Kabak iyi geliyor canim. Kabagi bir iki cay kasigi pirincle haslayip ezip verebilirsin. Corban sulu degil biraz koyu olsun. Benisin karni su dolmasin.Akşamları çorba deneyeyim o zaman.
Çorba misal bu akşam yedireyim neyle yapabilirim? Tek çeşit sebze ile mi yoksa iki üç çeşit olsun mu?
Bizim kızın kabızlık sorunu var, ona göre bir örnek verebilir misiniz bana?
Daha once 3 gun verdiklerinizden yapabilirsiniz..ben havuç haric minik patates, kabak, 1-2 taze fasulye, 1 y kasigi pirinc az brokoliyi yikayip minik minik dograyip hasliyorum. Sonra blendar.. z yag 1 cay kasigi ekliyorum ki kabizlik olmasin..Akşamları çorba deneyeyim o zaman.
Çorba misal bu akşam yedireyim neyle yapabilirim? Tek çeşit sebze ile mi yoksa iki üç çeşit olsun mu?
Bizim kızın kabızlık sorunu var, ona göre bir örnek verebilir misiniz bana?
Biz de limon sarımsak ve baharatlarla ezip mezesini tüketiyoruz hoşumuza gitti böyle bol bol almaya başladık o yüzdenAdiniza sevindim..her gun veriyorum avokadoyu..bizimkinin en sevdigi yiyecek avokado..oysa esimle ikimiz hic sevmeyiz :)))
Ben tek yediriyorum canım çatalla eziyorum çiğnemeyi yavaştan öğreniyor bizimki pek yapışmıyor diline. Avokado yediğinde bizimkinin de kakası farklı oluyor ama sen yine de bir dene bakalım biraz ara verip durumları farklı sonuçtaDün sadece bir çay kaşığı avakoda verdim bir kaç saat sonra uzun süredir görmediğim mukuslu bir kaka yaptıya daha önceki denediklerimden biri ya da avakado yaptı, çok yoruldum, üzülüyorum elinden birşey gelmiyor ama, birde tek mi yedirdiniz ben öyle yapmıştım ama diline yapıştı hep anlamadım
Ben tek vermiyorum bu aralar..yarim avokado. yarim elma ve ceyrek muz veee caktirmadan az da mama :)))Dün sadece bir çay kaşığı avakoda verdim bir kaç saat sonra uzun süredir görmediğim mukuslu bir kaka yaptıya daha önceki denediklerimden biri ya da avakado yaptı, çok yoruldum, üzülüyorum elinden birşey gelmiyor ama, birde tek mi yedirdiniz ben öyle yapmıştım ama diline yapıştı hep anlamadım
Bakayım bi. Veriliyorsa iyi olur çorbasına koyarım bende.Bi arastir istersen. Peynir veriliyor diye suyunu da verdim ben. Bir sikinti olmadi.
Yoğurt koyunca yoğurt olmuyor mu peki? Peynir mi oluyor cidden çok basitmis öyleyse.Kaynayan süte 1 kaşık yoğurt koyarak ta yapabilirsin canım tulbent yerine ince delikli tel suzgecle de suzebilirsin. Ben 2 gun önce bu şekilde yaptim baya lezzetli oldu hemde pratik tulbentle falan uğraşmıyorsun
Benimki de sevmediği şeyi hemen reddediyor. Ağzını kitliyor açabilene aşkolsun.Evet benim kızımda sevmedi ben kendimde sevemedim kokuyor gibi geldi silikonu dün kaynattım denedim hemen bunu sevdi kabak haşlayıp koydum içine biraz üstüne başına yedirdi biraz kendi :)) ek gıda kabul etmiyor ya bide alerjik ne vereceğimi şaşırıyorum
Yarım yiyor mu peki? 1 tane aldım ben yese yese her gün 2 kaşık alır diyorum.Avokadoyu dr lar cok tavsiye ediyor..ben hergun yarim veriyorum..
Sütte kabul etmediği bi biberonu vardı ona koydum, birde minnacık bir suluk aldım alıştırma bardağı gibi. İkisiyle de veriyorum. Yemeklerden sonra ve gün içinde teklif ediyorum sürekli.Neyle veriyorsunuz suyu?
Lor peyniri oluyor canım. Yoğurdu sutun icine parmaginin dayandigi sicaklikta koyup altini kapatirsan yogurt olur ama alti acik kaynayana kadar duruyor hatta 1-2dk da kaynatiyorsun ozaman peynir oluyor. Gayet de lezzetli ben de çok beğendim tadını. Sadece suzgecten süzdüğüm için sert olmadi lor peyniri gibi oldu oyüzden yerken de zorlanmiyor hemde cigneme hareketi de yapiyor hafif parçalı kaldığından.Bakayım bi. Veriliyorsa iyi olur çorbasına koyarım bende.
Yoğurt koyunca yoğurt olmuyor mu peki? Peynir mi oluyor cidden çok basitmis öyleyse.
Benimki de sevmediği şeyi hemen reddediyor. Ağzını kitliyor açabilene aşkolsun.
