2018 Ekim Anneleri

ferhunde001
Bi de misafirin yaninda biberon verince sutun yetmiyor mu demiyorlar mi...
Yok diyorum sizinle oturayim diye veriyorum. E sen odaya gecseydin diyorlar. Kendi basinda salonda takilmaya mi geldin Allah Allah?!
bana genelde bebegini emzirmek isteyip de ya hic emzirememis ya da birkac ay emzirebilmis kisiler denk geldi.onlar da sormadi.ama baska her an cocuk zayif mi sutun az mi vb seyleri cok duydum.3 aylikken 9 kiloymus birinin bebegi.sutunun az oldugunu dusunup mamaya baslamis falan neler neler...
kadin erkek karisik misafir gelirse odaya cekiliyorum bazen emzirmeye.ama sadece kadinlarsa zaten ulu orta emzirmeye alistim.lohusalikta gelenin gidenin haddi hesabi olmadigi icin

Benimki artik etrafta insan varsa emmemeye, kafasini cevirip insanlara bakmaya basladi.
Valla hafif bebek daha iyi bence. Benimki daha ancak 7 kilodur. Yeter daha ne olsun.

Kızlar merhaba, biz bu ay altı aylık olduk yeni, 300 g almışız 7 kilo olduk, boyumuz 69 cm, ek gıda da neyi nasıl vereceğimi hala bilmiyorum rastgele gidiyor sanki, alerjik olduğundan çok korkuyorum, bugün yarim elma verdim elmayı denemiştir onceden ve dün aldığım hipp pirincliyi 60 CC mama ile hazırlayıp verdim, arabamızi da aldık şükür joie litetrax 4 umarım memnun kalırız

Kizlar merhaba
Beni hatirlayanlar vardir belki ikizlerimi bekliyordum cok sukur dogdular ama 1 ay erken geldi yavrular
Simdi aslinda ekim annesiydim ama eylul annesi oldugum icin 6.5 aylik olduk. Duzeltilmis 5.5 ayligiz. Bikac sorum vardi öncelikle oturma konusu benim bebeler hala desteksiz oturamiyor sizce normal mi? Birde ek gida konusu? Siz nasil besliyorsunuz? Kac ogun veriyorsunuz?

Merhaba bizde 5 bucuk aylik olduk desteksiz oturamiyor ben denemek icin elimi cekiyorum 2 3 sn durup yamuluyor. Ek gida yarin tadimlarq baslicam elma armut havuc 3 gun kurali ile sonrada sebze ve yogurta gecicek 6 aylik oldugunda tadimlar bitmis olur diye hedefliyorum

Kendimi gördüm resmen keşke başka bir yolu olsa ama malesef hep de ilgilenme zamanları acil ihtiyaçlar çıkınca çocuklar da haliyle isyan ediyor

Merhaba canım,telden sadece bildirim gelince girebiliyorum bu sayfaya malesef,senin bildirim sayesinde girdim şu an.
Oğluş bir dönem gece 8-9 defa uyanır olmuştu huy değiştirdi herhalde diyordum ve resmen mahvoluyorum.Meğer çocuk 60 ml doymuyormuş artık,150 ml içiyor versen daha da içecek duruma gelmiş farkında değilim.Sütü çoğaltma girişimlerim çok şükür sonuç veriyor.Ek gıdaya da başladım yavaştan.elma armut püreleri,patates havuç püreleri ve pirinç unu muhallebisi verdik şimdiye kadar.(pirinç ununda amaç yutmayı öğrenmesiydi ) yoğurt da vermiştik ama isilik oldu doktor ara ver dedi.Ek gıdayı artırıp günde bir mamayı bırakırsın dedi.Haftaya da 6 aylık aşısı var.Kilosu 7500 idi iki hafta önce.
Sütünü sağmayı Bırakma canım azalmasın.Sütün varken neden bütün hafta komple mama verilsin ki canım.
Niliko nasıl sen nasılsın canım :) herkesi çok merak ediyorum günlerdir aklımdasınız

Merhaba kızlar hepiniz iyisinizdir inşallah.Telefonum sevmedi bu sürümü giremiyorum ama çok merak ediyorum hepinizi.

Biz ek gıda tadıyoruz.Dilini kullanmayı öğrendi yutmayı filan maşallah.

