2018 Ekim Anneleri

Nilsibel Demir damlası vermiyorduk ya biz. Dr umuz 15 gün oldu başlattı, Nutrigen ferromixin. yari kati gıdaya mesela meyve püresine karistirip veriyorum.
Ben de sağlık ocağının verdiği takviyeyi kullanmadım. İçeriğine baktım, yardımcı maddeler: sakkaroz, metil paraben, propil paraben..
Oğluma vermedim hiç ama kızım çok beyaz, belki de kansızlık çıkar diye farklı takviye istiyorum aslında. Nutrigen iyi mi? Fiyatı nedir?

Gittimiz dr önerdi bize.. biz o ara cok hastaydik ailece. Eczaneden bir sürü ilac aldim o arada bunu da 75 e aldim.
Hatta, ne pahali dedim.
O karmasada netten almayi dusunemedim..arkadasim netten 40 a almis 30 adet cikiyor içinden

Eklentiler

• 15576046786225623882922728824882.webp
    78,5 KB · Görüntüleme: 32
Gittimiz dr önerdi bize.. biz o ara cok hastaydik ailece. Eczaneden bir sürü ilac aldim o arada bunu da 75 e aldim.
Hatta, ne pahali dedim.
O karmasada netten almayi dusunemedim..arkadasim netten 40 a almis 30 adet cikiyor içinden
Netten güvenerek alabilir miyiz ki.. pahalı cidden

Şu an için planımız ayrı odalarda yatırmak canım kızım bazen oğlumdan çok uyanıp bizi yanına çağırıyor oğlum onun sesine kesin uyanır şimdi bile uyandığı oluyor. Herkesin kendi tercihi yaşantısı tabi ama bana çok sağlıklı gelmiyor özel hayat yok gibi bir şey.

Hatta, ne pahali dedim.
Bizim doktorumuzda bunu onerdi yarim sase koyuyoruz ayarlamak zor oluyo biraz ama en saf olani buymus. Bende 75 aldim İnternete bakmak hic aklima gelmedi bitince oyle alayim bari

Eğer sendikalıysanız bi görüşün derim ya da onla uğraşmak istemezseniz doktorla görüşün cumaya kadar rapor versin tek hekim raporu 10 güne kadar rahat veriyorlar aile hekiminiz bile verebilir

Kaynayan süte 1 kaşık yoğurt koyarak ta yapabilirsin canım tulbent yerine ince delikli tel suzgecle de suzebilirsin. Ben 2 gun önce bu şekilde yaptim baya lezzetli oldu hemde pratik tulbentle falan uğraşmıyorsun

Peynir suyuyla nasil corba yapiyorsun tarif verebilirmisin. ben peynir yaptim gecen gün de suyunu attım boşa gitti.

Peynir suyuyla nasil corba yapiyorsun tarif verebilirmisin. ben peynir yaptim gecen gün de suyunu attım boşa gitti.
Normal su yerine peynir suyu koyuyorum. Mesela dun azicik kuzu eti, patates, kabak, havuc, pirinc, sogan ve peynir suyuyla corba yaptik. Azicik peynir suyuyla yag koymadan eti kavurup, sonra butun sebzeleri icine atip, biraz cevirip peynir suyu ekledik. 45 dk pisti. Blenderdan gectik. Afiyetle yedi. Biraz cok olmus corba. Saklama kabiyla buzluga da koydum bir icimlik.

Aman bu saatten sonra aldigi emzigi napayim? Esek kadar oldu zaten...
Annem parmağını emmesin diye verdi de ben de şaşkınım hangi durumda versem dşye bocalıyorum hazırlıksız olunca :))) sabah çok Erkrn güne Başlıyor verdiğimde tekrar uyudu bu amaçla veririm bir de yemek yerken ağlıyor ya kucağa alın beni diye,o zaman da veririm

Canım bebegin kaç aylık ben daha et ve soğana başlamadım diğer malzemeler ve suyla yapıyorum çorba bugün tam 7 ayı doldurdu benimki ete başlıycam yavaştan. Kasım annelerini takip ediyorum normalde ama benim bebiş erken doğdu 12 ekimde ek gidaya kasım grubu pek geçmedi bende burayı takibe başladım oyuzden pek bilmiyorum kimin bebişi nekadarlık oldu.
Tesekkur ederim tarif için

8 ekim dogumlu. Dun kontrolde doktor kuzu etiyle corba yapip blendardan gecirebilirsiniz demis. Ben 6 nisanda basladim ek gidaya. Yine doktor kontrolunden sonra. Sogan 6. Ayda verilebiliyor. Sirayla patates, havuc, kabak, pirinc, sogan, peynir, yumurta, yogurt, avokado, elma, armut simdi de kuzu eti verdim. Uc gun kuraliyla gittim. Bi sıkıntı cikmadi. Guzel listeler var internette. Ay ay verilebilecek gidalar. Etin 3 gunu olunca sarimsak katacagim corbasina. Bu arada bazen sebzelerin hepsini katiyorum bazen bir ikisini. Hep ayni yapmiyorum. Corba bayagi pure gibi oluyor. Sulu yapmiyorum.

Kızlar hepimizin anneler günü kutlu olsun. Yılın bir günü de olsa anne olduğumuz için özellikle kutlanıyoruz elbette ki yılın her günü anne günü ama bugün daha bir özel daha bir güzel geliyor. Birçoğunuz ilk anneler gününü kutluyor benim ilk değil belki ama bugün daha bir farklı ve duygusal geldi. Çocuklarınız ve ailenizle en güzel günler sizin olsun güzel anneler...

Evet benim kızımda sevmedi ben kendimde sevemedim kokuyor gibi geldi silikonu dün kaynattım denedim hemen bunu sevdi kabak haşlayıp koydum içine biraz üstüne başına yedirdi biraz kendi :)) ek gıda kabul etmiyor ya bide alerjik ne vereceğimi şaşırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…