Dun lor yapacaktim. Eve gec geldik. Bi parca ezine peynirini suya koydum. Sabaha hic tuzu kalmamisti. Bi cay kasigi ancak. Yedi ama kahvaltiyla arasi yok pek... sebze corbasini daha cok seviyor.
Yumurtayi sutle actim zaten. Yedi ama hic severek yemedigi belliydi. Biraz yedi iste. Peyniri sevdi gibi. Yarin peynirle yumurtayi karistiralim bakayim ne yapacak.
Afiyet bal şifa olsun Simay'ımıza ❤ sen bulmuşsun yumuşatma yolunu zatenOzellikle almadim canim.Gelmisti,o yuzden veriyorum hatta.Hafif sicak suda bekletince yumusuyor kabuguda cabucak ayriliyor.
Ben onun yarari baska diye biliyorum manevi rahatlik galiba bnmki
Merhaba, bugün dr kontrolundeydik. Yumurta sarisina basliyacagiz cok az, lor peynir ver dedi sulandirarak..pekmezi onermedi bize.. hakiki harnup pekmezine bi nebze sicak bakti sadece..
bizim aslinda hala anne sutu yuzde 90. gunde birkac kez vermeyi deniyorum ek gidayi ama almayinca ugrasmiyorum.mesela bi gun sadece 1 cay bardagi yogurt yemis oluyo.baska bi gun 3 kasik sebze corbasi sadece.oyle bizim doktorun dedigi gibi gunde 3 ogun her ogunde bir cay bardagi yeme olayi yok.nasil olsa acliktan aglamiyor diye zorlamiyorum.ama yiyecek hazirlama hevesim de kaciyor acikcasi.bugune kadar elma armut balkabagi muz kabak havuc patates ispanak pirasa yogurt peynir yumurta pekmez yedirdim.bu sabah babasi evdeydi yumurta ve beyaz peynir yedirdi.sonra tum gun disardaydik.baska bisey yok.genel olarak meyvelere ve yogurda hayir demiyor.miktar olarak cok yemiyor.gunde toplasan yarim cay bardagi ancak.bazen 1 cay bardagi. kilo alimi nasil oldu bu ay merak ediyorum o yuzden. E exelanssNilsibel @Umudumbitmedi_ plojovic
@anabelgunes ikinize de cok gecmis olsun
Kızım da aynı şekilde meyve ve yoğurt tercih ediyor. Henüz küçük diye zorlamadım. Bazen sadece yarım dilim elma rendeleyip vermiyorum, bitirmiyor zaten. Sofrada uygun bir şey olursa hafif tattırıp ısrar etmiyorum. Sebzeyi pek sevmedi, çeşit yapmak zorlu olacak...bizim aslinda hala anne sutu yuzde 90. gunde birkac kez vermeyi deniyorum ek gidayi ama almayinca ugrasmiyorum.mesela bi gun sadece 1 cay bardagi yogurt yemis oluyo.baska bi gun 3 kasik sebze corbasi sadece.oyle bizim doktorun dedigi gibi gunde 3 ogun her ogunde bir cay bardagi yeme olayi yok.nasil olsa acliktan aglamiyor diye zorlamiyorum.ama yiyecek hazirlama hevesim de kaciyor acikcasi.bugune kadar elma armut balkabagi muz kabak havuc patates ispanak pirasa yogurt peynir yumurta pekmez yedirdim.bu sabah babasi evdeydi yumurta ve beyaz peynir yedirdi.sonra tum gun disardaydik.baska bisey yok.genel olarak meyvelere ve yogurda hayir demiyor.miktar olarak cok yemiyor.gunde toplasan yarim cay bardagi ancak.bazen 1 cay bardagi. kilo alimi nasil oldu bu ay merak ediyorum o yuzden. E exelanssNilsibel @Umudumbitmedi_ plojovic
Nadiren uzun uyuyor benim kız ama son zamanlarda erken yatmaya başlayınca gece 4-5 sefer kalkıyor. Bir de sabah 5-6 arası uyanık geçiriyor. Sonra 7'de güne başlıyorGece uyanmalar ne durumda arkadaslar
Havalar düzeldi, biz de her gün en az 1 kez dışarı çıkmaya başladık. Ve bebek arabasında kısa bir uykusu oluyor bahçede abisi oyun oynarken. Abisine salıncak kurduk, kızım da sallanıyor orda, çok sevdiböyle olunca akşam uykusu da erken oluyor bu günlerde
Oyle de denedim. Hatta onu temizleyip oturtunca kendi yumurtamdan parmagimla verdim. Yuzunu bir burusturuyor ki sanki limon yemis.Yumurtayi hicbisyle acmadan sevdi bizimkide.Agzina kucuk kasik ucuyla verince gevelemeyi seviyor tane gibi istiyor yani,damakta eziliyor.
