Benimki de dönmüyor ama çok tehlikeli yine de.. oğlum ilk dönüşünü gözümün önünde kanepeden halıya çakılmak suretiyle yapmıştı.. o hareketi beklemediğim için dondum kaldım, göz göre göre düştü yavrumhaftaya 7 aylik olacak hala kanepeye koyup odadan cikabiliyorum donmedigi icin.tembel bizimki :) kaldi mi bizimki gibi donmeyen?
Alerjik bir bebek görünümü yok şimdilik, inşallah çıkmaz ileride..Bu da hemen tat veriyor aslinda.Ama o etli olanida pek severim :) Hurma cok severim daha dogrusu❤
Mercimek alerjen aslinda ama denenebilir durumda ayni zamanda.Cok hassasiyeti yok galiba anlattigin kadariyla hem.Insallah hicbisycik olmaz :) afiyet olsun kuzuya.
Acelesi yok ya yavas yavas alissinlar❤
aynen benim kiz da dönmüyo:)haftaya 7 aylik olacak hala kanepeye koyup odadan cikabiliyorum donmedigi icin.tembel bizimki :) kaldi mi bizimki gibi donmeyen?
Sagol canim. 3 gun kuraliyla bi turlu cesitlenmiyor. Irmike gecip biskuvi mi yapsam meyvelere mi gecsem pof...Peynir altı suyu kullanıyorum canım sebze pürelerine ekliyorum bir iki küp şimdilik
Bisküvi olarak hippin aldım markette denk gelmiştim birkaç kere koyulaşsın diye muhallebisi ine kattım sulu olmuştu ayarı tutturamamışım da
Un olarak şimdilik sadece irmik kullanıyorum
Bizde de ekgida sıkıntılı.en fazla çaybardaginin yarisi kadar yiyor.her ögün artik oluyor.bekletiyorum üzerine bi örtü serip.1 2 saat sonra yine veriyorum.ins bisey olmaz.bizim aslinda hala anne sutu yuzde 90. gunde birkac kez vermeyi deniyorum ek gidayi ama almayinca ugrasmiyorum.mesela bi gun sadece 1 cay bardagi yogurt yemis oluyo.baska bi gun 3 kasik sebze corbasi sadece.oyle bizim doktorun dedigi gibi gunde 3 ogun her ogunde bir cay bardagi yeme olayi yok.nasil olsa acliktan aglamiyor diye zorlamiyorum.ama yiyecek hazirlama hevesim de kaciyor acikcasi.bugune kadar elma armut balkabagi muz kabak havuc patates ispanak pirasa yogurt peynir yumurta pekmez yedirdim.bu sabah babasi evdeydi yumurta ve beyaz peynir yedirdi.sonra tum gun disardaydik.baska bisey yok.genel olarak meyvelere ve yogurda hayir demiyor.miktar olarak cok yemiyor.gunde toplasan yarim cay bardagi ancak.bazen 1 cay bardagi. kilo alimi nasil oldu bu ay merak ediyorum o yuzden. @exelanssNilsibel U Umudumbitmedi_ plojovic
@anabelgunes ikinize de cok gecmis olsun
Her saat basi kalkiyor.ama bunda rsimin hotlamasinin etkisi oldugumu dısünüyorim.gece de pc nin basinda tak tak.Gece uyanmalar ne durumda arkadaslar
Ayni benim oğlan.erken yatmaya gece sık uyabmaya.sabah da 5 de hortlamaya basladi.sallayip geri uyutuyotum.7 de geri kalkiyor.tabi benim gözler acilmiyorNadiren uzun uyuyor benim kız ama son zamanlarda erken yatmaya başlayınca gece 4-5 sefer kalkıyor. Bir de sabah 5-6 arası uyanık geçiriyor. Sonra 7'de güne başlıyor
Benimki dönmeyi biliyorda dönmüyor.bazen diyorum ki cok çakalsin oğlum.yere koyunca bas bas bağıriyor.kucakta gezmek güzel tabi.dön de emekle ne var.kendin gez:)haftaya 7 aylik olacak hala kanepeye koyup odadan cikabiliyorum donmedigi icin.tembel bizimki :) kaldi mi bizimki gibi donmeyen?
