Ben hem file hem silikon file aldım. Normali sevmedi fileto eliyle sıktı suyu üstüne damlatti hep ağzına götürmedi. Silikon olanı vermedim daha ondan umitliyim. Kasıkta silikon uçlu bizim çok rahat ediyorum.plojovic kızıma meyve filesi almıştım pek hoşuma gitmedi bugün silikon olandan aldım kaşığınıda silikon uçlu aldım doğru seçim mi acaba ?
bazi gunler beyaz peynir veriyorum suda beklemis tuzunu alsin diye.ama kendim yapmadim hic.Lor ya da peynir ne veriyorsunuz? Birde kendiniz mi yapıyorsunuz?
Yapmak istiyorum evde kızıma ama nasıl yapicam nasıl vermek gerekiyor ?
Benim malesef sütüm cok azdi 4. Ayda ise basladim canim öğlen is yerinde süt sagiyorum ortalama 100-120 cc cikiyor onun disinda formül mama aliyorMerhaba canım bende ise basliycam ay sonu da sana bikac sey sormak istiyorum. Bebeğin kac aylik gunde nekadar sut birakıyorsun. Bakan kisi besleme işlerini nasıl yapıyor mesela belli saatle mi veriyor sut ve yemeğini. benim bebis 2 gun sonra 7 aylık olacak calismaya basladigimda da 8 e yaklaşacak nasıl yapıcam hic bilmiyorum simdiye kadar hep emzirdim 1 aydir da ek gıdaya basladim ama günde sadece 1 cay bardağı yediriyorum.
Aa cidden ya ben taa kızıma hamileyken koymuştum resmi başka topiklere de hiç bakmadığımdan denk gelmedim iyi yakalamışsın:)
Sağol canım ben hic mama vermedim gunduz de cok sık emiyor 2 saatte 1 falan oyuzden nasil olur bilemiyorum. Ama bugün sinavim vardi arkadasima biraktim 1de emzirmistim 5 e kadar durmuş emmeden demek ki ben yaninda olunca bana nazlaniyor.Benim malesef sütüm cok azdi 4. Ayda ise basladim canim öğlen is yerinde süt sagiyorum ortalama 100-120 cc cikiyor onun disinda formül mama aliyor
Birde muz elma püresi patates püresi va yediriyorlar annem yada kaynanam donusumlu bakiyor
Sagol canim bakarim ne olduguna. Fizik tedavici simdilik yapacagim parmak egzersizlerini gosterdi. Alci acilinca da kolumu kullanmam icin fizik tedavi gorecekmisim.oncelikle hasta olan arkadaşlar cooook geçmiş olsun, bir kez yaşadık o durumu çok zor gerçekten, fırsat bulursanız dinlenin ve bol sıvı alın.
plojovic mutlu yillariniz olsun
emzik damaklı sanirim biz de onu kullanıyoruz ilk günden beri
5 aylıkken eşim hasta diye oğlumu odasına geçirmiştim ben de orda kaldım ve böyle böyle odasına alıştırdık. telsiz den sesini duyar duymaz gidiyorum emzirip uyutup yatağına bırakıyorum bazen de kaçamaklar oluyor tabi ki, atiyorum bizim yatağa satıla satıla aşk yaşıyoruz
Nilsibel izometrik egzersiz öneririm sonrası için rahat edersin canim ve Allah o müdürü ıslah etsin
pazartesi doktora gidiyoruz , bu ay tadımlarla geçti ve benim oğlan meyveci yani tatlıcı daha çok onu anladim. daha hiç çorba felan vermedik, kilosuna göre bu ay değişecek sanirim. blw ile karışık gittik bu ay bakalım inşallah daha iyi olur.
çalışmaya yeni başlayacak olan arkadaşlara da çalışan biri olarak Allah yardımcıları olsun diyorum. oğlum 2 aylıkken başladım 5 aydır çalışıyorum ve çok ama coook yoruldum ki evde yemek temizlik gibi isleri bile ben yapmıyorum.
