Anladım. Mantıklı ilk.geçiş açısından aslında ben korkarak verdim pütürlü ama benim kızım benden cesaretli ciktiBen bunu simdiye kadar sadece sıvı beslendikleri icin zor olur diye dusunuyorum.Zaten agizda geveleyip yutkunma icinde zor gibi geliyor.Püre dedigimizde iste kivamin az sulu olmasi.
Corba asla degil ama :) o da bos sıvı,midede yer kaybı.
Ama mesela 1 tatli kasigi mercimek,1 kup patates,1 küp havuc,1 küp kabak koydun hasladin guzelce ezdin.Haslandigi suyundan ekleyerek kivamini aldirirsin.Püre işte.
Adı corba :))))
Anlatabildim umarim :)
Sivi ihtiyacinida alsin bagirsaklar icinde iyi diye ben kendi kasigiyla ekliyorum kaynayan suyundan.Cok kati hem gecis icin zor bagirsaklara,kabiz yapar.Zeytinyaginida unutmamak lazim pistikten sonra.
Kucuk cam cezvede hazirliyorum miniğe.
Bu ornek malzemeler onlara gectiginizde tabi.Yani cesit fln sana bagli.
Eklemek istedim.Haslama kismi uzun surmesin diye o 1 küpü minik minik yapiyorum.
Merhaba bende eylül annesiyim malesef benm kızımda. Memede uyuyor yerine bırakırsam. Uyanıyor bende ayağıma alıyorum daha rahat yatsın diye ama gerçekten çok zor oluyor. BöyleKizlar gun icinde bebileri nasil uyutuyorsunuz? Biz hala memede uyuyoruz ve yerimize koydugumuz an uyaniyoruz ne olacakboyle
Çok. Haklısıniz bide ilk çocuk olmasının verdiği tedirginlik var şuan kızım herşeyi yiyebilecek gibi görüniyor diye babası çok hevesli ama.bide diyorum nasılsa ömür boyu yiyecek eksik Kalmaz bişeylerden..ama.bide herşeyden ver alışsın diyen sonra yemek secer diyen kesim.varYoğun şekilde vermenin sebeplerini ben de anlayamıyorum açıkçası ve çocuk çok kilo almış almamış niçin önemli acaba? Benim fikrim ve kendimde uyguladığım şey her şey tadımlık yani tadını alsın alerji yapıp yapmadığını farkedeyim bunlar yeterli çünkü daha 5-6. Ayında böyle yoğun beslenen bir bebek sonraki aylarda ne yapacak ne kadar yiyecek. Burada yazılınca insan kendini tedirgin hissediyor ben de düşünüyorum bir şeyleri eksik yanlış mı yapıyorum diye sonra çocuğuma bakıyorum evet verdiğim ek gıdalardan azar azar yedi ama çok miktarı kabul etmedi kendisi ne kadar isterse o kadar aldı. Hala süt çocuğu o bildiği tadı istiyor. En güzeli annelik hisleri bebeğin durumu ekstra olarak da güvendiğimiz uzmanların görüşleri
Biz bugun 8de gune basladik. 9 bucuk 10 bucuk arasi memede gozumuzu dinlendirdik. Tam gaz eglence devam...Kizlar gun icinde bebileri nasil uyutuyorsunuz? Biz hala memede uyuyoruz ve yerimize koydugumuz an uyaniyoruz ne olacakboyle
Aynı sıkıntı bizde de var canımKizlar gun icinde bebileri nasil uyutuyorsunuz? Biz hala memede uyuyoruz ve yerimize koydugumuz an uyaniyoruz ne olacakboyle
Biz bugun 8de gune basladik. 9 bucuk 10 bucuk arasi memede gozumuzu dinlendirdik. Tam gaz eglence devam...
Aynı sıkıntı bizde de var canımhem de sese aşırı duyarlı oldu, uyumuş olsa da çıt çıkınca uyanıyor.. memede uyurken yavaşça yatağa bıraktım, yanına uzandım en son, emmeye devam etti.. kendi bırakınca da uyanmadı..
Tabi bizde abi var. Anne bana soğuk çay getir bahanesiyle beni kaldırıp kardeşini uyandırıyor.. veya sakız istiyor.. kızım uykulu ise tekrar uyutmaya çalışıyorum.. bazen de ayılıyor, oyuna başlıyor..
bu sabah 6'da kalktı, yorgunum, ben de biraz kestireyim dedim.. öğle uykusu keyfimiz 20 dk sürdü.. abisi seslenince uyandık..
