2018 Ekim Anneleri

Gece bebek arabasinda yatarsa 6 saat uyuyor. Yatakta 2 saat. Nerde uyursa uyusun modundayim artik.

Alisik minnak naapsin :)
Ne secersen sec canim bu senin hayatin bence cidden rahatligini yasamak gerek.Cunku sorun edip bunu halletmeye calisip daha da sıkışmak cok daha yorucu olur.
Ev icinde gerginlik.
Hersey sana da deneyim.

Meyve fln kesmiyor mu? Tarcinli elma ya da su deneyebilirsin.
Insan biseye takti mi takiyor :)
Helva yedigim zamanlar icin aciyorum resmen kendime.
Bende 60ta takilip kaldim.Vucudum cok toplandi aslinda onu da sabah ictigim sulara bagliyorum,ama rakam baki kaldi
Abur cuburum yok sadece ona seviniyorum ama emzirmekten sanirim icim kıyılıyor bazen fazlaca.Yiyorum.

Rutin artik canim hepsi 9-12 ay diye gidecek kontroller azaliyor.
Gecmis olsun aşılarla ilgili bi durum olmaz insallah.

Blender ikisinde de kullanmadim hic.
Cam rende ve haslayip catalla ezdim.Daha cesitlendirmelerde daha dikkatli davrandim sadece.Ama yumusaksa ve bogazinda kalmayacak kadar kucukse zaten o pütüre ve katiligada damaklari alisiyor iste.Ilk tepki veriyor sonra ezip yutmayi ogreniyor.
En guzel bebisin ogretecek bu gecisi sana.
Simay'a yumurta veriyorum mesela sabahlari.Haslanmis oluyor.Ekstra ezmiyorum.Ceyrek sariyi 4-5 kerede parca parca veriyorum agzina.Yumurta biraz zor diye 1 cay kasigi su veriyorum cok az damaginda kaydirmak kolaylassin diye.
(6 ay 13 gunluk)

Slm kizlar.nasilsiniz?
Bizde ek gidaya yavaştan basladik.elma patates verdim bugune dek.bugun de havuca basladik.sabahtan beri firsatim.olmadi yapmaya.sadece emzirdim.
Simdi biraz vericem.metehan sevmedi galiba bu ek gida isini.ya yurmuyor diliyle itiyor yada boğazina kacmis gibi birden ögüruyor.cok korkuyorum bogulacak diye.
Bide günde 1 kere veriyorum.sizce 2 defa mi vermeliyim?
Cok az veriyorum.her seferinde artmasi gerekirken 1 cay kasigini gecemiyoruz.suyu da günde 1 yada 2 kere veriyorum.
Bu ara cidden sütum azaldi.saat basi emzirip de gogüsler uyarilmasina rağmen gece goğsüm yine cımcıvık.sanırim evde her zaman mama bulundurmam gerek.bu arada 5 ay 25 günlük olduk.

Kolay gelsin. Rabbm kolaylaştırsın inş. Her çocuk farklı olunca fikir vermek de çok doğru gelmiyor. Ama istikrarı doktorum söylemişti hiç aklmdan çıkarmıyorum. Ve yaşarken ne demek istedğini daha iyi anladım.
Uyku eğitiminde de aslında bazı bebekler eğitimsiz daha çok ağlıyor:)
En güzeli sizin aklınıza gönlünüze yatan yolu denemeniz..

Aslında tadımlarda günde 1 ama dr bana 3 öğün 1 çay kaşığı dene demişti.
Yemiyo benm kız zorlamıcam en az 1 ay daha napayım.

Çatalla ezme metodu en güzeli..
Ve eline kemirebileceği şeylri vermk de kendi yeme alışkanlığını kazanması için iyi oluyor

Aslında tadımlarda günde 1 ama dr bana 3 öğün 1 çay kaşığı dene demişti.
Yemiyo benm kız zorlamıcam en az 1 ay daha napayım.

Benimkide yemiyor ya.cok zor.hep genzine kaciyor.
1 cay kasigini 3 gün boyunca zor veriyorum.bende bal kabagi verdikten sonra günde 3 ögüne cikacam.cünku o zamana 6.ayini bitirmis olacak.sütüm az bide.ögün gibi vermeliyim.

