2018 Ekim Anneleri

Oh afiyet olsun metosa. Ben de yarin corbasina saromsak da koycam. Bakalim nasil olcak.

Canim bal kabagi havuc taze fasulye semiz otu evde ne varsa patlican ve bakla hariç her sebze olur.bide kucuk sogan dogra ruseym birazda bulgur pilavlik yoksa mercimek hesini kaynat zeytin yagiyla blendindirdan gecir 2 gun verebilirsin bu yaptigini

Nilsibel kabak ve havuc rendeleyip haslayip yediriyordum blendir yapmadan.sarimsak da rendeliyim dedim.blendir yaptim sarimsak belki zorlar diye.fena gaz yapti.baska da farkli bisey yememisti.bas bas bagirdi.ertesi gune gecti ama bi sure koymam heralde.ins size yapmaz gaz.gecmis olsun yazamadim.o idarecilere fena kufrederim ben de icimden.

plojovic kızıma meyve filesi almıştım pek hoşuma gitmedi bugün silikon olandan aldım kaşığınıda silikon uçlu aldım doğru seçim mi acaba ?

Bebisine gore sekillenir canim :) benimki mesela silikon kasigi ısırıp bırakmiyor.Ablasinin bebeklere oyuncak oldu :)

Lor ya da peynir ne veriyorsunuz? Birde kendiniz mi yapıyorsunuz?

Yapmak istiyorum evde kızıma ama nasıl yapicam nasıl vermek gerekiyor ?

Ben kendim yapiyorum.Lor buyugude cok seviyor bizde.Daha kolayimada geliyor :)
Yogurt mayalarken onuda sutu kesip yapiyorum haftalik.
Yogurtla kesiyorum sütü yani icine atiyorsun kaynadikca kesiliyor sonra tulbent gb ufak mendillerim var onunla suzuyorum baglayip.
Bende sabahlari zeytinyagli cörekotlu (dereotlu) cok severim

Ben kendi yaptığım loru beğenmiyorum yufka aldığım yerde lor da oluyor, çok lezzetli, onu seviyoruz ailecek. Oğlum bile kaşık kaşık yiyor börek yaparken. Gel gör ki içinde tuz var muhtemelen. Kızıma kendim yapsam iyi olacak..
Bu arada bugün yumurta sarısı ve tuzu alınmış yağlı beyaz peynir verdim. Güzel güzel yiyordu ki, bir parça genzini rahatsız edip öğürdü ve maalesef hepsini kustu. Kâr zarar hesabım şu yönde: tadını beğendi, yiyor. Çıkarsa da şimdilik çok sorun değil, zamanla gerekli besini alacaktır inşallah

Saol canim. Adam oteki dunyaligini hazirladi zaten. Mubarek gunde beddua etmeyen kalmadi.
Sarimsak antibiyotik diye vermek istedim ama bugun babam hurma getirmis. Hurma vermeye karar verdim yarin icin.

Kizlar bugün hosaf yaptim.
Icinde elma armut üzum ve kayisi var.bide 1 kepce pekmez koydum.metehana 1 demlik ayirdim.kendimizinkine seker ekledim.
Sizce metehana vermemde sakinca var mi?biberona biraz koyim corbasindan sonra icain diyorim?dokunmaz dimi.ishal olmaz ins.

Bunlarin hepsini daha once yediyse sorun olmaz.
Kizlar ek gida genel saatlerini ve ne verdiginizi yazar misiniz?
Ben kahvaltida bizimle yumurta peynir/avokado peynir
Ogleden sonra 2.30 3.30 gibi corba/sebze puresi
Aksamustu 5.30 6.30 civarlari yogurt/meyve bazen ikisi birden.

Canim gecmis olsun son durumun nedir?
Sabah 9-10
Yumurta sarisi
Hipp biskuvi
Pekmez
Tereyagi
Lor
Devam sutu karisimi

Oglen 13-14 arasi
Sebze corbasi yada yayla yogurt beraberinde

İkindi 17 gibi
Meyve
Yogurt yada pekmezle

Aksam 19-20 arasi oglenden farkli bir corba yogurt beraberinde

Gelgelelim kahvalti ve ikindi ogunu cok nadir
Ogle aksam guzel
Ve her ogun oncesi anne sutu
4 saatte 1 besleyeceksin diyo dr

Emmenin ustune bu kadar yiyorsa masallah. Ne kadar kilo aldi bu ay? Kahvalti cok gibi geldi. Bi de biz aksam o saatlerde uyuyoruz veya agliyoruz.
Agrilarim bayagi azaldi. Aksam pansuman icin actik. Ameliyat yeri sisligi inmis bayagi. Sagol canim

Yogurtla denedin mi?yumusak oluyor tadi.
Kusturduysa demek bayaa rahatsiz etmis.Cikarmasi daha iyidir bence
Tatlari alsinda zamanla oturur.Cok takilmamak lazim cidden.Cunku onlarinda secimleri var.