Yerine koyamıyorum çünkü uyusa da 15 dk'da kalkıyor.. bi ara mutfakta ana kucağında uyuttum gündüz, orada 30-40 dk uyuyor..
Gece uykusu nispeten daha iyi ama uyanma sayısı bariz arttı.. diş yüzünden diye düşünüyorum. Allah kolaylık ve sabır versin ❤
Ben gun ıcınde yatarak emzırıyorum oda emerken uyuyo memeyı bırakınca yavasca kalkıyorum yanından zaten yerinde oldugu için koyarken uyanma derdi olmuyoKizlar gun icinde bebileri nasil uyutuyorsunuz? Biz hala memede uyuyoruz ve yerimize koydugumuz an uyaniyoruz ne olacakboyle
Anladım. Mantıklı ilk.geçiş açısından aslında ben korkarak verdim pütürlü ama benim kızım benden cesaretli ciktibide böyle. Deneyeyim cok sağolun.
Canım merhaba biz de neocate mama kullanıyoruz ben ek gıdaya başladım 29 unda altı aylık olacağızBiz neocate mamaya devam.. ek gida 7. 8. Ayda dedi doktor.. su bile vermeyin dedi.. başka şeylerin tadini ögrenirse mamayi içmez dedi..
Biz 3. Ayda ilk dozunu olduk simdi 5. Ayda 2. Dozunu olucaz..
Canım kaç saatte bir kaç CC veriyorsun bir günde toplam kaç CC içmiş oluyor?Çok besleyici bisey mi bilemem sonuçta alerjik olduğu icin pekcok sey yok içinde.. ama benim kizim severek içti maaşallah.. kilosunu da aldi bu mama sayesinde.. cunku 3. Ayda kilo alimi 300 grama düşmüstü.. mama ile 800 gram aldi sonra.. simdi de bu şekilde mama ve anne sütü devam ediyoruz.. ek gidaya gecince ne olacaği muamma çünkü..
Ana kucağına uyuyunca bırakıyorum, emzik ve arada sallayarak biraz uyumasını sağlıyorum. Atak bitti benimki çıldırdıBizimki ana kucaginda artik durmuyor bile joie almistik kizim diyorum daha taksiti bitmedi gozunu seveyim yapma :)) gece 2 saatte bir bizim bu ara yine. Yenidogan hallerine donduk farkindamisiniz kucakta uyuma iki saatte bir emme falan hani buyudukce daha baska olcakti :))
Ben de denedim bugün, yanından kalkınca uyandı.. esasen uyumayı tercih ederim kızımın yanında ama oğlum seslenince kalkmak zorundayım..Ben gun ıcınde yatarak emzırıyorum oda emerken uyuyo memeyı bırakınca yavasca kalkıyorum yanından zaten yerinde oldugu için koyarken uyanma derdi olmuyo
Ana kucağına uyuyunca bırakıyorum, emzik ve arada sallayarak biraz uyumasını sağlıyorum. Atak bitti benimki çıldırdı
Hadi gündüz uyaranlar, oyun isteği, tek başına oturamıyor, oyun oynayamıyor bize muhtaç.. gece ne oluyor peki.. dişten başka aklıma bişey gelmiyor, bozuk plak gibi 'dişten' diyip duruyorum...
1 hafta sonra geçecek o zamanBizim.o ay tumuyle boyle gecmisti.
5 ayı doldurmasina yakin yumusadi sonra duzeldi canim.
Kuzenimin bebisle seninki ayni ya onunkide boyleymis.
Sorun bizde mi acaba diycem ama baskasi da uyutamiyor...Hani boyle duyuyorum cevreden iste cocuk uyuyunca hemen yemegimi yaptim, dusumu aldim yada herhangi bir is neyse ki ben is yapmayi degil dinlenmeyi iple cekiyorum iyide bizimkide uyuyo gunduz yarim saat ama ya omzumda ya memede nasil olcak bilemiyorum
Ben gun ıcınde yatarak emzırıyorum oda emerken uyuyo memeyı bırakınca yavasca kalkıyorum yanından zaten yerinde oldugu için koyarken uyanma derdi olmuyo
Bizim de geceler olmaz olasi geceler...Bizimki ana kucaginda artik durmuyor bile joie almistik kizim diyorum daha taksiti bitmedi gozunu seveyim yapma :)) gece 2 saatte bir bizim bu ara yine. Yenidogan hallerine donduk farkindamisiniz kucakta uyuma iki saatte bir emme falan hani buyudukce daha baska olcakti :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?