2018 Ekim Anneleri

haftaya 7 aylik olacak hala kanepeye koyup odadan cikabiliyorum donmedigi icin.tembel bizimki :) kaldi mi bizimki gibi donmeyen?
Benimki de dönmüyor ama çok tehlikeli yine de.. oğlum ilk dönüşünü gözümün önünde kanepeden halıya çakılmak suretiyle yapmıştı.. o hareketi beklemediğim için dondum kaldım, göz göre göre düştü yavrum sen önüne yastık koyup çık yine de, ne olur ne olmaz.
Kızım dönmüyor ama oturuyor. Şimdilik devrilmeden birkaç dk oyun oynayabiliyor, oyuncaklara uzanırken yıkılıyor haftaya 6 aylık olacak ❤

Alerjik bir bebek görünümü yok şimdilik, inşallah çıkmaz ileride..
Dediğin gibi minik minik yiyor zaten mercimek de üç çay kaşığı anca yedi arada yoğurt desteğiyle. Yapmışken tadını alsın diye verdim. Bir dahaki sebze püresini daha sade tutarım
Hurma ben de çok severim, kabuğu hariç

Sagol canim. 3 gun kuraliyla bi turlu cesitlenmiyor. Irmike gecip biskuvi mi yapsam meyvelere mi gecsem pof...
Bebeto cok tatli masallah

Bizde de ekgida sıkıntılı.en fazla çaybardaginin yarisi kadar yiyor.her ögün artik oluyor.bekletiyorum üzerine bi örtü serip.1 2 saat sonra yine veriyorum.ins bisey olmaz.
Kilo alimi iyi.bu ay 1 kilo almis.sutüm azalinca mama verdim.biraz daha ek gida.sanirim ondan kilo aldi.
Gece uyanmalar ne durumda arkadaslar
Her saat basi kalkiyor.ama bunda rsimin hotlamasinin etkisi oldugumu dısünüyorim.gece de pc nin basinda tak tak.
Cok gürülütülü biri

Nadiren uzun uyuyor benim kız ama son zamanlarda erken yatmaya başlayınca gece 4-5 sefer kalkıyor. Bir de sabah 5-6 arası uyanık geçiriyor. Sonra 7'de güne başlıyor
Ayni benim oğlan.erken yatmaya gece sık uyabmaya.sabah da 5 de hortlamaya basladi.sallayip geri uyutuyotum.7 de geri kalkiyor.tabi benim gözler acilmiyor
haftaya 7 aylik olacak hala kanepeye koyup odadan cikabiliyorum donmedigi icin.tembel bizimki :) kaldi mi bizimki gibi donmeyen?
Benimki dönmeyi biliyorda dönmüyor.bazen diyorum ki cok çakalsin oğlum.yere koyunca bas bas bağıriyor.kucakta gezmek güzel tabi.dön de emekle ne var.kendin gez:)

Bir tatli bebek daha resim paylasmis.masallah.kalp kalp

muzlu irmikli muhallebi yaptim icine hasladigim gun kurusundan attim.bayila bayila yedi.tatli bisey atmadim ama hakikaten guzelmis kendime de yapabilirim boyle muhallebiler faydali mi sık sık yapmali miyiz.yoksa sadece kilo yapan seyler mi?

muzlu irmikli muhallebi yaptim icine hasladigim gun kurusundan attim.bayila bayila yedi.tatli bisey atmadim ama hakikaten guzelmis kendime de yapabilirim boyle muhallebiler faydali mi sık sık yapmali miyiz.yoksa sadece kilo yapan seyler mi?
Bence seker olmadigi icin faydalidir.

Aslinda vermisken 3 gun gibi deneyebilir dokunup dokunmadiginida anlamis olursun.Dokunmazsa cesit olmus olur size de.Bence ver yani bugunde.Zaten anne bu isi anliyor sanki illa 3 gun denenmesede bazi daha fazla riskliler disinda :)
Yarasın minişe :)

Sagol canim. 3 gun kuraliyla bi turlu cesitlenmiyor. Irmike gecip biskuvi mi yapsam meyvelere mi gecsem pof...
Bebeto cok tatli masallah
İrmik çok kullanıyorum ben meyveyle destekliyorum genelde yada pekmez koyuyorum diğer un çeşitlerine geçmek istiyorum bende sebze olarak havuç balkabağı ve patates yiyor seçenek fazla yok ama semizotu ve bezelye çıktı sıra onlarda meyvede sadece elma ve armut veriyorum muz denemedim daha ek gıdaya geçeli kakası katılaştı zeytinyağı kullanmama rağmen muza başlayamadık bu yüzden
Kalb İçin teşekkürler bizde nilikonun hastasıyız
Bir tatli bebek daha resim paylasmis.masallah.kalp kalp
Teşekkür ederiz birçok kişide görünce bende paylaşmak istedim
Metehanada maşallah ne güzel kilo almış

