2018 Ekim Anneleri

Gunaydin canim
Dun aksam kaka yapti Eylul aman Allahim kati gidaya gecis ilk kakasi o neydi oyle :)))
Kahvaltiyi pek sevmedi israr etmiyorum ben yen cesitlendirecegim kahvaltiyi
Oglen patates denicem hasladiktan sonra az z.yagi koyucam yanina yogurtla
İkindide de elma rendesi deneyecegim

plojovic gunaydinn :)
Yani evet dediklerinde var ama ben guveniyorum doktorumuza mesela bende kardesimde hic yemek secmez annem yedirmek icin hic zorluk cekmedim der hep
Asamali gider bizim dr hep mesela ben kivamdan konusurken korkma alistir 2 aya eline vericez bunlari falan dedi
Hani tek tek 3 gun bende acikcasi dusunuyordum nasil olucak diye
Belkide sundan demis olabilir Eylul son ay 500gr almis evet standart icinde ama bi 10 gundur surekli memedeydi gece boyu memede yani artik yetmedigini hissediyordum bende 2 disi var hala sadece sut diye kizima takiliyorum hatta :)

ayy hayvan ölüsü gibi bi kokusu var ki odaya girince aliyosun biz de dun annemlerdeydik.yumurtanin sarisindan ve tuzunu aldigim beyaz peynirden yedirdim.oglen tarhana corbasi icti (normal bizim ictigimizin salcasiz tuzsuz hali) aksam da yarim elmanin puresi.yavas yavas 3 ogunu oturtuyoruz.bir aydir tadimlik gibi gittik.aksam 9da emzirdim kanepeye oturttum yastiklarla destekleyip.biz film izlerken o da oturdugu yerde bizi izlerken uyudu hani su videolardaki bebekler var ya otururken uyuyan ayni oyle.sonra aldim koydum yatagina.o arada uyandi.ama donencesini ve muzigini actim kisik seste.uyudu gitti.ek gidadan sonra uykuya gecisi daha kolaylasti bizde.onceden emerek uyuyordu sadece.9 bucuk gibi daldi sabah 7de kalkti.ama bikac gun once oda cok sicak olmustu sicaktan uyandi gecenin bi vakti.biz de terlemisiz zaten.23 dereceyi gecmezse sorun olmuyor uyku.

Kızlar aptamilin kaşık mamasını veren oldu mu hiç yada kaşık mama veriyomusunuz ben denemek istiyorum ama gerek var mı onuda bilemedim şimdiye kadar sadece elma havuç patates yoğurt verdim ama çok çok az Bi çay kaşığı kadar 5ay 25 günlüğüz

ek gıda elma disinda ne versem itiyor. havuç. elma armut, yoğurt ve S Snglmhmt hipp tahilli verdim az zeytinyağı da koydum. yemiyor itiyor..

ek gıda elma disinda ne versem itiyor. havuç. elma armut, yoğurt ve S Snglmhmt hipp tahilli verdim az zeytinyağı da koydum. yemiyor itiyor..
dogdugundan beri istahsizlik vardi di mi.mamasini ictikten hemen sonra mi veriyosunuz.bizim birkac saat sonra genelde.mesela sabah emdi diyelim 7bucukta.o arada ben kahvalti ediyorum mutfagi tipluyorum derken 8bucuk 9a geliyor.o zaman yumurta sarisi ve beyaz peynir veriyorum yeni yeni.ne cok ac ne cok tok.

deneyimli arkadaslar yazacaktir elbet ama bizim doktor henuz kasik mama kavanoz mama ya da baska tur mama onermedi.evde yapilabilecek bircok alternatif oldugu icin ben kullanmayi dusunmuyorum.ancak hicbisey yemeyen ve kilosu alt sinirda olan bi bebek olursa kullanirim diye dusundum.siz yine de sorun doktora.6 ay 1 haftalik su an.

Merhaba kızlar nasılsınız bende hep nasılsınız yazip kayboluyorum bugün Devrim Batu’yu sunnet ettirdik izinliyim 3 gun.
Su an uyuyor ac kalma kısmında cok agladi yavrum. Operasyondan sonraki 1 saat cok agladi dr yemek icin 1 saat daha bekleyecek dedi
Ek gida ve gece uykuları konusulmus bende elma püresi, yoğurt, havuç ve muz verdim simdiye kadar birde gecen aksam 1-2 kaşık mercimek corbasi içti agir gelir diye vermek istemedim kaseyi önünden kacirdik diye agladi bu sefer de :)
Geceleri uyumadan ceyrek muz 1 cay kaşığı kadar pekmez katip yediriyorum, 10-15 cc su iciriyorum sonrada emzirmeye aliyorum minik kuzum sabah 6 ya kadar filan uyanmıyor gaz sancisi yoksa sizede söyleyeyim dedim
Ayrica birde Cuma günü asinolmaya gittiğimizde ebe dediki siz 6 ayi beklemekle gec kalmissiniz ben 4 aylikken tattirmaya baslayin diyorum, 6 aylikta bu cocuk doymali artik mamayi kesin sadece emziriyorsaniz anne sütü ve ek gıdaya devam dedi cok sasırdım ben tabiki de dinlemeyecegim ama bunu uygulayacak annelerde olacaktır 6 aylik bebegi olduğu gibi yemek yedirip doyurmak ne kadar yanlis üzücü