Bir tatli bebek daha resim paylasmis.masallah.kalp kalpPeynir altı suyu kullanıyorum canım sebze pürelerine ekliyorum bir iki küp şimdilik
Bisküvi olarak hippin aldım markette denk gelmiştim birkaç kere koyulaşsın diye muhallebisi ine kattım sulu olmuştu ayarı tutturamamışım da
Un olarak şimdilik sadece irmik kullanıyorum
Bence seker olmadigi icin faydalidir.muzlu irmikli muhallebi yaptim icine hasladigim gun kurusundan attim.bayila bayila yedi.tatli bisey atmadim ama hakikaten guzelmis kendime de yapabilirimboyle muhallebiler faydali mi sık sık yapmali miyiz.yoksa sadece kilo yapan seyler mi?
Alerjik bir bebek görünümü yok şimdilik, inşallah çıkmaz ileride..
Dediğin gibi minik minik yiyor zatenmercimek de üç çay kaşığı anca yedi arada yoğurt desteğiyle. Yapmışken tadını alsın diye verdim. Bir dahaki sebze püresini daha sade tutarım
Hurma ben de çok severim, kabuğu hariç
İrmik çok kullanıyorum ben meyveyle destekliyorum genelde yada pekmez koyuyorum diğer un çeşitlerine geçmek istiyorum bende sebze olarak havuç balkabağı ve patates yiyor seçenek fazla yok ama semizotu ve bezelye çıktı sıra onlarda meyvede sadece elma ve armut veriyorum muz denemedim daha ek gıdaya geçeli kakası katılaştı zeytinyağı kullanmama rağmen muza başlayamadık bu yüzdenSagol canim. 3 gun kuraliyla bi turlu cesitlenmiyor. Irmike gecip biskuvi mi yapsam meyvelere mi gecsem pof...
Bebeto cok tatli masallah
Teşekkür ederiz birçok kişide görünce bende paylaşmak istedimBir tatli bebek daha resim paylasmis.masallah.kalp kalp
Ben un kurabiyesi oldugum icin cocugun cok unlu mamulleri sevmesini istemiyorum. Esmer un falan olabilir tabi. Hafta ici yorgun oluyorum hafta sonu da gezmekten firsat bulamiyorum degisik seyler kesfetmeye. Sebze corbasini bir seyler ekleyip cikararak yapiyorum. Kabak kakasini yumusatir. Yesil kabak. Bizde havuc da yumusatti.İrmik çok kullanıyorum ben meyveyle destekliyorum genelde yada pekmez koyuyorum diğer un çeşitlerine geçmek istiyorum bende sebze olarak havuç balkabağı ve patates yiyor seçenek fazla yok ama semizotu ve bezelye çıktı sıra onlarda meyvede sadece elma ve armut veriyorum muz denemedim daha ek gıdaya geçeli kakası katılaştı zeytinyağı kullanmama rağmen muza başlayamadık bu yüzden
Kalb İçin teşekkürler bizde nilikonun hastasıyız ❤
Teşekkür ederiz birçok kişide görünce bende paylaşmak istedim
Metehanada maşallahne güzel kilo almış
muzlu irmikli muhallebi yaptim icine hasladigim gun kurusundan attim.bayila bayila yedi.tatli bisey atmadim ama hakikaten guzelmis kendime de yapabilirimboyle muhallebiler faydali mi sık sık yapmali miyiz.yoksa sadece kilo yapan seyler mi?
