Tabi ki de orası güzel bir ortamdır ben de kardeşi gelmeseydi gönderecektim. Benim kızın bakıcısı vardı 11 aylıktan beri o bakıyor şimdi kardeşe devam ediyor. Hiç kreşe ya da okula gitmedi öncesinde ve oldukça hassas bir çocuk bazen tepkisini bağıra çağıra gösterirken bazen de köşeye geçip sessizce ağlayan bir çocuk. Kardeşiyle biraz gülüşüp eğlenelim beni sevmiyorsunuz diyen bir çocuk halbuki alakası yok zamanımızın çoğunu onunla oyun oynayarak ya da sohbet ederek geçiriyoruz. Hafta sonları cimnastik kursuna gidiyor ben götürmezsem modu düşük oluyor hareketleri yapmak istemiyor falan. Ben şu an çalışmazken evde kardeşiyle ilgilenirken o kreşe giderse kendi açımızdan sorun olacağını düşündüm. Yani tabi hangi kararın doğru hangisinin yanlış olduğunu şu an değerlendiremiyorum. Eylülde başlayacak kızım ben de çalışmaya tabi. O zaman daha farklı olabileceğini düşünüyorum umarım yanılmamİlk çocuğuma yani oğluma 2 yaşına kadar baktım ücretsiz izin bitiminde mecburen döndüm işe, işe dönüncede krese verdim yani şuan 4 yaşında 2 yaşından beri gidiyor zaten kreşe. Dışlanmış gibi hissetmemiştir diye tahmin ediyorum, tahminim kreste kurallar var o sıkıyo biraz, evde özgür istediği zaman istediği şeyle ilgilenebiliyo onun içinde gitmek istemiyo, birde orda her yemeği yiyo sevmediğini bile, ama evde yememe hakkını kullanıyo,
Bir yemek direnişçisi de bizde varKeşke devlet 4 sene verseydi ücretsiz izin 4 sene baksaydım ama 2 sene
Kreşin artılarıda var eksileride
Oğlum yeme konusunda o kadar diirençliiydiki son 1 senedir yemek secme huyundan vazgecti
Onun öncesi yediği yemek çeşidini saysam 4 ü geçmez, hiçte zorlamadım yeme konusunda baskı yapmadım ama 14.ayıydı bi kesti yemeyi 3 yaşına kadar cıx düzeltemedik, şimdi 4 yaşında yine çok iyi değil ama şükür döngüyü kırabildi enazından, buda kres sayesinde oldu..
Birde etkinlikler çok yararlı oluyo kreste gelişimi için
Şimdi bi hikayemizden başliymBir yemek direnişçisi de bizde varşu an itiraz etmeden neleri yiyor mesela oğlun? Benim omuz bağlarım kopacak yakında, elim havada ağzını açmasını beklemekten
iPhone nın bu Şeyini sevmiyorum zorla üst model almaya zorluyor.Bakalım ne zamana kadar götürecek beni..iOS her şeye engeliOS sıkıntı yapıyor sanırım. Eşimde 6S var, Opera kullanıyor tarayıcı olarak
O kadar güzel başlangıca göre yemeyi bırakması kötü olmuş. Diş ağrısı kaşık reddine sebep olabilir, yeğenimde yaşadık biz bunu. Sonra kuru beslenmeye yönelip kabız oldu. Kabızlıktan usanıp kakası gelmesin diye komple yemek yemeyi bıraktı.. sulu yemek yemeyince kabızlık devam etti.. kısır döngü..Şimdi bi hikayemizden başliym
14 aylığa kadar çok yüzel yedi herseyi
Püreyle başladım kaşıkla yedirdim
Elinede 8.aydan sonra sürekli meyve işte salatalık muz gibi yiyeceği şeyler verdim
Kahvaltıyı bulamaç yapıyordum tahin pekmez yumurta tam bugday unuyla
Sebzeleri karıştırarak yine püre
1 yaşında bulgur pilavını makarnasını genelde kendi eliyle yiyordu, bazende ben kaşıkla yediriyordum çoğunu yere döküp ziyan ediyordu düşüncesiyle akıllı kafam
Sonra blw yi gördüm netten böyle bi uygulama varmış
Birden değilde yavaş yavaş blw yaptırıym dedim kahvaltısını koydum önüne peynirini çok güzel yemeye başladı zeytin yemeye çok istekliydi ama agzına aldıktan sonra geri çıkarıyordu omletini de kısa bi süre koydum önüne yedi
Tarhana ve yoğurt çorbası yiyordu ve Kıymalı bulgur pilavı
13.ayda ilk dişi çıktı
Biray bu bahsettiğim yeme süreci devam etti
Sonra nolduysa 14.aya girdik birden bıçak kesiği gibi kesildi yemiyo, acayip yemek seçiyo
14.aydan 3 yaşına kadar yediği şeyler;
1 muzlu yoğurt
2 elma armut karpuz kavun
3 makarna
4 ekmek
Hiç zorlamadım hiç baskı yapmadım sofraya hep ailece oturduk, abur cubur vermedim
Neden yemek konusunda çok secici hale geldiğini bilmiyorum
Şuan yedikleri;
Yoğurt ve mercimek çorbası
Makarna, patates kızartması
Lahmacun, bulgur pilavı
Yumurta, süt, fındık
Meyveler...
