2018 Ekim Anneleri

Ben varim ama cocuga tek bakamiyordum. Bi de calismak guzel degil ama para kazanmak guzel.

Yogurtla denedin mi?yumusak oluyor tadi.
Kusturduysa demek bayaa rahatsiz etmis.Cikarmasi daha iyidir bence
Tatlari alsinda zamanla oturur.Cok takilmamak lazim cidden.Cunku onlarinda secimleri var.
Aslında yumurtayı yıyor da, yağlı beyaz peynir ilk defa verdim. Suda beklediği için yumuşak diye ezmeden verdim. Boğazına takıldı gibi geldi bana. Bu sabah yine verdim, üç-dört lokma yedi. Sonra ağzını kitledi, ısrar etmedim. Belki ezerek karıştırıp versem sevebilir. Tek tek yedirmeye çalışıyorum tatlarına alışsın diyerek.. su içiyor üzerine bol bol.
Henüz sebze çorbası da denemedim, tek sefer mercimek vermiştim sadece. Tuzsuz tarhana çorbası tattırdım, içine beyaz peynir ezip kattım. İk-üç lokma yedi ama sevmedi.

Deniyorum ama çok da umutlu değilim. Eşimin ailesi etçi, aşırı tatlıcı. Benimkiler de sebzeyi anca yahnide veya kızarmış sever.
Bizim yemedigimiz şeyleri muhtemelen o da yemez. Evdeki kısıtlı menü ile çocuğa ne sunacağımı ben de şaşırdım..

Son düzenleme:

Ben 2009dan beri ayni yerde 8-5 calisiyorum ve 30 agustos 2018 den beri evdeyim dogum izni yillik izin ucretsiz izin derken bayramdan sonra ise donuyorum fakat yarim gun calisicam 1 yasina gelene kdr ve calismayi ortamimi her sabah hazirlanip evden cikmayi cok ozledim evim daha temiz yemeklerim daha planli
Programli camasirim bulasigim hep gunlerim belli olurdu boyle evde olunca hem cocukla vakit bulamiyorum bulsamda yorgunluktan salla pati yapiyorum benim kizim gunduz hic uyumuyor hani dinlenme yemek ev isi yapma firsatim olmadigindan ben ev hanimligini sevmedim tum arkadaslarim cevrem iste boyle evde yalniz cocukla bi yere kdr aktivite ama sonrasinda beni bunaltiyor ha ama simdi ise baslamama az kaldi icim buruluyor ozellikle 7 bucuk aydir sabah uyandiginda beni goren bebegim goremeyecek en cok buna sıkılıyorum Allahtan oglene kdr calisma hakkim var hemen gelicem eve kosa kosa :)

Çalışırken (bekarlıkta) ev hanımlığına değil de, genç emeklilere çok özenirdim emekli öğretmen akrabalarım var.. yazlık, bahçe işleri, tur gezileri (yurt içi ve yurt dışında).
Gezmeyi aman aman seven biri değilim de, düzenli gelir ve hobilere vakit ayırma imkanları oluyor diye imrenirdim..
Evleneli çalışmıyorum. Çocukları seviyorum ama ev hanımlığı bana göre değilmiş. Hep görüyorum çocukları okula götürüp getirenleri, oğlumu servise vermeyi düşünüyorum. Anca o şekilde baş ederim ev işleriyle. Tabi kızım izin verirse

Ben ev hanimiyim.planli düzenli bi hayatim yok.camasir yada bulasigim firsat bulursam yada birikirse.
4 bucuk senelik evliyim.önceden oglene kadar yatar.sonra kahvaltimi tek basima yapar tvinin karsiinda pineklerdim.arada yemegimi yapar saat 4 de esimin gelmesini beklerdim.
Benimde evimin karsisinda ilkokul var.komsularin cocuklari oraya gidiyor.anneleri mutfaktan okul bahcesinde ne yaptiklarini bile gorüyor.cok şanslilar cidden.
Ben tayinciyim.ins gittigimiz yerde metehanin okulu da böyle yakin olur.
Ayirica esimin okulu da karsi sokakta.esim ögle arasi gelip yemek yiyordu.
Ev hanimligi guzel bana göre.ama iste eşin mali durumu da önemli bu durumda.evin yada dikili biseyin varsa gecinilip gidilir.
Ama yine de bi bayanin maaşinin olmasi iyidir.dünyanin binbir türlü hali var.eş icin demiyorum.Allah maddi olarak hastaliktir yada mecburu biseydir zora sokmasin.