Kuru üzüm ve kayisiyi yemedi canim.bende kayisi ishal eder diye korkuyorum acikcasi.
Bende ek gida saatleeini ve ne veildigini merak ediyordum.
Bizimki söyle;
Sabah emzirme.
Saat 10 bucuk gibi yoğurt yumurta ve beyaz peynir
Oglen emzirme
Öğleden sonra meyve
Aksam üzeri emzirme
Saat 8 bucuk gibi sebze corbasi
Uyumadan evvel emzirme.
Bir emzirme bir ek gida gidiyoruz.kabiz olmasin diye.

Kizlar benim kizimda dün ilk kez muhallebiye başladı ama neocate mamadan yapilmiş.. sadece pirinç unu ekleyip pişirdik.. tadı okadar korkunç ki nasil yicek derken baya baya yedi şükür.. gelecek ay ek gidaya başlicakmişiz kilosu 7 olmuş şükür..7. Ayinda 7 kilo oldu :)
Diş cikmasi ve kanlı tükürük arasindaki bagi anlamadim??
Sanirim isirip dilini zedeliyor.. çünkü dilinin kenarlari da bir süredir kırmızı küçük noktalar vardi zedelenmiş gibi ben tirnağıyla yapiyor saniyodim..

Kızlar masaallah Bebişler hareketlenmiş benim kızımda 3gün sonra8 aylık olucak henüz emeklemiyor. Kendi basına tutunup kalkıyor adım atıyor ama daha bacakları güçsüz çok seviniyor ama kalkınca ha bide yatarken kalıp oturtabiliyor artık Ek gıda fazla yemiyor yoğurt seviyor bide salatalık ilk dişimiz göründü ne zaman tam anlamıyla çıkar acısını bitti mi sizce

Merhaba sevgili Ekim anneleri kusura bakmayın msjımı yanlış yere yazmışım malum ramazan ve bebek olunca fark edemedim sizlerden de Eylül annelerinden de bişeyler öğreniyorum ilk bebeğim tecrübesizim sizler gibi her hareketi ayrı heyecan kuzuların hayırlı ramazanlar herkese

Emmenin ustune bu kadar yiyorsa masallah. Ne kadar kilo aldi bu ay? Kahvalti cok gibi geldi. Bi de biz aksam o saatlerde uyuyoruz veya agliyoruz.
Agrilarim bayagi azaldi. Aksam pansuman icin actik. Ameliyat yeri sisligi inmis bayagi. Sagol canim

Kahvalti ve ikindi yemiyor desem yeridir ama ben yinede vazgecmiyorum hazirliyorum dr a sabah kahvalti etmedi yogurt pekmez verdim dedim alternatif yapma dedi kahvalti bu ister eder ister etmez dusundugumuzden daha zekiler eger sen alternatif sunarsan sevmeyince annem nasilsa sevdigimi getirecek diyomus hinzirlar :) her sabah benimle sofraya oturuyor teklif ediyorum yemese bile izliyor tahminim ise baslayinca yiyecek cunku meme olmayacak. Oglen ve aksam iyi.
Bu ay 550gr almisti en son.
7 ay 11 gunluk oldu.
Agrilarinin gecmesine sevindim geldi gecti insallh diyecegiz kisa zamanda :)

sabah 8de karsimdaki ilkokulda sabahcilar ders basi yapiyor 13de oglenciler. veliler getirip goturuyor.o kadar hosuma gidiyo ki.keske ben de oglum buyuyunce sabah gondersem balkondan bakip el sallasam.oglene kadar islerimi halledip cocuguma yemek hazirlasam vs vs. ev hayatini sevdim ve bu ruya bir sure sonra biticek sabah 6.30da evden cikip aksam 19da eve girecegim gercek hayatima dönücem.benim gibi ev hanimligina heves edenler var mi calisanlar arasinda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…