Saol canim. Eve geldigimde salata yapmak icin patates haslamislardi. Mama yapmak icin kaynattigim sudan katip kasikla ezdim. Bayagi sulu yaptim ama ilk gun oldugu icin. Bayagi yedi. Ustune de biberonla diliyle itene kadar su verdim. Banyo yaptirdim. Emzireyim uyusun dedim ama azicik emdi.patatesi haslayip catalla ezip haslandigi sudan azicik katarak yedirmistim.bi cay kasigi kadar da zeytinyagi katmistim.uzerine de bikac kasik su icirdim.sonra da emmek isterse emzirdim.istemediyse emzirmedim.ilk gun birkac mama kasigi yemisti sanirim.minik minik dograyip cezvede haslamak kolay oluyo kisa suruyo.ama buharda da pisirebilirsin.
Buharda yapacaktim ama hazir patates haslamislardi onu ezdim. Yarin buharda yapcam. Su kattin mi?Patatesi soyup dörde böl parmak şeklinde, buharda su kaynamaya başlayınca en kısık ateste 10 dk da yiyebileceği hale geliyor
Tencereye az su koydum, Buharda pişirme aparatını da tencerenin içine koydum, su sebzeye değmiycek miktarda olcak, tencerenin kapağını kapatıp kaynama başlayınca 10 dk da yiyilebilir duruma geliyorBuharda yapacaktim ama hazir patates haslamislardi onu ezdim. Yarin buharda yapcam. Su kattin mi?
Ben patatesi haşladım, çatalla ezdim, biraz anne sütü katıp verdim. Çok sevmedi ama birkaç yudum yedi yine. Üstüne su verdim biberonla üç dört yudum içti. Emzirmesem daha iyiydi çünkü kustu :/Kizlar bugun kontrole gittik. Nilikonun uykusu vardi. Giyinmeyi de sevmiyor. Bas bas bagirdi. Doktorla ek gida hakkinda konustuklarimizi hic anlamadim. Soracaklarimi unuttum. Sebzeyle baslayin dedi. Bugun patates vercem ama hasliyim mi buharda mi pisireyim? Ezerken sulandirayim mi sut mu katayim zeytinyagi koyabilir miyim? Ustune emzireyim mi su mu icireyim? Ne kadar icireyim? Siz nasil yaptiniz?
Doymuş demek ki ❤ maşallah Niliko'yaSaol canim. Eve geldigimde salata yapmak icin patates haslamislardi. Mama yapmak icin kaynattigim sudan katip kasikla ezdim. Bayagi sulu yaptim ama ilk gun oldugu icin. Bayagi yedi. Ustune de biberonla diliyle itene kadar su verdim. Banyo yaptirdim. Emzireyim uyusun dedim ama azicik emdi.
Aynı doğumluydu bizim kızlar, biz de haftaya salı gidicez kontrole. Umarım her şey yolundadır.Kizlar bugun kontrole gittik. Nilikonun uykusu vardi. Giyinmeyi de sevmiyor. Bas bas bagirdi. Doktorla ek gida hakkinda konustuklarimizi hic anlamadim. Soracaklarimi unuttum. Sebzeyle baslayin dedi. Bugun patates vercem ama hasliyim mi buharda mi pisireyim? Ezerken sulandirayim mi sut mu katayim zeytinyagi koyabilir miyim? Ustune emzireyim mi su mu icireyim? Ne kadar icireyim? Siz nasil yaptiniz?
Boyla kiloyla alakali olduğunu sanmiyorum canim benimkide 2 3 sn cani isterse duruyo sonra yikiliyo 17 sinde 6 ayimiz dolucak bizimdeKizlar merhaba.. bizimde bugün kontrolumuz vardi.. kizim alerjik bebek oldugu icin ek gıdaya 7 bucuk kilo olunca baslicaz dedi.. simdilik anne sutu ve neocate mama aliyor. 6 aya yaklastik kilosu 6.300 suanda.. neyse ben sizlere oturma konusunu sorucam.benim kizim oturmak istiyordu doktorda gecen ay oturtun durumu müsait demisti.. ama kendi kendine 1 saniye bile desteksiz duramiyor.. bugun doktira sordum boyuna göre kilosu az oldugun icin dengeyi saglayamiyor dedi.. sizlerin oturma durumu nedir.. birde dönmelere başladilarmi?
Peki merakimdan soruyorum. Boy kilosu nedir şuanda.. çünkü benimkinin cani istiyor ama hiç yapamiyor sarhoş gibi sallaniyor tabiri caizse..Boyla kiloyla alakali olduğunu sanmiyorum canim benimkide 2 3 sn cani isterse duruyo sonra yikiliyo 17 sinde 6 ayimiz dolucak bizimde
Boyu 70 cm kilosuda en son kontrolde 8 kiloydu simdi kac bilmiyorumPeki merakimdan soruyorum. Boy kilosu nedir şuanda.. çünkü benimkinin cani istiyor ama hiç yapamiyor sarhoş gibi sallaniyor tabiri caizse..
