Bunları farklı kombinler yaparak da verebilirsin aslında. Epey çeşit var. Fasulye kendi başına bir lezzet. Kabak, pirinç ve patatesle birlikte bir çorba olur sanırım. Aynı üçlüye her gün diğer yeşillerden bir çeşit ekleyip verebilirim mesela, makul geldi bana ❤ buzlukta ıspanak var, yarın deniyorum1 minik patates 2 halka kabak, 1 tatli kasigi pirinc, 1-2 dal semizotu, ispanak, 2 tane t fasulye, az brokoli, az z yag ile yapiyorum. Sonra blendar ile ezip yediriyorum.
Ama hep ayni corba degisik tarifler denemem gerek..
Kızlar sebze çorbasına fasulye, ıspanak, pırasa, bulgur bunlardan birini koyan oldu mu?
Off uzak olmasi kötü olmus.ins cabucak gecer.ameliyattan sonra da cabuk toparlasin ins.Evimiz hastaneye uzak canim. Istanbul cok buyuk ya. Kaza mahalline ve akrabalarima yakin hastaneye gittim. Bugun getirdiler nili. Yarin olmayacakmis ameliyat ama bu hafta.
Bende siyah düsünmüyorum.parmak izi yada bisey dökülünce cok belli oluyormus.beyaz istiyorum.zaten buzdolabim bulasik makinem dr beyaz.siyah alsam uymaz.Bizimki Bosch..setten memnunum ama şimdiki aklim olsa asla siyah almazdim..
Valla cok şaşırdık.cocuk yaim limonu somurdu resmen ama ifade yok.bende bisey olmaz dedim.ama esim pinpirikli iste.zaten verme dedi durdu.ben verdim:)Yiğenim 1.5 yasindayken limonu yalarken en ufak bi yüz burusturmasi olmazdi..endise etmeyin bence..
Su içmeyen bebeklerde eğer almaya basladiysa keçiboynuzu pekmezi ile birazcik tatlandirilip verildiğini okumuştum. Tadini begendigi bi sebze meyvenin suyu ile de olabilir.Toplamda bir küçük kase yoğurt yiyor bir günde. Zeytinyağı sebzelerine ekliyorum ben de. Çok iyi geliyor. Kabızlığı geçti ama o çatlağın geçmesi vakit alıyormuşSuyu şöyle iştahlı içmedi hala zorla içiriyorum
masallah ne guzel yiyor bebis.cesit de yapmissin baya.ben sebze pek sevmedigimden yavas ilerledim ek gida konusunda.5 aylikken basladik.ilk zamanlar bol bol yiyordu.6 aylik oldugundan beri gunluk yedigi miktar yarim cay bardagi ancak.boyle olunca degisik birsey hazirlayasim da pek gelmiyor acikcasi.haftasonu sehirdisindaydik iki gun hic ek gida yedirmedim mesela.ihtiyac da olmadi.bu sabah birkac kasik yogurt yedi o kadar.halbuki gun icinde farkli zamanlarda yumurta peynir kofte denedim.agzini aciyor ama dilinin ustune degince atiyor.demek ki ihtiyac hissetmiyor diyorum artik kendimi avutuyorum.en azindan tadini aldi diyorum :)Bu sabah lor ve yumurtayi ayri ayri elimle ezip verdim. Yumurta, 3 gun ceyrek 3 gun yarim 3 gun tam seklinde ilerleyecegiz. Buna ek muz, hipp biskuvi 1 adet ve devam sutu sulandirmak icin.
Oglen; sogani kavurdum patates koydum hasladim ezdim yogurtla beraber yedi.
İkindide; elma ve armutu kucuk dograyip 10 dk hasladim ezdim pekmez damlattim biraz yarim fincan yedi.
Aksam; kuzu kiyma kavurdum icine girit kabagi, patates, 1 kucuk ceri domates koydum hasladim yogurtla beraber 1 fincan yedi.
