- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Muz ve avokadoyu seviyor benimki. Avokadoyu tek de seviyor, muzla da yiyor. Yarim avokado (yumusayinca tabi) yiyor..Gunaydin :)
Nasil gidiyor ek gida kizlar?
Bizimki kahvaltiyi zor yapiyor kendim bebe biskuvisi yaptim onu katiyorum iki uc kasik alip birakiyor ogle ve aksam icinde sebze corbasi ve yaylayi sevdi. Sebze corbasina gecen 1 tane taZe fasulye koydum gaz yapti :) brokoli corbasi yapmistim o da gaZ yapti deneye deneye ilerliyoruZ. Yogurdu cok sevdi ogle ve aksam yemeklerinde 1 cay bardagi yogurt yiyor neredeyse ama yinede uykusu gelmiyor :))
Meyvelerde cok cesit bulamiyorum elma ve armut harici suan bir sey yok gibi. Avakado vericemplojovic herhangi bir seyle karistirdin mi nasil verelim?
Evde besleyip cikiyoruz. Disari bisey götürmüyorum.Hazirlafigi seyleri goturup disarda yediren var mi kolay oluyomu disari çıkasım var cesaret edemiyorum
Annenin psikolojisi cok onemli ya. Biz kotu olunca direk hissediyor kuzucuklar da. Oyuzden arada mutlaka nefes alacak firsat yaratmak lazim. Yoksa hersey daha da kotuye gidiyorSorma canım ya bizde abla var bir de onun en ufak sesine ne oluyor acaba diye kalkıyor çoğu zaman yatak odasına geçip emzirmeye çalışıyorum orada da ses geliyor çok olmasa da. Tabi her zaman ses olmasına gerek yok paşam etrafta neler varmış diye kalkıp inceliyor bu kez de... kafayı yemiş durumdayım sabırlı olmaya çalışıyorum ama çocukların ikisi de çok üstüme geliyor gibi hissediyorum şu psikolojiden çıkabilsem azıcık rahatlayacağım çocuklara da faydalı olacağım ama iyi değilim artık. Memlekete gittik geldik sanki her şey daha kötü oldu gibi hissediyorum of of
Ben bugune kadar hic karisim yapmadim 13 gun oldu zaten. Hep tek verdim sebzeyi. Bazi gunler blw bazi gunler catalla ezip kasikla verdim. Olgun avakadoyu tek basina kasikla eze eze verdim agzina. Sadece bugun bal kabagi, havuc ve zeytinyagini karistirip verdim. Minicik muz disinda hala meyve vermedim, hic tahil vermedim, yumurtaya-peynire baslamadim. Keciboynuzu ozu, yogurt, kefir, brokoli, havuc, balkabagi, kabak minicik muz yedi, bir kasik kadar da tarhana vermistim kuzenimin bebegi yerken heves edip:) onda tahil var aslinda. Suan memleketteyiz. Eve donunce labne yapcam, bir hafta sonra doncez. Burdan donmeden once de acaba yumurtaya mi baslasam diyorum. Onumuzdeki haftaici elma yada armut vermeyi dusunuyorum.Gunaydin :)
Bizimki kahvaltiyi zor yapiyor kendim bebe biskuvisi yaptim onu katiyorum iki uc kasik alip birakiyor ogle ve aksam icinde sebze corbasi ve yaylayi sevdi. Sebze corbasina gecen 1 tane taZe fasulye koydum gaz yapti :) brokoli corbasi yapmistim o da gaZ yapti deneye deneye ilerliyoruZ. Yogurdu cok sevdi ogle ve aksam yemeklerinde 1 cay bardagi yogurt yiyor neredeyse ama yinede uykusu gelmiyor :))
Meyvelerde cok cesit bulamiyorum elma ve armut harici suan bir sey yok gibi. Avakado vericemplojovic herhangi bir seyle karistirdin mi nasil verelim?
Zaten mama yemez gibi su anda, birkac saat sonra mamayi deneyin..İlk kez biraz olsun iştahla yedi arada yine ağladı tabi :) şekilden şekile girdik bir çay bardağina yakın irmikli muhallebi içine armut elma koydum, mama saatine çok yakın verdim, şimdi anlamadığım mama yerine geçer mi vermesem mama, zorla içiyoruz zaten
Saglikla ciksin, Önceki belirtiler nelerdi?dişimiz göründü
Yoğurt ara öğün olup, öğlen muhallebi, akşam sebze olabilirMuhallebi hiç denemedim ben sabah meyve oglen sebze akşam da yogurt veriyorum ne kadar yerse muhallebi versem hangi ara vermek gerekir ki onuda versem cok olucak sanki
Geçmiş olsun, doktora gitmeni tavsiye ederim. Miyom olabilir mazallah.. kist de kanama yapabilir. Ben hamile kalmadan önceki ay yaşadım böyle ara kanamalı bir durum, doktora gittiğimde (gebelik ilk kontrol) sol yumurtalıkta 5 cm kist vardı.Selam kızlar hepiniz iyisinizdir inşallah.Bizde gece uykuları bölük pörçük hale geldi geceleri 3 kez uyanan bebiş şimdi 15 kere uyanıyo diyeyim.Sizde uykular ne durumda ??
