2018 Ekim Anneleri

Zeytinyağ marka ne kullanıyorsunuz?
Köy yapımı tereyağım var benim, onu kullanmakta bi sakınca olur mu?

Zeytinyağ marka ne kullanıyorsunuz?
Köy yapımı tereyağım var benim, onu kullanmakta bi sakınca olur mu?
Sakincali olabilir bence, katı yaga mideleri hazır değildir. Kayinvalidem yazlığın ordan alıyo bize Ege'de. Marketten almadım ama alsaydım bilindik bi marka sızma z yağ alirdim..yakın olsaydık 1 kavanoz verirdim size..

Elmayla armut verdik şimdiye kadar yarin havuc vericem kaşıkla yemezse bide o sekilde deneyeyim artık mama sandalyeside almam lazim doktor son kontrolde daha var dedi diye almamistim

İyi aksamlar kizlar bizimde bugun 6 aylik kontrol vardi
6 ay 3 gun oldu bugun ve ek gidaya basliyoruz yarin
Simdi size ek gidayi yazicam eminim cogunuz aaa oooo ay yok artik diye sasiracaksiniz :) hep soyluyorum gittigimiz dr benim ve kardesimin cocukluk dr 30 yillik tanisikligimiz var yani o yuzden kendisini tanidigim icin ve aynilarini bizler yasadigimiz icin sasirmadim ben.
Oncelikle her ogunden once iki gogus toplam 30 dk anne sutu fix
Kahvalti
Sma devam sutu 4 olcek 1 cay bardagiyla sulandirilacak ve icine birer cay kasigi lor pekmez tereyagi ve 2 bebe biskuvisi
Oglen
Sebze corbasi yada mercimek yayla tarhana corbalarindan biri yaninda yogurtla
İkindi
Meyve puresi icine bebe biskuvisi yogurt yada pekmez bebegin damak tadina gore
Aksam
Yine corba veya sebze puresi yogurt ile
Gece
Sma devam sutu 4 olcek 1 cay bardagi suyla icine 2 kasik kasik mamasi

Bunlarin hepsine ayni anda mi baslicaksin cok gibi geldi bana

Bunlarin hepsine ayni anda mi baslicaksin cok gibi geldi bana

Evet evet bugun aldik yarin basliyorum iste insallah
Bende dedim hocam 3 gun yapmicaz mi
Alerjik bi bebek olsa zaten ortaya cikardi dedi (20 gunlukten beri takip ediyor Eylulu)
3 gun 3 gun baslarsak 1 yasina kadar ac kalir bu cocuk dedi :)
Ama bizde boyle buyuduk iste demem o ki annem bile aaa sizlerin listesi dedi direk
Tabi varipta kase kase vermicez az az 1 cay bardagi misal
Diyelim hazirladin yedirdin ama doymadi hala bekliyor biraz daha yedir dedi ama hazirladin getirdin kasigi itti hemen aa tmm doydu veya acikmamis degil dedi 5-10 dk bekliyoruz 2. Teklifte de hala almiyosa ya acikmamistir yada doymustur dedi

Canim salca, bal ve domatesi unutma.
Saka bi yana, uygulayacak misin?

Bugün sabah mamasından sonra patates havuç kabak bal kabağı yaptım güzelce yedi, akşamüstü meyve olarak elma püresi verdim, aşıdan önce elmayı iyi yiyen çocuk iki gündür kesinlikle yemek istemiyor anlamadım gitti

Canim salca, bal ve domatesi unutma.
Saka bi yana, uygulayacak misin?

Salca yok, domates organik yada hakiki tarla bulursan azicik suyunu kullanabilirim. Bu arada oglen ve aksam yemekleri icin baktim yemiyor cok cok az tuz ekleyebilirim. Vucudun tuzada ihtiyaci var ama sekerden uzak duruyoruz.
Bana fazla gelmedi dedigim gibi bizler bu sekilde buyuduk. Her seyi gectim anneme soruyorum yada kayinvalideme bizde boyle yedirdik diyolar yani bu 3 gun kurali sonradan cikmis anladigim kadariyla. Bana cok abarti gelmiyor hatirliyorum hatta kardesimin bebe biskuvilerini kacirirdik abimle :) bebe biskuvisi eti veya ulker almicaksin dedi hipp,hunnap veya ev yapimi olacak dedi. Yogurt icinde keci sutu inek sutu farketmiyor kendin yapacaksan eger dedi.

Bende yarin basliyorum insallah. Hasladiginiz sebzelerin kivamini acmak icin haslama suyundan mi katiyorsunuz? Bizim dr her ne kdr korkma o damagiyla rahatlikla ezer desede ben cekiniyorum hala
Yogurt yiyosa elmayi bide o sekilde mi denesen?

2 dis ayni anda geliyor biri bariz belli digeride damagi yarmis durumda
6 aylik 2 dis sahibide olduk oysaki gazdan yeni acmistik gozumuzu

Bana hazirlamasi mesakkatli geldi. Hadi bakalim insallah bunlari yeyince uykusu gelir eylul kusunun.