Kiz masallah sana. Besige sigmissin. Ben 70 kiloluk cussemle kirarim besigi. Arkadasim yatak verdi bize de besigi kaldirdik. Ben de yatakta emzirip uyutuyorum.Dun gece atlasi kendi odasinda uyuttum yatagina koydum uyudu misafir odasındaki cekyati odası na tasidik ilk nobeti babası aldı. gece arada donsede eli kolu çarpmadigi icin uyanmadi gece 5 gibi aldim emzirdim geri koydum uyumaya devam etti sabah 8 de ben besigin icine girdim yattığı yerden emzirdim ama uyumadi kendi haline birakip ciktim besikten kendi yatagima gittim biraz mizildaninca babası omzunda biraz sallayip uyutup geri koymuş. Ilk gece gayet iyi geçti sanki boyle devam eder mi sevinmek icin erken sanki ama sığmadığı yataktan cikarmak iyi oldu rahat rahat dolandi yatagin icinde
Benim de sansima hep boylelerine denk geldim. Bir de odada uc bayan mud yard arkadas var. Sorsan hepsi beni cok sever. Hepsi de imzasiz olmaz demis. Bir kere bile izin istemedim, ozel ders programi istemedim. Derse ogretmen ziliyle girerim. Hamileyken sadece bir gun rapor aldim ki kanamali hamileydim. Degerinin bilinmemesi cok koyuyor. Esim bir hafta sure verdi korkma diyor. Sorusturma acarsa da mufettis gelsin baksin evde koluna diyor. Sendikayi, ilceyi arayip soracaktim aramadim. Keske sizin gibi disli olsam. Anca oturdugum yerde uzulurum. Tayin isteme sansim da yok. 3 senem dolmadi.Ben de öğretmenim idarecinize çok kızdım bence onun size yaptığı bu psikolojik baskı yani mobbing dolayısıyla soruşturma açılması gerek alttan almayın hakkınız olan bişey için. Gerekirse şikayet edin. Böyle insanlar insan yetiştirecek de ülkeye hayrı dokunacak. Halden anlamazlar.. Şükür böyle bi idareciyle çalışmadım ama kesin mahkemelik olurdum böyle bi durumda
Kendimiz yapiyoruz.Lor ya da peynir ne veriyorsunuz? Birde kendiniz mi yapıyorsunuz?
Tuzsuz peynir de satılıyor ama kendim yapsam daha iyi olur diye düşündüm. Beceremezsem bende bu şekilde yapicam.
Çok sağolKendimiz yapiyoruz.
1 lt gunluk sute kaynamaya baslayinca 1 limon suyu bir cay kasigi sirke ekle. Kisik ateste karistir. Kesilmeye baslayinca 5-6 dk daha karistir. Ocaktan al bir saat beklet. Sonra tulbentle suz. Biz haftada bir yapiyoruz. Kalani kendimiz yeyip cocuga tazeyi yediriyoruz. Peynir suyunu sut posetleriyle buzluga atiyorum. Corbalarini peynir suyuyla yapiyorum.
Besik cok buyuk canim ya buyuyunce 1 80 yatak oluyo çocuğu alip koyarken kolum zor yetisiyo dusun yani :)Kiz masallah sana. Besige sigmissin. Ben 70 kiloluk cussemle kirarim besigi. Arkadasim yatak verdi bize de besigi kaldirdik. Ben de yatakta emzirip uyutuyorum.
kendim yapacak ne halim ne vaktim var. Mandiradan lor alıyoruz bazen de suzme peyniri y. sarısıyla karistirip sabah veriyorum, ama pek yemiyor..Lor ya da peynir ne veriyorsunuz? Birde kendiniz mi yapıyorsunuz?
Ins bi tane daha olur canim.erken vermek en iyisi.ilk 3 ay ne cektim ben.hic susmayan bi bebek yapmislardi.ben onu birakmamak icin wcye bile gidemiyordum.cok sıkıntı cektim.Ben de hamileyken almistim. Eve gelince 1 hafta oldu sanirim, Ali ağlar ağlar, annem ve k validem "kizim ver emzigi" bense "yok, simdilik vermeyecem emzik" durumundaydim. Baktim durmuyo hadi bi deneyim dedim.. verdim, sustuuu... Allah razi olsun iyi ki dinledim sizi diyorum hala onlara. ( haa çoğu şeyde kendi bildigimi okurum, orasi ayri konu) Emzik kurtarici biz de.. ola ki 2. Bebek olursa doğumdan odaya çıkar çıkmaz emzik verecem diye eşime takiliyorum :)))
Neler denemedim ki.pekmezi bitince diliyle itiyorfu.vazgectim sonundaPekmeze batırıp verin bi de..pekmezi dr önerdigi icin diyorum..
