anneler bugun doktor kontrolune gittik.6 ay 2 gunluk.5 aylikken tadimlara basladigi icin bu ay doyumluk gunde 3 ogun yiyecek dedi.sabah ceyrek yumurta sarisi ve yarim kibrit kutusu kadar tuzu alinmis peynir. oglen sebze corbasi, tarhana corbasi (yogurt ve mercimek corbasi gaz yapmazsa verilebilir).aksama dogru da meyve, yogurt olacakmis.bir ogunde bir cay bardagi yiyebilir.yarim cay bardagi yerse zorlamaya gerek yok dedi.bir de yumurta ve peynire alisinca kahvalti icin bir tarif verdi. yarim yumurta sarisi bi cay kasigi uzum pekmezi bi cay kasigi tereyagi birkac tutam tam bugday ekmegi ve bi cay kasigi su karisimi.bu ay 500 gra yakin almis.7065 cikti.10-25 arasi persentilde.her bebek farklidir.boy kilo gelisimi kendi icinde tutarli olmasi gerekli.kiyaslama yapmayin dedi :) ek gida icin fikir olsun diye yazdim :)
Evet katılıyorum size çocuğumda çoklu gıda alerjisi var her bulduklarını ağzına sokamıcaklar diye bazen bu duruma bile seviniyorum büyükler bizi Allah'a emanet büyütmüş alerji teşhisi konmadan önce daha 3aylık civarı arkamı dönmemle ağzına hazır yoğurt soktular uyardım bir iki gün sonrA yine arkamı döndüm bu sefer mercimek çorbası soktular salçalı baharatlı yağlı bi çorba düşünün şimdi bile korkuyorum gerçi arkamı dönünce bu abartıyor deyip ağzına yine bişey sokacaklar diye biraz hassasiyet lazım diyorum ama nerdeeee4 ay anne sütü alabilmiş biriyim, gerisi şekerli yoğurt.. maalesef cehalet varmış.. ve kv hâlâ çocuklara her yoğurt yedirdiğimi gördüğünde, sen de öyle yap dercesine, 'biz şekerli verirdik' der.. ne gerek var zaten yiyorlar diyorum ama anlamıyor bir türlü.. 'emziğe lokum sürerdik' var bir de.. biz şeker bağımlısı olmuşuz, şimdi çocuklar da olsun istiyor...
Yahu alerjik bebeğe bari yapmasalarEvet katılıyorum size çocuğumda çoklu gıda alerjisi var her bulduklarını ağzına sokamıcaklar diye bazen bu duruma bile seviniyorum büyükler bizi Allah'a emanet büyütmüş alerji teşhisi konmadan önce daha 3aylık civarı arkamı dönmemle ağzına hazır yoğurt soktular uyardım bir iki gün sonrA yine arkamı döndüm bu sefer mercimek çorbası soktular salçalı baharatlı yağlı bi çorba düşünün şimdi bile korkuyorum gerçi arkamı dönünce bu abartıyor deyip ağzına yine bişey sokacaklar diye biraz hassasiyet lazım diyorum ama nerdeeee
Yogurdu ikindi vaktine ayarlayabilirsin.Canim bende sütümden sıktım biraz.yumusadi ama cok zorlaniyor.sanki suyunu emiyor posasini agzindan pörtletiyor.bazen de ögürüyor.alicak dedigin gibi.mecbur:)
Ben binbir hevesle hazirlayip getiriyorum.aslinda yüz ifadem hep gülectir bebege karsi.esim de hep yanimda duruyor destek oluyor verirken.ama insan panik yapiyor.oluyorda genzine kacar diye.
Bende artik 2 ögune gecmeliyim.bir kere az oluyor.böyle alisamaz.zaten 6 ayi doldurmamiza az kaldi.yogurdu ne zaman vermeliyim bilmiyorum.
Elma patates havuc denedik.sence bundan sonra nasil gitmeliyim.bide hazirlamaya bazen üseniyorum.bide disari cikınca aksıyor.
Suyu da ne zaman vermeliyim bilmiyorum.hep unutuyorum.
Kızlar aşı olduk bugün hepatit kaldı calpol vereyim mi yatmadan
Vermedim uyuyor şimdi tetikteyim ama inşallah olmaz bizim de, şu eksik aşı da yapılsaydı tek stresle kurtulacaktım :)Bizde hic sikayet olmadi 6.ay asilarinda.
Ates yoksa verme tabii ki.
Masallah uyku konusunda bi duzen yakalamissiniz.. darisi bizlerin de basina. Benim bir hafta duzenli bir hafta duzensiz.formul mama kullanmiyoruz.emzirmeler 2-3 saatte bir bizde normalde.ama ek gida verilince iki emzirme arasi 4 saate de cikabiliyor.yani emzirdikten 1-2 saat sonra ek gida verdigimde guzel aliyor.gece beslenmesi 3 aylik oldugundan beri yok uyanmadigi icin.ozellikle keseyim demedim.aksam 9 bucukta emip yatiyor.sabah 6bucukta emiyor.
