- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
Diş ibaresi yok şuan hergün bakıyorum, oğlumunda dişleri taaaa 13aylıkken çıkmıştı ilk dişi :)tinimini_hnm Bu arada yazmayı unuttum Tüm oyuncakları kaldırmak Ne kadar doğru olur bilemedim dişlerini kaşıması için sert şeylere de ihtiyacı var çünkü. Zaman tanirsaniz oyuncak ve yemek farkına eminim anlayacaktır blw zor bir süreç sabırlı olmak gerekiyor galiba. Brokoliyle cok guzel basladik kabak da tekrardan basa donduk biz.
aynisini dusunmustum.blw yapmiyorum ama elmayi dilimleyip onune koymustum diger dilimleri cam rendeden gecirirken.asla ilgisini cekmedi.eline tutturdum hemem birakti filan.ama sert ve renkli oyuncaklarla cok ilgileniyor.havuc kesip verdigimde de ilgisini cekmisti disini kasimisti biraz.elmanin yumusak ve renksiz olmasi da sebep olabilir gibi :/@pessinus
Anladım, benzetmiştim birçok yönden,
Sevgili anneler bişi danışcam..
Bende başladım ekgıdaya blw yöntemiyle ilerlicem
Şimdilik dokunuyor ama şunu farkettim yumuşak diye dokunmak istemiyor sanırım yiyeceklere
Muzu tutmak istiyor kabuklu portakalıda ama tamamen soyup önüne koyunca dokunuyor yumuşak oldugunu anlayınca geri çekiyor elini sanki
Oyuncakların sert formuna alışması yumuşak yiyeceklere dokunmasını kösteklemiş olabilir mi acaba?
Bazen diyorum ki oyuncaklarını komple kaldırıym tek ilgi alanı yiyecek olsun,
Çinli blw yapan bi annede görmüştüm odada değil oyuncak halı renkli esya hiçbişi yoktu,
Çocuk ister istemez tek ilgileneceği şey yiyeceklerdi
Ozaman demiştim kendi kendime acaba bilinçli mi yapılmış diye..
Bebede Allah inandırsın 7 aylıktı bir yiyordu sanırsın 1,5 yaşında bebek,
Benimde öyle canım bugün bir ara sinirden ağlamak istedim üç saat geçiyor mamayı almıyor bir türlü, sebze-meyve desen önce biraz yerdi şimdi öğürmeye başlıyor birkaç kasıktan sonraBen saate göre değil kafama göre veriyorum. Sabah kacta beslendiyse tahmini 1-1.5 saat sonra gibi sebze corbasi, oglen beslenmesinden 1 2 saat sonra gibi yoğurt.. Akşam 7 de meyve verdigim oldu. Ara öğünlerde veriyorum yani. Mesela dun tüm gün ailece dışarıdaydık. S çorbası olmadı mesela dün. Evimize gelince yoğurt ve sonra meyve verdim.pek düzenli değil zaten benimki de iştahlı değil.
Ben de öğlen verdim kızıma 1 çay kaşığı zeytinyağı, hâlâ yapamadı.. 5.gun bugünevet corba ve purelerine koyuyorum.2 gun dolunca bi cay kasigi da ona icirdim.ama 3. gun yapti dolu dolu.
Evet oyleymis, 2 ay sabretmek lazim.Diş ibaresi yok şuan hergün bakıyorum, oğlumunda dişleri taaaa 13aylıkken çıkmıştı ilk dişi :)
Bununda yüksek ihtimal çıkmaz diyorum :)
Azönce muzlu yoğurt verdim kaşıkla muzları küçük küp küp attım yoğurdun içine çok severek yedi, muzların kimisini çiğnedi yuttu kimisini diliyle dışarı attı :)
Bakalım sabretcem napim çorbalarını kaşıkla veriym bari yoğurdunu falan diğerlerini blw yapsın
Zaten 8.ayda blw olayında bayagı yol katetmiş oluyorlarmış
İnşallah...
Direk önüne koyuyorum zaten çoğu zaman, ama arada bir böyle bi kaçamak yapıyorum eğer hiç ilgilenmiyosa, çiğneme hareketi yaptığını görünce çok mutlu oluyorum :)Evet oyleymis, 2 ay sabretmek lazim.
