Cocuga da ayran getirse daha mantikliymis.Eşin gerçekten cok bilincsizmis.aç oku yani dimi ama.bir bebegin bünyesi kaldirir mi o kadar seyi.
Bugün bizdr disarda yedik.tanidik birinin yeri.biz yemege baslayinca adam bize 2 ayran bide meyva suyu getirdi.buda bebege dedi.esimde biz vermiyoruz diyince basladi.onunki de bizimkinden 2 ay kücükmüs.2 aydir herseyden veriyorlarmis.yediklerinden.yaş pasta veriyoruz dedi.benim lokmam boğazimda kaliyordu.süt ürünü seyler 1 yasa kadar verilmemeli dedim.biz yemeklerden veriyoruz herseyden tattiriyoruz diyor adam.bize de siz ne veriyorsunuz dedi.bende meyva sebze corbasi yogurt yayla corbasi gibi seyler söyledim.bize diyor ki o kadar da sakinmayin tarzi biseyler geveledi.esim de zaten ilerde herseyi yicek.gerek yok simdi.zararli onlar dedi.simdilik bünyesi hassas dikkat edilmeli dedi.
Esim benden de pinpiriklidir.zorlama, bu zararli mı,mamasi uygun sicaklikta mi diye hep kontrol eder.benden izinsiz cocugun agzina hicbisey vermez.
Allah sana sabır versin cabim.özellikle cocukla ilgili konularda anne baba aynı görüste olmali.yoksa kavga gürültü cok olur.
Ben almayayım :) :)Kofte, salgam ve acili ezme miiiiiii T tuanadereli bizim kuzulara bunlari mi denesek, ac yavrular :)))))
belli bi duzeyde pinpiriklilik iyidir.ne guzel esinin tutumu guzelmis.iste napalim bu kafayi degistiremiyorsun.muhtemelen buyudukce daha cok problem yasiycaz yeme icmesinden tut baska konulara kadar... Allah hepimizin bebeklerini korusun saglik versin...Eşin gerçekten cok bilincsizmis.aç oku yani dimi ama.bir bebegin bünyesi kaldirir mi o kadar seyi.
Bugün bizdr disarda yedik.tanidik birinin yeri.biz yemege baslayinca adam bize 2 ayran bide meyva suyu getirdi.buda bebege dedi.esimde biz vermiyoruz diyince basladi.onunki de bizimkinden 2 ay kücükmüs.2 aydir herseyden veriyorlarmis.yediklerinden.yaş pasta veriyoruz dedi.benim lokmam boğazimda kaliyordu.süt ürünü seyler 1 yasa kadar verilmemeli dedim.biz yemeklerden veriyoruz herseyden tattiriyoruz diyor adam.bize de siz ne veriyorsunuz dedi.bende meyva sebze corbasi yogurt yayla corbasi gibi seyler söyledim.bize diyor ki o kadar da sakinmayin tarzi biseyler geveledi.esim de zaten ilerde herseyi yicek.gerek yok simdi.zararli onlar dedi.simdilik bünyesi hassas dikkat edilmeli dedi.
Esim benden de pinpiriklidir.zorlama, bu zararli mı,mamasi uygun sicaklikta mi diye hep kontrol eder.benden izinsiz cocugun agzina hicbisey vermez.
Allah sana sabır versin cabim.özellikle cocukla ilgili konularda anne baba aynı görüste olmali.yoksa kavga gürültü cok olur.
Aynen canim.birakın da bebekligini yaşasinlar.zaten herseyi yicekler.simdi süt icsinler.masum seyleri yesinler dimi ama.Cocuga da ayran getirse daha mantikliymis.
Ya bi de elaleme ne.
Cocuk usur bitti, yemesi ayri basladi.
Yedirirsin, aa uc gun kurali derler. Yedirmezsin yesin derler. Icim sisti.
BendeYaa kizlar surekli yemek yemek istiyorum.
Amin canim.ins değişir eşin...belli bi duzeyde pinpiriklilik iyidir.ne guzel esinin tutumu guzelmis.iste napalim bu kafayi degistiremiyorsun.muhtemelen buyudukce daha cok problem yasiycaz yeme icmesinden tut baska konulara kadar... Allah hepimizin bebeklerini korusun saglik versin...