E elaelif123 yemek tarifi sitelerinden yardim aliyorum. İnstagramda bazi sayfalar var oraya bakiyorum. Zaten pazarda gordugum ve aldigim sebzeler belli bakla haric her seyi tattirmak istiyorum simdi amacim enginar :)
Canim ben aksam ustü köfte yaptim.metehana.Ek gıda olarak, çorba, yoğurt, meyve ve muhallebi dışında neler yapıyorsunuz?
Of cok zor canim ya.aksam bi dakika oturamiyorsundur rahatca.Allah kuzucuklarimiza bi rahtlik versin de rahatca koyunca uyusunlar.Bizde bu ara soyle bir sorun var ve sadece gece uykularinda oluyor. Rutini yaptik, ben emzirmeye aliyorum emerken uyuyor buraya kdr sorun yok cok sukur memeden cekerken uyanmalarda bitti. Gelgelelim tam yatagina birakiyorum hoop aciyor gozleri basliyor aglamaya ve eskiden babada sakinlesirdi simdi sadece bende. Hadiiii don basa sakinlestir su ver olmadi emzir uyut kucaginda 10 dk tut iyice dalsin tam koyuyorum hoopp bidaha. Es kaza koyduk uyanmadi diyelim fix her gece tam 11 de kipirdanma saga sola donme ve aglama. Bidaha uykuya cevir vs derken gece uykusuna tam anlamiyla gecmesi 11 bucugu buluyor
Bebiş o kadar çeşit tattı ki, yaptığın bebek yiyeceklerini istemeyebilir. Veya fazla gelmiştir onca çeşit, tiksinmiş de olabilirmasallah ne guzel yiyor bebis.cesit de yapmissin baya.ben sebze pek sevmedigimden yavas ilerledim ek gida konusunda.5 aylikken basladik.ilk zamanlar bol bol yiyordu.6 aylik oldugundan beri gunluk yedigi miktar yarim cay bardagi ancak.boyle olunca degisik birsey hazirlayasim da pek gelmiyor acikcasi.haftasonu sehirdisindaydik iki gun hic ek gida yedirmedim mesela.ihtiyac da olmadi.bu sabah birkac kasik yogurt yedi o kadar.halbuki gun icinde farkli zamanlarda yumurta peynir kofte denedim.agzini aciyor ama dilinin ustune degince atiyor.demek ki ihtiyac hissetmiyor diyorum artik kendimi avutuyorum.en azindan tadini aldi diyorum :)
Kucaga almadan duzgun sevemedim ki. Iceri sokmayalim dedik. Bahcede de kotu oldum biraz. Tansiyonum dustu. Bebek de yuzume bakmadi zaten. Bu sabah memelerim bombostu. Ancak 60 ml cikti. Cok uzgunum.Off uzak olmasi kötü olmus.ins cabucak gecer.ameliyattan sonra da cabuk toparlasin ins.
Nili sevdin mi baya.cok özlemissin belli..niliko demiyorsun artik:)
Bende siyah düsünmüyorum.parmak izi yada bisey dökülünce cok belli oluyormus.beyaz istiyorum.zaten buzdolabim bulasik makinem dr beyaz.siyah alsam uymaz.
Modeli ne canim?vitroseramik mi?
Valla cok şaşırdık.cocuk yaim limonu somurdu resmen ama ifade yok.bende bisey olmaz dedim.ama esim pinpirikli iste.zaten verme dedi durdu.ben verdim:)
Evden pompayi getirdim ama azaldi. Cok sık sagamadim. Bugun yuklencem.Nilsibel kizcene kavustun ve hasret giderdin mi? Ameliyat olana kdr hastanede mi olacaksin? Belki bulundugun hastanede sagma islemi icin pompa vardir birde sagarak daha cok gelmesini saglayabilirsin azaldi diyordun. Sut bitmez icini ferah tut gelcegi varsa gelir yoksada gelmez 6 ayi devirdi nasilsa artik ek gidalar var devam sutleri var zaten bizde azaliyor yavastan emmeler simdi bunu dusunme. Suan kendine odaklan bi an evvel iyilesmeye bak. Mudurede bi vicdan lutfen, merhametli olsun.
