2018 Ekim Anneleri

Uykusuz demek iste bambaska bi durum.Ciddi uyumayan,gece boyunca uyanik kalan vb durumlar icin daha uygun bi terim :)
Yani bu kadarcik bebek icin normal sayilan bisy.

Sen yine de neler yapabilecegini gozden kacirma tabii senin evladin canim.Sadece cok cok sikinti yaparak dusunme yani illa halletmem gerek diye.

Ben niye okurken siritiyorum acaba bu bebelere :))))
Cok tatlilar ya gozumde canlandiriyorumda❤
Allah mahrum etmesin kokularindan❤

Vermeden koydugun kaba onun kasigiyla koyarsan anlarsin ne kadar yedigini.Ama cok takilma bence illa koydugunu bitirecek gibide dusunme

Yok zaten uykuyu kafaya takmaktan baska seyleri takamiyorum.
Asidan herhalde iki saattir dinlene dinlene agliyor. Sabahtan beri toplam belki bir saat uyumustur.

Ne varsa ondan ver ama cici bebe verme bence.Biraz arastirirsan iceriginide okursan anlarsin.Zaten cicibebe birinin senin bebegini dusunerek yaptigi bi iyilik degil.Yani bunu sen yapabilirsin ancak paket gidalari tazecik vucuduna sokma hic simdiden.
Bebek tarhanasi alsan guvenilir bi yerden ondan daha iyi yani.
Internet alisverisi yapiyorsun zaten.

Zaten mevsim cok gecis zamani.Az cesit.Yesillik bol suan.

Hareketler tamamen bebislere özgü zamani var demek ki Metehan'in keyfi :)

Yogurtta sevmedi

Simay'da sevmedi yogurt :)
Garipsedim ilk ama kabullendim.
Meyve baskin.1 aydir israrla meyveli denemedim ara ara sade hep verdim ama bugun armutlu yedi yogurdu sadece.
Yaz hamilesi olduguma cok sevinmistim cok fazla severim meyve cocugun agiz tadi sadece meyve olmamis iyi ki en azindan baska seylerde yiyor diye seviniyorum

Yok zaten uykuyu kafaya takmaktan baska seyleri takamiyorum.
Asidan herhalde iki saattir dinlene dinlene agliyor. Sabahtan beri toplam belki bir saat uyumustur.

Gecmis olsun.Insallah surmez daha fazla.
Bizde de 4-5 saat sonrasinda durup aglamalar oldu cok.Kucagimda uyudu o gun sadece hatta.
Geceye biseyi kalmamisti ama.
En azindan asilar azaldi buyuk sevinc hepimize❤

baska seylerin sevip onu sevmese biraz olsun umutlanabilirdim belki
Taze mayalanmış yoğurt sever genelde bebişler ama, hazır değil galiba ek gıdaya kuzucuk
Galiba oyle hafta sonu kontrolumuz var bakalim doktorumuz ne dicek bu duruma

Ben krem kullanmayı bıraktım daha iyi oldu nemlemdirici hiçbir şey sürmüyoru

Ben de patatesten kabiz olacak diye korktum ama kaka yapip duruyor.
Canim benimkide kaka yapiyor ama görmen lazim.cok zorlaniyor.büyük adam gibi ıkınıyor.gözlerinin etrafi kıpkırmızi oluyor.yaptigi da afedersin kaskati.muzu da verirsem ne olur diye düsünüyorum.
Canim burda okudum doktorun biri dedigi icin aldim bende.kücuk bi paket aldik.
Bugün bende bebek tarhanasini düsündum nerden bulacam diye.bizde tarhana var ama disli iri buğdaydan:)
Bu arada ıspanak verebilirmiyim.haslayip bira ezsem elmayla versem?
Metoş hic sirt ustü yatmadığı icin kucakta gezdigi icin kafasi düzlesmedi:)bizim sırtimiz kanbur oldu:)

