2018 Ekim Anneleri

Aminn.Sonrakiler daha zor diye dusununce daha bi garip geliyor bide

Baska turlu de uyumuyor ki. Saatlerce ugrasiyoruz. Donuyor yine memeye geliyor. Kimse uyutamiyor. Gece bi derece ama gunduz imkansiz.
Yani suan 6 ayliklar ve hep boyle canim.Cok zor bir gecis olur olursada.Zaten uyumuyorsa bi sonraki emme saati geliyor.Ama mesela gunduz uyutuyorum gidiyorum diyorsun ya en azindan geceyi memede tutmadan gecirmeyi deneyebilirsin.

Elinin altinda olmasa daha kolay olur sanki :)
Onlari kessen yine farkeder ona gore ilerlersin :)

Mizacta onemli tabii ki ama şu var ki öğrenme cok hizli :) Mizac ufak gecisler degilde genel durum.
Mesela toksa uyku vaktindeki o huysuzlugu memede dindirmeye calistikca bu zamanla ogretilmis oluyor zaten.Annemde bana derdi hep emzir o uyku gecisini memede geciriyordu cocuk ilkinde yaptim hatta malesef.Simdi Simay'da yapmadim.Ama Simay mizac olarakta abladan farkli o ince ayrintiyida kacirmiyorum :)
Ama bu surekli kucakta tutmamak fln cidden ogrenilen bisy gordugum bu.O ince gecislerde dedigin gibi alternatif sunmak.Aglayinca yaptirmak diye ogrenilen durum bi nevi.

Evet hem cok cikiyorum hemde gittigim yere gore arabayida aliyorum.Ama kanguruyu cok kullandik.Cunku buyugum var ve park,arabadan in bin,tuvalet,esyasini tut elini tut vb birsuru sey oluyor ki 2 elimin boşta kalmasi buyuk nimet :) Yuruyus,yakin park,bahce,avm durumlarinda bebek arabasini aliyorum.Bebek arabam dik kaliyor ve cok hafif,bebek kangurudaykrn onu bile alabiliyorum.Toplu tasima sonrasi bebegi arabaya koyup kanguruyu sepete atiyorum :)
(Toplu tasima cok kullaniyorum buarada.Esimi beklemiyorum cikmak icin arac yok zaten suan.)
Tabii ki hicbirimizin kolay degil hayati sadece kendi hayatimizida kendimiz kolaylastirabiliriz sadece.Tamamen annesel seyler yani :))))

plojovic
Bazen ben kalkmiyim sen mama ver diyorum esime. Ama mama hazirlamak da uzun suruyo. Iyice uykusu aciliyo. Su vermeyi deneyebilirim. Daha hic su vermedim. Bir iki kere uyku cayi vermeye calistim. Sevmedi.

plojovic
Bazen ben kalkmiyim sen mama ver diyorum esime. Ama mama hazirlamak da uzun suruyo. Iyice uykusu aciliyo. Su vermeyi deneyebilirim. Daha hic su vermedim. Bir iki kere uyku cayi vermeye calistim. Sevmedi.

Ek gida ile gidalardan sebep su ihtiyaci artar belki susadigi icin icip devam edebilir canim.
Ama anne sutu aliyor simdi gece uykusunu acabilir sadece su.
Ya da susadigindan eminsen deneyebilirsin.
Bizde var ek gida mesela ögün degil tamamen daha o yuzden gece su vermedim daha.Acikinca uyandigina eminim.
Belki de bende ek gida isini arttirmam gerekiyor artik :)

Gece bebek arabasinda yatarsa 6 saat uyuyor. Yatakta 2 saat. Nerde uyursa uyusun modundayim artik.