Tsk ederim canim.iste zorlaya zorlaya kilo aldi.gecen ay kilo alimi durmus gibiydi.ben adet olunca sütün de iyice cekilmisti.bezleri bostu.onu öyle görünce cok üzülüyordum.kilo almasi degil amacim.zira kilosu iyi.bezleri bos olunca böbrekleri zarar görür diye korkuyordum.cünkü günde 2 bez degisiyordum.azcik bi cis yapiyordu ve sapsariydi.bende mecburen günde 1 kere mama ve su vermeye basladim.ek gidayi da yemeye baslayinca biraz düzeldi.darısı diğer bebeklerin başina.Allah hepsine sağlık sıhhat versin.anneleri üzülmesin.İrmik çok kullanıyorum ben meyveyle destekliyorum genelde yada pekmez koyuyorum diğer un çeşitlerine geçmek istiyorum bende sebze olarak havuç balkabağı ve patates yiyor seçenek fazla yok ama semizotu ve bezelye çıktı sıra onlarda meyvede sadece elma ve armut veriyorum muz denemedim daha ek gıdaya geçeli kakası katılaştı zeytinyağı kullanmama rağmen muza başlayamadık bu yüzden
Kalb İçin teşekkürler bizde nilikonun hastasıyız
Teşekkür ederiz birçok kişide görünce bende paylaşmak istedim
Metehanada maşallahne güzel kilo almış
Ben günde tek öğün muhallebi yapıyorum 1 tatlı kaşığı irmikden hergün fazlamı gelir gün aşırımı yapsam acaba yada yulaf unu tam buğday mı denesem onlarda aynı mantıkdamı ne bileyim şaşırıyorum ne yapayım diye gündüz sebze akşam muhallebi yapıyordumTam tahıl degildir irmik ama normal ekmek unu yapilan bugdaydan daha besleyicidir.Durum bugdayi denir yani,proteini bol.Ama surekli tuketmekte iyi olmaz karbonhidrat oldugu icin,zamanla seker ve insulin direnci acisindan sorun cikarabilir.Dengelemek gerekir.
Yani sadece bunu yiyor demeden,tok tutar,uykusu uzun olur gibi dusunmeden beslenmeyi dengelemek amacli iyi.
Muhallebiyu nasil.yapiyorsun canim?neler var icinde.Ben günde tek öğün muhallebi yapıyorum 1 tatlı kaşığı irmikden hergün fazlamı gelir gün aşırımı yapsam acaba yada yulaf unu tam buğday mı denesem onlarda aynı mantıkdamı ne bileyim şaşırıyorum ne yapayım diye gündüz sebze akşam muhallebi yapıyordum
Bende bende öyleyimBen un kurabiyesi oldugum icin cocugun cok unlu mamulleri sevmesini istemiyorum. Esmer un falan olabilir tabi. Hafta ici yorgun oluyorum hafta sonu da gezmekten firsat bulamiyorum degisik seyler kesfetmeye. Sebze corbasini bir seyler ekleyip cikararak yapiyorum. Kabak kakasini yumusatir. Yesil kabak. Bizde havuc da yumusatti.
Patates kabak havuc sogan pirinc. Her gun birini cikarip aklimca cesit yapiyorum. Aslinda pirinc de veresim yoktu ama elaelif123 beneginin sevdigini soyleyince ben de denedim. Sevdi gercekten. Ben de cok severim pilavi pirinci vs.Bende bende öyleyim☺
Tam buğday olabilir 8. Ayda sanırım keçiboynuzu unuda kullanabiliriz
Bende şaşırıyorum ne yapacağımı genelde aynı olabiliyor sebze püresi fix menü
zamanla alışacağız keşfedeceğiz bizlerde daha acemi sayılırız nede olsa.
Senmi üşengeçsin ama içli köfteler börekler çörekler onlar daha oyalayıcı kiMuhallebiyu nasil.yapiyorsun canim?neler var icinde.
Bende cesit bilmiyorum.sabah yoğurt labne yumurta.
Öğlen meyve.hangisi evde varsa.öğleden sonra ya kalan meyveyi yada sabahtan kalan yoģurdu veriyorum.sebze corbasi yada muhallebi pek yapamiyorum.cok üsengecim
Daha öncesinde bir sıkıntıları yoksa muhtemelen ağrı yapmıştır aşılar canım Allah kolaylık versin. Bizim için de biraz zorlu geçmişti 6. Ay aşılarıMerhaba, bugun 6.ay asilari oldu. Cok agliyorlar benimkiler gazlari da cok. Asidan mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?