2018 Ekim Anneleri

Dun lor yapacaktim. Eve gec geldik. Bi parca ezine peynirini suya koydum. Sabaha hic tuzu kalmamisti. Bi cay kasigi ancak. Yedi ama kahvaltiyla arasi yok pek... sebze corbasini daha cok seviyor.

Bizim kizlarin her seyi mi ayni olur :) sebze corbasina kereviz kattim bugun sevdi ama kahvalti ve meyve yemiyor

Yumurtayi sutle actim zaten. Yedi ama hic severek yemedigi belliydi. Biraz yedi iste. Peyniri sevdi gibi. Yarin peynirle yumurtayi karistiralim bakayim ne yapacak.

Yumurtayi hicbisyle acmadan sevdi bizimkide.Agzina kucuk kasik ucuyla verince gevelemeyi seviyor tane gibi istiyor yani,damakta eziliyor.

Ozellikle almadim canim.Gelmisti,o yuzden veriyorum hatta.Hafif sicak suda bekletince yumusuyor kabuguda cabucak ayriliyor.
Ben onun yarari baska diye biliyorum manevi rahatlik galiba bnmki
Afiyet bal şifa olsun Simay'ımıza ❤ sen bulmuşsun yumuşatma yolunu zaten öbürü oldukça tatlı bir hurma, pazarda bulursam alıp muhallebi için tatlandırıcı olarak kullanabilirim

Bu arada mercimek çorbası yapmıştım, az suyla pişirip blenderden geçirdim Simay'a ayırdım. Sonra kendimize göre ayarladım.
Simay ilk defa karışım (soğan, havuç, patates, kırmızı mercimek) tattı, tepki limon yemiş gibi titreme zeytinyağı kattım ekstradan, ona mı tepki verdi bilemedim. Kaka oldukça koyu ve zorluyor kuzuyu. 4 günde yaptı bu akşam..

Yalnız çorbanın yanısıra yoğurdu bir güzel yedi ki sorma.. ağzı açık bekledi sıradaki kaşığı çorba çok az yedi, tiksinmesin diye haftaya anca denerim tekrar..

Ne versem ne etsem derken her gün azar azar meyve ezip verdim tek sefer de olsa.. onların tadına alıştı galiba.. ama salatalık da yiyor.. hafif tatları sevdi galiba benim pıtırcık..

Bu arada sabah abisinin yumurtasından çok az tattırdım sarısından. Bayılmasa da yedi.. unutmasın diye devam edeyim bari.. bir güne iki yeni lezzet oldu ama, mercimek alerjen değildir dimi?

Aboow ne çok konuştum

Merhaba, bugün dr kontrolundeydik. Yumurta sarisina basliyacagiz cok az, lor peynir ver dedi sulandirarak..pekmezi onermedi bize.. hakiki harnup pekmezine bi nebze sicak bakti sadece..

Hakikisinin gercekten tadida ayri guzeldir.Eczanedekilerede guvenmeyin ayrica.Onlardanda cok baska gercek tat.

Valla bizim dr tam takir gecirmisti hatta menuyude paylastim ama kahvalti etmiyor oglen ve aksam sebze corbasi ve yogurt yiyor onun haricinde ikindide meyve ve gece mamasi yemiyor 4unde gidicez dr a
Dr yemezse zorlama kg dan anlicaz ztn demisti
Meme aynen devam bizde de
Gece cok sık uyanioyor hala
Bu acliktan mi anlamiyorum dis desem alt 2 cikti ustler hemen gelir mi ki

Kızım da aynı şekilde meyve ve yoğurt tercih ediyor. Henüz küçük diye zorlamadım. Bazen sadece yarım dilim elma rendeleyip vermiyorum, bitirmiyor zaten. Sofrada uygun bir şey olursa hafif tattırıp ısrar etmiyorum. Sebzeyi pek sevmedi, çeşit yapmak zorlu olacak...

