2018 Ekim Anneleri

Canım biz de Nisan ayında peş peşe hastalandık. Eşim, oğlum, ben.. kızım da hafif nezle gibi oldu bizden sonra.. çocuğun hastalığı bitiriyor insanı ama hayatın akışı maalesef.. ben henüz okula yollamadım, oradan enfeksiyon gelse nasıl olur bilmiyorum.. şimdilik üşütme kaynaklı hasta oluyor, boğazı kızarıyor ama antibiyotikle çabuk atlatıyor şükür.. bu da geçecek diye telkin ediyorum kendime.. ıhlamur içince hem boğazım hem sinirlerim yatışıyor.. temiz havaya çıkmak + sıcak bir duş.. oh miss pamuk gibi oluyor insan
Minik şu an diş çıkarma ağrısıyla yemekleri reddedebilir, üzme kendini.. anne sütü alıyor her şeyden kıymetli ❤ hafif ateşli olması da dişler yüzünden muhtemelen. Ama geçiyor hepsi biliyoruz ❤ bu akşam kızım habire bir şeyler ısırıp mızırdandığında eşim diyor ki, abisi de böyle miydi, ne yapmıştık? Unutuluyor çünkü

Canim birak bebekligi cocukken bile bugun de mi yemek yiycez derdim. Simdi topac gibiyim. Kolay hasta da olmam.
pessinus
Annemin dediğine göre, 9 yaşımda ilk kez acıktım demişim 18 yaşıma kadar hastaneye uğramadan büyümüşüm.. çocuklar ihtiyacı olan gıdayı alıyor bir şekilde.. oğlum da iştahsız ama dönem dönem bir gıdaya takar, onu ister hep.. ben de düşünüyorum, demek şu an vücudunun ihtiyacı o.. tüm gün elma veya salatalık, tüm gün çilek veya hangi meyvenin mevsimi ise takılır kalır.. detoks yapıyor

Ben kızımdan çok umutluydum ama sebze sevmedi. Titriyor ağzında hissedince, tatlıcı olacak kuzu meyveleri severek yiyor çünkü.. şimdilik hoşuna giden şeyler, meyve, yoğurt, labne, salatalık. Yumurta sarısı tattırdım, yedi ama tek kaşı havada, şüpheci bir yüz ifadesiyle her an tükürecek diye baktım ama yedi.. Karışım yapıp verebilirim belki ileride.. henüz 6 ay dolmadığı ve kilolu olduğu için öğün vermiyorum. Biz yerken ufak ufak tadıyor yiyebileceği bir şey varsa masada.. gün içinde meyve veriyordum, 3 gündür vermiyorum. İyice alışıp sebzeyi komple reddeder diye çekiniyorum. Zaten sebzeyi birkaç çay kaşığı kadar yiyebiliyor yoğurt desteğiyle.
Kakasını yapmadıysa da komple reddediyor yemeyi, ben de ısrar etmiyorum. Emzirmeye çalışıyorum daha çok. Dikkati çok dağılıyor, sütü boşaltamıyor, mastit olmaktan korkuyorum.

Çok geçmiş olsun canim.haklısin zor tabi.cocuk bakmak başlı başina sabır ve emek gerektrirken hasta olduklarinda bu durum daha ağır olabiliyor.ama hepsinden daha önemli bisey var o da senin sağlıģin ve ruhsal durumun.sen iyi olmazsan bütün sistem çöker.kendini mutlu edecek biseylee yap.mesela alişveris yada kitap okuma yada dizi yada film.çok iyi gelir.azcik ara ve kendine vakit ayırma en iyi motivasyon.
Annelik zor iş.ama artık bu yola girdik.alişmak zorluğu kabullenmek en doğru çozüm.
Bazen metehan çıldiriyor.mesela 2 gündür.çatlayana kadar ağliyor.sanki aşi yapilmis gibi.kalkip gezdirince susuyor biraz.oturunca yine basliyor.10 kiloyu odadan odaya gezdiriuorum habire.wc ye bile onunla gidiyorum.Allah bi sabır veriyor katlaniyorum.
Geceleri de sürekli uyaniyor.sabah 5 de güne basliyor.gündüz uykusu kalkti.yatana kadar sırtımda.diş mi cikariyor yoksa genel bi huysuzluk mu bilemedim.
Böyle böyle büyüyecekler.Allah kötü şeyler vermesin.

İnşallah canım sağol

Kızlar ben taşınıyorum ev telaşından yazamıyorum kac gündür aklımda size sormak istedim
Ben dogumdan sonra 2 defa adet oldum ilki 2 gün ikincisi 5 gün ilki ile 2.arasında 2 ay var 3.sunu 2 hafta önce oldum halen devam ediyor. Normal mi sizce? Gece hafta damla damla geliyordu bu hafta çok fena

Dogum sonrasi duzen olmamasi normal demisti benim dr um. Ama 2 hafta surmesi fazla olmus, dr unuza bi danisin..

kizlar birkac gundur hep ayni saatlerde uykusu geliyor.gune 6.30da basliyoruz. sabah 9.30-11 arasi uyuyor.bir de ogleden sonra 14-15 arasi.bazen aksam uzeri de bi yarim saat kestiriyor.bu saatleri kacirmamaya dikkat edeyim bari.bu arada yatak odasini sık sık havalandiriyorum.soguk buhar makinesi de aldik.bogazimin kurumasi nefes alamama halim gecti.odanin nemi yuzde 25mis.makine yuzde 40-50lere cikariyor.

Uykulari degisti di mi :)
Cok guzelde duzenlemis.Zamanla iste gunduz uykusu 2ye sonra 1e fln dusuyor boyle gecis donemleriyle.Masallah minişe❤
Buara genel bi degisiklik mevcut galiba hepsinde :)

Benim mama sandalyem tekerlekli. WC kapısına getirip içine koyuyorum kızımı çamaşır asmaya balkona çıkınca da, balkon kapısına koyuyorum sandalyeyi.. şu an elim kolum oldu sandalye.. yoksa boyun ve sırt ağrısı dayanılmaz hal alıyor.. neyse ki gündüz kısa kısa da olsa uyuyor. Yoksa temelli çökerim.. bu halimize şükür, Rabbim başka dert vermesin kuzulara ❤

Cilek, kivi ve portakal alerji yapabilir, dikkat :))
Mevsimi geçmeden çilek vermeyi çok istiyorum yaa.. şöyle eline alsın sıvasın suratına yerken ailem gelecek iki ay sonra, köyden hakiki bahçe çileği istedim. Çok istiyorum bahçeden koparıp yedirmeyi her sebze ve meyveden

Amin canim.bende wc ye giderken yürütec kullaniyorum.büyük banyoda klozet var.yere de 4 metrekare hali serdim.üzerine koyuyorum metehani.ama hep dibime geliyor.tuvalet kagidini görünce bi seviniyor ki.kosarak geliyor.onu ittirmekten rahat edemiyorum:)
Anneler iste gözünün önünden ayiramiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…