- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
Sakincali olabilir bence, katı yaga mideleri hazır değildir. Kayinvalidem yazlığın ordan alıyo bize Ege'de. Marketten almadım ama alsaydım bilindik bi marka sızma z yağ alirdim..yakın olsaydık 1 kavanoz verirdim size..Zeytinyağ marka ne kullanıyorsunuz?
Köy yapımı tereyağım var benim, onu kullanmakta bi sakınca olur mu?
Elmayla armut verdik şimdiye kadar yarin havuc vericem kaşıkla yemezse bide o sekilde deneyeyim artık mama sandalyeside almam lazim doktor son kontrolde daha var dedi diye almamistimHavuc hasla uzun uzun bayaa yumusak olsun.Koy önüne 2-3 tane.Hatta bikac cesit sebze yaparsan boyle o sevdigini secer.
Tat ve doku yuzunden ilk zamanlar boyle dusunmek icin erken aslinda.
Hani bebek dogacak uyuyacak buyuyecek gibi dusunulur ya oyle olmaz :) Ek gidada baslaninca oype yalanip yiyecek gibi dusunulur :)
Ona sunmadigin davranisi bilmez canim.Daha cikmaza surukleme ikinizide.Birak secsin istesin.
Benimkide yogurt sevmiyor mesela.
Kokusundan zaten bakinca bile anliyorlar ne geldigini.
Senin beslenme seklinde belirleyici.Tatlar cok baskinsa mayhos seyler pek icacici olmayabilir.
Bunlarin hepsine ayni anda mi baslicaksin cok gibi geldi banaİyi aksamlar kizlar bizimde bugun 6 aylik kontrol vardi
6 ay 3 gun oldu bugun ve ek gidaya basliyoruz yarin
Simdi size ek gidayi yazicam eminim cogunuz aaa oooo ay yok artik diye sasiracaksiniz :) hep soyluyorum gittigimiz dr benim ve kardesimin cocukluk dr 30 yillik tanisikligimiz var yani o yuzden kendisini tanidigim icin ve aynilarini bizler yasadigimiz icin sasirmadim ben.
Oncelikle her ogunden once iki gogus toplam 30 dk anne sutu fix
Kahvalti
Sma devam sutu 4 olcek 1 cay bardagiyla sulandirilacak ve icine birer cay kasigi lor pekmez tereyagi ve 2 bebe biskuvisi
Oglen
Sebze corbasi yada mercimek yayla tarhana corbalarindan biri yaninda yogurtla
İkindi
Meyve puresi icine bebe biskuvisi yogurt yada pekmez bebegin damak tadina gore
Aksam
Yine corba veya sebze puresi yogurt ile
Gece
Sma devam sutu 4 olcek 1 cay bardagi suyla icine 2 kasik kasik mamasi
Bunlarin hepsine ayni anda mi baslicaksin cok gibi geldi bana
Canim salca, bal ve domatesi unutma.İyi aksamlar kizlar bizimde bugun 6 aylik kontrol vardi
Simdi size ek gidayi yazicam eminim cogunuz aaa oooo ay yok artik diye sasiracaksiniz :) hep soyluyorum gittigimiz dr benim ve kardesimin cocukluk dr 30 yillik tanisikligimiz var yani o yuzden kendisini tanidigim icin ve aynilarini bizler yasadigimiz icin sasirmadim ben.
Kahvalti
Sma devam sutu 4 olcek 1 cay bardagiyla sulandirilacak ve icine birer cay kasigi lor pekmez tereyagi ve 2 bebe biskuvisi
Oglen
İkindi
Aksam
Gece
Canim salca, bal ve domatesi unutma.
Saka bi yana, uygulayacak misin?
Bugün sabah mamasından sonra patates havuç kabak bal kabağı yaptım güzelce yedi, akşamüstü meyve olarak elma püresi verdim, aşıdan önce elmayı iyi yiyen çocuk iki gündür kesinlikle yemek istemiyor anlamadım gitti
Bana hazirlamasi mesakkatli geldi. Hadi bakalim insallah bunlari yeyince uykusu gelir eylul kusunun.Salca yok, domates organik yada hakiki tarla bulursan azicik suyunu kullanabilirim. Bu arada oglen ve aksam yemekleri icin baktim yemiyor cok cok az tuz ekleyebilirim. Vucudun tuzada ihtiyaci var ama sekerden uzak duruyoruz.
Bana fazla gelmedi dedigim gibi bizler bu sekilde buyuduk. Her seyi gectim anneme soruyorum yada kayinvalideme bizde boyle yedirdik diyolar yani bu 3 gun kurali sonradan cikmis anladigim kadariyla. Bana cok abarti gelmiyor hatirliyorum hatta kardesimin bebe biskuvilerini kacirirdik abimle :) bebe biskuvisi eti veya ulker almicaksin dedi hipp,hunnap veya ev yapimi olacak dedi. Yogurt icinde keci sutu inek sutu farketmiyor kendin yapacaksan eger dedi.