Saol canim. Adam oteki dunyaligini hazirladi zaten. Mubarek gunde beddua etmeyen kalmadi.
Sarimsak antibiyotik diye vermek istedim ama bugun babam hurma getirmis. Hurma vermeye karar verdim yarin icin.
Bende tam şimdi bunu yazmak için girmiştim iki tane hurmayı haşladım kabuğunu soyup ezdim haşladığım suyuda içinde bıraktım birazda tam pirinç unu pişirdim suyla onuda karıştırdım en sonda keçiboynuzu özü koydum bir çay kaşığı baya sevdi

Diğer arkadaşın dediği gibi buda sanırım. Kaynayan süte yoğurt koyup biraz daha kaynatıcam süt kesildiğinde kapatıp dinlendirin tülbentle suzucem değil mi? 1 litre süte ne kadar yoğurt koymalıyım? Bugün deneyeyim yumurtayı yoğurtla yumuşatıp veriyorum peynir koyarım içine yapınca.
Tadı güzel olursa bende yerim kahvaltıda. Zeytinyağı, dağ kekiği ve zeytin ile geçiyor buraya geldiğimden beri tüm kahvaltılarım :)

Zeytin ne zaman veriyoruz bu arada hiç denk gelmedim ben ay ay sebze meyve tablolarında.
Bizim pek saatlerimiz yok özellikle emmede. Sabah emdikten sonra azıcık yumurta veriyorum yoğurt ile yumusatip. Peynir yapınca yogurt yerine onu vericem.
Öğlen yogurt ya da meyveli yoğurt. Elma yemiyor benim kız canlm rendede rendeleyip yoğurdunu karıştırdım çok güzel yedi.
Akşam sebze püresi ya da çorbası. Dün enginara başladık sırf enginar verdim ezip. Bugün pırasa havuc enginar çorba yaptım onu vericem.

Öğünler 2-3 tatlı kaşığını geçmiyor bizde. Zorlamıyorum ağzını ne kadar açarsa o kadar veriyorum.

Afiyet olsun. Biz de haslamadan suyla ezdik biraz. Guzelce soyup. Afiyetle yedi.

kizlar toplu tasimaya bebekle binmeye karar verdim.15 dk lik bi yolculuk olacak.kanguruyla mi bineyim.bebek arabasiyla zor olur sanki henuz ?

Evet olabilir canim bende işten eve geliyorum huysuzlanmaya basliyor annemler diyor sen gelince böyle sen yokken cok uslu

Kizlar bu arada oto koltuğu aldinizmi ne önerirsiniz pusete sigmamaya basladi oglusum :)

Canım sen alerji yüzünden mi zeytin yiyorsun sadece? Tarhana denemiş mıydın? Tarhana alırsan, evde yaptığın peyniri at üzerine, nefis olur

Besafe aldik biz geçen hafta sonu ılk defa oturttuk gayet rahat etti
Biz de besafe aldik ama hala kullanmadik. 9-18kg modelini aldik 9kg olmasini bekliyorum bugun 7.ay kontrolune gittik 8590 cikti arik 8.ayi bitirince biz de otuttururuz heralde. Sizin minnos kac kg?

Kizlar buarada meningok menenjit asisini yaptirdiniz mi yada yaptircak misiniz? Iki tipi var galiba bizim doktorumuz onumuzdeki ay her ikisini de yapmak istiyor. Galiba yaptiracagiz. Bir tanesi ates yapiyormus cok geriliyorum, 6. Ay asilarinda atesten bir gun boyunca cektik aglamasi hic bitmedi oglumun

Ek gidalarda herkes bir duzen oturtmus ne guzel
Bizimki de yavas yavas oturuyor
Sabahlari emme 1-2 saat sonra once biraz labne peyneri veriyorim pesine ceyrek muz ve yarim avakadoyu karistirip veriyorum.
Oglen emme 1-2 saat sonra sebze puresi yada haslayip eline veriyorum kendi yiyor (verecegim sebzeye gore degisiyor ama genelde icine kiyma da koymak istedigimden pure yapiyorum artik)
Aksam da ya meyve yada sebzesi kalmissa onu yediriyorum yeniden. Bir de bir yemek ksigi yogurt(laktoz inteloransi oldugu icin az veriyorum)
Sadece bir kere pirinc lapasi verdim onun disinda hic tahil vermedim, yulafa mi baslasam bilemedim, siz hangi tahillari veriyorsunuz?
Yumurtayi da bir ara verdim ama pesine rahatsizlaninca biraktim(durmadan muluslu kaka yapti iki hafta boyunca) simdi kakalar duzeldi, birkac gun sonra yumurtayi tekrardan denicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…