Ben varim ama cocuga tek bakamiyordum. Bi de calismak guzel degil ama para kazanmak guzel.sabah 8de karsimdaki ilkokulda sabahcilar ders basi yapiyor 13de oglenciler. veliler getirip goturuyor.o kadar hosuma gidiyo ki.keske ben de oglum buyuyunce sabah gondersem balkondan bakip el sallasam.oglene kadar islerimi halledip cocuguma yemek hazirlasam vs vs. ev hayatini sevdim ve bu ruya bir sure sonra biticek sabah 6.30da evden cikip aksam 19da eve girecegim gercek hayatima dönücem.benim gibi ev hanimligina heves edenler var mi calisanlar arasinda ?
Aslında yumurtayı yıyor da, yağlı beyaz peynir ilk defa verdim. Suda beklediği için yumuşak diye ezmeden verdim. Boğazına takıldı gibi geldi bana. Bu sabah yine verdim, üç-dört lokma yedi. Sonra ağzını kitledi, ısrar etmedim. Belki ezerek karıştırıp versem sevebilir. Tek tek yedirmeye çalışıyorum tatlarına alışsın diyerek.. su içiyor üzerine bol bol.Yogurtla denedin mi?yumusak oluyor tadi.
Kusturduysa demek bayaa rahatsiz etmis.Cikarmasi daha iyidir bence
Tatlari alsinda zamanla oturur.Cok takilmamak lazim cidden.Cunku onlarinda secimleri var.
sabah 8de karsimdaki ilkokulda sabahcilar ders basi yapiyor 13de oglenciler. veliler getirip goturuyor.o kadar hosuma gidiyo ki.keske ben de oglum buyuyunce sabah gondersem balkondan bakip el sallasam.oglene kadar islerimi halledip cocuguma yemek hazirlasam vs vs. ev hayatini sevdim ve bu ruya bir sure sonra biticek sabah 6.30da evden cikip aksam 19da eve girecegim gercek hayatima dönücem.benim gibi ev hanimligina heves edenler var mi calisanlar arasinda ?
Çalışırken (bekarlıkta) ev hanımlığına değil de, genç emeklilere çok özenirdimsabah 8de karsimdaki ilkokulda sabahcilar ders basi yapiyor 13de oglenciler. veliler getirip goturuyor.o kadar hosuma gidiyo ki.keske ben de oglum buyuyunce sabah gondersem balkondan bakip el sallasam.oglene kadar islerimi halledip cocuguma yemek hazirlasam vs vs. ev hayatini sevdim ve bu ruya bir sure sonra biticek sabah 6.30da evden cikip aksam 19da eve girecegim gercek hayatima dönücem.benim gibi ev hanimligina heves edenler var mi calisanlar arasinda ?
Bende tam şimdi bunu yazmak için girmiştim iki tane hurmayı haşladım kabuğunu soyup ezdim haşladığım suyuda içinde bıraktım birazda tam pirinç unu pişirdim suyla onuda karıştırdım en sonda keçiboynuzu özü koydum bir çay kaşığı baya sevdiSaol canim. Adam oteki dunyaligini hazirladi zaten. Mubarek gunde beddua etmeyen kalmadi.
Sarimsak antibiyotik diye vermek istedim ama bugun babam hurma getirmis. Hurma vermeye karar verdim yarin icin.
Diğer arkadaşın dediği gibi buda sanırım. Kaynayan süte yoğurt koyup biraz daha kaynatıcam süt kesildiğinde kapatıp dinlendirin tülbentle suzucem değil mi? 1 litre süte ne kadar yoğurt koymalıyım? Bugün deneyeyim yumurtayı yoğurtla yumuşatıp veriyorum peynir koyarım içine yapınca.Ben kendim yapiyorum.Lor buyugude cok seviyor bizde.Daha kolayimada geliyor :)
Yogurt mayalarken onuda sutu kesip yapiyorum haftalik.
Yogurtla kesiyorum sütü yani icine atiyorsun kaynadikca kesiliyor sonra tulbent gb ufak mendillerim var onunla suzuyorum baglayip.
Bende sabahlari zeytinyagli cörekotlu (dereotlu) cok severim
Bizim pek saatlerimiz yok özellikle emmede. Sabah emdikten sonra azıcık yumurta veriyorum yoğurt ile yumusatip. Peynir yapınca yogurt yerine onu vericem.Kuru üzüm ve kayisiyi yemedi canim.bende kayisi ishal eder diye korkuyorum acikcasi.
Bende ek gida saatleeini ve ne veildigini merak ediyordum.