Arkadaşlar selam hepinize günaydın :)
Benim oğluşum son iki haftadır yanından ayırmıyor beni,odadan çıkmayı geçtim iki adım uzaklaşsam basıyor çığlığı.Bir de geceleri çok sık uyanır oldu.Uykulara dalması 5 dk iken yarım saat bir saate uzadı ve Ağlayarak Uyanıyor artık .İnternette araştırdım kaygılı bağlanma durumunda olabiliyormuş bunlarişe başladığımdan beri çok zorlanıyorum okula Öğlen gidiyorum ama sabahları yemek,bulalık,çamaşır,ek gıda hazırlama telaşından çocuğa vakit ayıramıyorum,o ağlıyor ben yapıyorum Iki bakıcı gördük iki ay içinde Yarin annem geliyo kısmetse,bana bir bakıcıdan daha fazlası lazım sanırım böylesi daha iyi olacak.Çocukla daha fazla vakit geçirebilirim böylece.
Sizlerde durumlar nasıl,nasılsınız ?
Yürüteç alacak olanlar var mı ? Erkek bebeklere önerilmiyor diye almamıştım ama rahatlatır seni deniyor kararsızım
Pütürlü yemeğe nasıl alıştırabilirim ki acaba verdikçe kabul eder mi .. Suyunu vereyim bende o zaman bugün file alayım ya da öyle yesin
Günaydin canim.
Bizde de durumlar ayni.iyice alistilar bize.
Uykularimiz da sorunlu.
Ben yürütec kullaniyorum.baya rahatlik.uzmanlar önermiyor ama mecburum.yoksa hic dinlenemicem.wc ye gidemicem bi yemek bi temizlik yapamicam.
Biz tek bakan anneler böyle seylere mecburuz.
Kizlar gunes kremi kullanmaya basladiniz mi?
Bugun botanik bahcesine gittik. Ay bacagi acildi, ay kolu siyrildi, ensesi yanmasin diye yorulduk. Mustela alacagim sanirim. Havalar oralarda nasil?
kizlar bugun bebegimin yediklerinden bahsedeyim.esimin cocugun agzina ne bulsa vermesinden bahsetmistim.artik onunla tartismaktan yoruldum biktim.sehriyeli tavuk suyu corba, akcaabat kofte, mezelerden haydari, şalgam suyu, acili ezme.evet hepsinden azar azar yedi icti.7 aylikken şu yenirmis 9 aylikken bu yenirmis diye bisey malesef bizde yok.gunduz ben dikkat ediyorum.aksama esim geldiginde sofrada ne varsa artik.esimin hic umrunda olmuyo doktorlarin gorusleri.yoruldum laf anlatmaktan.bi gun bi kizariklik dokuntu vb. olursa heralde ciddiye alacak.
Maşallah .. Benim verdiğim şeyler zaten kısıtlı ve tam olarak başlayamıyorum her seferinde çatalla ezip veriyorum almıyor denemek için balkabağını iyice püre gibi yaptım verdim onu yediCanim ben hep pütürlü verdim.dün yayla corbasini ds blendirda cekmedim.verdim öýlece.meyveleri de cok ezmiyorum.muzu da bazen eline veriyorum.minik şempanzeler gibi yiyor.bide eline kahvaltida tandir ekmeginin kenarıni veriyorum.yiyor baya.seviyor.sulu seylere alistirmadim.az yiyor simdilik ama alışacaklar.
Aaa bak hiç aklıma gelmemişti sağolasın fileye öyle koyayım alışır inşallah .. Birde kızım 2 haftadır sabit saat başı kalkıyor ve huzursuz gibi sürekli memede normalde akşam 8.30 da bazen 7.30 da yatıp sabah 6 da kalkıyordu gece ben kendim yatmadan önce uyurken alıp yatırıyordum güvenli bağlanmada sıkıntı olabilir dedi arkadaşım olabilir miCam rendeden gecirerekte filesine koyabilirsin.
Pütüre yavas yavas alisir sikinti yapma.
Biz sadece yutuyorlar gibi goruyoruz ama ne cok sey ogreniyorlar.
