Ben akşam çeyrek patates ezdim ama gözüme çok koyu geldi. Azıcık anne sütü ekliyim dedim, sıktım sıktım üç damlasağılmıyor bir türlü.. yine olmadı, suyundan kattım azıcık. Baktım yine kıvamlı, yoğurt ekledim 1 kaşık. Mama gibi oldu, yedi hepsini. Üstüne su verdim. Lakin aradan 1 saat geçti, tepine tepine ağladı ağır geldi sanırım.. bugün rezene veririm kaka yapamazsa öğleye kadar..
Eylüş de iyi yemiş maşallah ❤ afiyet olsun kuzuya ❤
ayy hayvan ölüsü gibi bi kokusu var ki odaya girince aliyosunGunaydin canim
Dun aksam kaka yapti Eylul aman Allahim kati gidaya gecis ilk kakasi o neydi oyle :)))
Kahvaltiyi pek sevmedi israr etmiyorum ben yen cesitlendirecegim kahvaltiyi
Oglen patates denicem hasladiktan sonra az z.yagi koyucam yanina yogurtla
İkindide de elma rendesi deneyecegim
dogdugundan beri istahsizlik vardi di mi.mamasini ictikten hemen sonra mi veriyosunuz.bizim birkac saat sonra genelde.mesela sabah emdi diyelim 7bucukta.o arada ben kahvalti ediyorum mutfagi tipluyorum derken 8bucuk 9a geliyor.o zaman yumurta sarisi ve beyaz peynir veriyorum yeni yeni.ne cok ac ne cok tok.
deneyimli arkadaslar yazacaktir elbet ama bizim doktor henuz kasik mama kavanoz mama ya da baska tur mama onermedi.evde yapilabilecek bircok alternatif oldugu icin ben kullanmayi dusunmuyorum.ancak hicbisey yemeyen ve kilosu alt sinirda olan bi bebek olursa kullanirim diye dusundum.siz yine de sorun doktora.6 ay 1 haftalik su an.Kızlar aptamilin kaşık mamasını veren oldu mu hiç yada kaşık mama veriyomusunuz ben denemek istiyorum ama gerek var mı onuda bilemedim şimdiye kadar sadece elma havuç patates yoğurt verdim ama çok çok az Bi çay kaşığı kadar 5ay 25 günlüğüz
Gayet dogru ilerliyorsunuz aslinda.
Tabii ki her bebek tum gece uyumaz.Bu gayet normal.Hatta kesintisiz uyuyanlar istisnadir genelde.
Eger bebek uyanip bi sure uyanik kalmiyorsa gece gunduz ayrimini yapmis oluyor aslinda.Yani sadece kipirdaniyor ve sen emziriyorsan devam ediyorsa bu uyuyan bi bebek :)
Ama uyaniyor 2 saat vs uyanik kaliyor gece boyle bi surec oluyorsa onu halletmek gerekir tabii.
benim oğlan emerek uyuyanlardan değil. yani le uyusa da uyumak için illa emzirmem gerekmiyor. ana dizi diye birşey var civilde satilan onda güzel uyuyor. sonra yatağına alıyoruz.Emzirmeden farkli bir yol deneyince bizimki uyanik kaliyor. Hatta emzirme yerine mama vermek bile. Emzirince uykuya devam ediyor.
Helinnnnn
Deneyimlerini baylaş canım olur mu
Benimki şimdilik dokunmakla meşgul :)
paylaşırım tabi. bu arada buraya yazdım ya benim oğlan 5 saat uyudu beni utandırdı sıpa:)
tabi ki.. ne ac ne tok. ara saatlerde. ama yemiyor..dogdugundan beri istahsizlik vardi di mi.mamasini ictikten hemen sonra mi veriyosunuz.bizim birkac saat sonra genelde.mesela sabah emdi diyelim 7bucukta.o arada ben kahvalti ediyorum mutfagi tipluyorum derken 8bucuk 9a geliyor.o zaman yumurta sarisi ve beyaz peynir veriyorum yeni yeni.ne cok ac ne cok tok.
Maşallah prenseslere canim.@fundurtan Bizde dönme bayaadır var.Desteksiz oturuyorda.Sadece bazen oyuna dalıp ya da gülerken yana dogru yamuldugu oluyor :) (6bucuk aylik oldu)
Oturma odasi yer tumuyle onun dolanip duruyor :)
Bnm buyugude 7 aylikken emekliyordu 9 aylik yurudu.Esim erkenciymis boyle ve hala durdugu yerde durmaz.Genetik belki de.
Buyugede hala cok hareketli dun bale ogretmenide dedi hatta :)))
Her cocuk farklidir.3-4 gun bile farkeder boyle seylerde.Bence denedikce gelsitiriyorlar zaten kendilerini.Dengeyide kuruyorlar❤
Yakindir sizinde
Canim peyniti sevdi.iclerinde en sevdigi o oldu.denemeler bitiyir gibi.dün de cici bebeye basladik.icine biraz elma rendeliyorum.1 yada 2 tane cici bebe ve az bisey labne koyuyorum.biraz da sıcak suyla eziyorum.ilk gün yemedi.bugün yedi ama.emzirmistim.üstüne verdim yedi.Tuzsuz peynirse verebilirsin ama mesela sütü kesip sen lor bile yapabilirsin.Tuzluysada evet geceden suya koyabilirsin.
