- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
Çorbayı nasıl yaptın belki onu sever hiçbir şey yemiyor hanımefendi :)8 ekim dogumlu. Dun kontrolde doktor kuzu etiyle corba yapip blendardan gecirebilirsiniz demis. Ben 6 nisanda basladim ek gidaya. Yine doktor kontrolunden sonra. Sogan 6. Ayda verilebiliyor. Sirayla patates, havuc, kabak, pirinc, sogan, peynir, yumurta, yogurt, avokado, elma, armut simdi de kuzu eti verdim. Uc gun kuraliyla gittim. Bi sıkıntı cikmadi. Guzel listeler var internette. Ay ay verilebilecek gidalar. Etin 3 gunu olunca sarimsak katacagim corbasina. Bu arada bazen sebzelerin hepsini katiyorum bazen bir ikisini. Hep ayni yapmiyorum. Corba bayagi pure gibi oluyor. Sulu yapmiyorum.
Güvenilir bi siteden alirim bundan sonraNetten güvenerek alabilir miyiz ki.. pahalı cidden
7.5 aylik bizimki..dr 7 aydan sonra kuzu eti önerdi..Canım bebegin kaç aylık ben daha et ve soğana başlamadım diğer malzemeler ve suyla yapıyorum çorba bugün tam 7 ayı doldurdu benimki ete başlıycam yavaştan. Kasım annelerini takip ediyorum normalde ama benim bebiş erken doğdu 12 ekimde ek gidaya kasım grubu pek geçmedi bende burayı takibe başladım oyuzden pek bilmiyorum kimin bebişi nekadarlık oldu.
Tesekkur ederim tarif için
Bende 6 nisanda basladim :) ben 2 gun buharda haşlayıp pure veriyorum sonraki 2 gun corba veriyorum. Avokado,soğan,yumurta ve et harici diğerlerini bende verdim ayrica balkabağı ve muz verdim. Muzu sevmedi devam etmedim balkabaginin da mevsimi geçti. Arada da sebzeleri değiştiriyorum peynire yeni basladim ondan sonra et yada yumurtaya geçicem8 ekim dogumlu. Dun kontrolde doktor kuzu etiyle corba yapip blendardan gecirebilirsiniz demis. Ben 6 nisanda basladim ek gidaya. Yine doktor kontrolunden sonra. Sogan 6. Ayda verilebiliyor. Sirayla patates, havuc, kabak, pirinc, sogan, peynir, yumurta, yogurt, avokado, elma, armut simdi de kuzu eti verdim. Uc gun kuraliyla gittim. Bi sıkıntı cikmadi. Guzel listeler var internette. Ay ay verilebilecek gidalar. Etin 3 gunu olunca sarimsak katacagim corbasina. Bu arada bazen sebzelerin hepsini katiyorum bazen bir ikisini. Hep ayni yapmiyorum. Corba bayagi pure gibi oluyor. Sulu yapmiyorum.
Çorbayı nasıl yaptın belki onu sever hiçbir şey yemiyor hanımefendi :)
Gecmis olsun dileklerin icin sagol canim.Normal su yerine peynir suyu koyuyorum. Mesela dun azicik kuzu eti, patates, kabak, havuc, pirinc, sogan ve peynir suyuyla corba yaptik. Azicik peynir suyuyla yag koymadan eti kavurup, sonra butun sebzeleri icine atip, biraz cevirip peynir suyu ekledik. 45 dk pisti. Blenderdan gectik. Afiyetle yedi. Biraz cok olmus corba. Saklama kabiyla buzluga da koydum bir icimlik.
Sevmedigi seyleri yine dene. Bizimki ilk gun yumurtayi sevmemisti. Peynirle karistirdim yedi. Simdi de gun asiri veriyorum. Artik tek de yiyor. Yogurdu da sevmemisti ama simdi cok seviyor.Bende 6 nisanda basladim :) ben 2 gun buharda haşlayıp pure veriyorum sonraki 2 gun corba veriyorum. Avokado,soğan,yumurta ve et harici diğerlerini bende verdim ayrica balkabağı ve muz verdim. Muzu sevmedi devam etmedim balkabaginin da mevsimi geçti. Arada da sebzeleri değiştiriyorum peynire yeni basladim ondan sonra et yada yumurtaya geçicem
O zaman kesin ayirmalisin canim.bebekler en ufak bi gürültüye kalkiyor.Şu an için planımız ayrı odalarda yatırmak canım kızım bazen oğlumdan çok uyanıp bizi yanına çağırıyor oğlum onun sesine kesin uyanır şimdi bile uyandığı oluyor. Herkesin kendi tercihi yaşantısı tabi ama bana çok sağlıklı gelmiyor özel hayat yok gibi bir şey.
Canim biraz dinlenmeye özen göster.tam anlamiyla iyilesmedin.evde birileri varken yatip uyumaya bak.hemen is basi yapabilirsin belki.Agrim az canim. Saolasin. Ama hic oturmuyorum evde. Mufettis gibi geziyorum. Gece de sirt ustu yatamiyorum. Insallah zarar vermiyorumdur.