Aynen oyle .hepimizi perisan etti.cocugu uyutuyirum.tam yataga koyacam geri agkiyor.esimle pert olduk.sesi kisilmis burnundan kusiyordu.biz de daha beter olduk.Geçmiş olsun canım ❤ bir eve hastalık girince herkesi yoklamadan çıkmıyorbiz de öyle sırayla hasta olduk. Önce eşim, sonra çocuklar, ben, kv... Kimseyi es geçmedi
Ne guzel besige sigmissin canim.bide ayri yatirmayi basarmissiniz.ins devami gelir.Dun gece atlasi kendi odasinda uyuttum yatagina koydum uyudu misafir odasındaki cekyati odası na tasidik ilk nobeti babası aldı. gece arada donsede eli kolu çarpmadigi icin uyanmadi gece 5 gibi aldim emzirdim geri koydum uyumaya devam etti sabah 8 de ben besigin icine girdim yattığı yerden emzirdim ama uyumadi kendi haline birakip ciktim besikten kendi yatagima gittim biraz mizildaninca babası omzunda biraz sallayip uyutup geri koymuş. Ilk gece gayet iyi geçti sanki boyle devam eder mi sevinmek icin erken sanki ama sığmadığı yataktan cikarmak iyi oldu rahat rahat dolandi yatagin icinde
23 dereceye soguk der.baska zaman kendisi atlerle gezer.bence cocuk usür laflarini annesinden duyup geliyor.500 km ötede.hala ordan karisiyor.23 derece oldukça iyi bir sıcaklık bizim ev 23 ü aşınca oğlum sıcaktan uyuyamıyor zaten. Ortasını bulmak gerek bu sıcaklıkta kat kat giyinirse hasta olur çocuk.eşinin bu kadar pimpirikli olup bunu göz ardı etmesi de ilginç. Bizim için zorlayıcı oldu canım çok şükür şimdi iyiler. Oda konusuna gelince eninde sonunda ayrılacak ki bu hem sizin hem çocuğunuz için daha sağlıklı insanın bir yerden sonra özel hayatı kalmıyor ben 3 aya kadar ayıracağım inş okullar açılmadan. Eylülde işe başlayacağım için iki travma birden olmasın diyorum kızımın odasını da 10 aylıkken ayırmıştım onun uykuları için çok iyi olmuştu sağdan sola dönemiyorduk ayırmadan önce hemen uyanıyordu oğlum da çok hassas en güzeli bu bizim için
Seninki de fena varya.zaten niliko eylül metehan cok yaramaz.ücu de emzik almadi.bide yirtık bebekler:)Ben ilk gece verdim yine almadi :)))
Bende hayret ettim.ben elimle ittirdim.ayaklari kirildi:)ustune cıksam demonte olur heralde:)Kiz masallah sana. Besige sigmissin. Ben 70 kiloluk cussemle kirarim besigi. Arkadasim yatak verdi bize de besigi kaldirdik. Ben de yatakta emzirip uyutuyorum.
Aynı sıkıntı burda da var.şube mudürü rapor vermeyin diyor.doktorlar korkuyor rapor yazamiyor.Benim de sansima hep boylelerine denk geldim. Bir de odada uc bayan mud yard arkadas var. Sorsan hepsi beni cok sever. Hepsi de imzasiz olmaz demis. Bir kere bile izin istemedim, ozel ders programi istemedim. Derse ogretmen ziliyle girerim. Hamileyken sadece bir gun rapor aldim ki kanamali hamileydim. Degerinin bilinmemesi cok koyuyor. Esim bir hafta sure verdi korkma diyor. Sorusturma acarsa da mufettis gelsin baksin evde koluna diyor. Sendikayi, ilceyi arayip soracaktim aramadim. Keske sizin gibi disli olsam. Anca oturdugum yerde uzulurum. Tayin isteme sansim da yok. 3 senem dolmadi.
Bi arastir istersen. Peynir veriliyor diye suyunu da verdim ben. Bir sikinti olmadi.Tuzsuz peynir de satılıyor ama kendim yapsam daha iyi olur diye düşündüm. Beceremezsem bende bu şekilde yapicam.
Çok sağol
Peynir alt suyu hemen veriliyor mu? Ay sınırlaması falan yok dimi corbalarina koyayım bende yapabilirsem.
Aynen öyle bir Yeğenim 10 Yaşında hala arada parmak emiyor mesela :) chicco Kauçuk damaklı emzik aldım bugün altı düz üstü bombeli..onu da Aldı şoktayım :)))Fizyolojik diye gecer genelde.
Mesela Suavinex Fizyolojik yazinca hemen cikiyor.Suavinex sadece bnm sevdigim bi marka ama :) belirteyim.Yani benzer urunler bulabilirsin rahatlikla.
Eger anlattigin durumdan korkuyorsan parmak emmeside ayni sorun.Emzigi birakma sureci daha kisa hatta cocuga parmagini biraktirmak daha zor.
Ben de hastanedeyken hic vermedik. Bugun doktor verin demis. Ac karnina almasi gerekmiyor mu?Nilsibel Demir damlası vermiyorduk ya biz. Dr umuz 15 gün oldu başlattı, Nutrigen ferromixin. yari kati gıdaya mesela meyve püresine karistirip veriyorum.
Aman bu saatten sonra aldigi emzigi napayim? Esek kadar oldu zaten...Aynen öyle bir Yeğenim 10 Yaşında hala arada parmak emiyor mesela :) chicco Kauçuk damaklı emzik aldım bugün altı düz üstü bombeli..onu da Aldı şoktayım :)))
Aynen.ilk 3 ay mememizden düsmediler:)emzik ettiler bizi.hele metehan.mememe alinca uyurdu.emmezdi.yanaklarini gidiklaridim oglum uyan uyan.uyanmazdi.memeyi cekince uyanir aglardi.her seferinde 1 saat memede dururdu.öfff be günlerdi.Aman bu saatten sonra aldigi emzigi napayim? Esek kadar oldu zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?