Ne kadar meraklilar ya. Ne gerek var. Yani keske cipsle hic tanismasaydim da yemeseydim...bu tarz seylerle cok karsilastigim icin artik paranoyak oldum.kalabalik ortamda ortamdaki sohbetle ilgilenemiyorum.surekli gozum bebekte.korumaya calisiyorum.bu zamana kadar trilece, yas pasta, recel, tuzlu ayran, cips, kurabiye, kutu meyve suyu, turk kahvesi vb. tadina bakmadigi sey kalmadi zaten.her seferinde 'durun yapmayin kucuk bebege verilmez zararli' vb. tepkiler verdigim icin pinpirikli anneye cikti adim.eve bal almiyorum esim ya da bi gelen kasla goz arasinda verir diye.esim de cok merakli hic dinlemiyor beni tattiriyor ne bulsa.cok evhamli oldugumu dusunuyor.dogumdan sonra zaten hem esimden hem esimin ailesinden oyle sogudum ki bu sebeplerden...
Ne kadar dusuncesizce ve had bilmeme durumu.. baskasinin cocuguna ne hakla yiyecek verilir, Allah korusun bogazina kacsa vs nasil hesap verecekler...dun oglen bir bebek mevludune gittik.evde 25-30 yetiskin, 10 tane cocuk vardi.3oda1 salon ev.ilk yarim saatten sonra burnumdan geldi oda oda elimde bebekle gezip durdum.dua bitip ikramlari yerken esimin iki akrabasi kasla goz arasinda cocugun agzina tabaktakilerden bisey surduler.(baklavanin serbeti ve peyniri gordum agzinda) hemen aldim cocugu baska tarafa oturdum. sonra apar topar kalktim.daha oturun pasta kesicez diyorlar.cocuk ciglik cigliga agliyor.bu insanlardaki cüreti anlamiyorum sanirim hicbir zaman anlamiycam.baskasinin bebegine ne hakla agzina bisey verirsin hic sormadan etmeden! aksam da dugune gittik.7bucuktan 9a kadar dugundeydik.orda sıkıntı olmadi.durdu sakince.bir biberon da sut icirdik.hoparlore en uzak noktaya oturduk.
bu tarz seylerle cok karsilastigim icin artik paranoyak oldum.kalabalik ortamda ortamdaki sohbetle ilgilenemiyorum.surekli gozum bebekte.korumaya calisiyorum.bu zamana kadar trilece, yas pasta, recel, tuzlu ayran, cips, kurabiye, kutu meyve suyu, turk kahvesi vb. tadina bakmadigi sey kalmadi zaten.her seferinde 'durun yapmayin kucuk bebege verilmez zararli' vb. tepkiler verdigim icin pinpirikli anneye cikti adim.eve bal almiyorum esim ya da bi gelen kasla goz arasinda verir diye.esim de cok merakli hic dinlemiyor beni tattiriyor ne bulsa.cok evhamli oldugumu dusunuyor.dogumdan sonra zaten hem esimden hem esimin ailesinden oyle sogudum ki bu sebeplerden...