Tat,dili celip yutkunmak,bogaza degen hafif bisyler,sonra diller döner cigner gibi fln :) isleri cok bidiklarin
Siz o horlama ortamında uyumaya çalışırsanız çocuk uyuyamaz, uykusunu düzgün alamadıkça da böyle huysuz olur işte... Bebek bu, durduk yere hırçınlık yapmaz.. mizaç da var elbette ama, beni uykumda rahatsız eden biri olsa gerilirim yetişkin olduğum halde.. bebişin ihtiyacı var uykuya, uyuyamadıkça da aksilik etmesi normal.. gündüz de gerginlikten uyumaz.. kızımda gördüm bunu defalarca, uyku saati geçince çok sinirli oluyor ve uykuya direniyor. Normalde 2 dakikada uykuya dalan çocuk, 20-30 dk çırpınıyor, ağlıyor.. ne kucakta rahat ediyor, ne emiyor, ne gezdirince susuyor.. çığlık atıyor habire.. bir yolunu bulup uyutunca o da rahat ediyor, biz de.. uyandığında pamuk gibi, gülücükler saçıyorAl bizden de o kadar.benimki her saat basi uyaniyor.5 de güne basliyor.gündüz de hic uyumuyor.diş mi alıskanlık mi bilemedim.alişkanliksa benimde alişmam lazim.bide çok huysuz.aksilesti iyice.biseyi degistirsek yada biseyine müdahale etsek hemen kızıyor.tamam abi sen ne istersen o diyoruz:)
Cumartesi günü Optimuma gittik, LegoFest var, çocuk eğlensin dedik. Kızıma da iyi geldi. Uyaranlar çok olunca biraz aşırı hareketlendi, uykuya dalması 23:00 gibiydi. 6 saat hiç kalkmadı.. aha dedim muhteşem uyuduIyi ki dun guzel uyuyor dedim. Bu gece yine uykumuzun canina okudi hanimefendi hanim kiz...
Ben direk pütürlü elmayla başlamıstim.yoğurdu sona saklamistim.ama baslarda benimkifr.yemediMaşallah .. Benim verdiğim şeyler zaten kısıtlı ve tam olarak başlayamıyorum her seferinde çatalla ezip veriyorum almıyor denemek için balkabağını iyice püre gibi yaptım verdim onu yedi
Canim bu seferki horlamayla ilgili degil.cünkü.esimi yanima aldim.yatak odasina gectik.en ufak bi sesde dürtüyorum.cocuk bizden bagimsiz ağlayarak uyaniyor.gundüzdr bi düzen kurduk.besigini yatak odasinda koyuyorum.biz salonda oturuyrouz.esim gündüz yok zaten.bende ses yapmiyorum.yine de ayni canim ya.yakinda 7 ay dolacak.bizde hâlâ diş yok.onun sıkıntisı galiba.Siz o horlama ortamında uyumaya çalışırsanız çocuk uyuyamaz, uykusunu düzgün alamadıkça da böyle huysuz olur işte... Bebek bu, durduk yere hırçınlık yapmaz.. mizaç da var elbette ama, beni uykumda rahatsız eden biri olsa gerilirim yetişkin olduğum halde.. bebişin ihtiyacı var uykuya, uyuyamadıkça da aksilik etmesi normal.. gündüz de gerginlikten uyumaz.. kızımda gördüm bunu defalarca, uyku saati geçince çok sinirli oluyor ve uykuya direniyor. Normalde 2 dakikada uykuya dalan çocuk, 20-30 dk çırpınıyor, ağlıyor.. ne kucakta rahat ediyor, ne emiyor, ne gezdirince susuyor.. çığlık atıyor habire.. bir yolunu bulup uyutunca o da rahat ediyor, biz de.. uyandığında pamuk gibi, gülücükler saçıyor
Bizde de gece aglayarak uyanmalar basladi hastaligin etkisi var diye dusundum ama bu dönemde mesefe kavramini ogrenip annenin babanin gittigini dusunurlermis. Kucagimiza aldigimiz gibi geri uyuyor o yüzden o geldi benimde aklimaHerkese günaydin.tek gözle yaziyorum.diğeri acilmiyor.metehan bu gece her yatirdigimda geri uyandi.bu aralar böyle.gece 20 kere kalkiyor.onu geri uyut.geri zıp diye ağlayarak kalksin.5 de de güne basliyor.geri de yatmiyor.uykusuzluktan ölüyorum.
Sizce niye böyle olabilir.disler yok daha.
Seninkinde öyle olabilir canim.benimki kuacgima alinca gece tepiniyor.geri yatagima birak diyor resmen.koyunca rahatliyor.sonra geri uyaniyor.ya kac gündür böyleyiz.uykuyu cok özledim.2 saat bile uyumadim günlerdir.ah bi uyusam mışıl mışıl:)Bizde de gece aglayarak uyanmalar basladi hastaligin etkisi var diye dusundum ama bu dönemde mesefe kavramini ogrenip annenin babanin gittigini dusunurlermis. Kucagimiza aldigimiz gibi geri uyuyor o yüzden o geldi benimde aklima
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?