Oh afiyet olsun metosa. Ben de yarin corbasina saromsak da koycam. Bakalim nasil olcak.Canim senin dun verdigin tarifi yaptim.
Metehan cok sevdi yarim.kase yedi.
Corba iciremiyordum.demekki sulu seyleri sevmiyor.bu yogurt kivaminda olunca yedi:)
1 kibrit kutusu kadar kiymayi ceyrek soganla kavurdum.yarim kabak ve 1 havuc dogradim.yarim fincan pirinc koydum.
Üzerini gececek kadar su koydum.suyunu cekmeye yakin kapattim.1 tatli kasigi manda tereyagi koydum.sonra da blendirla pure yaptim.soguyana kadar biraz daha toparlanmisti.bende tadina baktim cok guzeldi.
Metos da seve seve yedi.
Cok tsk ederim..
Dene canim hatta yemekten once dus aldir hem acikiyorlar hemde uykulari geliyor ac bebek uyumazAkşamları çorba deneyeyim o zaman.
Canim bal kabagi havuc taze fasulye semiz otu evde ne varsa patlican ve bakla hariç her sebze olur.bide kucuk sogan dogra ruseym birazda bulgur pilavlik yoksa mercimek hesini kaynat zeytin yagiyla blendindirdan gecir 2 gun verebilirsin bu yaptiginiAkşamları çorba deneyeyim o zaman.
Çorba misal bu akşam yedireyim neyle yapabilirim? Tek çeşit sebze ile mi yoksa iki üç çeşit olsun mu?
Bizim kızın kabızlık sorunu var, ona göre bir örnek verebilir misiniz bana?
plojovic kızıma meyve filesi almıştım pek hoşuma gitmedi bugün silikon olandan aldım kaşığınıda silikon uçlu aldım doğru seçim mi acaba ?
Lor ya da peynir ne veriyorsunuz? Birde kendiniz mi yapıyorsunuz?
Yapmak istiyorum evde kızıma ama nasıl yapicam nasıl vermek gerekiyor ?
Ben kendi yaptığım loru beğenmiyorumBen kendim yapiyorum.Lor buyugude cok seviyor bizde.Daha kolayimada geliyor :)
Yogurt mayalarken onuda sutu kesip yapiyorum haftalik.
Yogurtla kesiyorum sütü yani icine atiyorsun kaynadikca kesiliyor sonra tulbent gb ufak mendillerim var onunla suzuyorum baglayip.
Bende sabahlari zeytinyagli cörekotlu (dereotlu) cok severim
Saol canim. Adam oteki dunyaligini hazirladi zaten. Mubarek gunde beddua etmeyen kalmadi.Nilsibel kabak ve havuc rendeleyip haslayip yediriyordum blendir yapmadan.sarimsak da rendeliyim dedim.blendir yaptim sarimsak belki zorlar diye.fena gaz yapti.baska da farkli bisey yememisti.bas bas bagirdi.ertesi gune gecti ama bi sure koymam heralde.ins size yapmaz gaz.gecmis olsun yazamadim.o idarecilere fena kufrederim ben de icimden.
Ben avakodaya bayiliyorum.aşk aşkAdiniza sevindim..her gun veriyorum avokadoyu..bizimkinin en sevdigi yiyecek avokado..oysa esimle ikimiz hic sevmeyiz :)))
Bunlarin hepsini daha once yediyse sorun olmaz.Kizlar bugün hosaf yaptim.
Icinde elma armut üzum ve kayisi var.bide 1 kepce pekmez koydum.metehana 1 demlik ayirdim.kendimizinkine seker ekledim.
Sizce metehana vermemde sakinca var mi?biberona biraz koyim corbasindan sonra icain diyorim?dokunmaz dimi.ishal olmaz ins.
Bunlarin hepsini daha once yediyse sorun olmaz.
Kizlar ek gida genel saatlerini ve ne verdiginizi yazar misiniz?
Ben kahvaltida bizimle yumurta peynir/avokado peynir
Ogleden sonra 2.30 3.30 gibi corba/sebze puresi
Aksamustu 5.30 6.30 civarlari yogurt/meyve bazen ikisi birden.
Emmenin ustune bu kadar yiyorsa masallah. Ne kadar kilo aldi bu ay? Kahvalti cok gibi geldi. Bi de biz aksam o saatlerde uyuyoruz veya agliyoruz.Canim gecmis olsun son durumun nedir?
Sabah 9-10
Yumurta sarisi
Hipp biskuvi
Pekmez
Tereyagi
Lor
Devam sutu karisimi
Oglen 13-14 arasi
Sebze corbasi yada yayla yogurt beraberinde
İkindi 17 gibi
Meyve
Yogurt yada pekmezle
Aksam 19-20 arasi oglenden farkli bir corba yogurt beraberinde
Gelgelelim kahvalti ve ikindi ogunu cok nadir
Ogle aksam guzel
Ve her ogun oncesi anne sutu
4 saatte 1 besleyeceksin diyo dr
Ben kendi yaptığım loru beğenmiyorumyufka aldığım yerde lor da oluyor, çok lezzetli, onu seviyoruz ailecek. Oğlum bile kaşık kaşık yiyor börek yaparken. Gel gör ki içinde tuz var muhtemelen. Kızıma kendim yapsam iyi olacak..
Bu arada bugün yumurta sarısı ve tuzu alınmış yağlı beyaz peynir verdim. Güzel güzel yiyordu ki, bir parça genzini rahatsız edip öğürdü ve maalesef hepsini kustu. Kâr zarar hesabım şu yönde: tadını beğendi, yiyor. Çıkarsa da şimdilik çok sorun değil, zamanla gerekli besini alacaktır inşallah
Kuru üzüm ve kayisiyi yemedi canim.bende kayisi ishal eder diye korkuyorum acikcasi.Bunlarin hepsini daha once yediyse sorun olmaz.
Kizlar ek gida genel saatlerini ve ne verdiginizi yazar misiniz?
Ben kahvaltida bizimle yumurta peynir/avokado peynir
Ogleden sonra 2.30 3.30 gibi corba/sebze puresi
Aksamustu 5.30 6.30 civarlari yogurt/meyve bazen ikisi birden.
Sanirim isirip dilini zedeliyor.. çünkü dilinin kenarlari da bir süredir kırmızı küçük noktalar vardi zedelenmiş gibi ben tirnağıyla yapiyor saniyodim..Diş cikmasi ve kanlı tükürük arasindaki bagi anlamadim??
Merhaba sevgili Ekim anneleri kusura bakmayın msjımı yanlış yere yazmışımKızlar masaallah Bebişler hareketlenmiş benim kızımda 3gün sonra8 aylık olucak henüz emeklemiyor. Kendi basına tutunup kalkıyor adım atıyor ama daha bacakları güçsüz çok seviniyor ama kalkınca ha bide yatarken kalıp oturtabiliyor artık ☺☺ Ek gıda fazla yemiyor yoğurt seviyor bide salatalık ilk dişimiz göründü ne zaman tam anlamıyla çıkar acısını bitti mi sizce
Emmenin ustune bu kadar yiyorsa masallah. Ne kadar kilo aldi bu ay? Kahvalti cok gibi geldi. Bi de biz aksam o saatlerde uyuyoruz veya agliyoruz.
Agrilarim bayagi azaldi. Aksam pansuman icin actik. Ameliyat yeri sisligi inmis bayagi. Sagol canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?