40 bedene kurban olurum benim karın ve belde birikiyor. Hatta geçen ay test bile yaptım bu ne şişkinlik diyerek.. gece de yiyordum 3,5 aya kadar.. onu kestim ama gündüz sürekli aranıyorum ne yesem diye kızım 3 aylıkken eski kiloma dönmüştüm karnımı saymazsak zayıf görünüyordum. Sağlık ocağına her gittiğimde çok zayıfladın diyip nazar ettiler zaar deli gibi yemeye başladım.. sanırım enerji ihtiyacını öyle kapatıyorum ama keşke iç yağları eritip onları kullansak yenilenebilir enerji olaraktan

Bunları verdiginde emzirmemeyi denesene bir de.her seferinde emziriyosan tabi ! ben normalde tek meme emziriyorum, olaki nazlanıp ikinciye gecmiş olsak, üzerine baya kusuyo cok oldugu için.. bunu farkedince azalttım tıka basa doyurmayı kendisi de rahatladı

plojovic
Canim aksamdan ketilda kaynamis su birakin.gece azcik isitin hemen fisi cekin.ılısa yeter.hemen biberona koyar karistirir verirsiniz.hizlica olur.

İçyağları kullanmak iyiymiş yaff, geridönüşüm
İlk çocugumda 1 yasından sonra biraz gitmişti kendiliğinden, 2 yasındaykende işe başlamıştım tümü gitmişti
1 yasında biraz veririm diye bekliyorum bakalım

plojovic
Bebek termosuna sıcak su koyup bulundur beşiğin yanında. Geceye ılınmış olur zaten. Gündüz de ara sıra versinler ki yadırgamasın. Gece homurdanmaya başlayınca koy biberona suyu, ver.. belki kaldığı yerden devam eder uykuya

Kızım da bu aralar çok mızmız.. özellikle gece uykusuna memede geçmekte ısrarcı.
Geçen akşam fark ettim, çok uykusu vardı, tok olduğu için de emmek istemedi, emzik de almadı. Biraz rezene demlemiştim kakasını yapamadı diye, onu verdim, içerken sızdı kaldı.. susuz olunca da çok huysuz olabiliyorlar..

plojovic evde bulamazsan gidip bakkaldan alır hale geldim kek, bisküvi.. şaka bir yana, hipoglisemi olabilir bu, veya Allah korusun gizli şeker.. çünkü tatlı sevdasına oluyor çoğu.. ve her iki gebeliğimde şeker yüklemesi sonrası, tokluk şekerim bir tık yüksek çıkmıştı

Emzirme işini ertelemek bir çözüm olabilir bakalım. Haftasonu denerim bir sebze, üstüne su verip beklerim. İnşallah kusmaz. Eskisi gibi dolu dolu emme yok zaten. Abiyi izliyor sürekli memeyi bir tutup bir bırakıyor

Oğlumda eski kilomu geç yakaladım, ama yürümeye başladığında çok spor yaptırdı oğluşum bana eski kilonun da altına inmiştim.. biraz mekik çekebilsem karnım da toparlar belki ama ah şu bel ağrıları... Yaşlıyım kuzum ben

Uyutamiyorlar canim. Bos dersimde geliyorum uyutuyorum gidiyorum. Okuldan sonra geliyorum aksama kadar memede tutuyorum. Aksam uykusu yine memede. Ben yanindan kalkinca da on dakikada uyaniyor.
Ek gidaya gecince belki degisir diyorlar. Sanmam ya...

Kizlar kararli olmak bir yana su uyku egitimi olaylarina cok uzagim cunku artik kizimin aglama sesine tahammulum yok ve dayanamiyorum esimde tam aksi bu sekilde alistirmamami soyluyor mesela kucaga alinmak istiyor agliyor hemen aliyorum ama yerde oyalanabilir iste tum gece uykusuzluk tum gun yorgunluk derken kolaya kaciyoruz ama aslinda hic guzel tohumlar ekmiyoruz. Ben isteyken gelip emzirme gibi bi sansim olmayacak sabah 7 aksam 7 olacagim cunku. Suan bi rutinimiz var her aksam banyo pijama giyme iyi geceler dileme ve muzik kutusunu acarak sakin karanlik ortamda emzirme.. ama iste bu emzirme sureci bazen 1-1.5 saat surunce ve gece her 2 saatte bir kalkip ac olmadigina eminken meme istemesi ve benim kizim gunduz bazen yarim saat bazen sifir uyku cok yorucu olmaya basladi.
Aklimda bir kac kendimce buldugum yontem var once bunlari deneyerek baslayacagim. Yerine koyunca uyanma var bide buna cozum bulmam lazim gece gunduz yatir kaldir yapiyorum hep
Allah yardimcimiz olsun 2. Dusunuyor musun diyorlar bide cidden tamamen unutmam lazim bu yorgunlugu ve uykusuzlugu

