Aslında benim hislerim bebek nasıl istiyorsa ona uymak yada eninde sonunda uymak zorunda kalıyoruz yada anne-baba olarak hemen uyusun diye işimize geliyor daha az yoruluyoruz yada yada yadalar bitmez ☺Bunlar hep şu genellenen kurallardan :)
Emmeden uyusun,yataginda uyusun,gece emmeden uyusun vb diye sirayla gider :)
Aslinda cocugun sevdigi bisy var ve vazgecirilmeye calisirken aslinda ebeveyn yeniliyor bu sefer baska seyler cikiyor.
Yatinca uyuyorsa mesela meme emerek uyumasinin ne sakincasi olabilir ki.Sadece emerek uyuyorsa hadi o bi aliskanliktir senide zorlayacagi ve gerekte olmadigi icin degistirilmek istenebilir.
Bence hislerine guven.Cocugun ve sen ne istiyorsaniz oyle olsun.
Hamak 2-3 aya pek kullanisli olmayabilir gibi geliyor bana tutunup kalkmak isteyecek hatta uyaninca aglamasina gerek kalmadan belki sana dogru gelmek isteyecek.
Hic kullanmadim gerci ama boyle dusundum sadece :)
Bizde alerji yok armut denemedim ama balkabağında ilk kaka hafif mukusluydu ama daha sonraki günlerde normale döndüKızlar bal kabağı armut kakada mukus yaptı mı sizlerde, alerjimiz olunca inceliyorum sürekli, vücudunda kızarıklık falan yok ama kakası mukuslu
Aslında benim hislerim bebek nasıl istiyorsa ona uymak yada eninde sonunda uymak zorunda kalıyoruz yada anne-baba olarak hemen uyusun diye işimize geliyor daha az yoruluyoruz yada yada yadalar bitmez ☺
Tek isteğim uykusunu güzel alması ama şansıma uykuyu çokda sevmeyen bebek denk geldi.
Ne durumda gece uykusu bebişin? Kızım sürekli doğrulmaya çalışıyor, uykusunda da aynı hareketi yapıp ağlayarak uyanıyor..bir haftadir aglayacagi zaman hemen iki parmagini agzina sokuyor.isaret ve orta parmak surekli agizda.emerken memeyi de sikistiriyor damaklari arasina.ama pek aglamiyor.bugun de cok fazla uyudu gunduz (sabahtan 1bucuk saat, ogleden sonra 1 saat, aksamuzeri 2 saat) normalde toplamda 1.5 saat uyurdu gunduz boluk porcuk.gece nasil olcak bakalim
dun aksam 19.30dan sabah 5.30a kadsr yatti.o arada hic uyanmadi.kalkti biraz once emdi.koydum yatagina uyudu heralde.valla anlamadim o kadar sabit bi bebek ki farkli bi saatte yatti mi nesi var diye dusundum.normalde aksam 9bucuk sabah 6bucuk sabit aylardir.Ne durumda gece uykusu bebişin? Kızım sürekli doğrulmaya çalışıyor, uykusunda da aynı hareketi yapıp ağlayarak uyanıyor..
Akşam üzeri uyumadığı için 8'de yatırdım, 9:30'a kadar dk başı ağladı. Tam uyanmıyor da.. 2 saattir falan ağlamadan uyuyor sanırım..
Gündüz parkta biraz uyumuştu, evdeki uykularla birlikte gündüz 2,5 saat kadar uyudu toplam. Normalde daha uzun uyur gündüz. Uyku düzenlemesi devam ediyor.. seninki de diş derdine biraz yorgun düşüp gündüz uykusunu çoğalttı anlaşılan
Erken uyuyunca 4'te ayılıyor benim kuzuSelam herkese hepimiz bebelere daliyoruz yazamiyoruz degil mi
Dun aksam 7 bucukta kucagimda evi turkarken eylul uyuya kaldi bildiginiz gozler gitti ilk defa hemen gece uykusu moduna gecirdim 9 bucukta emzirdim yatirdim 2 bucukta cin gibi cipil gozlerle bana bakiyodu 4 e kdr oturduk :)) sonra uyudu 1 saat araliklarla uyanarak 9 bucukta kalkti
Bu erken yatan bebelerin duzeni buysa birakin bosver 10 da uyusun gece 2 kez kalksin daha iyi
Kızım da çok kaşıyor, hatta uyandığında kızarık oluyordu. Gittik doktora, antibiyotikli damla verdi, ciddi bişey değil, kızarıklık geçince kullanma dedi. En fazla 3-4 gün kullan dedi. Senin bebişin durumu nedir bilemem ama gitmekte fayda var.Merhaba kızlar oğlum uykusunda gözlerini çok kaşıyor kendini uyandırana kadar kaşıyor tecrübeli anneler böyle birşey yaşadınızmı hemen göz dr gitmeli hiç muayene olmadık göz dr bu arada.