Ben az once kabagi verdim parmak boyunda kesip eline tutusturdum dunkune gore daha yumusaklardi. Biraz yedi birazi yeri boyladi birazini da ona ornek olsun diye ben yedim:) sonra sikildi kalkmak istedi sandalyede hic dokunulmamis uc parmak kabak kaldi onlari blendirdan gecirdim biraz da zeytinyagi damlatip verdim. Tepeleme bir yemek kasigi falan eder. Babasinin kucaginda otururken yedi bitirdi onu da. Benim oyle aman aman bir sutum yok, bu yuzden oglumun kilo alimi da son ay alt sinirin altindaydi. Uzerine bi de blw yapiyorum. Oyuzden kalan saglamlari sonra pure olarak teklif etme fikri beni biraz rahatlatiyor.
Muzu direk kesip eline verseniz aslinda cok buyuk koparirsa benim gibi parmaginizla agzindan alirsiniz.
bizim kuzular da iştahsız, canları sağolsunBenimde öyle canım bugün bir ara sinirden ağlamak istedim üç saat geçiyor mamayı almıyor bir türlü, sebze-meyve desen önce biraz yerdi şimdi öğürmeye başlıyor birkaç kasıktan sonra
basiniz sağolsun..Slm kizlar basilsiniz bebisler iyidir umarim
Kp vefat etti epeydir giremedim
Kizim guzel kilo almaya baslamisti kayinvalidemlere gidince duzeni bozuldu ek gidalari yemedi bu ay pek kilo almadi gibi
Bu arada ilk disimiz cikti yanindakide cikmak uzere iki tavsan dis
Teşekkürler canım benim ❤ dün akşam arayıp öğrendim bizde var dediler, bugün aldım dayımdan hakiki sızma zeytinyağı, yedirdim 1 çay kaşığı. Bu saat oldu henüz yok. Banyo ettirip yatırdım. Yaparsa sabaha karşı yapar artık. Çok zorlandı kuzucumYakın olsak hemen getirirdim..
Obez olur o çocuk@pessinus
Anladım, benzetmiştim birçok yönden,
Sevgili anneler bişi danışcam..
Bende başladım ekgıdaya blw yöntemiyle ilerlicem
Şimdilik dokunuyor ama şunu farkettim yumuşak diye dokunmak istemiyor sanırım yiyeceklere
Muzu tutmak istiyor kabuklu portakalıda ama tamamen soyup önüne koyunca dokunuyor yumuşak oldugunu anlayınca geri çekiyor elini sanki
Oyuncakların sert formuna alışması yumuşak yiyeceklere dokunmasını kösteklemiş olabilir mi acaba?
Bazen diyorum ki oyuncaklarını komple kaldırıym tek ilgi alanı yiyecek olsun,
Çinli blw yapan bi annede görmüştüm odada değil oyuncak halı renkli esya hiçbişi yoktu,
Çocuk ister istemez tek ilgileneceği şey yiyeceklerdi
Ozaman demiştim kendi kendime acaba bilinçli mi yapılmış diye..
Bebede Allah inandırsın 7 aylıktı bir yiyordu sanırsın 1,5 yaşında bebek,
Sagol canimbasiniz sağolsun..
kilo alimleri düşüyormuş zaten..
bebekleri dis çıkaran arkadaslar. süreç nasıl gecti, tavsiyeler neler vs vs??
2 dis cikti bizim. Sanirim ustler geliyor bu ara bi kasinma var yine. Ates olmadi bizde ama gece sık uyanma, uykusunda bile omuzlarimi isirma ve gecmeyen aglamalar oldu bir-iki kez calpol vermisligim var. Dolapta beklettigim soguk dia kasiyilar isimize yaradi. Dr a jelleri sordum asla tavsiye etmiyorum icinde lokal aneztezi var kana isliyor bir sure sonra dedi. Pirasa taze sogan eline verip isirmasini saglayanlar var ama yalnizca soguk dis kasiyici tavsiye etti.
