Memlekette ❤ koordinat vermiyim şimdiCanim ailen nerde?
Ben kereviz ve balkagi attim.Ek gıda zamanı kullanmak üzere derin dorundurucuya karnabahar, kereviz, brokoli atan var mı?
aynen gecen eski tava bardak vs ne varsa ayıkladım evi. bebeğin kuculenleri verdim birine.. dolu evi sevmiyorum evimde konsol gümüşlük vs bile yok. salonda bi tv ünitesi. yemek masasi bile baska odada..bugun evde ufak bi ayiklama yaptim.catal kasik bardak tava ayakkabi bebegim hosgeldin zimbirtilari filan koli yaptim koydum disarda copun yanina.at at bitiremedim su evin fazlaligini.:) bu arada sabah yumurta ve peynir veriyim dedim yemedi hic.oglen haslanmis kabak yedi seve seve.günü gününü tutmuyor bebislerin.
aklima bile gelmedi. buzlukta öyle seyler yok. zaten ben kislik hiç yapmam oyle huylarım yok.Ek gıda zamanı kullanmak üzere derin dorundurucuya karnabahar, kereviz, brokoli atan var mı?
kefir listelerde var. evde nasıl yapılıyor ki...Kuru naneyle tüketince de kemik erimesine karşı çok iyi bir ilaç ❤ sıradan bir yiyecek olmadığı için yazmıştım canım ben de..
bizim yoğurtla aşkımız bambaşka ❤ köyde doğup büyüdüm, ailem hâlâ köyde (Balkanlar)
Her ailede büyükbaş hayvan vardır, süt ürünleri çokça tüketilir.. evde devamlı bir kova ayran vardır, su yerine içilir resmen
zaten yoğurt Türklerin icadı, ismi dahî dünyaya bizden yayılmış ne mutlu ❤
Kefir bizim de gözdemiz son zamanlarda. Oğlum sevince almaya başladık. Mayalanması uzun sürdüğü için evde yapmıyorum şimdilik
ankara univ. ziraat fak. bufeleri var cesitli semtlerde ben ogrenciyken annem onlardan kefir mayasi alir mayalardi evde.ama nasil yapiliyor bilmiyorumkefir listelerde var. evde nasıl yapılıyor ki...
yoğurt yapmaktan daha kolay. mayanın üstüne sütü boşalt kavanozu bir bezle sar karanlık bir erzak dolabı gibi yerde 24 saat beklet. sadece hiç metal değmesin. süzerken plastik süzgeç ve tahta kaşık kullanınankara univ. ziraat fak. bufeleri var cesitli semtlerde ben ogrenciyken annem onlardan kefir mayasi alir mayalardi evde.ama nasil yapiliyor bilmiyorum
Sabah kahvalti yine etmedi, tereyagini cikaricam yarin belki kokuyodur
Oglen sebze corbasi az yogurt 5 kasik yedi
Ceyrek elmanin yarisini 1 dilim muzla yedi
Aksam 1 cb tarhana 1 cb yogurt yedi
Emer uyur diye dusunuyorum
Süt mayalanarak yapılıyor canım. Özel kefir kültürü ile mayalanıyorkefir listelerde var. evde nasıl yapılıyor ki...
Yoğurt daha mı zor kiyoğurt yapmaktan daha kolay. mayanın üstüne sütü boşalt kavanozu bir bezle sar karanlık bir erzak dolabı gibi yerde 24 saat beklet. sadece hiç metal değmesin. süzerken plastik süzgeç ve tahta kaşık kullanın
aynen gecen eski tava bardak vs ne varsa ayıkladım evi. bebeğin kuculenleri verdim birine.. dolu evi sevmiyorum evimde konsol gümüşlük vs bile yok. salonda bi tv ünitesi. yemek masasi bile baska odada..
kefir listelerde var. evde nasıl yapılıyor ki...
