aslinda cogumuzun bebegi oyle her gun duzenli kase kase yemiyorNasılsınız kızlar umarım herkes iyi ve her şey yolundadır.anabelgunes canım biraz daha iyisinizdir umarım hastalıklar çok yorucu oluyor. Ek gıdalarda durum büyük ölçüde iyi gidiyor sanırım topiğimizin bizim biraz zorlu geçiyor ama az önce biraz yoğurt ve sebze çorbası yedi oğlum sizinle paylaşmak istedim. Herkes paylaşıyor ben üzülüyorum açıkçası söylenilenlerin yarısını bile yemiyor istemiyor diye bugün mutlu oldum ama yedi diye
Aynen canım kilomuz iyiydi Allahtan yoksa hepten takardım kafama. Elbet bir vakit başlayacak yemeye de ne bileyim üzülüyorum işteaslinda cogumuzun bebegi oyle her gun duzenli kase kase yemiyor
birgun iyi yese kac gun az yiyor.bir duzen yok gibi.sizin bebek zaten kiloluydu en azindan kilo alimi acisindan endise etcek bi durum yok.alisirlar zamanla.tabi emek ver hazirla bosa gitsin insanin cani sıkılıyor.ama yavas yavas yiyecekler bir sekilde.bir tanidigim abla var.kizina 13 aylik olana kadar bir lokma yedirememis o kadar uzulurmus o kadar aglarmis ki...sadece emiyormus.tombul da bir bebekti fotograflarini gordum.13 aylikken birden yemeye baslamis.simdi tas gibi bir genc kiz oldu masallah :)
Muhtemelen oyle oldu. Sagol canim.Daha öncesinde bir sıkıntıları yoksa muhtemelen ağrı yapmıştır aşılar canım Allah kolaylık versin. Bizim için de biraz zorlu geçmişti 6. Ay aşıları
Inanırmısin cabim şu siralar dogru düzgün yemek bioe yapmiyorum evde.metehan büyüdü ya biliyor artik beni.dibimden ayrilmiyor.yemek yapmaya da üseniyirum a oynuyoruz gün boyu.babamiz geliyor yemek yok diyorum.Senmi üşengeçsin ama içli köfteler börekler çörekler onlar daha oyalayıcı ki
Birkaç küp sebzeyi haşlayıp cam rendeden geçiriyorum azıcık zeytinyağı hop bebişin yemeği hazır çorbalara bende geçiş
Yapamadım daha pirinçli veya tel şehriyeli zamanla hepsi olur bakalım
1 tatlı kaşığı irmiği küçük cezbeyi koyuyorum üzerini bir parmak geçecek şekilde du ekleyip karıştırarak pişiriyorum 3-4 dk da oluyor içine meyve püresi veya pekmezle tatlandırıp veriyorum
Yoğurt sanki gaz yaptı biraz ara verdim yarın tekrar deneyeceğim
Kahvaltıyıda öğün gibi değil şimdilik tadımlık yapıyorum beraber kahvaltı masasına oturuyoruz ona yumurta sarısı ve peynir veriyorum arada çok severek yiyor ama benimkinin gözü hep çay bardağımda acayip ilgisini çekiyor heyecan yapıyor resmen istiyor sanki ama cısss diyorum
Ayniyiz hepimiz canim.bende kilo alimi ve kilosu iyi diye kafama takmiyorum.bide bu kadar yemeyle bile kaskati yapiyorlar.bence zorlaniyorlar.simdilik bu kadar yemeleri sanki daha hayırlı.yavas yavaş olacak ama iste sabretmemiz ve bebeklerimizin sindirim sistemlerini düsünmemiz lazim.Aynen canım kilomuz iyiydi Allahtan yoksa hepten takardım kafama. Elbet bir vakit başlayacak yemeye de ne bileyim üzülüyorum işte