Havalar düzeldi, biz de her gün en az 1 kez dışarı çıkmaya başladık. Ve bebek arabasında kısa bir uykusu oluyor bahçede abisi oyun oynarken. Abisine salıncak kurduk, kızım da sallanıyor orda, çok sevdi böyle olunca akşam uykusu da erken oluyor bu günlerde

İzmirdeki su cöl tozlari gitse ve yerini gunes alsa artik daha keyifli olacak :)
Eylus gece sık uyaniyor bu ara. Sebebini bilemiyorum gece uykusuna memede geciyor malum bu etken diye dusunuyorum ama aklimada acaba acliktan mi geliyor bazen. Bunu nasil anlarim acliktan gece uyansa?

Yumurtayi hicbisyle acmadan sevdi bizimkide.Agzina kucuk kasik ucuyla verince gevelemeyi seviyor tane gibi istiyor yani,damakta eziliyor.
Oyle de denedim. Hatta onu temizleyip oturtunca kendi yumurtamdan parmagimla verdim. Yuzunu bir burusturuyor ki sanki limon yemis.

Mama veriyorum 2 saat sonra uyaniyor. Meme veriyorum 8 saat kesintisiz uyuyor. (Her gun degil tabi). Bir gun 5te uyuyup gece uykusuna geciyor, bir gun gunduz hic uyumadigi gibi 9 bucuga kadar bizimle oturuyor. Baska gun saat basi kalkiyor. Duzen diye bir sey yok. O kacta yatarsa arkasindan hemen yatiyoruz. Her gun baska heyecan, tam bir muamma.

Bu da hemen tat veriyor aslinda.Ama o etli olanida pek severim :) Hurma cok severim daha dogrusu❤

Mercimek alerjen aslinda ama denenebilir durumda ayni zamanda.Cok hassasiyeti yok galiba anlattigin kadariyla hem.Insallah hicbisycik olmaz :) afiyet olsun kuzuya.

Acelesi yok ya yavas yavas alissinlar❤

Bizde de aslolan anne sutu hala.Miktarlar cogaldi ama tam bi ögün degil.
Mesela 2-3 saat durdu diyelim emme sonrasi.Bir ögün olup emme tekrar 2-3 saat sonraya sarkmiyor.Miktari yayarak boldum.Ikindi gibi olan en fazla hatta onda da yarim saat sonra fln emme var.7 aylik buarada.

Gece uyanmalar ne durumda arkadaslar

Bizde ekstra degisen bi durum yok.
Sadece gece uykusuna gecis biraz uzadi.

Herkes her seyi yiyecek diye bir sey yok ki. Ben yine denerim. Yemezse saygi duyarim.

Aynen öyle❤
Zaman zamanda degisiyor.
Bizim bile agiz tadimiz degisiyor.

Peynir alti suyu kullananlar, nasil kullandiniz?
Evde bebe biskuvisi yapan var mi? Cok gerekli mi? Un cesitlerini de uc gun kuraliyla mi vercez?

Peynir alti suyu kullananlar, nasil kullandiniz?
Evde bebe biskuvisi yapan var mi? Cok gerekli mi? Un cesitlerini de uc gun kuraliyla mi vercez?
Peynir altı suyu kullanıyorum canım sebze pürelerine ekliyorum bir iki küp şimdilik
Bisküvi olarak hippin aldım markette denk gelmiştim birkaç kere koyulaşsın diye muhallebisi ine kattım sulu olmuştu ayarı tutturamamışım da
Un olarak şimdilik sadece irmik kullanıyorum

Çöl tozlarının yanısıra polen istilası oluyor bizde neyse ki bitmek üzere.. son bir yağmur daha yağsa tertemiz olacak her yer..

Kucağa alınca hemen memeye saldırıyor benimki açsa, değilse sesleniyor gevezelik ediyor, sağa sola bakınıyor karanlık bile olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…