Bir de ben ilk kez 9 gün erken adet oldum adetlerim 3 günden erkene gelmezdi,daha da garibi 15 gün oldu hala tam olarak bitmedi günde bir kez de olsa peçeteye geliyor neden acaba böyle bişey yaşayan ya da fikri olan var mı acaba kızlar ?? Doktor alttan muayene eder korkusuyla gitmiyorum doktora sevmiyorum o muayeneyi
huzursuzluk vardı, uyumakta zorlandı ve herşeyi ağzına götürüyordu hala da öyle yani tam olarak geçti gitti diyemeyecemSaglikla ciksin, Önceki belirtiler nelerdi?
Ben yapıyorum gayet rahat oluyor etrafa baka baka Güle oynaya yiyoruz.Hazirlafigi seyleri goturup disarda yediren var mi kolay oluyomu disari çıkasım var cesaret edemiyorum
Ben sabahlari haftada bir veya 2 kez 1/4 yumurta sarısı veriyorum ustunede bol bol su iciyor onun haricinde sabahlari vermiyorum.Gunaydin :)
Aaaa Sağol canım valla hiç aklıma kist miyom gelmedi gideyim.Peki ne ile muayene etti seni doktor aparat mı kullandıGeçmiş olsun, doktora gitmeni tavsiye ederim. Miyom olabilir mazallah.. kist de kanama yapabilir. Ben hamile kalmadan önceki ay yaşadım böyle ara kanamalı bir durum, doktora gittiğimde (gebelik ilk kontrol) sol yumurtalıkta 5 cm kist vardı.
Yanindaki dis de geliyordur buyuk ihtimal, hemencecik ciksin da kurtulsun kuzucukhuzursuzluk vardı, uyumakta zorlandı ve herşeyi ağzına götürüyordu hala da öyle yani tam olarak geçti gitti diyemeyecem
ahhh teşekkürler...Yanindaki dis de geliyordur buyuk ihtimal, hemencecik ciksin da kurtulsun kuzucuk
Gebelik için gittim ben canım, ultrasonda baktı, keseyi görmek için. O esnada kisti gördü. Alttan muayene etse de tedirgin olma, usg cihazı ince, ağrı yapmaz. İnşallah yoktur, sadece gebelik sonrası düzensizlik de olabilirAaaa Sağol canım valla hiç aklıma kist miyom gelmedi gideyim.Peki ne ile muayene etti seni doktor aparat mı kullandı
T O K A Tdun oglen bir bebek mevludune gittik.evde 25-30 yetiskin, 10 tane cocuk vardi.3oda1 salon ev.ilk yarim saatten sonra burnumdan geldi oda oda elimde bebekle gezip durdum.dua bitip ikramlari yerken esimin iki akrabasi kasla goz arasinda cocugun agzina tabaktakilerden bisey surduler.(baklavanin serbeti ve peyniri gordum agzinda) hemen aldim cocugu baska tarafa oturdum. sonra apar topar kalktim.daha oturun pasta kesicez diyorlar.cocuk ciglik cigliga agliyor.bu insanlardaki cüreti anlamiyorum sanirim hicbir zaman anlamiycam.baskasinin bebegine ne hakla agzina bisey verirsin hic sormadan etmeden! aksam da dugune gittik.7bucuktan 9a kadar dugundeydik.orda sıkıntı olmadi.durdu sakince.bir biberon da sut icirdik.hoparlore en uzak noktaya oturduk.
bu tarz seylerle cok karsilastigim icin artik paranoyak oldum.kalabalik ortamda ortamdaki sohbetle ilgilenemiyorum.surekli gozum bebekte.korumaya calisiyorum.bu zamana kadar trilece, yas pasta, recel, tuzlu ayran, cips, kurabiye, kutu meyve suyu, turk kahvesi vb. tadina bakmadigi sey kalmadi zaten.her seferinde 'durun yapmayin kucuk bebege verilmez zararli' vb. tepkiler verdigim icin pinpirikli anneye cikti adim.eve bal almiyorum esim ya da bi gelen kasla goz arasinda verir diye.esim de cok merakli hic dinlemiyor beni tattiriyor ne bulsa.cok evhamli oldugumu dusunuyor.dogumdan sonra zaten hem esimden hem esimin ailesinden oyle sogudum ki bu sebeplerden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?