Yumurta icin 6 ayı doldurmayı bekledim ben hatta son 1 haftadir fln var.Tam 6bucuk aylik Simay.
Herseyi tek 3 gun dedigin nasil?
Mesela sen havucun son gunu dedin ya peyniride bugun verdin.Aslinda simdi alerji olsa hangisinden oldugunu bilemezsin.Bu yuzden ilk denedigin bir urun bitmeden digerine gecmemek icin yeterli sure adina 3 gun mantigi var.
Mesela denedin alerji olmadi havuc,elma,kabak vs diyelim.Cesitlendirip verebilirsin.Yani acele etmeye gerek yok zaten.
Ilk gecis biraz sıkıcı ama bikac cesit oturunca 3 gun denemekte zor gelmez.
Peyni bugun ilk gunse yarin ve pazarda peyniri dene.Ilk defa yiyecegi bisy ekleme ki dokunursa anlayabilesin.
Ben de patatesten kabiz olacak diye korktum ama kaka yapip duruyor.Bende gelecek aya kadar gece beslenmesini kesmeyi düsünüyorum.dün degil evvel gün 8 defa kalkti.tabi ben pert oldum.dünde cok kalkti.zaten süt kalmiyor ki geceye.sürekli de kalkinca süt yok zaten.neyini emzireyim.artik kalkip mama yapiyorum.yine de 20 dakika sonra yine kalkiy
Maşallah prenseslere canim.
Metehanda oturuyor artik.ama ayaklarina dpgru egilince dengeyi kuruyor.ben arkasinda oturuyorum bebe yatmaz gibi:)
Ara sira geriye atiyor kendini.ar sira da yana devriliyor.
Ama hala dönmek istemiyor.emeklemek istemiyor sanki.yüzüstü yatirinca sırtıstü fönüyot geri.bizim oğlan ters galiba:)
Canim peyniti sevdi.iclerinde en sevdigi o oldu.denemeler bitiyir gibi.dün de cici bebeye basladik.icine biraz elma rendeliyorum.1 yada 2 tane cici bebe ve az bisey labne koyuyorum.biraz da sıcak suyla eziyorum.ilk gün yemedi.bugün yedi ama.emzirmistim.üstüne verdim yedi.
Sirada muz var ama kabiz olur diye korkuyorum.aslinda cici bebeyi burda pek secenek yok diye mecburiyetten verdim.
Kabak yada dogru düzgün meyve sebze yok burda.yaz gelse de çesit cesit yese yavrum.
burdaki muhabbetleri hissediyorlar sanirimBugun hepatit b haric diger asilari olduk. Gelince arayacaklarmis. Demin patates yedirdim biraz. Kasiga saldiriyor ama yarisi agzindan cikiyor ne kadar yedi tam anlamiyorum. Bi de su icirmeyi unuttum. Emzirdim. Ustune su verdim, icmedi. Az da yese olur herhalde degil mi?
Uyku konusu da dun gece kurulmus saat gibi 3 saatte bir kalkti.
Cumartesi yapmıştı kızım son kakayı, sırtına çıkmıştı, banyo ettirdim soyupGunaydin canim
Dun aksam kaka yapti Eylul aman Allahim kati gidaya gecis ilk kakasi o neydi oyle :)))
Kahvaltiyi pek sevmedi israr etmiyorum ben yen cesitlendirecegim kahvaltiyi
Oglen patates denicem hasladiktan sonra az z.yagi koyucam yanina yogurtla
İkindide de elma rendesi deneyecegim
Bizimki dün akşam küçük bir patatesin çeyreğini yedi bir kaşık yoğurtla. Gel gör ki sabahtan beri uğraşıyor, yapamadı. En son kaka cumartesi.. fazla geldi galiba. İlk defa hazırladığımı bitirdi. Bizimle yiyor olmak hoşuna gidiyor. Kaşığı tanıyor kuzucuk ❤ uzaktan açıyor ağzınıBen de patatesten kabiz olacak diye korktum ama kaka yapip duruyor.
plojovic gunaydinn :)
Yani evet dediklerinde var ama ben guveniyorum doktorumuza mesela bende kardesimde hic yemek secmez annem yedirmek icin hic zorluk cekmedim der hep
Asamali gider bizim dr hep mesela ben kivamdan konusurken korkma alistir 2 aya eline vericez bunlari falan dedi
Hani tek tek 3 gun bende acikcasi dusunuyordum nasil olucak diye
Belkide sundan demis olabilir Eylul son ay 500gr almis evet standart icinde ama bi 10 gundur surekli memedeydi gece boyu memede yani artik yetmedigini hissediyordum bende 2 disi var hala sadece sut diye kizima takiliyorum hatta :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?