2018 Ekim Anneleri

Ek gıdaya geçtiğimizde üçer gün kuralıyla havuç, armut, kuru kayısı, mürdüm eriği yedirdim.
Sonra üç gün çocuğa aynı şeyi verip durmaktan sıkıldım ve bir gün patates, ertesi gün avokado, sonraki gün tatlı patates verdim. Ve çocuğun bezinde simsiyah kakayı görünce dank etti. Acaba hangisi yaptı bilemedim. Üç gün kuralı çok önemliymiş
Bu verdiklerimi 10 gün geçtikten sonra üç gün kuralıyla yeniden deneyeceğim.

Siyah kakanın o gün çok fazla mürdüm eriği yedirdiğim için olduğunu fark ettim. Önceden bir tane verirdim, çok belli olmazdı. Üç tane birden verince kapkara oluyor kaka

Sabah uyanınca anne sütü + d vitamini
Öğleden önce meyve + yoğurt + anne sütü + birinci uykusu
Öğlen demirini verip gezmeye çıkıyoruz
Öğleden sonra anne sütü + sebze + zeytinyağı + yoğurt + ikinci uykusu
Akşama doğru anne sütü + banyo + kitap ve oyun
Akşam ane sütü + uykusu gelene kadar kudurmaca, evin içinde at eşek olma
Uyku vakti emzirerek uyutuyorum maalesef uyku eğitimine başlamadım, memede uyuyor.

Bu düzeni oturttuk sayılır. Yalnız hatırlayanlar vardır belki bizim bebiş çok uyuyordu, hatta kilo alamıyordu. Şu an 6 ay 11 günlük ve iki haftadır gece uykusu tamamen değişti. Eskiden akşam 10 da yatar sabah 8 de kalkardı. Şimdi gecede dört kez kalkıp emiyor, sanırım doyuramıyorum çocuğu Bir şeyler yanlış ama hala bulamadım.

Lütfen yazdıklarımı okuyup yaptıklarımı düzeltmek isteyen olursa fikirlerinize açıcığım

kizlar gunaydin nasilsiniz.hava degisimlerinden sanirim kizim hasta oldu l.burun akintisi hapsirma az az oksurme.ilerlemeden neler yapabilirim?
Benim bebiş neredeyse her gün öksürüp hapşırıyor. Doktor günde bir iki defa normal dedi. Eğer bir defadan fazla olmaya başlarsa o günümü emzirme günü ilan ediyorum. Dışarı gezme ve banyosunu iptal edip sadece emziriyorum. Bir de su içmeyi pek sevmiyor ama suyu arttırıyorum.

Cok cok gecmis olsun. Umarim ciddi bir kirik degildir. Insan boyle bir durumda kendinden cok bebegini dusunuyor gercekten. Umarim tez zamanda saglikla kavusursunuz.

Aslinda burun akintisina en iyi gelen sey banyo. Yani bizde durum boyle en azindan. Burun akintisi varsa disari cikarmiyorum ben de ama gerekirse hergun banyo yaptiriyorum, tabi evin sicakligi iyi olmali. Banyi burunu aciyor. Burun tikali oldugu sirece hastalik zor geciyor. Banyodan sonra burun aspiratoruyle cekiyorum. Cok tikaliysa gun icerisin serum fizyolojik sikiyorum buruna. Uyurken de bas ucuna sogan kesip koyuyorum. Sogan da guzel aciyor burunu

Bebek guvenli yerde, evinde ve guvendiginiz insanlarla beraber..
Bebegi dusunmekte haklisiniz tabi amaaa, su anda onemli olan sizin sagliginiz, birkac gun ek gida+ mama takviyesi ile de hiçbirşey olmaz..
şu an bunlara kafa yorup ektradan kendinizi yormayin. siz iyi olmalisiniz ki bi an önce iyilesip evinize dönüp bebege bakabilesiniz.. su an vicdan yapilmasi gereken bi asama degil, kendi sagliğiniza odaklanin.Bi an once iyilesmeniz dileklerimle, tekrar cok geçmiş olsun...

Çok sağol hemen bakayım ulaşımı falanca kolay bir doktor ariyorum yakındır insallah :)
Güzel burası sevdik biz. Sessiz sakin her yer yakın. Dün gece 12de eşimle Alsancak yaptık biraz sahilde yürüyüp eve geldik toplam harcadığımız süre 1,5 saat bile degil. İstanbulda anca gidiş yolu olurdu bizim icin bu saat.
Kolum kirildi. Hastaneye yattim. Pzt ameliyat karari olacak.
Cooook geçmiş olsun İnşallah ameliyata gerek olmadan halledilir. Allah tez şifa versin inşallah
Hayirli olsun Allah hic pisman etmesin.

Teşekkürler :) Anı. İnşallah hiç pişman olmayız kolay degildi karari almak dönüş kararini dusundurmesin rabbim.

Masallah yarin kase yiyor muydu gercekten? Kizim 3 gün yogurt yedi. Yedi dediğim 2 tatlı kasigi bile değil. Sulandirip ayran gibi verdim. Çok rahatsiz etti hazmedemedi sanırım. Keçi sütü bulup onun mayalayacagim öyle yoğurt vericem. Ama yine 2-3 kaşık kadar veririm.

Ben mama kaşığı ile dolu dolu 2 kasik yediğinde seviniyorum verdigim yiyecekleri. Yeterli geliyor bana şu an icin. 6,5 aylık olmak üzereyiz.

İnşallah geçer bir an önce çatlağı. Doktorumuz ek gıdaya geçtiğimiz gibi suya baslamami söyledi ilk başlarda çok içmez alışana kadar ama suda sinir koyma yemekten sonra icebildigi kadar icsin demişti. Öyle yapmaya calisiyorum baya içiyor. Birde tadimlardan sonra yemeklerine zeytinyagi koyulması gerektigini duymuştum hazmedebilmesi, kakasını rahat yapabilmesi için.