Gözde herhangi bir kızarıklık yok ilk defa bu sabah gözünde çapak temizledim dr gitmekte yarar var sürekli kaşıyınca sinirlenip ağlıyorKızım da çok kaşıyor, hatta uyandığında kızarık oluyordu. Gittik doktora, antibiyotikli damla verdi, ciddi bişey değil, kızarıklık geçince kullanma dedi. En fazla 3-4 gün kullan dedi. Senin bebişin durumu nedir bilemem ama gitmekte fayda var.
Aile hekimi bize sol gözde kayma olduğunu söyledi, doktor da normal dedi. Bebeklerde olur bu kadar, sonra düzelir dedi. Ben de öyle bilirdim ama aile hekimi git diye ısrar etti
Merhaba benim bebegım de kilo almadı. 41 günlüğüz gecen hafta 4100 dü bu haftada bir aynı. Doktor gecen hafta mama yı bırak sütün yeter demişti. Bir hafta anne sütü ile beskemiştim. Doktorun dediği geçiş süreci 2 hafta daha bekleyelim süte devam kilo almazsa o zaman mama verlriz dedi siz ne yaptınızMama takviyesi için 10 günlük diyeti beklicez dedi doktor.. 3 aylik 4800 gr..
Köpüklü kaka var.. neki o laktoz intöleransi
Bizimki de dun gunduz 20 dk uyudugu icin aksam 5.20 gibi gece uykusuna gecti. 8.30da 11.30da 1.30da 3.30da kalkti. 5e kadar babasiyla oturup 7.30a kadar yatti. Nedense cok uykumu almis hissediyorum. Bugun de belki uyur diye gezmeye gittik. Bas bas bagirdi eve donduk. Simdi elleri agzinda tepiniyor. Bugun gunduz uykusu 40 dk masallah.Selam herkese hepimiz bebelere daliyoruz yazamiyoruz degil mi
Dun aksam 7 bucukta kucagimda evi turkarken eylul uyuya kaldi bildiginiz gozler gitti ilk defa hemen gece uykusu moduna gecirdim 9 bucukta emzirdim yatirdim 2 bucukta cin gibi cipil gozlerle bana bakiyodu 4 e kdr oturduk :)) sonra uyudu 1 saat araliklarla uyanarak 9 bucukta kalkti
Bu erken yatan bebelerin duzeni buysa birakin bosver 10 da uyusun gece 2 kez kalksin daha iyi
Maşallah canim.ins yola gelir niliko:)Bizimki de dun gunduz 20 dk uyudugu icin aksam 5.20 gibi gece uykusuna gecti. 8.30da 11.30da 1.30da 3.30da kalkti. 5e kadar babasiyla oturup 7.30a kadar yatti. Nedense cok uykumu almis hissediyorum. Bugun de belki uyur diye gezmeye gittik. Bas bas bagirdi eve donduk. Simdi elleri agzinda tepiniyor. Bugun gunduz uykusu 40 dk masallah.
Masallah. Oyle bir saat oyalanmis. Ben yatamiyorum cunku ciglik atiyor gurultu yapiyor.Maşallah canim.ins yola gelir niliko:)
Cok garip.bende sükür ediyorum.
Metehan 11 e ceyrek kala yatti.11 ceyrekte emmeye kalkti.yatti.
Sonra .01.20 de kalkti emdi..01.40 da yatti.
Saat 5 de kalkti ama arada uyanip geri uyudu.ama ben zirt pirt kalktim.sonra emip 7 bucukta kalkti.tabi ben kalkmadim.o ağlamayinca yataginda kendi kendine oyalaninca bende uyumaya devam ettim.9 a ceyrek kalaya kadar yattim.
Cok mu umarsizim ne:)
Siz bebek uyanikken yatarmiydiniz:)
Güzel tahminGözde herhangi bir kızarıklık yok ilk defa bu sabah gözünde çapak temizledim dr gitmekte yarar var sürekli kaşıyınca sinirlenip ağlıyor
Bebeklerimiz çok küçük hafif kaymalar olabilir aile hekiminiz tedbir amaçlı gitmenizi istemiştir görmedim ama simayı biran gözümün önüne geldi boğumlu kolları tombiş yanaklı kocaman gözleri olan tatlı bir kızmaşallah ona
Sezonun ürünleri el yakar normaldir. Ben hiç bakmıyorum, her boydan hediye gelmiş, yıkayıp diziyorum dolabaNilikonun kiyafetleri bayagi kuculmus. Bugun magazalara baktim. Yazliklar cikmis. Hem kolsuz hem bacaksiz seyler. Bir sey almadan dondum. Hic indirim de yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?