6. Ay asilarimiz oldu hepatit b haric tr genelinde yokmus bekleyecegiz.
Ebe ek gidayla ilgili bir kagit tutusturdu elime meyve suyuyla baslayacaksin dedi birde he he dedim gectim zerre guvenmiyorum zira kendilerine bir daha 9. Ayda gelmen yeter diyor birde hani her ay gel kontrol vs yok

6. Aydan sonra doktor da 9. Ayda gelin diyor sanki. Oyle hatirliyorum ama. Biz pzt sali gibi gitcez doktora.

6. Aydan sonra doktor da 9. Ayda gelin diyor sanki. Oyle hatirliyorum ama. Biz pzt sali gibi gitcez doktora.

Cmtsi dr kontrolumuz var bizim bakalim bizimki ne dicek ben 1 yasina kdr her ay gidicez diye dusunmustum acikcasi
Asil olaylar 6. Aydan sonra baslamiyor mu aslinda gelisim acisindan emekleme yurume gida alimlari vs? İs 6 aya kadar getirmekmiydi :)
Bu arada ebenin verdigi su ek gida kagitlarina baktimda; kimi arkadasim blendir kullaniliyor kimisi cam rende kimisi ise direk corbalari corba kasigiyla verip digerlerinide catalla ezip veriyor cunku kendisi calisiyor bik bik bik ugrasacak vaktim yok diyor :)
Miyminti bi kiz olsun istemiyorum acikcasi bende babasida kucukken istahliymisiz tecrubeli anneler nasil bi ezme sekli uygulamamiz gerekir? Ben biraz pimpirigim damaklar cok sert ama korkarim yinede bogaza kacma vs

Ah o egzamalar tam bir dert hala arayıştayım ip ucu dA yok denecek kadar az
Sanırım bir şey buldum ama bununla birlikte diyetede yine dikkat edilmesi gerekiyor .. İbrahim Saraçoğlu nun yeşil yulaf samanı kürü dün akşam yaptım yüzü fena kabarıktı bugün hafifledi bir sürmede işe yaradı alırsan aktara yeşil olmasını söyle mutlaka

Aslinda guzel bir rutininiz var.Yavas yavas azaltarak memede durma suresini azaltarak baslayabilirsin en hafifi.Ve sonrasinda kucakta devam ederek ya da yanina yatarak vs senin ona gore dusundugun bisy olabilir.Meme emzik gorevinde suan.Ve degistirmek istiyorsan bisy yapmazsan buyudukce daha cok zorlayabilir sizi.
Ben tek tip uyku egitiminde,hatta bu isimden bile hoslanmayan biriyim acikcasi.Cunku hepsi baska karakterler her annr baska her evin dinamikleri baska.Tamamen anne odakli durum.
Her ne yapacaksan keyifli zamanlarinda ve yavasca gecisten yanayim ben.Diş,annenin mutsuzlugu vs mesela hic bisyleri degistirebilecek zamanlardan degil.Cunku sen ne kadar sabredebilirsen degisir.
Illa aglama degil cunku uykusunun tamamen kactigi bile olabilir.Ya da normal uyuma suresi ilk gunler uzar.
Nasil karar alirsan al sabrini zorlama,uzulme,sorun gibi dusunme yeter ki❤
Inan gececek hersey ama zamanda geciyor en cok bu detayi kacirmamak gerekiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…