2018 Ekim Anneleri

Muz ve avokadoyu seviyor benimki. Avokadoyu tek de seviyor, muzla da yiyor. Yarim avokado (yumusayinca tabi) yiyor..

Annenin psikolojisi cok onemli ya. Biz kotu olunca direk hissediyor kuzucuklar da. Oyuzden arada mutlaka nefes alacak firsat yaratmak lazim. Yoksa hersey daha da kotuye gidiyor
Ben bugune kadar hic karisim yapmadim 13 gun oldu zaten. Hep tek verdim sebzeyi. Bazi gunler blw bazi gunler catalla ezip kasikla verdim. Olgun avakadoyu tek basina kasikla eze eze verdim agzina. Sadece bugun bal kabagi, havuc ve zeytinyagini karistirip verdim. Minicik muz disinda hala meyve vermedim, hic tahil vermedim, yumurtaya-peynire baslamadim. Keciboynuzu ozu, yogurt, kefir, brokoli, havuc, balkabagi, kabak minicik muz yedi, bir kasik kadar da tarhana vermistim kuzenimin bebegi yerken heves edip:) onda tahil var aslinda. Suan memleketteyiz. Eve donunce labne yapcam, bir hafta sonra doncez. Burdan donmeden once de acaba yumurtaya mi baslasam diyorum. Onumuzdeki haftaici elma yada armut vermeyi dusunuyorum.

İlk kez biraz olsun iştahla yedi arada yine ağladı tabi :) şekilden şekile girdik bir çay bardağina yakın irmikli muhallebi içine armut elma koydum, mama saatine çok yakın verdim, şimdi anlamadığım mama yerine geçer mi vermesem mama, zorla içiyoruz zaten

Selam kızlar hepiniz iyisinizdir inşallah.Bizde gece uykuları bölük pörçük hale geldi geceleri 3 kez uyanan bebiş şimdi 15 kere uyanıyo diyeyim.Sizde uykular ne durumda ??

Bir de ben ilk kez 9 gün erken adet oldum adetlerim 3 günden erkene gelmezdi,daha da garibi 15 gün oldu hala tam olarak bitmedi günde bir kez de olsa peçeteye geliyor neden acaba böyle bişey yaşayan ya da fikri olan var mı acaba kızlar ?? Doktor alttan muayene eder korkusuyla gitmiyorum doktora sevmiyorum o muayeneyi

Zaten mama yemez gibi su anda, birkac saat sonra mamayi deneyin..

Geçmiş olsun, doktora gitmeni tavsiye ederim. Miyom olabilir mazallah.. kist de kanama yapabilir. Ben hamile kalmadan önceki ay yaşadım böyle ara kanamalı bir durum, doktora gittiğimde (gebelik ilk kontrol) sol yumurtalıkta 5 cm kist vardı.

Hazirlafigi seyleri goturup disarda yediren var mi kolay oluyomu disari çıkasım var cesaret edemiyorum
Ben yapıyorum gayet rahat oluyor etrafa baka baka Güle oynaya yiyoruz.
Ben dışarıda mama ısıtmak için bir ısıtıcı aldım onun içinde ısınıyor buz torbası gibi içinde bir metal var Citlatinca sıcacık oluyor 5 dk da ısınıyor. Cafede falan yardimci oluyorlar zaten.

Ben sabahlari haftada bir veya 2 kez 1/4 yumurta sarısı veriyorum ustunede bol bol su iciyor onun haricinde sabahlari vermiyorum.
Öğlen Yoğurtlu çorba tarhana tüm kış sebzelerinden çorbalar yaptım onları yediriyorum.corba makinem var acayip kolay oluyor.
Akşam yoğurt yada muhallebi çeşitleri yiyor.
Meyvelerden elma muz verdim ama sıklıkla gün kurusu hosafi ve armut veriyorum haftada 2 gun kabiz oluyor yoksa.

Aaaa Sağol canım valla hiç aklıma kist miyom gelmedi gideyim.Peki ne ile muayene etti seni doktor aparat mı kullandı

Aaaa Sağol canım valla hiç aklıma kist miyom gelmedi gideyim.Peki ne ile muayene etti seni doktor aparat mı kullandı
Gebelik için gittim ben canım, ultrasonda baktı, keseyi görmek için. O esnada kisti gördü. Alttan muayene etse de tedirgin olma, usg cihazı ince, ağrı yapmaz. İnşallah yoktur, sadece gebelik sonrası düzensizlik de olabilir

dun oglen bir bebek mevludune gittik.evde 25-30 yetiskin, 10 tane cocuk vardi.3oda1 salon ev.ilk yarim saatten sonra burnumdan geldi oda oda elimde bebekle gezip durdum.dua bitip ikramlari yerken esimin iki akrabasi kasla goz arasinda cocugun agzina tabaktakilerden bisey surduler.(baklavanin serbeti ve peyniri gordum agzinda) hemen aldim cocugu baska tarafa oturdum. sonra apar topar kalktim.daha oturun pasta kesicez diyorlar.cocuk ciglik cigliga agliyor.bu insanlardaki cüreti anlamiyorum sanirim hicbir zaman anlamiycam.baskasinin bebegine ne hakla agzina bisey verirsin hic sormadan etmeden! aksam da dugune gittik.7bucuktan 9a kadar dugundeydik.orda sıkıntı olmadi.durdu sakince.bir biberon da sut icirdik.hoparlore en uzak noktaya oturduk.

T O K A T
E exelanss ne zamandir birilerini tokatlamak istememistim.
Biz de en son yas gunune gittigimizde zorla bir seyler yedirmeye calistilar. Kucagimdan birakmamisim iyi ki. Yoksa kizim kisirla tanisacakti...

T O K A T
E exelanss ne zamandir birilerini tokatlamak istememistim.
Biz de en son yas gunune gittigimizde zorla bir seyler yedirmeye calistilar. Kucagimdan birakmamisim iyi ki. Yoksa kizim kisirla tanisacakti...
bu tarz seylerle cok karsilastigim icin artik paranoyak oldum.kalabalik ortamda ortamdaki sohbetle ilgilenemiyorum.surekli gozum bebekte.korumaya calisiyorum.bu zamana kadar trilece, yas pasta, recel, tuzlu ayran, cips, kurabiye, kutu meyve suyu, turk kahvesi vb. tadina bakmadigi sey kalmadi zaten.her seferinde 'durun yapmayin kucuk bebege verilmez zararli' vb. tepkiler verdigim icin pinpirikli anneye cikti adim.eve bal almiyorum esim ya da bi gelen kasla goz arasinda verir diye.esim de cok merakli hic dinlemiyor beni tattiriyor ne bulsa.cok evhamli oldugumu dusunuyor.dogumdan sonra zaten hem esimden hem esimin ailesinden oyle sogudum ki bu sebeplerden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…