Ben un kurabiyesi oldugum icin cocugun cok unlu mamulleri sevmesini istemiyorum. Esmer un falan olabilir tabi. Hafta ici yorgun oluyorum hafta sonu da gezmekten firsat bulamiyorum degisik seyler kesfetmeye. Sebze corbasini bir seyler ekleyip cikararak yapiyorum. Kabak kakasini yumusatir. Yesil kabak. Bizde havuc da yumusatti.

Tam tahıl degildir irmik ama normal ekmek unu yapilan bugdaydan daha besleyicidir.Durum bugdayi denir yani,proteini bol.Ama surekli tuketmekte iyi olmaz karbonhidrat oldugu icin,zamanla seker ve insulin direnci acisindan sorun cikarabilir.Dengelemek gerekir.
Yani sadece bunu yiyor demeden,tok tutar,uykusu uzun olur gibi dusunmeden beslenmeyi dengelemek amacli iyi.

Tsk ederim canim.iste zorlaya zorlaya kilo aldi.gecen ay kilo alimi durmus gibiydi.ben adet olunca sütün de iyice cekilmisti.bezleri bostu.onu öyle görünce cok üzülüyordum.kilo almasi degil amacim.zira kilosu iyi.bezleri bos olunca böbrekleri zarar görür diye korkuyordum.cünkü günde 2 bez degisiyordum.azcik bi cis yapiyordu ve sapsariydi.bende mecburen günde 1 kere mama ve su vermeye basladim.ek gidayi da yemeye baslayinca biraz düzeldi.darısı diğer bebeklerin başina.Allah hepsine sağlık sıhhat versin.anneleri üzülmesin.

Ben günde tek öğün muhallebi yapıyorum 1 tatlı kaşığı irmikden hergün fazlamı gelir gün aşırımı yapsam acaba yada yulaf unu tam buğday mı denesem onlarda aynı mantıkdamı ne bileyim şaşırıyorum ne yapayım diye gündüz sebze akşam muhallebi yapıyordum

Muhallebiyu nasil.yapiyorsun canim?neler var icinde.
Bende cesit bilmiyorum.sabah yoğurt labne yumurta.
Öğlen meyve.hangisi evde varsa.öğleden sonra ya kalan meyveyi yada sabahtan kalan yoģurdu veriyorum.sebze corbasi yada muhallebi pek yapamiyorum.cok üsengecim

Bende bende öyleyim
Tam buğday olabilir 8. Ayda sanırım keçiboynuzu unuda kullanabiliriz
Bende şaşırıyorum ne yapacağımı genelde aynı olabiliyor sebze püresi fix menü
zamanla alışacağız keşfedeceğiz bizlerde daha acemi sayılırız nede olsa.

Patates kabak havuc sogan pirinc. Her gun birini cikarip aklimca cesit yapiyorum. Aslinda pirinc de veresim yoktu ama elaelif123 beneginin sevdigini soyleyince ben de denedim. Sevdi gercekten. Ben de cok severim pilavi pirinci vs.

Senmi üşengeçsin ama içli köfteler börekler çörekler onlar daha oyalayıcı ki
Birkaç küp sebzeyi haşlayıp cam rendeden geçiriyorum azıcık zeytinyağı hop bebişin yemeği hazır çorbalara bende geçiş
Yapamadım daha pirinçli veya tel şehriyeli zamanla hepsi olur bakalım
1 tatlı kaşığı irmiği küçük cezbeyi koyuyorum üzerini bir parmak geçecek şekilde du ekleyip karıştırarak pişiriyorum 3-4 dk da oluyor içine meyve püresi veya pekmezle tatlandırıp veriyorum
Yoğurt sanki gaz yaptı biraz ara verdim yarın tekrar deneyeceğim
Kahvaltıyıda öğün gibi değil şimdilik tadımlık yapıyorum beraber kahvaltı masasına oturuyoruz ona yumurta sarısı ve peynir veriyorum arada çok severek yiyor ama benimkinin gözü hep çay bardağımda acayip ilgisini çekiyor heyecan yapıyor resmen istiyor sanki ama cısss diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…