Oturma konusunda ise 1 dk olmadan yoruluyor mu sıkılıyor mu anlamadım ağlıyor oturmayı mi sevmedi bilmem.bebeyatmaz diye bir şey gördüm insta da onu mu alsam diyorum.Daha mama sandalyesi alıcam sizler ne aldınız ??

ikea antilop modeli düşünüyorum, yer kaplamayan taşınabilir sağlam ve parçaları da bulunabilen bir mama sandalyesi olduğu için. ama daha almadim. benim oğlan da desteksiz henüz oturmuyor destekli oturuyoruz şimdilik.

Benimki destekli bile zor oturuyor oraya bıraya devriliyor ve de ağlıyor oturmak istemiyor

Sütün yetmiyor mu derken yüzlerindeki o dehşet, o ezikleme ifadesine ne dersin..
Sanırsın bütün sınıf sınavdan 5 almış, bi sen 0 çekmişsin..
Benim belli belirsiz göğsüme bakıp 'anne sütü alıyor mu?' diye soruyor çoğunluk.. inanmıyorlar emzirdiğime.. yani çocuğun tosun gibi olması da kabahat.. kesin mama veriyor düşüncesi hakim

Bu günlerde ben de emzik oldum hele uykusu bölünürse ağlamaklı, sadece memede rahatlıyor..
3 gündür kaka yapmadı, zor uyudu bu gece.. en son kıvrana kıvrana rezene çayı içerken uyudu kucağımda..
Yeni bir huy gelişti, uykudan kalkınca eşim alıp yanıma mutfağa getirdi.. geldin mi kızım diyip işime devam ettim.. bir içli ağlamaya başladı ki görme.. niye beni almıyorsun tribi.. ve üzerine 1 saat emzirme merasimi..

Peki kemik suyuna ne zaman başlamalıyız?
Et 8.ayda ama ya suyu?

Ek gida ile baslanabilir deniyor genelde ama ben önce etin kendisi ile baslamistim.Yine oyle yapmayi dusunuyorum nasipse.Ona gore bir yol izleyecegim.

Memede uyuduğu zaman yamuluyorum resmen.. skolyoz olucam tövbe yarabbim.. sırt ağrı geçmiyor hiç bende.. tüm eklemler zonkluyor..

Hosgeldiin :) sevindim iyi olmaniza.Erken daha yabi 6 ay oldu direkt otursun diye beklememek lazim.
Benim ki 21 Eylul dogumlu.Oturuyor ama nadirende olsa yana dogru devriliyor oyuna dalmissa ozellikle :)
Ek gida bizde 2 öğün ögle ve ikindi vakitleri.Ustune emiyor yani tam öğün degil daha.

Hosgeldin :) ust sayfadan favorilere ekle bizi kaybetmeee❤

Yeni yeni gecisler bunlar olur canim.Hem biraz daha durup hem oyuncaklarla oyalandikca durur.Bebeyatmaz'a 1 aya bile ihtiyacin kalmamis olur gibi geliyor :)
Mama sandalyesi bizde chicco polly vardi onu kullaniyorum zaten tam yattigi icin bayaadir.Basit bisyde is gorur.

Acaba telefonunda farkli bir tarayicidan mi girsen? Explorer kullaniyorsan chrome falan mi denesen? Ya da telefona format atsan?
Afiyet olsun oglusuna. Benim kiz en son bir aylikken 60 ml iciyordu. Simdi de 120 civari veriyoruz cunku cok icince kusuyor. Cok da emse iki saatten fazla durmuyor. Yine istiyor. Uyumayinca napsin... baska hobisi mi var.
Sagmiyorum cunku emzirip gidiyorum. Bos dersimde gelip emziriyorum geri gidiyorum. Ama yine de istiyor. Aclik degil bu. Mama icse de yine emmek istiyor. 2 gibi evde oluyorum. Esim gelene kadar surekli cocukla ilgilemiyorum. O gelince bir saat ya dinleniyorum ya bir is yapiyorum. Sonra aksam rutinleri. 3 haftadir gece de iki saatte bir uc saatte bir kalkiyor. Yeterince sut aliyor bence. Cok yoruluyorum. Sut sagmakla ugrasmak moralimi bozuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…