olabilir oyleyse uzuldum simdiBebiş o kadar çeşit tattı ki, yaptığın bebek yiyeceklerini istemeyebilir. Veya fazla gelmiştir onca çeşit, tiksinmiş de olabilir
Canim yapma bak bunu kendine.tamam hastanedesin ama gececek.cok sükür bebgine bakan da var.ya tek olsaydin.sadece bakici baksaydi ne yapacaktin.Kucaga almadan duzgun sevemedim ki. Iceri sokmayalim dedik. Bahcede de kotu oldum biraz. Tansiyonum dustu. Bebek de yuzume bakmadi zaten. Bu sabah memelerim bombostu. Ancak 60 ml cikti. Cok uzgunum.
Sagol canim. Saglam kolumda da damar yolu acik. O alcidan daha zor zaten. Ameliyatim buyuk ihtimal yarin olacak. Hemsireler de iceri sokmayin dediler. Ondan sokmadik. Belki yarin ameliyattan sonra getirirlerse yanimda tutarim. Aslinda burda odada da beraber kalabilirdik. Ama kp karisi her seye karisiyor zaten. Moralimi bozuyor. O kadar gosterdim cocugun peyniri yogurdu ayri diye. Dinlememis hic. Dun normal peynir yedirmis. Bi de bana diyor ki 'neden dustun, bilemedin mi kayacagini?' Bilemedim tabi ki ben manyak miyim dedim. Olsalar bi dert olmasalar ayri dert...Canim yapma bak bunu kendine.tamam hastanedesin ama gececek.cok sükür bebgine bakan da var.ya tek olsaydin.sadece bakici baksaydi ne yapacaktin.
Kafani rahatlat biraz.sütten ziyade senin morelin önemli.süt diye düsünme.bebegi de keske soksaydiniz iceri.sakinmayin bence.rahat olun.saģlam kolun sevseydin doyasiya.o bile seni motive eder.hem niliko da senin kokunu alir.
Artik cok minik degiller.hastane temiz olmayabilir ama babasi eve gidince güzelce yikar.biseyi kalmaz.
Bidaha geldiginde doyasiya sev.bizim yerimize de öp.kendine iyi bak canim.
Keyfimden düşüp kolumu kırdım deseydin şaka gibi ya.çok geçmiş olsun canım siz yine de nilikoyu hastane ortamına çok sokmayın sadece temasla değil solunum yoluyla da bulaşabilecek bir sürü hastalık var bebişlerin aşıları tamamlanmadı her şeye açıklar. İnş çabucak toparlarsın yaşadığın hissettiğin şeyleri tahmin bile edemiyorum ama bak en sonunda hayırlısıyla yanında olacaksın kızının. Diğer şeyleri düşünüp dertlenme hiç. Acil şifalar diliyorum sanaSagol canim. Saglam kolumda da damar yolu acik. O alcidan daha zor zaten. Ameliyatim buyuk ihtimal yarin olacak. Hemsireler de iceri sokmayin dediler. Ondan sokmadik. Belki yarin ameliyattan sonra getirirlerse yanimda tutarim. Aslinda burda odada da beraber kalabilirdik. Ama kp karisi her seye karisiyor zaten. Moralimi bozuyor. O kadar gosterdim cocugun peyniri yogurdu ayri diye. Dinlememis hic. Dun normal peynir yedirmis. Bi de bana diyor ki 'neden dustun, bilemedin mi kayacagini?' Bilemedim tabi ki ben manyak miyim dedim. Olsalar bi dert olmasalar ayri dert...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?