Bizimki söyle;
Sabah emzirme.
Saat 10 bucuk gibi yoğurt yumurta ve beyaz peynir
Oglen emzirme
Öğleden sonra meyve
Aksam üzeri emzirme
Saat 8 bucuk gibi sebze corbasi
Uyumadan evvel emzirme.
Bir emzirme bir ek gida gidiyoruz.kabiz olmasin diye.
Afiyet olsun. Biz de haslamadan suyla ezdik biraz. Guzelce soyup. Afiyetle yedi.Bende tam şimdi bunu yazmak için girmiştim iki tane hurmayı haşladım kabuğunu soyup ezdim haşladığım suyuda içinde bıraktım birazda tam pirinç unu pişirdim suyla onuda karıştırdım en sonda keçiboynuzu özü koydum bir çay kaşığı baya sevdi
Kanguruyla hep biniyorum.kizlar toplu tasimaya bebekle binmeye karar verdim.15 dk lik bi yolculuk olacak.kanguruyla mi bineyim.bebek arabasiyla zor olur sanki henuz ?
Evet olabilir canim bende işten eve geliyorum huysuzlanmaya basliyor annemler diyor sen gelince böyle sen yokken cok usluSağol canım ben hic mama vermedim gunduz de cok sık emiyor 2 saatte 1 falan oyuzden nasil olur bilemiyorum. Ama bugün sinavim vardi arkadasima biraktim 1de emzirmistim 5 e kadar durmuş emmeden demek ki ben yaninda olunca bana nazlaniyor.
Besafe aldik biz geçen hafta sonu ılk defa oturttuk gayet rahat ettiKizlar bu arada oto koltuğu aldinizmi ne önerirsiniz pusete sigmamaya basladi oglusum :)
Besafe aldik biz geçen hafta sonu ılk defa oturttuk gayet rahat etti
Canım sen alerji yüzünden mi zeytin yiyorsun sadece? Tarhana denemiş mıydın? Tarhana alırsan, evde yaptığın peyniri at üzerine, nefis olurDiğer arkadaşın dediği gibi buda sanırım. Kaynayan süte yoğurt koyup biraz daha kaynatıcam süt kesildiğinde kapatıp dinlendirin tülbentle suzucem değil mi? 1 litre süte ne kadar yoğurt koymalıyım? Bugün deneyeyim yumurtayı yoğurtla yumuşatıp veriyorum peynir koyarım içine yapınca.
Tadı güzel olursa bende yerim kahvaltıda. Zeytinyağı, dağ kekiği ve zeytin ile geçiyor buraya geldiğimden beri tüm kahvaltılarım :)
Zeytin ne zaman veriyoruz bu arada hiç denk gelmedim ben ay ay sebze meyve tablolarında.
Bizim pek saatlerimiz yok özellikle emmede. Sabah emdikten sonra azıcık yumurta veriyorum yoğurt ile yumusatip. Peynir yapınca yogurt yerine onu vericem.
Öğlen yogurt ya da meyveli yoğurt. Elma yemiyor benim kız canlm rendede rendeleyip yoğurdunu karıştırdım çok güzel yedi.
Akşam sebze püresi ya da çorbası. Dün enginara başladık sırf enginar verdim ezip. Bugün pırasa havuc enginar çorba yaptım onu vericem.
Öğünler 2-3 tatlı kaşığını geçmiyor bizde. Zorlamıyorum ağzını ne kadar açarsa o kadar veriyorum.
Kanguru rahat olur. Bizimki hafta sonlari hep kanguruda. Arabayi ac, kapat, topla. Hem bebek hem araba ooo. Uzun iş..kizlar toplu tasimaya bebekle binmeye karar verdim.15 dk lik bi yolculuk olacak.kanguruyla mi bineyim.bebek arabasiyla zor olur sanki henuz ?
Teşekkür ederim. Arkasindan 2 tane metal cubuk oluyo arka koltuktaki kanallara girip sabitleniyor ordan kanallar distan bakildiginda gozukmuyor ama çoğu arabada var yoksa da kemerle sabitleniyorPeki bu isofix özelliği nedir hayırlı olsun bu arada
Biz de besafe aldik ama hala kullanmadik. 9-18kg modelini aldik 9kg olmasini bekliyorum bugun 7.ay kontrolune gittik 8590 cikti arik 8.ayi bitirince biz de otuttururuz heralde. Sizin minnos kac kg?Besafe aldik biz geçen hafta sonu ılk defa oturttuk gayet rahat etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?