2018 Ekim Anneleri

Kızlar hepatit b asisi ne zaman gelecek ki bilginiz var mı
Ben satinaldim mecburen olmayinca
Biz aşılarımızı bugün yaptırdık canım ellerinde varmış sizin sağlık ocağında kalmamış mı? Yoksa ne yaparız ki diye söylene söylene gitmiştim ben ama elimizde var bir ara yoktu geldi şimdi dediler

anneler bugun doktor kontrolune gittik.6 ay 2 gunluk.5 aylikken tadimlara basladigi icin bu ay doyumluk gunde 3 ogun yiyecek dedi.sabah ceyrek yumurta sarisi ve yarim kibrit kutusu kadar tuzu alinmis peynir. oglen sebze corbasi, tarhana corbasi (yogurt ve mercimek corbasi gaz yapmazsa verilebilir).aksama dogru da meyve, yogurt olacakmis.bir ogunde bir cay bardagi yiyebilir.yarim cay bardagi yerse zorlamaya gerek yok dedi.bir de yumurta ve peynire alisinca kahvalti icin bir tarif verdi. yarim yumurta sarisi bi cay kasigi uzum pekmezi bi cay kasigi tereyagi birkac tutam tam bugday ekmegi ve bi cay kasigi su karisimi.bu ay 500 gra yakin almis.7065 cikti.10-25 arasi persentilde.her bebek farklidir.boy kilo gelisimi kendi icinde tutarli olmasi gerekli.kiyaslama yapmayin dedi :) ek gida icin fikir olsun diye yazdim :)

Bilgi icin tesekkurler, peki emzirmeleri nasil yapiyorsunuz? Yada formul mama veriyorsaniz onu?? Yani ek gidadan kac saat once anne sutu vey formul mama verilmeli? Bide gece beslenmesini kestiniz mi yoksa devam mi?

Canim bende sütümden sıktım biraz.yumusadi ama cok zorlaniyor.sanki suyunu emiyor posasini agzindan pörtletiyor.bazen de ögürüyor.alicak dedigin gibi.mecbur:)

Ben binbir hevesle hazirlayip getiriyorum.aslinda yüz ifadem hep gülectir bebege karsi.esim de hep yanimda duruyor destek oluyor verirken.ama insan panik yapiyor.oluyorda genzine kacar diye.
Bende artik 2 ögune gecmeliyim.bir kere az oluyor.böyle alisamaz.zaten 6 ayi doldurmamiza az kaldi.yogurdu ne zaman vermeliyim bilmiyorum.
Elma patates havuc denedik.sence bundan sonra nasil gitmeliyim.bide hazirlamaya bazen üseniyorum.bide disari cikınca aksıyor.
Suyu da ne zaman vermeliyim bilmiyorum.hep unutuyorum.

Masallah baya ek gidaya gecmissiniz gozunuz aydin :)
Peki 1 ay boyunca tadim mi yaptiniz yalnizca?
Cmtsi gidicez bizde dr a bakalim ne dicek

Bilgi icin tesekkurler, peki emzirmeleri nasil yapiyorsunuz? Yada formul mama veriyorsaniz onu?? Yani ek gidadan kac saat once anne sutu vey formul mama verilmeli? Bide gece beslenmesini kestiniz mi yoksa devam mi?
formul mama kullanmiyoruz.emzirmeler 2-3 saatte bir bizde normalde.ama ek gida verilince iki emzirme arasi 4 saate de cikabiliyor.yani emzirdikten 1-2 saat sonra ek gida verdigimde guzel aliyor.gece beslenmesi 3 aylik oldugundan beri yok uyanmadigi icin.ozellikle keseyim demedim.aksam 9 bucukta emip yatiyor.sabah 6bucukta emiyor.

Masallah baya ek gidaya gecmissiniz gozunuz aydin :)
Peki 1 ay boyunca tadim mi yaptiniz yalnizca?
Cmtsi gidicez bizde dr a bakalim ne dicek
bebegin keyfine gore gittik.yani bazi gunler tadimlik oldu.bazi gunler kasik kasik yedi doydu.nasil isterse oyle davrandim :) elma armut muz balkabagi patates havuc yogurt tarhana corbasi verdim bugune kadar.

Ates olursa ver diyor bana hep dr muz
Cok sukur ates olmadi vermedim bende ins sizde de olmaz
İnşallah olmaz canım bizim aşının biri de kaldı yokmuş hemşire belki sonradan olması daha iyi olur hem sizin için dedi alerjik bünyeli olduğu için, ağır gelmesin diye, şimdi yatırdım vermedim calpol

Ya kızlar hemşire bana aşı için 6 nisan yazmış cumartesiye denk geliyor. Sağlık ocağı ctesi açık oluyor mu?
Bide hemşirenin verdiği günde mi gitmek gerekiyor?
Bu konularda cahilimmm :)))

Ya kızlar hemşire bana aşı için 6 nisan yazmış cumartesiye denk geliyor. Sağlık ocağı ctesi açık oluyor mu?
bizim saglik ocaginda pazartesi ve carsamba asi gunu oluyormus.8 nisan yazdilar bize de.siz yarin gitmeden bi arayin bugun gelelim mi pazartesi mi gelelim diye.cumartesi kapali olur.

Cumartesi kapalıdır canım muhtemelen yanlış tarihe bakmış hemşire. Bizim de yarındı normalde eşim bugün izinliydi yarın alamayacaktı izin sorduğumuzda olur yaparız dediler yaptırdık bugün. Bence de yarın arayıp öğrenebilirsiniz. Bizim tüm aşılar varmış sıkıntı olmadı. Allahtan bugün yaptırdık bugün yarın dinlenmiş olur.eşim yarın izne ayrılacağı için cumartesi yollarda olacağız daha yorucu olabilirdi

Fiyati neydi bizim asi 18 inde olmazsa alayim bende
60 lira sanırım
Bugun gelmis ve yaptirdimben
Belki biz gidene kadar bizim buraya da gelir iade ederim asiyi

Evet malesef bu cagin hastaliklarida bu yönde olacak iste.Simdilerin 30-40 yası bikac seneye ayni hastaliklarla anilacak...
Bizim suan yaptiklarimizida cocuklarimiz yapmayacak..Kabullenmek lazim ama nerde.Insallah biz biraz ogrenmeye acik yaslilar oluruz.

Konusmustuk sizle faha once o yüzündekiler alerji miymiş
EVet konuşmuştuk sonuç çoklu gıda alerjisi katı diyetteyim kaka topladı bayağı ama egzamalarda pek değişim olmadı dr egzama tam geçmeyebilir falan dedi bakalım gözlem yap genetik de olabilir senin kullandığın kreme bile olabilir dedi tabi biz alerji teşhisini koydurana kadar 3 5 dr gezdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…