kotu olduk zaten esimin ailesiyle.aman karismiycaklarsa kotu olalim daha iyi benim icin.tabi bir omur boyle nasil gecer bilmiyorum.doktora gittik esimle ama eskiler nasil cocuk buyutmus kafasinda.sanki cocuk buyudukce bu yeme icme konusundan baslayip baska konulara dogru cok anlasmazliga dusecekmisiz gibi hissediyorum da bakalim zaman gosterecek...Tattigi seyleri tane tane yazmissin ya her birini okurken gozlerim daha cok acildi.. valla bence saglam boz bu insanlari esinide al yanina bi cocuk dr na gidip ne yemeli ne yememeli listesi olusturmasini isteyin
Ne kadar temiz kalplisin. Senin temiz kalbin yavruna yansiyor da uyuyor bence.bizimki bi 10 gundur filan gece gunduz uyuyor.gunduz 6-7 saat parca parca.gece de 9-10 saat iki parca halinde.ben soguk alginligi gecirdigim icin sutten de bebek uyutan bisey geciyo heralde anne yorulmasin diye.ama uyanik oldugu zamanlar az olunca dogru duzgun ek gida da yedigi yok.bi de dönmüyor henuz.2 ekim dogumlu.belki ortada bi sorun yok da ne biliyim iste bi tuhafima gitti.tum bebeklere bizimkinin uykusundan gelsin insallah :)
bizimki bi 10 gundur filan gece gunduz uyuyor.gunduz 6-7 saat parca parca.gece de 9-10 saat iki parca halinde.ben soguk alginligi gecirdigim icin sutten de bebek uyutan bisey geciyo heralde anne yorulmasin diye.ama uyanik oldugu zamanlar az olunca dogru duzgun ek gida da yedigi yok.bi de dönmüyor henuz.2 ekim dogumlu.belki ortada bi sorun yok da ne biliyim iste bi tuhafima gitti.tum bebeklere bizimkinin uykusundan gelsin insallah :)
Eski zamanda kalmadık, maalesef her şey değişti.. sağlıklı hiç bir şey kalmadı.. eşin bunu neden kabullenemiyor acaba? Şeker bile masum kaldı, GDO'lu mısırdan mamul glikoz şurubu var her şeyin içindekotu olduk zaten esimin ailesiyle.aman karismiycaklarsa kotu olalim daha iyi benim icin.tabi bir omur boyle nasil gecer bilmiyorum.doktora gittik esimle ama eskiler nasil cocuk buyutmus kafasinda.sanki cocuk buyudukce bu yeme icme konusundan baslayip baska konulara dogru cok anlasmazliga dusecekmisiz gibi hissediyorum da bakalim zaman gosterecek...
Gunaydin :)
Nasil gidiyor ek gida kizlar?
Bizimki kahvaltiyi zor yapiyor kendim bebe biskuvisi yaptim onu katiyorum iki uc kasik alip birakiyor ogle ve aksam icinde sebze corbasi ve yaylayi sevdi. Sebze corbasina gecen 1 tane taZe fasulye koydum gaz yapti :) brokoli corbasi yapmistim o da gaZ yapti deneye deneye ilerliyoruZ. Yogurdu cok sevdi ogle ve aksam yemeklerinde 1 cay bardagi yogurt yiyor neredeyse ama yinede uykusu gelmiyor :))
Meyvelerde cok cesit bulamiyorum elma ve armut harici suan bir sey yok gibi. Avakado vericemplojovic herhangi bir seyle karistirdin mi nasil verelim?
Ben malum artik :)Hazirlafigi seyleri goturup disarda yediren var mi kolay oluyomu disari çıkasım var cesaret edemiyorum
Selam kızlar hepiniz iyisinizdir inşallah.Bizde gece uykuları bölük pörçük hale geldi geceleri 3 kez uyanan bebiş şimdi 15 kere uyanıyo diyeyim.Sizde uykular ne durumda ??
Bir de ben ilk kez 9 gün erken adet oldum adetlerim 3 günden erkene gelmezdi,daha da garibi 15 gün oldu hala tam olarak bitmedi günde bir kez de olsa peçeteye geliyor neden acaba böyle bişey yaşayan ya da fikri olan var mı acaba kızlar ?? Doktor alttan muayene eder korkusuyla gitmiyorum doktora sevmiyorum o muayeneyi
dun oglen bir bebek mevludune gittik.evde 25-30 yetiskin, 10 tane cocuk vardi.3oda1 salon ev.ilk yarim saatten sonra burnumdan geldi oda oda elimde bebekle gezip durdum.dua bitip ikramlari yerken esimin iki akrabasi kasla goz arasinda cocugun agzina tabaktakilerden bisey surduler.(baklavanin serbeti ve peyniri gordum agzinda) hemen aldim cocugu baska tarafa oturdum. sonra apar topar kalktim.daha oturun pasta kesicez diyorlar.cocuk ciglik cigliga agliyor.bu insanlardaki cüreti anlamiyorum sanirim hicbir zaman anlamiycam.baskasinin bebegine ne hakla agzina bisey verirsin hic sormadan etmeden! aksam da dugune gittik.7bucuktan 9a kadar dugundeydik.orda sıkıntı olmadi.durdu sakince.bir biberon da sut icirdik.hoparlore en uzak noktaya oturduk.