Merhabalar oglumun 5. Ayinda kilo alimi az cikinca doktorumuzun yonlendirmesiyle kasik mamaya basladik. Doktorumuz hangisini severse onu ver demisti. Ben once aptamil aldim sonra hipp organige dondum. Hepsini kabul etti oglum. Eger kasik mama deneyecekseniz hipplerin organikleri var onlar daha saglikli. Ama bence sebze yiyorsa hic kasik mamaya yonelmeyin. Sonucta paketli gida icinde palm yagi vs var organik de olsa ve kasik mamalar inanilmaz tahil bazli oluyorlar. Tahillar doyurucu ama ne kadar besleyici tartisilir. Tabi bunlar benim kisisel fikrim her ailenin beslenme tarzi farkli:) kasik mamayi iki hafta kadar kullandim biraktim, simdi oglumun ac oldugunu hissedersem sadece yogurt veriyorum. Ayin 17sinde 6. Ayimiz doluyor. 17sinden sonra sebzelere gececegim ben de.

baska seylerin sevip onu sevmese biraz olsun umutlanabilirdim belki

Galiba oyle hafta sonu kontrolumuz var bakalim doktorumuz ne dicek bu duruma

Cikar sevecegi seyler.Kivamini bile sevmiyor olabilir.Simay baskin sekilde parca seviyor.Muzu ezince yemiyor mesela.
Sen nasilsa yemeyecek kivamina gelmede :) gelisine birak.Oyle umudumuzu kesecegimiz zamanlarda degiller ❤

Cikar sevecegi seyler.Kivamini bile sevmiyor olabilir.Simay baskin sekilde parca seviyor.Muzu ezince yemiyor mesela.
Sen nasilsa yemeyecek kivamina gelmede :) gelisine birak.Oyle umudumuzu kesecegimiz zamanlarda degiller ❤
Havuc kabak tatli patates pure yaptim yarin vericek annem bakalım o nasil gidicek. Eger sevmesse biraz daha beklemeyi dusunuyorum 1 hafta sonra fln tekrar denerim

Canim her okudugumuz iyi degil sen kendince arastirip süz ❤
Yoksa tok tutan gece mamalari vs adi altinda birsuru yukleme yapiliyor bebelere :) Her tarif uygun degil yani.

Ispanak 8.ay istendigi taktirde 10.ay baslanmasi daha cok oneriliyor.Pistikten sonra tekrar isitilmamalidir mesela ıspanak.Belki miktari az tutarak dusunulebilir.

Bebe bisküvisi için hipp veya bir marka daha demiş doktor, cici bebe çok tatlı oluyor zaten. İnternetten sipariş verebilir veya kendin güzel tarifler bulup evde yapabilirsin. plojovic bana Vitma diye bir site önermişti, bebekler için bir çok ürün vardı, bisküvi de vardır tahminimce.
Ben de güzel ıspanak bulduğumda buzluğa atmıştım, haşlayıp ezerek irmikle birlikte püre mi yapsam diye düşünüyorum

anabelgunes evde mayaliyorum..hiç sevmedi benimki. Yüzünü bi eksitiyo sanki limon yiyor..itiyor diliyle hep...
Yoğurdu sevmeyen bebiklerin anneleri yoğurt sevmiyor olabilir mi ben hem gebelikte hem emzirme döneminde çok yedim, kızım da seviyor.
Oğluma hamileyken de yerdim, o da sevdi. Elma çok yemiştim mesela onda, çocuk her gün elma ister mutlaka

Gunaydin, kizlar Eylul baya baya açmış ya kuzum gece ve gunduz son 10 gundur memeye yapisikti doymuyordu artik belli. Dun oglen patates hasladim ezip vermek istedim almadi ama neredeyse 1 cay bardagi yogurt bitti. İkindide elmayi cam rendeden gecirip 2 bebe biskuvisi attim ama baya pureli geldi gozume suyundan verebildim korktum puresinden vermeye acikcasi o da bitti aksamda oglen hasladigim patatese ek havuc haslayip suyuyla ikisinide ezdim yanina yine yogurt onlarda gitti.. anne sutude aliyor bu aralarda.. fakat aksam gece mamasinda devam sutunu ve kasik mamasini almiyor biberonda yaptik yine almadi bakalim bu aksam kasikla vermeyi denicem tekrar..

Bu arada bebe biskuvisi bizim dr hipp, hunnap yada ev yapimi harici kullanmamizi onerdi hipp aldim h sonu ama evde yapicam simdi bitmeye yakin. Soyle 40 tane falan cikarip kavanozlara koymak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…