Kabak, patates, havuç, pırasa, yoğurt güzel yiyor. Yarın enginara başlıcaz. Nelere alerjisi çıktı? Gerilemedi mi hiç
Yarım yiyor mu peki? 1 tane aldım ben yese yese her gün 2 kaşık alır diyorum.
Sütte kabul etmediği bi biberonu vardı ona koydum, birde minnacık bir suluk aldım alıştırma bardağı gibi. İkisiyle de veriyorum. Yemeklerden sonra ve gün içinde teklif ediyorum sürekli.
Sağol canım sizde kakada nasıl bir farklılık oluyor?Ben tek yediriyorum canım çatalla eziyorum çiğnemeyi yavaştan öğreniyor bizimki pek yapışmıyor diline. Avokado yediğinde bizimkinin de kakası farklı oluyor ama sen yine de bir dene bakalım biraz ara verip durumları farklı sonuçta
Testte çıkmıyor malesef deneyerek buluyorum .. Testler negatif .. Aslında benim için iyi bir şey yüksek olmadığı anlamına gelirmiş testin negatif olmasıBakayım bi. Veriliyorsa iyi olur çorbasına koyarım bende.
Yoğurt koyunca yoğurt olmuyor mu peki? Peynir mi oluyor cidden çok basitmis öyleyse.
Benimki de sevmediği şeyi hemen reddediyor. Ağzını kitliyor açabilene aşkolsun.
Kabak, patates, havuç, pırasa, yoğurt güzel yiyor. Yarın enginara başlıcaz. Nelere alerjisi çıktı? Gerilemedi mi hiç
Yarım yiyor mu peki? 1 tane aldım ben yese yese her gün 2 kaşık alır diyorum.
Sütte kabul etmediği bi biberonu vardı ona koydum, birde minnacık bir suluk aldım alıştırma bardağı gibi. İkisiyle de veriyorum. Yemeklerden sonra ve gün içinde teklif ediyorum sürekli.
gunaydin kizlar birkac gundur şunu farkettim.emzirdikten hemen sonra ek gida verirsem cok guzel yiyor keyifle.ama emzirdikten 1 saat sonra ya da daha gec vermeye calisirsam sinirleniyor.dun aksam annemlerdeydik iftarda.yoresel bi tarhana corbasi vardi.emzirdikten sonra hemen sofraya oturdum bir kase corba icti.avucunun ici kadar da ramazan pidesi yedi.birkac minik parca da hurma.ama emzirmeyle ek gida arasina yarim saatten fazla zaman girdi mi yemiyor hicbisey.
Ben dede aynı şekilde emdikten sonra veriyorum hatta uyandıktan hemen sonra yoksa sinirleniyor zaman geçince ağlıyor yemiyor. Her bebeğin kendi istekleri rutinleri var önemli olan bulmakgunaydin kizlar birkac gundur şunu farkettim.emzirdikten hemen sonra ek gida verirsem cok guzel yiyor keyifle.ama emzirdikten 1 saat sonra ya da daha gec vermeye calisirsam sinirleniyor.dun aksam annemlerdeydik iftarda.yoresel bi tarhana corbasi vardi.emzirdikten sonra hemen sofraya oturdum bir kase corba icti.avucunun ici kadar da ramazan pidesi yedi.birkac minik parca da hurma.ama emzirmeyle ek gida arasina yarim saatten fazla zaman girdi mi yemiyor hicbisey.
Benim dr umda her ogunden once anne sutu iki gogus 15 er dk diyor canim
Ben sonrami dedim hatta hani ac olmaz yemez anlaminda hayir once dedi
Bizimki tok karnina yemiyor ek gidayi. 5 dk emince doyuyor zaten. Yedirip ustune emziriyorum. Gerci kolumdan dolayi emzirmek zor oluyor. Arada mama da veriyorum. Hastaneden beri memeler hic dolmuyor. Kagit gibi. Okuldan gelinceye kadar akardi onceden. Simdi cocuk memeye gelip sinirleniyor.Ben dede aynı şekilde emdikten sonra veriyorum hatta uyandıktan hemen sonra yoksa sinirleniyor zaman geçince ağlıyor yemiyor. Her bebeğin kendi istekleri rutinleri var önemli olan bulmak
evet hatirliyorum hatta ilk okudugumda aa ne ilginc tavsiye vermis doktoru.oyle emdikten sonra yemez ki demistim kendi kendime.bizim doktor ne ac ne tokken demisti.ama emzirmenin ustune olunca iyi oldu. yasayarak bulucaz demek ki :)Benim dr umda her ogunden once anne sutu iki gogus 15 er dk diyor canim
Ben sonrami dedim hatta hani ac olmaz yemez anlaminda hayir once dedi
Canim senin dun verdigin tarifi yaptim.Kabak iyi geliyor canim. Kabagi bir iki cay kasigi pirincle haslayip ezip verebilirsin. Corban sulu degil biraz koyu olsun. Benisin karni su dolmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?