kotu olduk zaten esimin ailesiyle.aman karismiycaklarsa kotu olalim daha iyi benim icin.tabi bir omur boyle nasil gecer bilmiyorum.doktora gittik esimle ama eskiler nasil cocuk buyutmus kafasinda.sanki cocuk buyudukce bu yeme icme konusundan baslayip baska konulara dogru cok anlasmazliga dusecekmisiz gibi hissediyorum da bakalim zaman gosterecek...
Evet gitsem iyi olacak yunurtlama dönemindeyim bi yandan adet uzantısı çok garipBence yine de gitmelisin.Varsayimlarla olacak gibi bisy degil
kotu olduk zaten esimin ailesiyle.aman karismiycaklarsa kotu olalim daha iyi benim icin.tabi bir omur boyle nasil gecer bilmiyorum.doktora gittik esimle ama eskiler nasil cocuk buyutmus kafasinda.sanki cocuk buyudukce bu yeme icme konusundan baslayip baska konulara dogru cok anlasmazliga dusecekmisiz gibi hissediyorum da bakalim zaman gosterecek...
Trabzon hurmasi mi, medine hurmasi mi?Benim buyuk kiz bebekliginden beri sever yogurt :) Hic uyuttuguna sahit olmadim bende.Hatta uykuyu hic sevmez gunduz uykusunuda 2 yasinda birakmisti.Bize de oyle bi etkisi olmadi
Sade verdim ilk avokado once kendi tadini alsin diye.Az muz katiyorumm bazen.Hurma denedim cok az şu son hafta.Yani bitaneyi yumusatip soyup ezip cay kasiginin ucuyla aliyorum daha cok az.(21 eylul dogumlu)
Şaka mı bunlar? Yaşadığım şehirde değil anneanne babaanne allahın bir kulu tanıdığım yok inanılmaz zor böyle çocuk bakmak birtek yaşayan anlar net ama bunları okuyunca iyi ki dedim iyi yanıda varmış.Kimse ağzına birşey tıkayamıyor en azından. Biz 25ine tam 6 aylık olacağız ilk defa bugün karışık bi sebze çorbası yaptım ona şimdiye kadar sadece yoğurt elma vs. Denedik sadece. Allah size sabır versin net bir şekilde uyatın diyeceğim ama insan eşinin ailesine de o kadar ters çıkamaz ki en azından ben saygıdan çıkamazdım üzüldümbu tarz seylerle cok karsilastigim icin artik paranoyak oldum.kalabalik ortamda ortamdaki sohbetle ilgilenemiyorum.surekli gozum bebekte.korumaya calisiyorum.bu zamana kadar trilece, yas pasta, recel, tuzlu ayran, cips, kurabiye, kutu meyve suyu, turk kahvesi vb. tadina bakmadigi sey kalmadi zaten.her seferinde 'durun yapmayin kucuk bebege verilmez zararli' vb. tepkiler verdigim icin pinpirikli anneye cikti adim.eve bal almiyorum esim ya da bi gelen kasla goz arasinda verir diye.esim de cok merakli hic dinlemiyor beni tattiriyor ne bulsa.cok evhamli oldugumu dusunuyor.dogumdan sonra zaten hem esimden hem esimin ailesinden oyle sogudum ki bu sebeplerden...
Trabzon hurmasi mi, medine hurmasi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?