2018 Ekim Anneleri

Allah yardimcin olsun canim.. işin çok zormuş.. inşallah en kisa zamanda kolaylığa ersin..

Ek gidaya gecenler, kakalar nasil?
ilk bikac gun kakalar azaldi (gunde 2 kaka filan oldu) sonra degisken
bazen gunde 2 bazen 4-5 kaka.bazen de 1 kaka.yedigi sey oldugu gibi kakada cikiyo.ve kakanin rengi yesile döndü.hafif sarimtirak yesil.bazen de tamamen sari ve icinde onceki gun ya da o gun yedirdigim seyler oluyor.1 ay oldu ek gidaya baslayali.
bugun 6 aylik oldu.4 cay kasigi kadar tarhana corbasi verdim.bi kase versem icecekti ama bi sıkıntı olusturacak mi gozlemlemek gerek.
bu bir ay icinde verdiklerimi yazayim.
yogurt elma armut patates havuc muz balkabagi. bugun de tarhana corbasi :)

Merhaba güzel anneler ek gıdaya tam 180. Günde mi geçmek gerekiyor yoksa bebeğin muhtemel Doğum tarihine göre hesaplayıp öyle mi geçmek gerekiyor bir bilginiz var mı

Merhaba güzel anneler ek gıdaya tam 180. Günde mi geçmek gerekiyor yoksa bebeğin muhtemel Doğum tarihine göre hesaplayıp öyle mi geçmek gerekiyor bir bilginiz var mı
4.5 ay 5 ay 5.5 ay 6 ay 7 ay 8 ay her turlu baslayani var.bebeginizin ozel bir durumu yoksa (hastalik, alerji, premature vb.) 1 hafta once 1 hafta sonra cok onemli degildir diye dusunuyorum.sadece fikrim :) biz doktor onerisiyle 5 aylikken basladik.

4.5 ay 5 ay 5.5 ay 6 ay 7 ay 8 ay her turlu baslayani var.bebeginizin ozel bir durumu yoksa (hastalik, alerji, premature vb.) 1 hafta once 1 hafta sonra cok onemli degildir diye dusunuyorum.sadece fikrim :) biz doktor onerisiyle 5 aylikken basladik.
Aslında çok hakılısın teşekkür ederim bebeğim 8 Ekim doğumlu ama allerjik bir bebek sanırım doktor önerisiyle başlamam gerekiyor. Alerji, doğduğundan beri yaşadığım meme reddi ve ek gıda olayı beni çok korkutuyor. Ek gidaya geçince hiç emmek istemeyecek diye çok korkuyorum

hiç tepkı vermeden yıyomu hepsını elmayı 1. gün yüzünü buruşturmuş bugunde kafasını cevırıp agzını kıtlemiş elmayı sevmedıyse ne sevıcek merak edıyorum
genelde emzirdikten bikac saat sonra verdim.hepsini yiyor istiyor.elimizdeki cay bardagina filan uzanmaya calisiyo.bi kere agzini kapatti sanirim.istahli heralde bizimki.ne kadar versen yiyor.ama belli olmaz belki elma o an hosuna gitmemistir.baska gun yer baska saatte yiyebilir.

burda alerjik bebegi olan bir arkadas havuc vermisti epey egzamasi olmus belki okumussunuzdur.aman alerjikse doktor ne diyosa o olsun :)

6.ay asilarini olan arkadaslar tr genelinde hepatit b yokmus vebu asi yapilmayacakmis yarin var mi basina gelen

Bebek sinyal verir.. yemek sırasında izliyor mu, sofraya ilgisi nasıl? Siz yerken ağzını şapırdatıyor mu? Sofraya uzanıyor mu?

Benim kızım 3 aylıkken uzanmaya başladı. 4 aydan sonra arada yoğurt ve meyve tattırdım ama düzenli değil. Sevdi ama erken diye devamlı vermedim. 5 aylık olduk, uygun sebze meyve alıp başlamayı düşünüyorum

Benden baska ek gidaya gecmeyen var mi??
Bende başlamadım neyle başlayacağımı da bilmiyorum şuan alerjiden dolayı kayı diyetteyim (haşlama prinç marul zeytin) önce ufak ufak kendi diyetimi açıp sonrA oğluma ek gıda vermem lazım tam teşhis edebilirsem alerjisinin olduğu yiyeceği bi rahatlıcam da

Bende aynı durumdayım ne dokunduğunu bulmak çok zor yani bana zor geldi neden ? Dana eti denedim bir şey olmadı eline havuç vereim egzaması fena arttı ve geçmesi çok uzun sürdü normalde 3 4 güne alerjen vücuda girmediği sürece geçiyordu şuan yine egzama var balık denemesinden sonra hala geçmedi bende tekrar katı diyete başladım egzama geçse önce kendimde deneyerek kızıma ek gıda başlanacak doktor öyle söyledi ama deneyemiyorum ki mubarek egzama bi çıktımı geçmek bilmiyor

Teşekkür ederim canım amin inşallah

Chicco bakıyordum kararda vermiştim ama şimdi a101 e geliyor 300 tl ye onu alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…