Biliyorsunuzdur, bizimde beslenme bir olay, bu bir surec tabiki zaman zaman moodumuz dusebilir bu da insana dair bi sey..sabir gerekiyor. Biz de uykuda besliyoruz, gunduz de uyumadigi icin beslenme iyice zor.. her bebek farkli tipki bizler gibi...sabirli ve sakin olmak disinda bi alternatif yok simdilik Sevgiler :))Ne yumurta ne peynir ne süt ürünü, herşeyi kafama takar oldum artık bazen kendimi çok enerjik hissederken bazen ağlarken buluyorum bugün de öyle olduokuldayken aklım hep evde, tam pirinç unu almıştım bugün bakıcımiz suyla muhallebi yapıp vermişti, popo arası kıpkırmızi olmuş etrafı sivilcelenmis bayadir birşey yoktu, alerji mi oluyor şimdi bu mamayı uykulu içiyoruz ancak, kendimi pes ederken görmek beni çok üzüyor Rabbime şükürler olsun onu bana verdi umarım en kolay şekilde atlatiriz şu alerji olayını
Mama zamanı uykuya yakınsa sorun olmuyor ama değilse içmiyor bir türlü, aynen öyle dediğiniz gibi çare zaman, sizde de oluyor mu bilmiyorum ama dört saat geçse de hiç açlıktan aglamiyor anlamıyorumBiliyorsunuzdur, bizimde beslenme bir olay, bu bir surec tabiki zaman zaman moodumuz dusebilir bu da insana dair bi sey..sabir gerekiyor. Biz de uykuda besliyoruz, gunduz de uyumadigi icin beslenme iyice zor.. her bebek farkli tipki bizler gibi...sabirli ve sakin olmak disinda bi alternatif yok simdilik Sevgiler :))
Bugün yine hastanede gecti sabah ben gittim kbb ye rapor aldim ise de gitmiyorum. Atlas inda atesi dusmeyince kendi doktoruna goturdum bronşit baslangici dedi 2 kere hava verdiler antibiyotik verdi duzelemedik hala yani bende de hal kalmadı artıkNasılsınız kızlar umarım herkes iyi ve her şey yolundadır.anabelgunes canım biraz daha iyisinizdir umarım hastalıklar çok yorucu oluyor. Ek gıdalarda durum büyük ölçüde iyi gidiyor sanırım topiğimizin bizim biraz zorlu geçiyor ama az önce biraz yoğurt ve sebze çorbası yedi oğlum sizinle paylaşmak istedim. Herkes paylaşıyor ben üzülüyorum açıkçası söylenilenlerin yarısını bile yemiyor istemiyor diye bugün mutlu oldum ama yedi diye
Geçmiş olsun canım alerjik bir bebeğe sahip olmak oldukça zor ruh halini ancak tahmin edebiliyorum yaşadığın durumu. Faydası olur mu bilmem ama geçecek bugünler de sadece biraz rahatlamaya ihtiyacın var ancak öylelikle yaşadığınız durumu kabullenip çaba harcayabilirsin tabi ruh sağlığını da koruyabilirsin. Alerjiden kaynaklı olmuş olabilir poposunu her zamanki gibi temizlediyse bezde falan değişiklik yapmadıysanız eğer.Ne yumurta ne peynir ne süt ürünü, herşeyi kafama takar oldum artık bazen kendimi çok enerjik hissederken bazen ağlarken buluyorum bugün de öyle olduokuldayken aklım hep evde, tam pirinç unu almıştım bugün bakıcımiz suyla muhallebi yapıp vermişti, popo arası kıpkırmızi olmuş etrafı sivilcelenmis bayadir birşey yoktu, alerji mi oluyor şimdi bu mamayı uykulu içiyoruz ancak, kendimi pes ederken görmek beni çok üzüyor Rabbime şükürler olsun onu bana verdi umarım en kolay şekilde atlatiriz şu alerji olayını
