muhallebi bi vs hiç veremedim onun dışında sürekli emiyor zaten. Kızım ama bazi arkadaşlar baya öğün. Gibi verince açıkçası ben yanlış mı yapıyorum. Diye düşünüyor insan ilk.çocuk daha kahvaltılık tadimlara hiç başlamadim. Tesekur ederim cvp.verdiğiniz için
Bide ben hiç püre yapmadım. Buharda haşlayıp çatalla ezdim gerçi brokoliyi yemek.istemedi püre yapsam.yer belki onun için suda mi haslamak lazim çok soru sordum
Merhaba 🖐bebişler büyüdü artık ek gıda zamanı benim gibi kafası karışık olanları görelimilk tatlı patatesle baslanacakmış haslayacak mıyız buharda mı pişecek. Dün hasladığım patatesi bugün yarın da verebilir miyim hergün taze mi pişirme daha iyi fikirlerimizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?