Oyle de denedim. Hatta onu temizleyip oturtunca kendi yumurtamdan parmagimla verdim. Yuzunu bir burusturuyor ki sanki limon yemis.
Mama veriyorum 2 saat sonra uyaniyor. Meme veriyorum 8 saat kesintisiz uyuyor. (Her gun degil tabi). Bir gun 5te uyuyup gece uykusuna geciyor, bir gun gunduz hic uyumadigi gibi 9 bucuga kadar bizimle oturuyor. Baska gun saat basi kalkiyor. Duzen diye bir sey yok. O kacta yatarsa arkasindan hemen yatiyoruz. Her gun baska heyecan, tam bir muamma.İzmirdeki su cöl tozlari gitse ve yerini gunes alsa artik daha keyifli olacak :)
Eylus gece sık uyaniyor bu ara. Sebebini bilemiyorum gece uykusuna memede geciyor malum bu etken diye dusunuyorum ama aklimada acaba acliktan mi geliyor bazen. Bunu nasil anlarim acliktan gece uyansa?
Herkes her seyi yiyecek diye bir sey yok ki. Ben yine denerim. Yemezse saygi duyarim.Var bi bildigi demek :)))
Guveniyorum bebelere
Afiyet bal şifa olsun Simay'ımıza ❤ sen bulmuşsun yumuşatma yolunu zatenöbürü oldukça tatlı bir hurma, pazarda bulursam alıp muhallebi için tatlandırıcı olarak kullanabilirim
Bu arada mercimek çorbası yapmıştım, az suyla pişirip blenderden geçirdim Simay'a ayırdım. Sonra kendimize göre ayarladım.
Simay ilk defa karışım (soğan, havuç, patates, kırmızı mercimek) tattı, tepki limon yemiş gibi titremezeytinyağı kattım ekstradan, ona mı tepki verdi bilemedim. Kaka oldukça koyu ve zorluyor kuzuyu. 4 günde yaptı bu akşam..
Yalnız çorbanın yanısıra yoğurdu bir güzel yedi ki sorma.. ağzı açık bekledi sıradaki kaşığıçorba çok az yedi, tiksinmesin diye haftaya anca denerim tekrar..
Ne versem ne etsem derken her gün azar azar meyve ezip verdim tek sefer de olsa.. onların tadına alıştı galiba.. ama salatalık da yiyor.. hafif tatları sevdi galiba benim pıtırcık..
Bu arada sabah abisinin yumurtasından çok az tattırdım sarısından. Bayılmasa da yedi.. unutmasın diye devam edeyim bari.. bir güne iki yeni lezzet oldu ama, mercimek alerjen değildir dimi?
Aboow ne çok konuştum
bizim aslinda hala anne sutu yuzde 90. gunde birkac kez vermeyi deniyorum ek gidayi ama almayinca ugrasmiyorum.mesela bi gun sadece 1 cay bardagi yogurt yemis oluyo.baska bi gun 3 kasik sebze corbasi sadece.oyle bizim doktorun dedigi gibi gunde 3 ogun her ogunde bir cay bardagi yeme olayi yok.nasil olsa acliktan aglamiyor diye zorlamiyorum.ama yiyecek hazirlama hevesim de kaciyor acikcasi.bugune kadar elma armut balkabagi muz kabak havuc patates ispanak pirasa yogurt peynir yumurta pekmez yedirdim.bu sabah babasi evdeydi yumurta ve beyaz peynir yedirdi.sonra tum gun disardaydik.baska bisey yok.genel olarak meyvelere ve yogurda hayir demiyor.miktar olarak cok yemiyor.gunde toplasan yarim cay bardagi ancak.bazen 1 cay bardagi. kilo alimi nasil oldu bu ay merak ediyorum o yuzden. E exelanssNilsibel @Umudumbitmedi_ plojovic
Gece uyanmalar ne durumda arkadaslar
Herkes her seyi yiyecek diye bir sey yok ki. Ben yine denerim. Yemezse saygi duyarim.
Peynir altı suyu kullanıyorum canım sebze pürelerine ekliyorum bir iki küp şimdilikPeynir alti suyu kullananlar, nasil kullandiniz?
Evde bebe biskuvisi yapan var mi? Cok gerekli mi? Un cesitlerini de uc gun kuraliyla mi vercez?
Çöl tozlarının yanısıra polen istilası oluyor bizdeİzmirdeki su cöl tozlari gitse ve yerini gunes alsa artik daha keyifli olacak :)
Eylus gece sık uyaniyor bu ara. Sebebini bilemiyorum gece uykusuna memede geciyor malum bu etken diye dusunuyorum ama aklimada acaba acliktan mi geliyor bazen. Bunu nasil anlarim acliktan gece uyansa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?