Oto koltugu ne zaman almayi dusunuyosunuz modelleri inceleyen varmi anakucaginda sıkışıyor gibi geliyo artik
Besafe dusunuyorum bende ama surus yonunde gıtmesı ne derece dogru olucak onu bılmıyorum.360 derece dönenlerde kucuk kısa ömürlü olur sankı diye arada kaldım.havalar ısınıyo bol bol gezerız artık arabada rahat ettırmek lazım cocugukı yolculuk ıskence olmasın
Acikcasi ben isin icinden cikamadim. Oto koltugu zor bir olay. Dikkat edilmesi gereken cok fazla sey var. en sonunda be safe aldik ama kesinlikle bu olmali diyerek degil. Hepsinin bi eksisi var. belki harika bir model vardir ama onu ben bulamadim
Benim en sevdigim sey patates ya baslayiverdim. Kabiz olursa yarin zeytinyagiyla ezcem. Bi de korkumdan cok sulandirdim. Yarin az sulandirayim veya hic. Dusundugumden iyiydi. Bogazina kacinca oksurup cikardi zaten hemen.
İyi aksamlar kizlar bizimde bugun 6 aylik kontrol vardi
Kahvalti
Oglen
İkindi
Aksam
Gece
Benim kızım da aksine tombul olduğu için dengede duramıyor, devriliyor. Çok hevesli oturmaya, oyuncaklara uzanmaya.. abisinin yanında durmak istiyor sürekli. Ama epeydir alıştırma yaptığımız halde henüz oturamadı. 1 aydır yerinde yatmak istemiyor kesinlikle, kafayı kaldırıyor alın beni der gibi.Kizlar merhaba.. bizimde bugün kontrolumuz vardi.. kizim alerjik bebek oldugu icin ek gıdaya 7 bucuk kilo olunca baslicaz dedi.. simdilik anne sutu ve neocate mama aliyor. 6 aya yaklastik kilosu 6.300 suanda.. neyse ben sizlere oturma konusunu sorucam.benim kizim oturmak istiyordu doktorda gecen ay oturtun durumu müsait demisti.. ama kendi kendine 1 saniye bile desteksiz duramiyor.. bugun doktira sordum boyuna göre kilosu az oldugun icin dengeyi saglayamiyor dedi.. sizlerin oturma durumu nedir.. birde dönmelere başladilarmi?
Hepsi birden sindirimi zorlayabilir bence. 3 gün kuralını uygulamasan bile, o önerdiği öğünleri tek tek hazırlayıp alıştırmak daha iyi olabilir. Mesela bir gün kahvaltı. Ertesi gün öğle v.s. sonra iki öğün kombine, en son üç öğün verebilirsin mesela.Salca yok, domates organik yada hakiki tarla bulursan azicik suyunu kullanabilirim. Bu arada oglen ve aksam yemekleri icin baktim yemiyor cok cok az tuz ekleyebilirim. Vucudun tuzada ihtiyaci var ama sekerden uzak duruyoruz.
Bana fazla gelmedi dedigim gibi bizler bu sekilde buyuduk. Her seyi gectim anneme soruyorum yada kayinvalideme bizde boyle yedirdik diyolar yani bu 3 gun kurali sonradan cikmis anladigim kadariyla. Bana cok abarti gelmiyor hatirliyorum hatta kardesimin bebe biskuvilerini kacirirdik abimle :) bebe biskuvisi eti veya ulker almicaksin dedi hipp,hunnap veya ev yapimi olacak dedi. Yogurt icinde keci sutu inek sutu farketmiyor kendin yapacaksan eger dedi.
Kolunu benimkide kurtaramiyor.. mama sandalyesinde oturuyor ama bağlı olduğu icin..Mama sandalyesinde oturuyor ama cok hareket ettigi icin bi sure sonra yamuluyor. Donerken de kolunu kurtaramiyor.
Bende emzirme yastigina koyuyorum önünede ekstra yastik koyuyorum.. 4 bir yani çevrili oluyor :)Merhaba. Benimki de sizinkiyle hemen hemen aynı kiloda. Sağlıklı olsunlar da. 6 ay 1 hafta. emzirme yastığı var ya C şeklinde. altına minder koyuyorum. Sonra emzirme yastığına koyuyorum ama ağlıyo 5 dk zor duruyor..mama sandalyesinde de 5 dk zor duruyo. Kanguruda geziyor evde. Bi de emzirme yastığına hafif meyilli koyuyorum bazen tam dik değil de yatar gibi geriye dogru. öne düşmesin diye
Benim kızım da aksine tombul olduğu için dengede duramıyor, devriliyor. Çok hevesli oturmaya, oyuncaklara uzanmaya.. abisinin yanında durmak istiyor sürekli. Ama epeydir alıştırma yaptığımız halde henüz oturamadı. 1 aydır yerinde yatmak istemiyor kesinlikle, kafayı kaldırıyor alın beni der gibi.
Ve henüz dönemiyor, tombulluktan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?