Benimkide yemiyor ya.cok zor.hep genzine kaciyor.
1 cay kasigini 3 gün boyunca zor veriyorum.bende bal kabagi verdikten sonra günde 3 ögüne cikacam.cünku o zamana 6.ayini bitirmis olacak.sütüm az bide.ögün gibi vermeliyim.
Ya iştahlı olan bebek belli ediyor kendini ya ağzını açar ya bişyleri ağzına götürür. Benmki kaşık görünce kafayı sallıyo :)) obur tarafa donuyor.
Bu arada emmedi de oyle cok merakli degil. Yasayacak kadar iste

Bizimde haftaya aşımız
Hepatit b yokmuymuş neden acaba?
Ne zaman yapılacak peki zamanı gecmesin

Nasıl yaptınız kürü diyete razıyım kaşınmasın yeter perişAn oluyor

Patates çok yavan gelmiş olabilir canım, içine azıcık anne sütü katabilirsin. İyice ezdiysen boğulmaz, minicik verirsin zaten.. ki tamamı da geçmiyor boğazına, çoğunu tanırken geri itiyor. Tadım yapıyor aslında, itmek gibi düşünme öğürme ise ilk defa ağzına pütürlü bir şeyler girdiği için.. alıştıkça tadını alacak, sevecek inşallah ❤
Silikon kaşıkla ağzının ucuna ver, ileri ittirme kaşığı, kaşık dilinin üstüne değdiği zaman da öğürür. Dilinin ucuna değsin ki tadına baksın. Kendi gerektiği kadarını ağzında geveleyip yutar

Allah kolaylık versin. İnşallah sevdiği bir şeyler çıkar tattıkça.. büyük kızın kendi yiyor olması da bir artı. En azından önüne koyarsın, küçükle ilgilenirsin. O da büyüdükçe ablasını gözlemler ve merak ederek yemeye başlar inşallah ❤

Aslında öğünleri ekmeksiz yiyebilsem daha az acıkıyorum. Ekmek yiyince karnım doyuyor ama hızlıca tekrar acıkıyorum. Öğleden sonra yediğim sulu yemeği bir kase yoğurtla ekmeksiz yedim. Doydum ilginç bir şekilde.. akşam eşim gelene kadar da başka bişey aramadım. Akşam 7:30 gibi börek yedim, şu an açlıktan ölmek üzereyim gerçi üstüne bisküvi yedim, kesin o acıktırdı yine.
Su içemiyorum, zorla birkaç bardak içerim günde.. onun dışında ayran falan içiyorum sıvı girsin bünyeye diye.. elma daha çok içimi kıyıyor benim. Çocukluktan beri elma yerine armut tercih ettim hep zaten.. meyve ile idare edeyim desem muz yiyorum, onun da hatırı sayılır kalorisi var cevizi yersem ziyan ettim gibi düşünüyorum, oğlum sevdiği için, o yesin istiyorum.. bakıcaz bi çaresine inşallah ❤

Ilk zamanlar oyle yapmasi normal canim.
Hem sivi olmayan bisy tadiyor hemde degisik bi tat.
Bebeklerin dili once disari itmeye calisir yavas yavas degisecek.Emme hareketide o sekilde cunku.
Damagina farkli bisy degmeside öğürtü gibi yapabilir :)

Sen Metehan'a verirken mutlu ol❤
Yemek konusundada annenin endisesi birebir yuz ifadelerinden bebege kilavuz olur

Ben tek denemelerle baslamistim.Sonra kasik sayisi arttikca 2 ye döndürdüm bir kerede yuklenmemek icin.O sekilde ilerledim.
Sonra ögle ve ikindi oturdu uzerine emzirerek.4-5 gundurde sabahlara basladim.

Aslinda insan yedikcede yiyesi geliyor sanki
Bi garip hal
Su icebilsen biraz keser aslinda.
Cok yavan geliyorsa icine hoslandigin bisy atabilirsin aroma icin.
Ben yazarken bile susadim
Hic icmezdim onceden esim cok fazla icer.
Bende ilk hamilelikle ve sonra da onun destegiyle iyice alistim sanki.En sevdigimde uyaninca icmek.
Sen cevizi ye memisten kucugede gidecek diye
Baharla birlikte daha da toparlarsin bence.Bu yaz bellerimiz tutulur zaten

istahtan bahsedilmis.bizimki kilolu degil ama obur bi bebek sanirim.dun sabah emzirmeden once ve emzirdikten sonra tartildim 400 gr farketti tartida (bizde en son aksam 9bucukta emme var.sabaha kadar yok.sabah 6.30 7 gibi emme var) hadi kusuratlidir desek nerden baksan 300 gr sut icti.bir saat sonrasinda da baktim elimdeki elmaya heyecanlaniyor.hepsini pure yaptim.bir kucuk boy elmanin tamamini yedi.hic kusma rahatsizlik belirtisi de olmadi.acliktan degil diye dusundum artik.oburluktan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…