yok uyuyor. biraz uğraştırıyor ama gündüz gibi değil kesinlikle uyku modunda genel hali. yani sizin tecrübelere göre iyi diyorsunuz. o zaman ben uykusuz gecelere alışayım
Emzirmeden farkli bir yol deneyince bizimki uyanik kaliyor. Hatta emzirme yerine mama vermek bile. Emzirince uykuya devam ediyor.
benim oğlan emerek uyuyanlardan değil. yani le uyusa da uyumak için illa emzirmem gerekmiyor. ana dizi diye birşey var civilde satilan onda güzel uyuyor. sonra yatağına alıyoruz.
Helinnnnn
Deneyimlerini baylaş canım olur mu
Benimki şimdilik dokunmakla meşgul :)

paylaşırım tabi. bu arada buraya yazdım ya benim oğlan 5 saat uyudu beni utandırdı sıpa:)

instagramda arinlihayat diye bir sayfa var tarifler var çok güzel. hatta ben kitabını da aldım. ama kafalar karışık biraz öyle biraz blw gidecem sanirim. pazartesi 6ay doluyor bir doktora gideriz ona göre başlarız.

Bugun hepatit b haric diger asilari olduk. Gelince arayacaklarmis. Demin patates yedirdim biraz. Kasiga saldiriyor ama yarisi agzindan cikiyor ne kadar yedi tam anlamiyorum. Bi de su icirmeyi unuttum. Emzirdim. Ustune su verdim, icmedi. Az da yese olur herhalde degil mi?
Uyku konusu da dun gece kurulmus saat gibi 3 saatte bir kalkti.

tabi ki.. ne ac ne tok. ara saatlerde. ama yemiyor..

Bende gelecek aya kadar gece beslenmesini kesmeyi düsünüyorum.dün degil evvel gün 8 defa kalkti.tabi ben pert oldum.dünde cok kalkti.zaten süt kalmiyor ki geceye.sürekli de kalkinca süt yok zaten.neyini emzireyim.artik kalkip mama yapiyorum.yine de 20 dakika sonra yine kalkiy Maşallah prenseslere canim.
Metehanda oturuyor artik.ama ayaklarina dpgru egilince dengeyi kuruyor.ben arkasinda oturuyorum bebe yatmaz gibi:)
Ara sira geriye atiyor kendini.ar sira da yana devriliyor.
Ama hala dönmek istemiyor.emeklemek istemiyor sanki.yüzüstü yatirinca sırtıstü fönüyot geri.bizim oğlan ters galiba:) Canim peyniti sevdi.iclerinde en sevdigi o oldu.denemeler bitiyir gibi.dün de cici bebeye basladik.icine biraz elma rendeliyorum.1 yada 2 tane cici bebe ve az bisey labne koyuyorum.biraz da sıcak suyla eziyorum.ilk gün yemedi.bugün yedi ama.emzirmistim.üstüne verdim yedi.
Sirada muz var ama kabiz olur diye korkuyorum.aslinda cici bebeyi burda pek secenek yok diye mecburiyetten verdim.
Kabak yada dogru düzgün meyve sebze yok burda.yaz gelse de çesit cesit yese yavrum.

Ben de patatesten kabiz olacak diye korktum ama kaka yapip duruyor.

burdaki muhabbetleri hissediyorlar sanirim ben dün söylendim yawrum uyanmadı hiç. ama nasıl iyi geldi anlatamam. çok ihtiyacım varmış meğer. ödül olarak eve gidince gezdirecem onu, mersinde havalar misss

Cumartesi yapmıştı kızım son kakayı, sırtına çıkmıştı, banyo ettirdim soyup
Çok az miktarda veriyorum yine de etki ediyor. Hem pırtlar kokulu, hem kaka bol miktarda.. tabi seyrek yapmanın da etkisi ile..
İki gündür yapmadı kakasını, uykudan kalksın rezene demliycem, patates zeytinyağı olmadan kuru geliyor anlaşıldı. Doğal zeytinyağı bulup almalı acilen.
Elma çok posalı geldi benim kıza, iyice ezip vermem lazım sanırım. Bakalım Eylül sevecek mi

Ben de patatesten kabiz olacak diye korktum ama kaka yapip duruyor.
Bizimki dün akşam küçük bir patatesin çeyreğini yedi bir kaşık yoğurtla. Gel gör ki sabahtan beri uğraşıyor, yapamadı. En son kaka cumartesi.. fazla geldi galiba. İlk defa hazırladığımı bitirdi. Bizimle yiyor olmak hoşuna gidiyor. Kaşığı tanıyor kuzucuk ❤ uzaktan açıyor ağzını

Yok canim kastim 3 gun degil zaten genel ya da ailesel seyler onemli alerjide de.Illa oyle olacak degil.Ama her bebek icin genel bi tavirda dogru degil.Bu iste annelere kalmis bisy.Bi anne sırf okuduklarindan ve duyduklarindan feyz alarakta ilerlememeli,cocugunu hissetmeli once.

Ben sadece lapa hali ve ekmek biskuvi seklinde koyulastirmaya katilmiyorum.O da bnm kizlardan sebeptir belki hic denememe gerek kalmadigindan :) Belki de kendimde sevmedigimden.
Ailesel seyler

Kolayliklarla gecsin sureciniz❤

Seninkide cesit sevecek heralde :) Agiz tadina uymadi demek.
Ilerledikce sever insallah.
Simay'da o aşamaları sevmedi ama şuan daha mutlu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…