Avokadoyu dr lar cok tavsiye ediyor..ben hergun yarim veriyorum..Bende 6 nisanda basladim :) ben 2 gun buharda haşlayıp pure veriyorum sonraki 2 gun corba veriyorum. Avokado,soğan,yumurta ve et harici diğerlerini bende verdim ayrica balkabağı ve muz verdim. Muzu sevmedi devam etmedim balkabaginin da mevsimi geçti. Arada da sebzeleri değiştiriyorum peynire yeni basladim ondan sonra et yada yumurtaya geçicem
Siz söyledikten sonra cesaret edip ben de verdim öyle sevdi ki. Şimdi birkaç günde bir yiyor avokado en sevdiği yiyecek oldu diyebilirimAvokadoyu dr lar cok tavsiye ediyor..ben hergun yarim veriyorum..
Benimki cok sevmiyor ama yiyor yine de. Bir sabah avokado peynir, bir sabah yumurta peynir veriyorum.Siz söyledikten sonra cesaret edip ben de verdim öyle sevdi ki. Şimdi birkaç günde bir yiyor avokado en sevdiği yiyecek oldu diyebilirim
Adiniza sevindim..her gun veriyorum avokadoyu..bizimkinin en sevdigi yiyecek avokado..oysa esimle ikimiz hic sevmeyiz :)))Siz söyledikten sonra cesaret edip ben de verdim öyle sevdi ki. Şimdi birkaç günde bir yiyor avokado en sevdiği yiyecek oldu diyebilirim
Bugüne kadar emerek uyuyor ve yatağına bırakabiliyordum ama artık memede yaşamak istiyor. Bugün doktora gittim.Buara hepsi bi degisik galiba :) ama oturuyor yine eski duzenler.Acliktan diye dusunurken susuzluguda artik dusunmeliyiz.
Emerek uyumasi bence anne ve bebek icin degistirilmek istenen bisey mi diye dusunmek gerek.Emerek uyuyor ama uykusuna devam ediyorsa aslinda bu bi sorun degil.Her cocuk yalniz yataginda vs uyumak zorunda degil.Onemli olan uyku devaminda surekli memede mi kalmak istiyor bu.O zaman bence dusunulebilir ne yapilmali diye
Akşamları çorba deneyeyim o zaman.Canim uykulari hep degisken oluyor tek duze gitmiyor.ama sanki bana gore yemek konusunda biraz az yediriyorsun aksam yatmadan bir kase corba icirsen daha guzel yatar
Ne güzel yaHerkesin ayrı bir sıkıntısı var canım bizimkide mamada ağzını kilitliyor suyu lıkır lıkır içiyor, içerken hemen mamayı veriyorum çaktırmadan kabul etmiyor anlıyor hemen :)
Neyle veriyorsunuz suyu?Çok sağol hemen bakayım ulaşımı falanca kolay bir doktor ariyorum yakındır insallah :)
Güzel burası sevdik biz. Sessiz sakin her yer yakın. Dün gece 12de eşimle Alsancak yaptık biraz sahilde yürüyüp eve geldik toplam harcadığımız süre 1,5 saat bile degil. İstanbulda anca gidiş yolu olurdu bizim icin bu saat.
Cooook geçmiş olsunİnşallah ameliyata gerek olmadan halledilir. Allah tez şifa versin inşallah
Teşekkürler :) Anı. İnşallah hiç pişman olmayız kolay degildi karari almak dönüş kararini dusundurmesin rabbim.
Masallah yarin kase yiyor muydu gercekten? Kizim 3 gün yogurt yedi. Yedi dediğim 2 tatlı kasigi bile değil. Sulandirip ayran gibi verdim. Çok rahatsiz etti hazmedemedi sanırım. Keçi sütü bulup onun mayalayacagim öyle yoğurt vericem. Ama yine 2-3 kaşık kadar veririm.
Ben mama kaşığı ile dolu dolu 2 kasik yediğinde seviniyorum verdigim yiyecekleri. Yeterli geliyor bana şu an icin. 6,5 aylık olmak üzereyiz.
İnşallah geçer bir an önce çatlağı. Doktorumuz ek gıdaya geçtiğimiz gibi suya baslamami söyledi ilk başlarda çok içmez alışana kadar ama suda sinir koyma yemekten sonra icebildigi kadar icsin demişti. Öyle yapmaya calisiyorum baya içiyor. Birde tadimlardan sonra yemeklerine zeytinyagi koyulması gerektigini duymuştum hazmedebilmesi, kakasını rahat yapabilmesi için.
Ben de her gün yediriyorumAdiniza sevindim..her gun veriyorum avokadoyu..bizimkinin en sevdigi yiyecek avokado..oysa esimle ikimiz hic sevmeyiz :)))
Akşamları çorba deneyeyim o zaman.Canim uykulari hep degisken oluyor tek duze gitmiyor.ama sanki bana gore yemek konusunda biraz az yediriyorsun aksam yatmadan bir kase corba icirsen daha guzel yatar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?