Maşallah canım yeme içmesi inşallah böyle devam eder uyku konusunda da yapabilir misiniz bilmiyorum ama uyku eğitimi konularını araştırırken youtubeda sayfası olan bir anne emzirirken tam uykuya dalmadan yatağına koyduğunu başlarda zorlandığını ama memede uyuma alışkanlığını böylece yenip uyku eğitimi verebildiğini söylemişti. Uyku eğitimi işini beceremedim ama tam derin uykuya dalmadan memeden ayırıp koyuyorum ben de böylece daha rahat ve uzun uyuyor oğlum da alıştı bu duruma. Başlarda zorlandım da tabi. Denemek istersen bir de öyle dene. Yarım gün çalışma konusunda da yardımcı olamayacağım sanırım öğretmenim bizde söz konusu değil maalesef ama son anına kadar süt izni kullanacağım sanırım okul açıldığında da 11 aylık olmuş olacağız zatenİyi aksamlar herkese :)
Hasta olan arkadaslara ve bebislere tez zamanda sifalar diliyorum gercekten cok zor en yakin zmnda toparlarsiniz insallah
Ek gida konusunda kahvaltiyla sikintimiz vardi bu sabah yogurt pekmez verdim yedi oglen sebze corbasina kereviz kattim yogurtla yedi aksamda mercimek kattigim sebze corbasi verdim onuda yogurtla yedi. Cok sukur yememiz guzel hatta resmen acmis kiz diyorum bazen bununla beraber emmelerde devam dr muzun dedigi gibi her ogunden once emzirme var. Haftaya cmtsi gidicez dr bakalim neler degiscek baska. Yalniz bu ara gece uykusu cok fena yarim saat 1 saat hemen kalkiyor acaba yedikleri agirmi geliyor dicem ama oyle bi can acima aglamasida yok sanirim memede uyuma sorunu artik alarm veriyor napicaz bilmiyorumbu arada ise donmem icin gunler erirken aklimi kurcalayan bir durum var o da meme! Gun icinde annem bu konuda nasil oyalicak bilmiyorum bu yuzden 1 yasina kadar yarim gun calismayi dusunuyorum var mi bunu yapan?
Çatlak işi zor tabi canım. Katı gıdaya geçtiğimizden beri kaka zorluyor ama hiç çok katı yapmadı daha yoğunluğu arttı sadece au gibi yapıyordu eskiden. Sağlık olsun ek besinlere geçişimiz de böyle olacakmış demek ki. Kızımda hiç zorlanmamıştım oğlum beni her konuda zorlayacak gibi geliyor ya hayırlısı bakalımInanırmısin cabim şu siralar dogru düzgün yemek bioe yapmiyorum evde.metehan büyüdü ya biliyor artik beni.dibimden ayrilmiyor.yemek yapmaya da üseniyirum a oynuyoruz gün boyu.babamiz geliyor yemek yok diyorum.
Aslinda metoş icin zorlamaliyim kendimi.biraz kafayi calistirip degisik seyler yapmaliyim.
Tarifinde kolaymis baya.bende deniyim.cok tşk ederim canim.
Bu arada kahvaltiyi sevmesi de güzel canim.burdaki bebekler kahvaltiyi sevmiyor pek.icinde de benimki.
Ayniyiz hepimiz canim.bende kilo alimi ve kilosu iyi diye kafama takmiyorum.bide bu kadar yemeyle bile kaskati yapiyorlar.bence zorlaniyorlar.simdilik bu kadar yemeleri sanki daha hayırlı.yavas yavaş olacak ama iste sabretmemiz ve bebeklerimizin sindirim sistemlerini düsünmemiz lazim.
Cok korkuyorum çatlak olacak diye.