Kreşte Yeyip Evde Reddettiği şeyler;
1-tavuk çorbası
2-kurufasulye
3-nohut yemeği
4-türlü şeklinde patates yemeği
5-hamburger
6-yumurta
Not: kreste bütün yemeklerini kendi yiyor, evde kesinlikle kendi yemeyi reddediyor özellikle çorbaları
O kadar güzel başlangıca göre yemeyi bırakması kötü olmuş. Diş ağrısı kaşık reddine sebep olabilir, yeğenimde yaşadık biz bunu. Sonra kuru beslenmeye yönelip kabız oldu. Kabızlıktan usanıp kakası gelmesin diye komple yemek yemeyi bıraktı.. sulu yemek yemeyince kabızlık devam etti.. kısır döngü..
Biz mevsim meyvelerinde hiç sıkıntı yaşamadık. Her zaman yedi.
Bilinçsiz bir ek gıdaya başlama sürecimiz oldu. Sağlık ocağında ebe birkaç şey önerdi, denedim yemedi. Ben de hazır kavanoz mamaya yöneldim. Kaşık maması denedim yemedi. Muhallebi verdim sevmedi. Yoğurt ve meyve püresi ile geçti birkaç ay. Sonra bizim yediklerimizden tattırdım yemedi. Hep emmeyi tercih etti. 30 aylıkken zar zor ayırdım. Sütüm de miktar olarak hiç bol olmadı, o yüzden sık emdi 2 sene boyunca, gece 3 kere emmeye kalktı 26 aya kadar.. önce teke düşürdüm, 28 aylıkken gece emzirmesini kestim. 1 ay günde 3 kere, 1 ay da sabah akşam devam etti. Eşimin desteğiyle bıraktırdım.
18-30 ay arası dönemde sütün yanı sıra yedikleri:
Her türlü mevsim meyvesi,
Köfte,
Makarna,
Pilav,
Pide, lahmacun,
Kuru fasulye, barbunya,
Yoğurt çorbası,
Sütlü şehriye çorbası,
Süt ürünleri,
Zeytin, hem yeşil hem siyah,
Patates kızartması,
Tavuk,
Krep, ekmek,
Havuç.
Sütten kesince bana küstü, mama sandalyesine oturup kendi yemeye çalışan çocuk mutfaktan kaçmaya başladı. Zamanla komple sofradan uzaklaştı, 2 sene hiç oturmadı desem yeridir.
Zeytin yemeyi bıraktı.
Makarna, köfte, pilav ayda 1 verirsem tadını özlediyse yer.
Kuru fasulye, barbunya yemiyor artık.
Çorbaları da 10 gün arayla..
Pideyi azalttı, 5 lokma yer bırakır..
Tavuğu görünce sofradan kaçar oldu, iki lokma ısrarla yedirebilirsem..
Ekmeği çok az yiyor, tazeyken hoşuna giderse eli kadar alır yer, onun öğünü odur..
Peynir severdi, artık çoğu zaman yemiyor. Israr edip yediriyorum haftada 2-3 gün.
Krep(1 adet) ve sigara böreği (2 adet) haftada 1 kere en fazla..
Yedikleri: mevsim meyvesi, her renkte tatlı biber (çiğ), havuç, salatalık, yoğurt, meyveli süt / kefir, pizza, mısır.
Netice, ben sulu yemek pişirmeyi bıraktımçocuk çiğ besleniyor...
