Gece bebek arabasinda yatarsa 6 saat uyuyor. Yatakta 2 saat. Nerde uyursa uyusun modundayim artik.
plojovic evde bulamazsan gidip bakkaldan alır hale geldim kek, bisküvi.. şaka bir yana, hipoglisemi olabilir bu, veya Allah korusun gizli şeker.. çünkü tatlı sevdasına oluyor çoğu.. ve her iki gebeliğimde şeker yüklemesi sonrası, tokluk şekerim bir tık yüksek çıkmıştı
6. Ay asilarimiz oldu hepatit b haric tr genelinde yokmus bekleyecegiz.
Ebe ek gidayla ilgili bir kagit tutusturdu elime meyve suyuyla baslayacaksin dedi birde he he dedim gectim zerre guvenmiyorum zira kendilerine bir daha 9. Ayda gelmen yeter diyor birde hani her ay gel kontrol vs yok
Cmtsi dr kontrolumuz var bizim bakalim bizimki ne dicek ben 1 yasina kdr her ay gidicez diye dusunmustum acikcasi
Asil olaylar 6. Aydan sonra baslamiyor mu aslinda gelisim acisindan emekleme yurume gida alimlari vs? İs 6 aya kadar getirmekmiydi :)
Bu arada ebenin verdigi su ek gida kagitlarina baktimda; kimi arkadasim blendir kullaniliyor kimisi cam rende kimisi ise direk corbalari corba kasigiyla verip digerlerinide catalla ezip veriyor cunku kendisi calisiyor bik bik bik ugrasacak vaktim yok diyor :)
Miyminti bi kiz olsun istemiyorum acikcasi bende babasida kucukken istahliymisiz tecrubeli anneler nasil bi ezme sekli uygulamamiz gerekir? Ben biraz pimpirigim damaklar cok sert ama korkarim yinede bogaza kacma vs
Kolay gelsin. Rabbm kolaylaştırsın inş. Her çocuk farklı olunca fikir vermek de çok doğru gelmiyor. Ama istikrarı doktorum söylemişti hiç aklmdan çıkarmıyorum. Ve yaşarken ne demek istedğini daha iyi anladım.Kizlar kararli olmak bir yana su uyku egitimi olaylarina cok uzagim cunku artik kizimin aglama sesine tahammulum yok ve dayanamiyorum esimde tam aksi bu sekilde alistirmamami soyluyor mesela kucaga alinmak istiyor agliyor hemen aliyorum ama yerde oyalanabilir iste tum gece uykusuzluk tum gun yorgunluk derken kolaya kaciyoruz ama aslinda hic guzel tohumlar ekmiyoruz. Ben isteyken gelip emzirme gibi bi sansim olmayacak sabah 7 aksam 7 olacagim cunku. Suan bi rutinimiz var her aksam banyo pijama giyme iyi geceler dileme ve muzik kutusunu acarak sakin karanlik ortamda emzirme.. ama iste bu emzirme sureci bazen 1-1.5 saat surunce ve gece her 2 saatte bir kalkip ac olmadigina eminken meme istemesi ve benim kizim gunduz bazen yarim saat bazen sifir uyku cok yorucu olmaya basladi.
Aklimda bir kac kendimce buldugum yontem var once bunlari deneyerek baslayacagim. Yerine koyunca uyanma var bide buna cozum bulmam lazim gece gunduz yatir kaldir yapiyorum hep
Allah yardimcimiz olsun 2. Dusunuyor musun diyorlar bide cidden tamamen unutmam lazim bu yorgunlugu ve uykusuzlugu
Aslında tadımlarda günde 1 ama dr bana 3 öğün 1 çay kaşığı dene demişti.Slm kizlar.nasilsiniz?
Bizde ek gidaya yavaştan basladik.elma patates verdim bugune dek.bugun de havuca basladik.sabahtan beri firsatim.olmadi yapmaya.sadece emzirdim.
Simdi biraz vericem.metehan sevmedi galiba bu ek gida isini.ya yurmuyor diliyle itiyor yada boğazina kacmis gibi birden ögüruyor.cok korkuyorum bogulacak diye.
Bide günde 1 kere veriyorum.sizce 2 defa mi vermeliyim?
Cok az veriyorum.her seferinde artmasi gerekirken 1 cay kasigini gecemiyoruz.suyu da günde 1 yada 2 kere veriyorum.
Bu ara cidden sütum azaldi.saat basi emzirip de gogüsler uyarilmasina rağmen gece goğsüm yine cımcıvık.sanırim evde her zaman mama bulundurmam gerek.bu arada 5 ay 25 günlük olduk.
Çatalla ezme metodu en güzeli..Cmtsi dr kontrolumuz var bizim bakalim bizimki ne dicek ben 1 yasina kdr her ay gidicez diye dusunmustum acikcasi
Asil olaylar 6. Aydan sonra baslamiyor mu aslinda gelisim acisindan emekleme yurume gida alimlari vs? İs 6 aya kadar getirmekmiydi :)
Bu arada ebenin verdigi su ek gida kagitlarina baktimda; kimi arkadasim blendir kullaniliyor kimisi cam rende kimisi ise direk corbalari corba kasigiyla verip digerlerinide catalla ezip veriyor cunku kendisi calisiyor bik bik bik ugrasacak vaktim yok diyor :)
Miyminti bi kiz olsun istemiyorum acikcasi bende babasida kucukken istahliymisiz tecrubeli anneler nasil bi ezme sekli uygulamamiz gerekir? Ben biraz pimpirigim damaklar cok sert ama korkarim yinede bogaza kacma vs
Aslında tadımlarda günde 1 ama dr bana 3 öğün 1 çay kaşığı dene demişti.