Sebze püresi yapmıştım bir daha zorlamamam gerektiğini anladım öğürmeye başladı bir kaşık daha vereyim derken hepsini kustu

bizimki soframizda ne varsa ondan yiyor babasi evdeyken.disarda da salatalik et doner mercimek ezogelin yogurt peynir ayran ne varsa iste...yeme icme konusunda anlasamadik babasiyla.artik laf anlatmaktan sıkıldım dogrusu.disleri cikinca lahmacuna baslar heralde.muhtemelen buyudukce abur cubur konusunda cok tartisicaz.insallah buyudukce tv telefon playstation konusunda hemfikir oluruz.yoksa cok zor...

Yanlis anlamayin lutfen, ama siz yazdikca şaşkınlıkla okuyorum. Daha önce acılı ezme, şalgam; bugun döner..Tabiki ailesi olarak karar sizin..

Uyanma sebebi havaların ısınmasıyla birlikte terleme + susama olabilir. Yazdıklarını yedikten sonra aç olması pek mümkün gelmedi bana maşallah yavruna çatlağı da bir an önce iyileşir inşallah ❤
Gün içinde su içiyor değil mi?

Yanlis anlamayin lutfen, ama siz yazdikca şaşkınlıkla okuyorum. Daha önce acılı ezme, şalgam; bugun döner..Tabiki ailesi olarak karar sizin..
yanlis anlasilacak birsey yok.ben surekli esim vermeye calistikca dur yapma verme zararli bak doktorlar soyle diyor filan her seferinde mudahele ettikce 'cocuk sadece sana aitmis gibi davraniyorsun' diyor ve yedirmeye devam ediyor.bu konu yuzunden tartisma halinde olmaktan bunaliyorum ben de icim gidiyor oyle garip seyler yedirdikce

Adam bunu yarışma konusu yapmış resmen. Çocuk için doğru olanı bilir anneler. Babası olunca çocuk üzerinde hak sahibi diye istediğini yapmak mı lazımmış onun sağlığı önemli.. bulmuş sakin, uyumlu bebeği, oh ne âlâ memleket.. Metehan gibi bir savaşçı lazım öyle babaya, patlatsın 2 tane ❤ U Umudumbitmedi_

Haklisiniz tabi, bu yiyecekler yetiskin icin bile ağır yiyecekler, bir tarafta bebek bi tarafta evde huzursuzluk olmasin diye çabalamak..

Saol canim beni düsünmussun.kalp kalp.
Halidaki lekeleri cikartinca zaten icine giriyorum.onun icin yıkıyim de bitsin diyorum.
Evet halim cok.cünkü ev büyük.185 metrekare.
Kücük odalara ve yatak odama 6 metrekare seriyorum.salona iki tane 7 metrekare.mutfagimda cok büyük.kapatmasa bior 10 metrekare seriyorum.hole de iki tane 2 uzun ve genis hali giriside kapatmiyor ama 4 metrkare.bide banyoya seriyroum 4 metrekare.
Yine de kapanmiyor.sermesem evim soğuk.isinmiyor.parkeler buz gibi.fayans olan yerleri hic sorma.iste bunlari da yikamazsam olmaz.
Kendime bi tane is cizmesi alicam.daha iyi olur diye dusünuyorum.
Yünden metehan etkikenmiyor.esimde ve bende alerji yok cok sükür.galiba metehana da sirayet etmis.

Cok gecmis olsun canim.eminim cok zordur.bi yandan caninin acisi bi yandan evlat hasreti.anne olduktan sinra hic bi yerde onsuz duramiyor insan.ins tez zamanda iyilesir kavusursun nilikona..

Toplamda bir küçük kase yoğurt yiyor bir günde. Zeytinyağı sebzelerine ekliyorum ben de. Çok iyi geliyor. Kabızlığı geçti ama o çatlağın geçmesi vakit alıyormuş Suyu şöyle iştahlı içmedi hala zorla içiriyorum

Olabilir doğru diyorsunuz. Üzerini incelteyim bu gece bakalım. Suyu şöyle güzelce içemedi. Devamlı elimde suyu var. Biberon, suluk, kaşık hepsi içi dolu hazır. Hiçbirini kabul etmiyor

Canım pahalı yaaa, içinde 32 tane vardi 52 tl
Tanesi 2 liraya yaklasiyor.almayin bence.a 101 e yada baska yerler bakin canim.zaten 32 tane cabuk biter.insan batar bu parayla.ben buldukca stok yaptim.rahatim simdi.hemde tanesi 50 kurusa geliyor.bütun numaralar var elimde.bezi birakana kadar yeter:)

Ya bi insan neden bunu yapma denirse yapmaya devam eder.ben metehanin beslenmesine kimseyi karistirmiyorum.babasi da zaten beni bile fazla rahat bulur
O verdirmez.
Bana ait tabi diceksin.9 ay ben besledim.karnimda
Bi 9 ayda yine ben beslerim hatta ömrü boyumca diceksin.ben anneyim ben ne dersem o de vur yumrugunu masaya.devir bütun yiyecekleri:)
Valla bizde de baba sakin.metehan fena.yaklasip da öpecegimiz zaten şap diye yapistiriyor.
Sinirli kurallari olan bi cocuk.esimden bu konuda memnunum.ebeye kendisi sorar
Not alir.bisey versem bu yasak.ebe vermeyin dedi filan der.biraz kuralcidir.listede ne yaziyorsa harfiyen uyar.ben eline ekmek veriyorum bu aralar.kiziyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…