Merhaba, ben de Ankarada yaşıyorum. Biz hala yakıyoruz kombiyi. 6 ay aşısı sonrası huzursuzluk bu kadar sürmez gibi.. diş cikariyo belki? Klima da hasta ediyo vs deniyor ama karar sizin elbette..6 ay asilarini oldugundan beri geceleri inliyor bazen uyaniyor bazen inleyip inleyip uyumaya devam ediyor.ve elini kitir kitir isiriyor.sabah kalktiginda carsafta kafa kismi ipislak oluyor.kendi de cok terliyor geceleri.belki dis cikaracaktir.zaten yorgani biraktik.ince bir battaniyeyle yatiriyorum.oda sicakligi malesef 24ten asagi dusmuyor artik.kombi yanmiyor.sık sık havalandiriyorum.ama ben de uyuyamiyorum sicaktan.bir ay daha gecsin de diyorum boyle olursa yatak odasina klima taktiririz artik napalim.antalyada yasadigim yillarda salonumda klima vardi.isten gelisimden sabah ise gidisime kadar acik olurdu 22ye sabitlerdim.ankarada klimaya ihtiyac duyacagim hic aklima gelmezdi.
Cok fazla salyasi oldu oglumun, aglayarak uykuya dalmalari ve yarim saat sonra aglayarak uyanmalari vardi. Hatta gece uykusuna yatiriyordum 10-15 dkda bir 7-8 kez uyaniyordu aglayarak. Ben geri uyutuyordum. Dis oldugunu anlamadim, donem donem hep huysuzlasan bir cocuk cunku. Atak haftasindadir dedim. Bi baktim bi dis patlamis, pesine digeri geldi zaten hemen.bebekleri dis çıkaran arkadaslar. süreç nasıl gecti, tavsiyeler neler vs vs??
Biz de ankaradayiz ev merkezi sistem, cok fazla yakiyorlar. Ona ragmen 25 falan oluyor ben bol bol havalandiriyorum evi bazen 24 oluyor. 24-25 bandi cok sicak degil sanki ya, yani sicak ama oyle klima gerektircek bir sicak degil. Klima sagliksiz bence bu mevsimde dusunmeyin belki temmuz agustos.6 ay asilarini oldugundan beri geceleri inliyor bazen uyaniyor bazen inleyip inleyip uyumaya devam ediyor.ve elini kitir kitir isiriyor.sabah kalktiginda carsafta kafa kismi ipislak oluyor.kendi de cok terliyor geceleri.belki dis cikaracaktir.zaten yorgani biraktik.ince bir battaniyeyle yatiriyorum.oda sicakligi malesef 24ten asagi dusmuyor artik.kombi yanmiyor.sık sık havalandiriyorum.ama ben de uyuyamiyorum sicaktan.bir ay daha gecsin de diyorum boyle olursa yatak odasina klima taktiririz artik napalim.antalyada yasadigim yillarda salonumda klima vardi.isten gelisimden sabah ise gidisime kadar acik olurdu 22ye sabitlerdim.ankarada klimaya ihtiyac duyacagim hic aklima gelmezdi.
Birsüreliğine canım şöyle 1 ay gibi falan, sürekli olarak tabiki kaldırmam kaldıramam oyuncaklarınıObez olur o çocukherşeyin aşırısı zararlı. Oyuncakların da gelişimine faydası var. Dokunduğu her şey öğrenmesine katkı sağlıyor
hatirliyorum cok yemek secen bir cocuktum ve ergendim.ilkokula baslarken 17 kiloydum doktorlara goturup bir suru tahlil yapmislardi gayet saglikli oldugumu soylemislerdi.lisede evde annem karnabahar brokoli veya baska bir sebze yapsa asla yemezdim.dolaptan kahvaltilik cikarir yerdim.et tavuk makarna hamurisi abur cubur fast food gibi seyler yerdim sadece uzuuun yillar.son birkac yildir sebzelere alismaya calisiyorum.sevecegim sekillerde yapiyorum onlari.ama henuz dereotu disinda yesillik sevmem.islam islak dokunmak bile istemiyorum... anneye zor tabi yemek hazirla yenmesin.cocuk vitaminsiz kalacak diye uzulmek filan.saglikli olsunlar da...Birsüreliğine canım şöyle 1 ay gibi falan, sürekli olarak tabiki kaldırmam kaldıramam oyuncaklarını
Çok korkuyorum oğlum gibi yemek seçecek yada yiyeceklere ilgisiz olacak diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?