2018 Ekim Anneleri

Sagligi nasil oldu simdi?
Benimki de gece cok uyaniyor diye bu aksam 7ye dogru emzirdim. Bir saat sonra 60 ml mama verdim. Simdi yine emziriyorum. Uyudu gibi. Insallah bu gece uyuruz.
İyileşti ama hala çok sık uyanıyor. Daha doğrusu uyuyor uykusu arasında üzerindeki battaniyeyi ağzına alıyor aYakları kıpır kıpır çok Yorgun’um

Ek gida ile baslanabilir deniyor genelde ama ben önce etin kendisi ile baslamistim.Yine oyle yapmayi dusunuyorum nasipse.Ona gore bir yol izleyecegim.
Bende öyle yapayim olmazsa
Bu arada kocaman bi bal kabagi buldum dondurucuya depoladım ama yoğurt tadına varınca bal kabagi pek yemiyor :)

Kendimi gördüm resmen keşke başka bir yolu olsa ama malesef hep de ilgilenme zamanları acil ihtiyaçlar çıkınca çocuklar da haliyle isyan ediyor
Büyüğü kreşe gidiyo
Ama çoğu zaman gitmek istemiyo ve bende kıyamayıp göndermiyorum
Tamamen alıym kreşten desem ikimşz içinde dahada sıkıntılı olur
Çünkü sürekli ilgilenilmesi gereken bi bebek var evde

Benim telde safariden başka alternatif yok canım malesef.Format atsam her şey gider o da olmaz.Bir telefoncuya sorayım nasıl düzeleceğini.
Ben okulda iki kez sağıyorum tek ya da 1.5 öğün oluyo.Çarşamba günleri biraz geç gidiyorum o gün mama verilmiyor diğer 4 gün birer öğün mama.

Hoşbuldum canım :) Dediğin mama sandalyesine bakayım ben de.

.oturmicak bu çocuk diye çok korktum :))))

Hoşbuldum canım :) Dediğin mama sandalyesine bakayım ben de.

.oturmicak bu çocuk diye çok korktum :))))
cok iyi oluyo o mama sandalyesi.biz 4 ayliktan beri kullaniyoruz yatar vaziyette.gir mutfaga yemegini yap bulasigini topla oh mis.3 kademesi var.tam dikte oturtmuyorum simdilik.yatar ve yari oturur pozisyon iyi oluyo o anki duruma gore. :)

O değişiklik daha yorucu olabilir gibi bir de çocuklar bazen zafer kazanmış gibi hissedebiliyorlar bir sonraki yıl da evde kalmak için benzer yollara başvurmayacağının garantisi yok. Allah kolaylık versin canım. Ben de kızımı bu sene kreşe verecektim kardeşi olmasaydı ama ben evdeyim kardeş geldi kendini dışlanmış hissetmesin diye göndermedim ama zaman zaman bu kararımı sorgulamıyor da değilim hani. Benimki 3.5 yaşına yeni geldi bu arada

kizlar bizimki bu aralar bi huy edindi cok hosuma gitti. gunduz uykusu gelince sol eliyle yuzunu oksuyor, sag elinin isaret ve orta parmagini agzina sokup hafiften emiyor ve uyuyor kendi kendine.bi haftadir gunduz uykularina boyle geciyo genelde.tabi mizmizlandigi da oluyor arada ama boyle uyumasini cok sevdim :) 40 dk once de baktim kanepede uyukluyor koydum yatagina.birden ingaaaa ih ih dedi 10 saniye kadar.sonra uyku haline gecti.darisi tum bebeklere ins.iki haftadir beyaz ekmegi makarnayi ve paketli gidalari yemiyorum.fast foodu da yok denecek seviyeye getirdim.belki bundan da rahatlamis olabilir cocugum.

iOS sıkıntı yapıyor sanırım. Eşimde 6S var, Opera kullanıyor tarayıcı olarak

ankarali anneler bebege sokakta ne giydiriyorsunuz ? ben ilk 3 ay astronot giydirdim.sonra ocaktan beri uzun kollu ve kapsonlu orgu hirkasi var.buyuk biraz poposunu da ortuyor.hirka arti ayagina pofuduk ev botu ile cikariyorum.alt esofmani inceyse bi tane daha giydiriyorum.3-6 ay arasi astronot vermisti kuzenim bebegininkini.onu giyince hem cigliklar atti hem de asiri terledi.bazen hirka bile terletiyo anlamiyorum.halbuki ben mantoyla cikiyorum.cocugu hirkayla gezdiriyorum.

İlk çocuğuma yani oğluma 2 yaşına kadar baktım ücretsiz izin bitiminde mecburen döndüm işe, işe dönüncede krese verdim yani şuan 4 yaşında 2 yaşından beri gidiyor zaten kreşe. Dışlanmış gibi hissetmemiştir diye tahmin ediyorum, tahminim kreste kurallar var o sıkıyo biraz, evde özgür istediği zaman istediği şeyle ilgilenebiliyo onun içinde gitmek istemiyo, birde orda her yemeği yiyo sevmediğini bile, ama evde yememe hakkını kullanıyo,

Benimkide doyunca meme ucunu ısırmaya başlıyo, doyduğunu anlayıp çekiyorum memeyi

2 yasinda kres iyi oldu yani sizin icin.aslinda ben de cok uzun sure evde bakilmasini istemiyorum cunku 'ay bunu yemedin mi sunu yapayim sana' diyip yemek secen bi cocuk olmasina sebep olurlar gibi geliyo bizim bakacak kisiler.kreste sevmese de yer ya da ac kalir ogrenir gibime geliyo dediginiz gibi.

Keşke devlet 4 sene verseydi ücretsiz izin 4 sene baksaydım ama 2 sene
Kreşin artılarıda var eksileride
Oğlum yeme konusunda o kadar diirençliiydiki son 1 senedir yemek secme huyundan vazgecti
Onun öncesi yediği yemek çeşidini saysam 4 ü geçmez, hiçte zorlamadım yeme konusunda baskı yapmadım ama 14.ayıydı bi kesti yemeyi 3 yaşına kadar cıx düzeltemedik, şimdi 4 yaşında yine çok iyi değil ama şükür döngüyü kırabildi enazından, buda kres sayesinde oldu..
Birde etkinlikler çok yararlı oluyo kreste gelişimi için

Onlarin metabolizmalari daha hizli. Onun icin terliyorlar. Benimki de astronotla terliyor. Kanguruyla cikacaksam ince mont giydiriyorum. Hirka gibi. Zaten gogsumde ikimiz de terleriz.

Ben tek basima bakamayip kafayi yedigim icin basladim ise. Keske bebegim gunduz biraz uyusaydi da bakabilseydim. Cok uzuluyorum buna.

Ben tek basima bakamayip kafayi yedigim icin basladim ise. Keske bebegim gunduz biraz uyusaydi da bakabilseydim. Cok uzuluyorum buna.
Bende tek başıma baktım zorluğunu bilirim
Şimdi kızımada tek başıma bakıyorum yine 2 sene ücretsiz izin aldım
Çok sıkılıyorum bunalıyorum ama işe başlasam daha kötü olur diye düşünüyorum iş yerim çok uzak ve çok yoğun çalışıyorum sürekli ayakta gecem gündüzüm yok, o yorgunlukla çocuklara ne kadar verimli olabilirim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…