2018 Ekim Anneleri

Merhaba kızlar ek gıdada neler veriyorsunuz yeniden denemelere başladım balkabağı ve brokoli verdim balkabağını yedi brokoliyide eh işte ama bugün karnabahar verdim hiç sevmedi pütürlü olduğu zamanda istemiyor tam püre olunca yine iki kaşık yiyor .. Elma armut denesem olur mu tahılları en sona mı bırakayım .. 2 3 çay kaşığı olarak veriyorum siz nasıl yapıyorsunuz

Yani cesitlendirilebilir ya da gunasiriya düsebilir.Zaten cesit cok.Bigun kahvalti corba meyve yeseler diger gune haslama,yogurt vs cesit hep.
Belki yazmak daha kolaylastirabilir isi bu donemde hemen akla gelmiyorsa.
Doktorunuzada danisin tabii.Tahillarda diger yediklerimiz kadar az az olmaliymis.
Ama cok erken zamanda cok fazla maruz kalmalarida iste vucuda gluten yuklemek,ilerde seker,insulin direnci gibi seylere yol acabilrmis.Hep bi denge yani

Alerji varsa neler kullanabileceginiz hakkinda bilgi vermedi mi doktor?Coklu galiba?Gluten gibi de duruyor.Cok anlamiyorum ama.

Yani şu zamanda tadimlar var birebir doyup zaten vitaminine gecemediler bence :) Bu kadar kafana takma derim.Senin duygu durumun birebir bebege geciyor.Ve her vitaminin alinabilecek bi hali mutlaka var Allah oyle bi duzen kurmus ki kusursuz.
Allah kolaylik versin
Siz once alerji isini halledinde yedikleri ona yeter.Sen mutlu ol ama onun beslendigi her detay annede❤

T tuanadereli canım malesef alerji kaynaklı bezde ya da temizleme şeklinde değişiklik olmadıysa .. Ben daha ek gıdaya geçemedim tadımlarıda 2 3 çay kaşığı olarak veriyorum egzaması var ben aynı şeyleri yerken egzama yine çıktı alerjik bir şey yemedim diğer dış etkenlerede devam ettim o ladar karışık bir şey ki bazen bende alşak bullak oluyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor pijamalarımı bile çıkarmadan gece ettiğimi biliyorum vallahi en son Ankara daki Bülent hocaya gideceğim sanırım Emre beyde çok çok iyi ama özel olmadığı için anlık tepkileri soramıyorum keseyim mi devam edeyim mi Allah yardımcımız olsun

Bugun seni dusunuyordum ne yapiyor diye. Ben hic meyve vermedim. Bizimki de cok cok yemiyor. Zaten uzun suruyor yemesi. 1- 2 yemek kasigi ancak. Kabak patates pirinc sogan havuc pure gibi corba. Sabah da bi gun yumurta ve peynir, bir gun sadece peynir. Iki ogun. Yemegini az yerse bir saat iki saat sonra tekrar deniyorum.

Tam geçti derken yeniden başlıyor bende ne yapacağımı şaşırıyorum çorba olarak bende deneyim pirinç ne kadar koyayım peki

Tam geçti derken yeniden başlıyor bende ne yapacağımı şaşırıyorum çorba olarak bende deneyim pirinç ne kadar koyayım peki
Ben evde yokken hala yapiyor yemegi. Bi tatli kasigi koyuyor ama cok bence. Bi cay kasigi veya iki yeter. Hele gecen gun kakasi yumusasin diye kabak sogan pirinc yap sadece dedim. Bi baktim cocuk pilav yiyo resmen. Bi yaptigimiz yemegi iki gun yediriyoruz. Bi kere pirincli bi kere pirincsiz yaptiriyorum. Evde irmik olsa pirincten daha iyi aslinda. O gun hazirda bir sey yoktu diye oyle basladik.
Insallah tez kurtulursunuz alerjilerden.

Üç
Canım Konya dayım ben de , düzenli bir Dr umuz bile yok kime sorayım, vermeyeyim mi şimdi pirinç tekrar

Canım Konya dayım düzenli bir dr muz yok özelde tek alerji uzmanı var sonuç alamadım, testlerde çıkmadi, gluten de olabilir mi çünkü sarı mercimek irmik denedim onda bişey olmadı pirinçte oldu

Hayatta ne tam anlamıyla istediğımız gibi oluyor ki.relax olmak lazim.su yolunu bulur.
Allah sağlık versin gerisi önemli değil dedigin gibi.senin bi cocugun daha var.bunlari düşünerek üzme kendini.o da üzülür etkilenir.hem biraz zaman gecince ablasina baka baka yer kuzucuk.

Canım Konya dayım düzenli bir dr muz yok özelde tek alerji uzmanı var sonuç alamadım, testlerde çıkmadi, gluten de olabilir mi çünkü sarı mercimek irmik denedim onda bişey olmadı pirinçte oldu

Yok o zaman irmikte olurdu pirincte olmazdi boyle.
Icine koydugun baska malzeme olabilir mi?

Bu sıra moral olarak diplerdeyim biraz canım. Salıdan beri kızım ateşliydi kaç gündür dr a götür ilaç ver gece takip et derken sabah ateşi düşmüştü sevindim baktım sabah bu kez de oğlumun hafiften ateşi var genel olarak çok rahatsız etmese de neşesi yerinde olsa da uykuya dalmakta zorlanıyor moral motivasyon kalmadı elim ayağım tutmuyor valla kendimi iyi hissetmediğimden iyice takıntılı oldum her şeye. Allah daha büyük rahatsızlıklar vermesin de yoruldum bu sıra bunlarla

Yok o zaman irmikte olurdu pirincte olmazdi boyle.
Icine koydugun baska malzeme olabilir mi?
Yok inanin su pirinç unu, hatta geçen günde biraz farketmistim sebze püresine sadece bir çay kaşığı pirinç ekledim haşlarken, yine ağız kenarı minik minik sivilce şeklinde kırmızı olmuştu çok önemsememistim

havuc kattiniz mi, havuc benimkinde o minik kizarikliklari yapmişti

Allah yardimcin olsun.2 tanenin en büyük zorluğu hastalıklar...

En sade sekilde mevsim meyve sebzeleri ile ilerlemekte fayda var o zaman (yine alerji icin uygun)Hic muhallebi tarzina girme derim.
Genelde buyuk arastirma hastanelerinde yardimci olabiliyorlar ekstra bi doktorunuz olmasada.En azindan sıkı bi kontrol olur.
Surekli bisy cikacak mi diye beklemekte yorucudur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…