Oyy kıyamam kuzucuğa Allah acil şifalar versin her ikinize de öncelikle sana. Belki yanlış anlaşılabilirim ama başta biz iyi olabilmeliyiz ki çevremize faydamız dokunsun daha iyi ilgilenebilelim. Hastalık üstüne bebişler hasta diye moral bozukluğu vs insana ağır gelebiliyor. Acil şifalar diliyorum canım bir an önce toparlanırsınız umarımBugün yine hastanede gecti sabah ben gittim kbb ye rapor aldim ise de gitmiyorum. Atlas inda atesi dusmeyince kendi doktoruna goturdum bronşit baslangici dedi 2 kere hava verdiler antibiyotik verdi duzelemedik hala yani bende de hal kalmadı artık
Saol canim 2 dk yatamadim daha inanirmisin evdekiler otur dinlen diyo hemen peşine bisey istiyolar atlasda durmuyo kimsede zaten ek gida da veremedigim için sürekli emmek istiyoOyy kıyamam kuzucuğa Allah acil şifalar versin her ikinize de öncelikle sana. Belki yanlış anlaşılabilirim ama başta biz iyi olabilmeliyiz ki çevremize faydamız dokunsun daha iyi ilgilenebilelim. Hastalık üstüne bebişler hasta diye moral bozukluğu vs insana ağır gelebiliyor. Acil şifalar diliyorum canım bir an önce toparlanırsınız umarım
İnanırım canım öyle oluyor sağlıklı nefes falan da alamıyordur kuzucuk kıyamam. Emerek sorunlarını çözmeye çalışıyor ne yapsın biraz daha sabır canım birkaç güne toparlar eminim kiSaol canim 2 dk yatamadim daha inanirmisin evdekiler otur dinlen diyo hemen peşine bisey istiyolar atlasda durmuyo kimsede zaten ek gida da veremedigim için sürekli emmek istiyo
Canim birak bebekligi cocukken bile bugun de mi yemek yiycez derdim. Simdi topac gibiyim. Kolay hasta da olmam.Aynen canım kilomuz iyiydi Allahtan yoksa hepten takardım kafama. Elbet bir vakit başlayacak yemeye de ne bileyim üzülüyorum işte
Allah sifa versin.Bugün yine hastanede gecti sabah ben gittim kbb ye rapor aldim ise de gitmiyorum. Atlas inda atesi dusmeyince kendi doktoruna goturdum bronşit baslangici dedi 2 kere hava verdiler antibiyotik verdi duzelemedik hala yani bende de hal kalmadı artık
Evet canim.süreç uzun.ama bi bakmışsin büyüyorlar.zaman cok hizli geciyor.sıkıntılara odaklanirsak bebekliklerinin tadini çıkaramayiz.Çatlak işi zor tabi canım. Katı gıdaya geçtiğimizden beri kaka zorluyor ama hiç çok katı yapmadı daha yoğunluğu arttı sadece au gibi yapıyordu eskiden. Sağlık olsun ek besinlere geçişimiz de böyle olacakmış demek ki. Kızımda hiç zorlanmamıştım oğlum beni her konuda zorlayacak gibi geliyor ya hayırlısı bakalım
Baya katılaşmış demek ki kuzunun kakası bizim daha hiç öyle olmadı ama bazen iki üç günde bir yapıyor tabi. Elbet alışacaklar farkındayım ama o hiçbir şey istediğim gibi olmuyor psikolojisine girince çıkmak zor oluyor. Allah sağlık versin onlara gerisi çok önemli değil tabiEvet canim.süreç uzun.ama bi bakmışsin büyüyorlar.zaman cok hizli geciyor.sıkıntılara odaklanirsak bebekliklerinin tadini çıkaramayiz.
Bizde böyle büyüduk bi fark yok aslinda.simdi hepimizde normal yiyoruz.hatta fazlasini:)
yemeyenden ziyade obez cocuklarin durumu daha tehlikeli sanki.
Bizimki ek gdaya gectigimizden beri kaskati.hani pisik kremi almistim ya baya.iste simdi kullaniliyor.günde 3 4 kere yapiyor ve artik zorlamadan mi yoksa kakadan mi kalcasi kıpkırmızı oluyor.bide afedersin bazen top gibi yada uzun yapiyor.yaoarken de bi zorluyor.gözlerinin etrafi kızariyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?