2018 Ekim Anneleri

Cocuga da ayran getirse daha mantikliymis.
Ya bi de elaleme ne.
Cocuk usur bitti, yemesi ayri basladi.
Yedirirsin, aa uc gun kurali derler. Yedirmezsin yesin derler. Icim sisti.

belli bi duzeyde pinpiriklilik iyidir.ne guzel esinin tutumu guzelmis.iste napalim bu kafayi degistiremiyorsun.muhtemelen buyudukce daha cok problem yasiycaz yeme icmesinden tut baska konulara kadar... Allah hepimizin bebeklerini korusun saglik versin...

Cocuga da ayran getirse daha mantikliymis.
Ya bi de elaleme ne.
Cocuk usur bitti, yemesi ayri basladi.
Yedirirsin, aa uc gun kurali derler. Yedirmezsin yesin derler. Icim sisti.
Aynen canim.birakın da bebekligini yaşasinlar.zaten herseyi yicekler.simdi süt icsinler.masum seyleri yesinler dimi ama.
Bu çocuğa 6 bucuk ay tek basima baktim.bundan sonra da bakariz peķâla.
Yaa kizlar surekli yemek yemek istiyorum.
Bendeama kendimi tutmam lazim.kilo vermeliyim.o an canimiz istiyor yiyoruz.sonrasi pismanlik.tut canim kendini.yeme bu saatten sonra bisey.
Bende cok iradesizim.heran koşup dolabin kapağını kırabilirim
Amin canim.ins değişir eşin...
Allah yardimcin olsun.ben olsam eline vurur düsürürdüm heralde vermek istediğini.
Canim bide sen onun yemegine bol acı koy.mesela çorbasina.icemez rahatsiz olur.o zaman anlar bebegin de ne kadar zorlandiģini.
Biz büyükler bile acili seyleri yiyince mahvoluyoruz.minicik bebeğe nasil verir

Bu haftalarda mesafe farkindaligi oluyor.Yani zaten artik bildikleri icin daha da birakmayacaklar gayet normal aslinda.
Ama işler olurken aglatma bence bosuna hem manevi anlamda sana doysun hemde artik en son raddede aglayinca aldigini ogrenmeye baslamasi davranisa dönüşebilir.
Allah yardimcin olsun.

Pütürlü yemeğe nasıl alıştırabilirim ki acaba verdikçe kabul eder mi .. Suyunu vereyim bende o zaman bugün file alayım ya da öyle yesin

Cam rendeden gecirerekte filesine koyabilirsin.
Pütüre yavas yavas alisir sikinti yapma.
Biz sadece yutuyorlar gibi goruyoruz ama ne cok sey ogreniyorlar.
Tat,dili celip yutkunmak,bogaza degen hafif bisyler,sonra diller döner cigner gibi fln :) isleri cok bidiklarin

Onu alamasakta bi sekilde buyurler canim hic kendini ikna etmeye ugrasma :) Almak istemissin almissin.
Gunluk en azindan toplam 1 saati gecmemesinden yanalar.
Ben boyle seylerde ailelerin yanlis kullanimlarinin olduguna inaniyorum.
Surekli onda birakmak,evlerde bulunan eşik vb,uzanip tutup cekebilecekleri seyler vs hep kazalara davetiye.Yürütecin suçu degilde o biraz ailelerin sanki :)
Wcye girerken bebegini alma buarada.Bi sınırın olsun.Cunku bunu ogrenecek.
Bunlar gelisimlerinin bi parcasi.Artik mesafe kavramini ogreniyorlar.Anne ne demek biliyorlar :) Buyusede pesinden ayrilmayacak.Zaten baska kimse yok cocuklar yalniz durup naapsin Allah askina dusununce gayet mantikli asıl onlarin yaptiklari :)))))
Oyuncak denen seyde onune koyup oynasin diye degil ki zaten birlikte oynamak icin cogunlukla.Zaten bisyle oyalanma sureleri cok az.
Velhasil ne yapacagini bildikten sonra dogru kullandiktan sonra gerisi bos.

Kizlar gunes kremi kullanmaya basladiniz mi?
Bugun botanik bahcesine gittik. Ay bacagi acildi, ay kolu siyrildi, ensesi yanmasin diye yorulduk. Mustela alacagim sanirim. Havalar oralarda nasil?

Bizim burasi cok sicak.Istanbuldaydik dönüste yagmur vardi ama buraya geldik hicbisy yok :)
Zaten hep cikiyoruz.Buyugun surat rengi degisti bile :)
Bende en kisa surede almaliyim.Sarisin ve beyaz tenli olduklari icin biraz daha hassaslar bide.
Nemlendirmede onemli,kuruluk olursa guneste daha fazla etkileyebiliyor.

Ahh kuzum.Acılı ezmede ayrica uzuldum.Midesi icin...
Allah korusun miniğe olmasin bisy ama baba en kisa zamanda en azindan acele etmeye gerek olmadigini anlar umarim.