bi erkek kuzenimin bebegi vardi.esi kucuk bahcelerinde sebze yetistirir herseyi organik yedirmeye calisirdi.ama önune bir yetiskin porsiyonu kadar koyardi.agzina yirtar gibi aca aca zorla yedirirdi.kiz simdi 10 yasinda sofraya oturmaz otursa bile iki catal alir normal yemek yemez asla.butun gun seker abur cubur fast food.alinmazda ortaligi birbirine katar terör estirir evde.göbekli sisko bi kiz oldu.onun gelisimini yillar icinde gordugum icin yemezse asla israr etmemeye karar verdim.belki sabah yemedigini aksam yer.baska gun yer.o sekilde denemeler yaparim.olmazsa da isterse afrikali cocuklar gibi kemikleri sayilsin acliktan hasta olmadigi surece israr etmiycem :)Aman ya yemesin valla hatrim kalir kucukuk bebe tepki olusturuyo bide
Kesinlikle israr etmek istahsizliga yol aciyor. O yuzden yapabilirsem blw yapmak istiyoruk ama bakalim..bi erkek kuzenimin bebegi vardi.esi kucuk bahcelerinde sebze yetistirir herseyi organik yedirmeye calisirdi.ama önune bir yetiskin porsiyonu kadar koyardi.agzina yirtar gibi aca aca zorla yedirirdi.kiz simdi 10 yasinda sofraya oturmaz otursa bile iki catal alir normal yemek yemez asla.butun gun seker abur cubur fast food.alinmazda ortaligi birbirine katar terör estirir evde.göbekli sisko bi kiz oldu.onun gelisimini yillar icinde gordugum icin yemezse asla israr etmemeye karar verdim.belki sabah yemedigini aksam yer.baska gun yer.o sekilde denemeler yaparim.olmazsa da isterse afrikali cocuklar gibi kemikleri sayilsin acliktan hasta olmadigi surece israr etmiycem :)
Ben de yapmalıyım bir bahar temizliğiBenimde cok azdir esyam :) giyim yazlik kislik degistirirken ayiklarim.Cok almiyorumda ama o yaz giyilmemisse veriyorum belli giyilmeyecek,en azindan baskasinin giyebilecegi haldeyken.
Konsol gumusluk yok :) Hatta 2 ay oldu masayi sandalyeleride cikarttik :) Kizlara alan actik ev icinde :)
Küçücük çocuğa büyük kaşıkla, büyük porsiyon bana zulüm geliyor. İştahsız bir çocuktum, zorla yemek yediren akrabalara gitmek istemezdim küçükken.. şimdi oğlum da iştahsız. Besinsiz kalmasın istiyorum sadece, hiç bir zaman büyük insan porsiyonu koymadım önüne. 4,5 yaşında, hâlâ tatlı kaşığıyla yer..Kesinlikle israr etmek istahsizliga yol aciyor. O yuzden yapabilirsem blw yapmak istiyoruk ama bakalim..
Kizlar buarada dun yogurt hakkinda konusulmustu, annenin yediklerinin tadi sute gecer vs. Suan okudugim kitapta tesadufen karsima cikti, sizinle de paylasmak istedim. Foto olarak atiyorum.
Ben de yapmalıyım bir bahar temizliğitüm fazla eşyayı üst kata postalayım ferahlasın biraz ev. Giyimde her sene küçülenler değiş tokuş edilir bizde. Çok iş var çoook
Ben de erken ama heves ettim bi kere. Pilsan çit aldım. Kaydırak aldım.. :))) kurup baktım.su an balkonda kaldırdım :))Benimde cok azdir esyam :) giyim yazlik kislik degistirirken ayiklarim.Cok almiyorumda ama o yaz giyilmemisse veriyorum belli giyilmeyecek,en azindan baskasinin giyebilecegi haldeyken.
Konsol gumusluk yok :) Hatta 2 ay oldu masayi sandalyeleride cikarttik :) Kizlara alan actik ev icinde :)
cnm kefir mayası var onu alıyorsun . ılık sütü bebek kavanozunun içine koy. içine kefir mayasını koy. 24 saatte süt kefire dönüyor. ayran gibi hafif koyu bir kıvam oluyor sonra onu plastik bir süzgeçle süz. kefrin hazır içebilirsin. süzgeçte kalan kefir mayalarını ılık suda yıka yine aynı yöntemle mayala. yeniden mayalamadan bırakırsan kefiri yaklasık 15 gunde ölüyor. eğer yoğurt gibi olsun istersen kefirin 2-3 gün bekle. bebek kavanozu yerine daha büyük bir kavanozda da yapabilirsin. mayan ne kadar büyük ise o kadar çok sütü daha kısa sürede kefire çevirirsin.24 saat dışarda kalsın sonra dolaba koy.kefir listelerde var. evde nasıl yapılıyor ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?