Saat 3 ten 12 ye kadar uyutmadım bendeArkadaslar bebeginizin maksimum uyaniklik suresi kac saat oluyor? Benim oglum bazen sapitiyor. Mesela bugun saat 17.00 dn beri uyumadi suan saat 23.40 hala uyumuyor. 7 saattir uyanik nerdeyse. Size gunumuzu yazayim hatta
08.00 uyanma (bir onceki gece 22de uyumustu)
10-11.30 uyuma
14.00-14.30 uyuma
16.00-17.00 uyuma
Suan saat 23.40 uyutmaya calisinca kiyamet kopuyor isiklari acip dik pozisyona getirince guluyor. Yani tek derdi uyukuyla.. cocuk uykuya tepkili:) su saat oldu hala oyun oynuyoruz evde gezdiriyoruz. Umarim bir ara uyumaya karar verir
Geçmiş olsun, yükselmez inşallah. Bebişin kilosu nasıl, tatlı kaşığı fazla gelmesin? Silikon mama kaşığıyla veriyorum ben, çay kaşığından derin ama tatlı kaşığı kadar kapasitesi yok. Kızım da tombul bir bebekSabah beş buçuk gibi ateşi 37.5 oldu vücudu sıcaktı baya mamayi da zor içti yarısi kaldı, 38 i geçmeyince vermeyin diyorlar ama dayanamadım işe de gidecek olunca bir tatlı kaşığı calpol verdim
Siz de aşı olmuştunuz değil mi? Hafif ateş şu an bizde de var. İyi yapmışsın bence ağrısını hafifletir hiç değilse.bu ayda yarım ölçek yazıyor zaten fazla da gelmez diye düşünüyorum.geçer inş kuzucuğun durumuSabah beş buçuk gibi ateşi 37.5 oldu vücudu sıcaktı baya mamayi da zor içti yarısi kaldı, 38 i geçmeyince vermeyin diyorlar ama dayanamadım işe de gidecek olunca bir tatlı kaşığı calpol verdim
Amin böyle böyle çocukların genetiğiyle oynuyorlar sağlıksız nesiller geliyor.şuan bile her an oğlumun ağzına bişe atcaklar diye korkuyorum ama mecbur işe başlıcam artık Allah yardımcım olsun arkamdan bişey vermesinlerYahu alerjik bebeğe bari yapmasalarher gün geliyor benimki kâbus gibi, çocuğa soruyor şeker istiyor musun diye.. oğlum da koşa koşa iniyor peşinden şeker almaya.. hiç soran yok, yemek yedi mı, yemedi mi.. bana sıkıntı versin de, isterse çocuk bundan zarar görsün.. böyle bir kafa.. Allah ıslah etsin
Sanki omuzlari iki büklümoluyor gibi değil miOto koltugu ne zaman almayi dusunuyosunuz modelleri inceleyen varmi anakucaginda sıkışıyor gibi geliyo artik
Cybexlerin on bari hernekadar onun ozelligi olsada bana pek guzel gelmedi besafelere bakıyorum bende 9 18 kg olani ne zaman kullaniriz acabaSanki omuzlari iki büklümoluyor gibi değil mi
Ben bi model beğendim indirim bekliyorum cybex_global
O olmazsa chicco alacagim
Oğlumdan kalma oto koltuğu var, evin içinde oturmak istediği zaman kullandım birkaç kere, kemeri takıp oturttum. Oturak kısmı çok ince, sanki direk plastiğe oturuyor gibi, ben de küçük bir döşek attım altına. Pek rahat edemese de çamaşırları serene kadar idare etti. Uzun yola katlananiycak sanırım. Marka bir ürün değil ama ortopedik demişler eşime.. kızım şimdiden sıkıştı rahat edemiyor. Herhalde daha büyüğünü almak zorunda kalıcam yolculuk için.Oto koltugu ne zaman almayi dusunuyosunuz modelleri inceleyen varmi anakucaginda sıkışıyor gibi geliyo artik
Ben öyle aşı var yok durumlarını bilmyrum burada okuyunca öğrendim. Bakalım ay dolmadan yapmıyolar diyede duymuştum. Haftaya gitsem daha iyi olur o zAmanCumartesi kapalıdır canım muhtemelen yanlış tarihe bakmış hemşire. Bizim de yarındı normalde eşim bugün izinliydi yarın alamayacaktı izin sorduğumuzda olur yaparız dediler yaptırdık bugün. Bence de yarın arayıp öğrenebilirsiniz. Bizim tüm aşılar varmış sıkıntı olmadı. Allahtan bugün yaptırdık bugün yarın dinlenmiş olur.eşim yarın izne ayrılacağı için cumartesi yollarda olacağız daha yorucu olabilirdi
Ben 16.00dan sonra uyutmuyorum. Günde iki tur uyuyor kendisine göre ayarladım. 7 saat çok uzun. Ona göre ortam sağladığınız halde mi uyumuyor?Arkadaslar bebeginizin maksimum uyaniklik suresi kac saat oluyor? Benim oglum bazen sapitiyor. Mesela bugun saat 17.00 dn beri uyumadi suan saat 23.40 hala uyumuyor. 7 saattir uyanik nerdeyse. Size gunumuzu yazayim hatta
08.00 uyanma (bir onceki gece 22de uyumustu)
10-11.30 uyuma
14.00-14.30 uyuma
16.00-17.00 uyuma
Suan saat 23.40 uyutmaya calisinca kiyamet kopuyor isiklari acip dik pozisyona getirince guluyor. Yani tek derdi uyukuyla.. cocuk uykuya tepkili:) su saat oldu hala oyun oynuyoruz evde gezdiriyoruz. Umarim bir ara uyumaya karar verir
T tuanadereli bizimki 7 kiloyken doktor iki cay kasigi verebilirsiniz dedi.Geçmiş olsun, yükselmez inşallah. Bebişin kilosu nasıl, tatlı kaşığı fazla gelmesin? Silikon mama kaşığıyla veriyorum ben, çay kaşığından derin ama tatlı kaşığı kadar kapasitesi yok. Kızım da tombul bir bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?