E exelanss sanirim bu listenin devam sutu kasik mamasi ve bebe biskuvisiz halini bizim doktor da anlatti ama bir ay boyu tadimlik alismisti yiyceklere.alerji konusunda ben de 3 gun 3 gun gittim 1 ay boyu ama artik birakmayi dusunuyorum.alerji cikacak olsa cikardi bu zamana kadar diye.sizin listede emdikten sonra bu kadar cok seyi yemek ister mi merak ettim.bi de bir anda butun ogunleri yapmak istemeyebilir gibime geldi.muhtemelen bu sistemin oturmasi birkac haftayi bulur.istahli bi bebek olsun insallah :)

Oto koltugu ne zaman almayi dusunuyosunuz modelleri inceleyen varmi anakucaginda sıkışıyor gibi geliyo artik
Acikcasi ben isin icinden cikamadim. Oto koltugu zor bir olay. Dikkat edilmesi gereken cok fazla sey var. en sonunda be safe aldik ama kesinlikle bu olmali diyerek degil. Hepsinin bi eksisi var. belki harika bir model vardir ama onu ben bulamadim

biz uzunca bir araştırma döneminden sonra kraft rotate fix modelini aldık. 0-18 kg arası. bende puset olmadığı için kullanmaya başlayalı oluyor. açıkçası adac testinden geçenleri almak isterdim ama onlar 0-9, 9-18 diye ayrılmış ve fiyat olarak benim bütçemin çok üstündeydi. aldığımız modelden de şu ana kadar memnunum ve kesinlike dönüyor olması çok büyük avantaj. arabaya inip binerken ya da oğlum ağladığında ilgi istediğinde beni kurtaran bir özellik oldu.

Benim en sevdigim sey patates ya baslayiverdim. Kabiz olursa yarin zeytinyagiyla ezcem. Bi de korkumdan cok sulandirdim. Yarin az sulandirayim veya hic. Dusundugumden iyiydi. Bogazina kacinca oksurup cikardi zaten hemen.

Ay ne minicik haller ya :) yeni yeni heyecanlar,öğrenmeler,uğraşlar onlar için
Onların işi bizden daha zor dusununce..

Aaa ooo ay yok artik diyeyim toptan

E exelanss Neden illa kivami mideyi dolduracak biskuvi mesela daha simdiden?

Ya da neden loru pekmezi mamasinin icine koyacaksin?

Hadi 3 gun genelleme onu gectik diyelim (alerji bastan olmasada sonradan cikabilir buarada ya da en azindan ailede olan seylere yine de dikkat etmek lazim,bizde domates esimde ve bende sıkıntı mesela,buyuk kizda da malesef.)
Ya da örneğin gluten hakkinda bisy dedi mi?

Yani tat olarak mi beslenmeliymis bebek yoksa mide kapasitesini doldurmak amacli mi bakmaliyiz aslinda olaya?

Yumurta ve uygun seyleri kahvalti yapar gibi yese daha cok sevmez mi ki?

Ay bende ne soru sormusum doktora sormak geldi icimden :)

Velhasil ne o yanlis ne bu yanlis diyemeyiz.Kendi uyguladigimiz disinda kalan yanlis bizimki dogru demek olmaz.Yani aslinda şu da var.Bizde boype buyumusuz derken icinden gecen soru ya da arastirmalarida aksatma derim ben yine de.Tek biseye bagli kalmamak lazim.

Bebegin ilk gun ya da devaminda bunlari yemezsede kendine sikinti yapma sakin sen❤

Benim kızım da aksine tombul olduğu için dengede duramıyor, devriliyor. Çok hevesli oturmaya, oyuncaklara uzanmaya.. abisinin yanında durmak istiyor sürekli. Ama epeydir alıştırma yaptığımız halde henüz oturamadı. 1 aydır yerinde yatmak istemiyor kesinlikle, kafayı kaldırıyor alın beni der gibi.
Ve henüz dönemiyor, tombulluktan..

Hepsi birden sindirimi zorlayabilir bence. 3 gün kuralını uygulamasan bile, o önerdiği öğünleri tek tek hazırlayıp alıştırmak daha iyi olabilir. Mesela bir gün kahvaltı. Ertesi gün öğle v.s. sonra iki öğün kombine, en son üç öğün verebilirsin mesela.
Zaman değiştiği için bebekler de değişiyor, menüler de. Hiç bir şey bizim zamanımızda olduğu gibi kalmadı ne yazık ki.. afiyet olsun Eyluşe

Mama sandalyesinde oturuyor ama cok hareket ettigi icin bi sure sonra yamuluyor. Donerken de kolunu kurtaramiyor.
Kolunu benimkide kurtaramiyor.. mama sandalyesinde oturuyor ama bağlı olduğu icin..
Bende emzirme yastigina koyuyorum önünede ekstra yastik koyuyorum.. 4 bir yani çevrili oluyor :)

Benimki durup devrilme şeklinde değil.. hic duramiyor yay gibi titriyor ondan merak ettim.. neyse zamanla görücez :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…