Ben heralde yemek yesin diye cocugun pesinde koşan annelerden olucam kesinlikle kasiga açmıyor ağzını nasil sevdiricem ya
Kizlar bugun kontrole gittik. Nilikonun uykusu vardi. Giyinmeyi de sevmiyor. Bas bas bagirdi. Doktorla ek gida hakkinda konustuklarimizi hic anlamadim. Soracaklarimi unuttum. Sebzeyle baslayin dedi. Bugun patates vercem ama hasliyim mi buharda mi pisireyim? Ezerken sulandirayim mi sut mu katayim zeytinyagi koyabilir miyim? Ustune emzireyim mi su mu icireyim? Ne kadar icireyim? Siz nasil yaptiniz?
Yok onu biliyorum. Cok sık kullaniyoruz. Ezerken su kattin mi?Tencereye az su koydum, Buharda pişirme aparatını da tencerenin içine koydum, su sebzeye değmiycek miktarda olcak, tencerenin kapağını kapatıp kaynama başlayınca 10 dk da yiyilebilir duruma geliyor
Benimki suratini burusturdu ama yedikce yedi.Ben patatesi haşladım, çatalla ezdim, biraz anne sütü katıp verdim. Çok sevmedi ama birkaç yudum yedi yine. Üstüne su verdim biberonla üç dört yudum içti. Emzirmesem daha iyiydi çünkü kustu :/
Mama sandalyesinde oturuyor ama cok hareket ettigi icin bi sure sonra yamuluyor. Donerken de kolunu kurtaramiyor.Kizlar merhaba.. bizimde bugün kontrolumuz vardi.. kizim alerjik bebek oldugu icin ek gıdaya 7 bucuk kilo olunca baslicaz dedi.. simdilik anne sutu ve neocate mama aliyor. 6 aya yaklastik kilosu 6.300 suanda.. neyse ben sizlere oturma konusunu sorucam.benim kizim oturmak istiyordu doktorda gecen ay oturtun durumu müsait demisti.. ama kendi kendine 1 saniye bile desteksiz duramiyor.. bugun doktira sordum boyuna göre kilosu az oldugun icin dengeyi saglayamiyor dedi.. sizlerin oturma durumu nedir.. birde dönmelere başladilarmi?
Merhaba. Benimki de sizinkiyle hemen hemen aynı kiloda. Sağlıklı olsunlar da. 6 ay 1 hafta. emzirme yastığı var ya C şeklinde. altına minder koyuyorum. Sonra emzirme yastığına koyuyorum ama ağlıyo 5 dk zor duruyor..mama sandalyesinde de 5 dk zor duruyo. Kanguruda geziyor evde. Bi de emzirme yastığına hafif meyilli koyuyorum bazen tam dik değil de yatar gibi geriye dogru. öne düşmesin diyeKizlar merhaba.. bizimde bugün kontrolumuz vardi.. kizim alerjik bebek oldugu icin ek gıdaya 7 bucuk kilo olunca baslicaz dedi.. simdilik anne sutu ve neocate mama aliyor. 6 aya yaklastik kilosu 6.300 suanda.. neyse ben sizlere oturma konusunu sorucam.benim kizim oturmak istiyordu doktorda gecen ay oturtun durumu müsait demisti.. ama kendi kendine 1 saniye bile desteksiz duramiyor.. bugun doktira sordum boyuna göre kilosu az oldugun icin dengeyi saglayamiyor dedi.. sizlerin oturma durumu nedir.. birde dönmelere başladilarmi?
Yok canım blw yapıyorum pişirip öylece direk önüne koydum zaten suan yemiyor agzına alsada geri atıyorYok onu biliyorum. Cok sık kullaniyoruz. Ezerken su kattin mi?
Benim en sevdigim sey patates ya baslayiverdim. Kabiz olursa yarin zeytinyagiyla ezcem. Bi de korkumdan cok sulandirdim. Yarin az sulandirayim veya hic. Dusundugumden iyiydi. Bogazina kacinca oksurup cikardi zaten hemen.Kabizlik olmamasi icin patatesi erteyebilirsin aslinda.Havuc olabilir ya da mevsim sebzelerinden.Cok kuru kalanlarda az suyla haslarsan ezdikten sonra kendi suyundan cay kasigiyla kivamini ayarlayabilirsin.Hatta ezmeden kucuk parca bile versen diliyle ezer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?