2018 Ekim Anneleri

Ben avent kullanıyorum şuan 2 delikli olan, 6 ay üzerine 4 delik diyor 2 numarada bile ağız kenarından akıyor anlamadım ki

Biberon olarak dr browns baslangic seti almistim. Icinden 0-3 ay ve 3-6 ay icin 1 ve 2 no olarak cikmisti...6 ay sonrasi icin de gectigimiz ay 3. aşamayı aldik..

Ben avent kullanıyorum şuan 2 delikli olan, 6 ay üzerine 4 delik diyor 2 numarada bile ağız kenarından akıyor anlamadım ki
Biberon olarak dr browns baslangic seti almistim. Icinden 0-3 ay ve 3-6 ay icin 1 ve 2 no olarak cikmisti...6 ay sonrasi icin de gectigimiz ay 3. aşamayı aldik..
Bende ilk göğüs pompasinin avent tek delikli biberonu vardi.. sonra chicco natural feeling in biberonunu almıştım. Ikisini degismeli kullaniyordum.. sonra bunlara 3 aylik uç aldim. Avent daha iyi ama chicco cok akitiyor. Sonra 6 aylik uc aldim avente.. onu hiçten veremedim.. sanki bardak vermişim gibi şakır şakir akiyor.. benim icin problem degil tek delikliyi vereyim ama ya ileriki aşamalar için alişması gerekiyorsa.. birde tek delikte yoruluyor gözünden yaş geliyor hemen.. kipkirmizi oluyor bide içicem derken..

Senin adına cok sevindim canim.ya keske bende hayırlısıyla 60 kilo olsam.istediklerimi giyemiyorum.bi yere giderken ne giyecem diye düsünmekten sıkıldım.
Kv icin de gözünaydın canim.biraz dinlenirsin.evde yardimci birileri iyi oluyor.ben hic o rahatligi yasamadim.ver de sen dinlen yada sen dinlen ben yemegi yaparim diyenim olmadi.ameliyatli halimle yat kalk yemek temizlik derken dikisler sürekli acildi.simdi gecti ama benden de geçti.
Ben de oyleyim. Yemem dedigim cok nadir. Bi ara ne guzel dikkat ediyorum. Sonra her sey bozuluyor.
Öfff cok kötü ya.sanirim nilikoyla metehan da bize cekti:)
Ama ben artik aburcuburu cikarttim.sadece yemek yicem.bide günde 2 öğünke sınırlîyorum kendimi.ekmeği de tandir ekmeği aliyorum.ins zayiflariz bian evvel hayırlısiyla.
Canim ben pompanin biberonu ile veriyorum günde 1 kere.herhangi bir akitma yok.0-6 aylik.cok güzel.
Cocuk eski ucla rahat ediyorsa devam et bence.
Mama icinde istersen dolap uygulamasina bak.anneler acilmamais paket satiyorlar.alan cok.
Bu aralar niliko surekli gun gun gun diyor. Cok komik.
Yerim o minik ağzını.metehan de de diyor.bugün de deh deh diyor yürütecinde.
At zannediyor heralde:)savaşa gidiyor:)

Normalde mayaliyor muydun?
Sadece mayalama islemi sonrasi gida posetine koyuyor yani zeytin alinca fln konan seffaf hafif kalın posetler oluyor ya ondan.
Sutun gerekli sicaklikta olunca,kasede olan yogurda sutten koyup ilitarak tahta kasikla karistir iyice.Onu sutune yani kavanoza koy 1 kere cevirip cikar kasigi.
Kavanozu kapagini kapatmadan bu posetin icine koyuyorsun.Poseti iki uclarindan bagliyorsun.5-6 saat sonra (anlarsin) posetten cikarip yine kapagini kapatmadan dolaba koyuyorsun.Yarim saat sonra fln kapatirsin.
Denemedim ama kilitli gida posetleride olabilir diye dusundum suan yazarken :) Elimin altinda var bi sonrakini onunla deneyeyim bende bi kucuk kavanoz :)

Ben 'aani' :)
1-2 sey söylüyor ama abla aşkı bariz :)

