2018 Ekim Anneleri

Saol canim. Eve geldigimde salata yapmak icin patates haslamislardi. Mama yapmak icin kaynattigim sudan katip kasikla ezdim. Bayagi sulu yaptim ama ilk gun oldugu icin. Bayagi yedi. Ustune de biberonla diliyle itene kadar su verdim. Banyo yaptirdim. Emzireyim uyusun dedim ama azicik emdi.

Buharda yapacaktim ama hazir patates haslamislardi onu ezdim. Yarin buharda yapcam. Su kattin mi?
Tencereye az su koydum, Buharda pişirme aparatını da tencerenin içine koydum, su sebzeye değmiycek miktarda olcak, tencerenin kapağını kapatıp kaynama başlayınca 10 dk da yiyilebilir duruma geliyor

Ben patatesi haşladım, çatalla ezdim, biraz anne sütü katıp verdim. Çok sevmedi ama birkaç yudum yedi yine. Üstüne su verdim biberonla üç dört yudum içti. Emzirmesem daha iyiydi çünkü kustu :/

Doymuş demek ki ❤ maşallah Niliko'ya

Aynı doğumluydu bizim kızlar, biz de haftaya salı gidicez kontrole. Umarım her şey yolundadır. Bende pazartesi başladım ek gıdaya 3 gün havuç verdim. 3 gün patates. Öğlen uykusundan sonra veriyorum genelde. Daha sonraki aylarda öğlen öğün olarak verileceği için o saati bilsin diye. Uyurken hazırlıyorum. Aç olduğu için daha meraklı yiyor. Buharda pişirdim hepsini azıcık haşlama suyunu ekledim. İçine az bir zeytinyağ koydum göz kararı, özellikle patates kabız yapmasın diye. . Yanıma da kase de az bir su aldım. Az az da kaşıkla şu verdim yutarken zorlanmasın diye. Öğürmeleri oldu, normalmiş. Farklı bir besin giriyor ağızlarına sonuçta. Yarın da elma denicez bakalım

Kizlar merhaba.. bizimde bugün kontrolumuz vardi.. kizim alerjik bebek oldugu icin ek gıdaya 7 bucuk kilo olunca baslicaz dedi.. simdilik anne sutu ve neocate mama aliyor. 6 aya yaklastik kilosu 6.300 suanda.. neyse ben sizlere oturma konusunu sorucam.benim kizim oturmak istiyordu doktorda gecen ay oturtun durumu müsait demisti.. ama kendi kendine 1 saniye bile desteksiz duramiyor.. bugun doktira sordum boyuna göre kilosu az oldugun icin dengeyi saglayamiyor dedi.. sizlerin oturma durumu nedir.. birde dönmelere başladilarmi?

Boyla kiloyla alakali olduğunu sanmiyorum canim benimkide 2 3 sn cani isterse duruyo sonra yikiliyo 17 sinde 6 ayimiz dolucak bizimde

Boyla kiloyla alakali olduğunu sanmiyorum canim benimkide 2 3 sn cani isterse duruyo sonra yikiliyo 17 sinde 6 ayimiz dolucak bizimde
Peki merakimdan soruyorum. Boy kilosu nedir şuanda.. çünkü benimkinin cani istiyor ama hiç yapamiyor sarhoş gibi sallaniyor tabiri caizse..

fundurtan bebe yatmaz vermisti kuzenim hic durmadi icinde bende camasir sepetinin iicne yumusak biseyler koydum sirtina gelem yere de bebek yastiklarindan koydum icine oyuncaklari atiyorum dayanarak oturuyo orda oyle öyle alisicaklar heralde kendilerini tutmayi öğrenmeleri gerekiyor

anabelgunes
Maaşallah.. benimki bu hızla giderse heralde 4 ay sonra 8 kilo olur.. doktorda o yuzden dedi kendini tutabilmesi icin 7 kiloyu gecmesi lazim dedi..bende emzirme yastigi almistim ama kullanamamistim.. onun icine oturtuyorum 3 yanini ceviriyor.. ama bu seferde öne kapaklaniyor.. o yüzden önünede ayri yastik koyuyorum..

Ben heralde yemek yesin diye cocugun pesinde koşan annelerden olucam kesinlikle kasiga açmıyor ağzını nasil sevdiricem ya

Havuc hasla uzun uzun bayaa yumusak olsun.Koy önüne 2-3 tane.Hatta bikac cesit sebze yaparsan boyle o sevdigini secer.
Tat ve doku yuzunden ilk zamanlar boyle dusunmek icin erken aslinda.
Hani bebek dogacak uyuyacak buyuyecek gibi dusunulur ya oyle olmaz :) Ek gidada baslaninca oype yalanip yiyecek gibi dusunulur :)
Ona sunmadigin davranisi bilmez canim.Daha cikmaza surukleme ikinizide.Birak secsin istesin.
Benimkide yogurt sevmiyor mesela.
Kokusundan zaten bakinca bile anliyorlar ne geldigini.

Senin beslenme seklinde belirleyici.Tatlar cok baskinsa mayhos seyler pek icacici olmayabilir.

Kabizlik olmamasi icin patatesi erteyebilirsin aslinda.Havuc olabilir ya da mevsim sebzelerinden.Cok kuru kalanlarda az suyla haslarsan ezdikten sonra kendi suyundan cay kasigiyla kivamini ayarlayabilirsin.Hatta ezmeden kucuk parca bile versen diliyle ezer.

Tencereye az su koydum, Buharda pişirme aparatını da tencerenin içine koydum, su sebzeye değmiycek miktarda olcak, tencerenin kapağını kapatıp kaynama başlayınca 10 dk da yiyilebilir duruma geliyor
Yok onu biliyorum. Cok sık kullaniyoruz. Ezerken su kattin mi?

Mama sandalyesinde oturuyor ama cok hareket ettigi icin bi sure sonra yamuluyor. Donerken de kolunu kurtaramiyor.

Merhaba. Benimki de sizinkiyle hemen hemen aynı kiloda. Sağlıklı olsunlar da. 6 ay 1 hafta. emzirme yastığı var ya C şeklinde. altına minder koyuyorum. Sonra emzirme yastığına koyuyorum ama ağlıyo 5 dk zor duruyor..mama sandalyesinde de 5 dk zor duruyo. Kanguruda geziyor evde. Bi de emzirme yastığına hafif meyilli koyuyorum bazen tam dik değil de yatar gibi geriye dogru. öne düşmesin diye

Benim en sevdigim sey patates ya baslayiverdim. Kabiz olursa yarin zeytinyagiyla ezcem. Bi de korkumdan cok sulandirdim. Yarin az sulandirayim veya hic. Dusundugumden iyiydi. Bogazina kacinca oksurup cikardi zaten hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…