İşte bir yandan sağlıklı ama düzenli beslenmiyor ve doyurmak zor sıpayı :)tinimini_hnm
Ya kizlar beni korkutuyorsunuz. Cocuk buyutmek niye bu kadar zor?
Vosvos senin oglan raw food akimini takip ediyor desen e
Benimki de tatmadan, bu kötü diyip kalkıyor.. umalım ki düzelsin.. yoksa sıradaki de telef olacak, çünkü annesi mutfakla küstü oğlu yüzünden
Kelin ilacı olsa :)) biraz okursanız göreceksiniz ki ek gıda konusunda sınıfta kaldım, akıl verecek halim olmadığından ikizlere yazık diye hiç girmedim sizin konuya :)Bana cevap yazan arkadaslara tesekkur ederim
Fındığa bi 3 aydır alıştı, cevizi çantasına koyuyorum krese yolluyorum sadece kreste yiyortinimini_hnm eklemeyi unuttum, ceviz yiyor benim keçi. Dene belki oğlun da sever..
Daha küçükken ben kendim yerim diye ısrar eden çocuk, şimdi ben yiyemiyorum sen ver diyor, bardağı bile ağzına bekliyor..
Yumurta sevmiyor, gününde ise bıldırcın yumurtası yedirebiliyorum, ayda toplam 3 tane falan.. omlet yemiyor, hiç yemedi..
Kv ve kp abur cuburu öğrettiler. Her gün bakkala götürüp şeker yemeye alıştırdılar çocuğuacıkınca yemek yerine lokum aramaya gidiyor, babaanne de avuç dolusu yediriyor
İşte bir yandan sağlıklı ama düzenli beslenmiyor ve doyurmak zor sıpayı :)
İlk çocuk, tecrübesizik benimki.. maddi imkansızlıklar falan.. çocuk telef oldu arada..
Kızımda daha bilinçlilik olucam bakalım..
Hiç almazdım ki eve abur cubur. Çocuk ilk defa 1. doğum gününde pasta gördü, sadece biraz krema tattı.. gofret 4 yaşına kadar yemedi. Çikolata ben yemesini istiyorum çünkü besin değeri de yüksek. 3 yaşında yedi çikolata da.. ama çeşit çeşit bonbon ve şekeri daha küçükken yedirdiler. Hele o kuş lokumu.. büyükler alt katta. Gezdirelim diye alıp, kendi yedikleri fuzuli kaloriden ibaret şeyleri yedirdiler paso.. yıllardır kendi yoğurdumu yapıyorum. Çeşitli meyve sularını sezonunda aldığım meyvelerden kendim evde yapıyorum. Sağlıklı beslenme için çabalıyorum. Yine de çocuğu marketteki kutu meyve sularına alıştırdı babaanne.. evdeki şeftaliyi içmez, onu içer falan.. işin ilginci, abur cubura rağmen çok zayıf oğlum. Engel oluyorum mümkün olduğunca, yine de geçici tokluk hissedecek kadar yiyip yemekten kaçıyorFındığa bi 3 aydır alıştı, cevizi çantasına koyuyorum krese yolluyorum sadece kreste yiyor
Abur cubur yemeğin düşmanı işte hiç başlamıycaksın aslında alışmıycaklar bilmiycekler abur cubur diye birşey
Kızımın 10 günü kaldı ekgıdaya gecmesine blw uygulıycam ona
AppStore'da Opera mini diye ararsan belki uygun sürümü vardıriPhone nın bu Şeyini sevmiyorum zorla üst model almaya zorluyor.Bakalım ne zamana kadar götürecek beni..iOS her şeye engel
Geçenlerde oğlumun elinden şekeri alıp kızıma yalatırken yakaladım. Hiç şansım yok, verecekBabaanne ufaklığıda öyle alıştırmasın sakın
Büyüğün yemek yemediğini görüp üzülmüyomu?Geçenlerde oğlumun elinden şekeri alıp kızıma yalatırken yakaladım. Hiç şansım yok, verecek
Ben uzun süre emzirdim diye ana kız suçu bende buluyorlar. Emzireyim diye yedirmedin dediler bir keresinde.. emdiği dönemde ve sonrasında yediklerini yazdım işte.. eski resimlerine bakıyorum, 3 yaş sonrası hızla zayıflamışBüyüğün yemek yemediğini görüp üzülmüyomu?
Neyin kafasını yaşıyo acaba
İnşallah kolayca atlatır kuzucuk ❤Yarın 6.ay aşılarımiz var stres bastı simdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?