Herkese günaydin.tek gözle yaziyorum.diğeri acilmiyor.metehan bu gece her yatirdigimda geri uyandi.bu aralar böyle.gece 20 kere kalkiyor.onu geri uyut.geri zıp diye ağlayarak kalksin.5 de de güne basliyor.geri de yatmiyor.uykusuzluktan ölüyorum.
Sizce niye böyle olabilir.disler yok daha.

Maşallah .. Benim verdiğim şeyler zaten kısıtlı ve tam olarak başlayamıyorum her seferinde çatalla ezip veriyorum almıyor denemek için balkabağını iyice püre gibi yaptım verdim onu yedi

Aaa bak hiç aklıma gelmemişti sağolasın fileye öyle koyayım alışır inşallah .. Birde kızım 2 haftadır sabit saat başı kalkıyor ve huzursuz gibi sürekli memede normalde akşam 8.30 da bazen 7.30 da yatıp sabah 6 da kalkıyordu gece ben kendim yatmadan önce uyurken alıp yatırıyordum güvenli bağlanmada sıkıntı olabilir dedi arkadaşım olabilir mi yoksa alerjisinden mi bir dişi daha yeni çıktı ondan mı güvenli bağlanma sıkıntılıysa ne yapacağım neden öyle oldu ki

Iyi ki dun guzel uyuyor dedim. Bu gece yine uykumuzun canina okudi hanimefendi hanim kiz...

Siz o horlama ortamında uyumaya çalışırsanız çocuk uyuyamaz, uykusunu düzgün alamadıkça da böyle huysuz olur işte... Bebek bu, durduk yere hırçınlık yapmaz.. mizaç da var elbette ama, beni uykumda rahatsız eden biri olsa gerilirim yetişkin olduğum halde.. bebişin ihtiyacı var uykuya, uyuyamadıkça da aksilik etmesi normal.. gündüz de gerginlikten uyumaz.. kızımda gördüm bunu defalarca, uyku saati geçince çok sinirli oluyor ve uykuya direniyor. Normalde 2 dakikada uykuya dalan çocuk, 20-30 dk çırpınıyor, ağlıyor.. ne kucakta rahat ediyor, ne emiyor, ne gezdirince susuyor.. çığlık atıyor habire.. bir yolunu bulup uyutunca o da rahat ediyor, biz de.. uyandığında pamuk gibi, gülücükler saçıyor

Son düzenleme:
Iyi ki dun guzel uyuyor dedim. Bu gece yine uykumuzun canina okudi hanimefendi hanim kiz...
Cumartesi günü Optimuma gittik, LegoFest var, çocuk eğlensin dedik. Kızıma da iyi geldi. Uyaranlar çok olunca biraz aşırı hareketlendi, uykuya dalması 23:00 gibiydi. 6 saat hiç kalkmadı.. aha dedim muhteşem uyudu dün akşam da 22:30'da uyuyup sabaha kadar 3 kere kalktı. Günü gününe uymuyor ne yazık ki bu bıdıkların. Bizde sabit olan tek şey sabah 6 gibi uyanıp güne başlamak oldu

Maşallah .. Benim verdiğim şeyler zaten kısıtlı ve tam olarak başlayamıyorum her seferinde çatalla ezip veriyorum almıyor denemek için balkabağını iyice püre gibi yaptım verdim onu yedi
Ben direk pütürlü elmayla başlamıstim.yoğurdu sona saklamistim.ama baslarda benimkifr.yemedi
Cok zorlandi.diliyke itti.suyunu emip pksasini cikatiyordu.ama sonra alisti.sen vazgecme ver canim.alisacaklar ins.kolay gelsin.

Canim bu seferki horlamayla ilgili degil.cünkü.esimi yanima aldim.yatak odasina gectik.en ufak bi sesde dürtüyorum.cocuk bizden bagimsiz ağlayarak uyaniyor.gundüzdr bi düzen kurduk.besigini yatak odasinda koyuyorum.biz salonda oturuyrouz.esim gündüz yok zaten.bende ses yapmiyorum.yine de ayni canim ya.yakinda 7 ay dolacak.bizde hâlâ diş yok.onun sıkıntisı galiba.

Bizde de gece aglayarak uyanmalar basladi hastaligin etkisi var diye dusundum ama bu dönemde mesefe kavramini ogrenip annenin babanin gittigini dusunurlermis. Kucagimiza aldigimiz gibi geri uyuyor o yüzden o geldi benimde aklima

Kizlar beboşlar konuşmaya basladi mi?biseylee söylüyorlar mi?metehan ba ba diyordu.simdi de de de de diyor.sizce anlamli bi kelime mi yoksa öylesine mi ses cikariyor.

Bizde de gece aglayarak uyanmalar basladi hastaligin etkisi var diye dusundum ama bu dönemde mesefe kavramini ogrenip annenin babanin gittigini dusunurlermis. Kucagimiza aldigimiz gibi geri uyuyor o yüzden o geldi benimde aklima
Seninkinde öyle olabilir canim.benimki kuacgima alinca gece tepiniyor.geri yatagima birak diyor resmen.koyunca rahatliyor.sonra geri uyaniyor.ya kac gündür böyleyiz.uykuyu cok özledim.2 saat bile uyumadim günlerdir.ah bi uyusam mışıl mışıl:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…