Yemiyo benm kız zorlamıcam en az 1 ay daha napayım.
Ya iştahlı olan bebek belli ediyor kendini ya ağzını açar ya bişyleri ağzına götürür. Benmki kaşık görünce kafayı sallıyo :)) obur tarafa donuyor.Benimkide yemiyor ya.cok zor.hep genzine kaciyor.
1 cay kasigini 3 gün boyunca zor veriyorum.bende bal kabagi verdikten sonra günde 3 ögüne cikacam.cünku o zamana 6.ayini bitirmis olacak.sütüm az bide.ögün gibi vermeliyim.
Bizimde haftaya aşımız6. Ay asilarimiz oldu hepatit b haric tr genelinde yokmus bekleyecegiz.
Ebe ek gidayla ilgili bir kagit tutusturdu elime meyve suyuyla baslayacaksin dedi birde he he dedim gectim zerre guvenmiyorum zira kendilerine bir daha 9. Ayda gelmen yeter diyor birde hani her ay gel kontrol vs yok
Nasıl yaptınız kürü diyete razıyım kaşınmasın yeter perişAn oluyorSanırım bir şey buldum ama bununla birlikte diyetede yine dikkat edilmesi gerekiyor .. İbrahim Saraçoğlu nun yeşil yulaf samanı kürü dün akşam yaptım yüzü fena kabarıktı bugün hafifledi bir sürmede işe yaradı alırsan aktara yeşil olmasını söyle mutlaka
Patates çok yavan gelmiş olabilir canım, içine azıcık anne sütü katabilirsin. İyice ezdiysen boğulmaz, minicik verirsin zaten.. ki tamamı da geçmiyor boğazına, çoğunu tanırken geri itiyor. Tadım yapıyor aslında, itmek gibi düşünmeSlm kizlar.nasilsiniz?
Bizde ek gidaya yavaştan basladik.elma patates verdim bugune dek.bugun de havuca basladik.sabahtan beri firsatim.olmadi yapmaya.sadece emzirdim.
Simdi biraz vericem.metehan sevmedi galiba bu ek gida isini.ya yurmuyor diliyle itiyor yada boğazina kacmis gibi birden ögüruyor.cok korkuyorum bogulacak diye.
Cok az veriyorum.her seferinde artmasi gerekirken 1 cay kasigini gecemiyoruz.suyu da günde 1 yada 2 kere veriyorum.
Bu ara cidden sütum azaldi.saat basi emzirip de gogüsler uyarilmasina rağmen gece goğsüm yine cımcıvık.sanırim evde her zaman mama bulundurmam gerek.bu arada 5 ay 25 günlük olduk.
Allah kolaylık versin. İnşallah sevdiği bir şeyler çıkar tattıkça.. büyük kızın kendi yiyor olması da bir artı. En azından önüne koyarsın, küçükle ilgilenirsin. O da büyüdükçe ablasını gözlemler ve merak ederek yemeye başlar inşallah ❤Ya iştahlı olan bebek belli ediyor kendini ya ağzını açar ya bişyleri ağzına götürür. Benmki kaşık görünce kafayı sallıyo :)) obur tarafa donuyor.
Bu arada emmedi de oyle cok merakli degil. Yasayacak kadar iste
Aslında öğünleri ekmeksiz yiyebilsem daha az acıkıyorum. Ekmek yiyince karnım doyuyor ama hızlıca tekrar acıkıyorum. Öğleden sonra yediğim sulu yemeği bir kase yoğurtla ekmeksiz yedim. Doydum ilginç bir şekilde.. akşam eşim gelene kadar da başka bişey aramadım. Akşam 7:30 gibi börek yedim, şu an açlıktan ölmek üzereyimMeyve fln kesmiyor mu? Tarcinli elma ya da su deneyebilirsin.
Insan biseye takti mi takiyor :)
Helva yedigim zamanlar icin aciyorum resmen kendime.
Bende 60ta takilip kaldim.Vucudum cok toplandi aslinda onu da sabah ictigim sulara bagliyorum,ama rakam baki kaldi
Abur cuburum yok sadece ona seviniyorum ama emzirmekten sanirim icim kıyılıyor bazen fazlaca.Yiyorum.
Slm kizlar.nasilsiniz?
Aslında öğünleri ekmeksiz yiyebilsem daha az acıkıyorum. Ekmek yiyince karnım doyuyor ama hızlıca tekrar acıkıyorum. Öğleden sonra yediğim sulu yemeği bir kase yoğurtla ekmeksiz yedim. Doydum ilginç bir şekilde.. akşam eşim gelene kadar da başka bişey aramadım. Akşam 7:30 gibi börek yedim, şu an açlıktan ölmek üzereyimgerçi üstüne bisküvi yedim, kesin o acıktırdı yine.
Su içemiyorum, zorla birkaç bardak içerim günde.. onun dışında ayran falan içiyorum sıvı girsin bünyeye diye.. elma daha çok içimi kıyıyor benim. Çocukluktan beri elma yerine armut tercih ettim hep zaten.. meyve ile idare edeyim desem muz yiyorum, onun da hatırı sayılır kalorisi varcevizi yersem ziyan ettim gibi düşünüyorum, oğlum sevdiği için, o yesin istiyorum.. bakıcaz bi çaresine inşallah ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?