Kac gundur aklimda yazcam bir firsat bulamadim. Oglum okadar haraketlendiki zaptedemiyorum. Kucagima aliyorum benimle bogusuyor resmen kucagimda donmeye calisiyor sacimi cekiyor omuzumu isiriyor, yere koyuyorum pat pat donuyor kafasini yere gumgum vuruyor(mat olmasina ragmen hizli carptigi icin koymak istemiyorum) yataga koyuyorum hic durmadigi icin surekli alip ortalamak zorunda kaliyorum yataktan dusmesin diye. Hatta yavastan emekliyor gibi. Uzagina bi oyuncak koyuyorum yilan gibi kivrila kivrila gidip aliyor oyuncagi. Ama hala desteksiz oturamiyor o ayri. Bence desteksiz oturmak istemiyor. Yada eli kolu hic durmadigi icin dengesini kuramiyor. Bir de durmadan ciglik atiyor.. gulsem mi aglasam mi bilemedim, aksam nasil oluyor anlamiyorum. 5 gundur maraton kosmus gibi hissediyorum.

Neyse asil soylemek istedigim ben ogluma kefir verdim. Hem de biberon almayan cocuk biberonla kefor icti. 90cl falan icti ertesi gun 9kere kaka yapti. Ishal degildi ama. Eger kabizlik sorununuz varsa kefire sans verin ama benim kadar cok vermeyin gece 2 kere uyanip kaka temizledim. Hatta once bir iki yemek ksigi vermek gerek bence. Ben bilemedim yogurt gibi dusundum verdim.

plojovic canim ek gidaya nasil baslamistin. Blw dusunuyordum ama oyle baslamiycam. Kuru kuru geliyo sanki biraz.

Bizde lider yok ne ben ne o :)
Eline verdiklerimde var ama öyle baslayip öyle ilerlemedik sadece.
Tadimlarla baslamistim.Bazen sebze meyve elinde oluyor.Yani duruma göre.Aksam yemeginde bizimle oldugunda önüne koyabilecegim seyler ayarliyorum genelde.
En basta kasik tadimlar yaptim.Bayaa oldu basladigimiz buarada Simay 7 ay 8 gunluk.
Hislerine guven derim :)

Kilo vermek isteyen arkadaşlar, bi arkadasim Karatay'ın diyet kitabini aldi ve birebir uyguladi. 2 ayda 10 kg verdi. Aklinizda bulunsun diye paylasmak istedim.
Tsk ederim canim.ben karatay yaptim gecen sene 18 kilo verdim.ama iste bi tatile gittik.irade gitti.ben cok iradesizim.hic kararli olamiyorum.valla sana çok özeniyorum.ne güzel yemeyle icmeyle aran yok:)

Evet normalde mayalıyorum poşeti hiç duymamıştım denemek için hemen görüntü almıştım :) ama nasip olmadı 1 hafta sonra inşallah teşekkür ederim

Bizde gayet bilincli ablaya yönelik ozellikle :)
Simay da bana humma, abiye hinne diyor epeydir. Hangi dil ola ki bu ama çok net olarak anne diyebiliyor kendi kendine konuşurken.. onun dışında bir sürü şey söylüyor ama aklıma gelmiyor şimdi çok konuşkan, sürekli bıcır bıcır bişeyler anlatıyor U Umudumbitmedi_

Canim 40 demissin de bence 25 kilo versen yeter sana. Yine de kolay degil. Bence cok zor. Yemekler cok guzel.
Aynen kuzum ben de hem yemeklere direnemiyorum hem tatlıya.. ama özellikle de tatlıya evde pasta vardı, ilk günden bozdum rejimi. Akşama kadar dayandım, akşam 9 gibi kahve yanına pasta yedim.. hiç abur cubur yemedim, bu da ilk günün tek başarısı.. ekmeği de aynen yedim.. rejim zor iş.. ilk 25 yılı kilo almaya çalışmakla geçmiş biri için oldukça zor.. nerene gidiyor bu yediklerin derlerdi.. yiyip yiyip kilo almayan tiplerdendim.. 30 yaş sonrası yavaş yavaş 60'ı geçtim... Kıyafet bulamıyorum, en çok o zoruma gidiyor.. dengesiz kilo var bende, orta kısım tombik..
U Umudumbitmedi_ temmuz başı iki düğün var canım, verirsem harika olur ama irade zayıf.. yemekler, tatlılar üstüme üstüme geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…