2018 Ekim Anneleri

9. ve 15. Ayda..

Biz bu ay yaptiracaktik ama ellerinde asi yokmus. Bi dahaki ay yaptircaz. Iyi de oldu. Kolum kirikken atesle ugrasmayalim bi de. Gerci artik bir seyden korkmaz oldum.

Kızlar tadımlara başladığımdan beri kızım 3-4 günde 1 yapıyor kakasını. Bazen 5 günü buluyor. Ara açılırsa zeytinyağı veriyorum 1 çay kaşığı. Ertesi gün yapıyor. Katı da sayılmaz ama yapışkan bir yapısı var, zorluyor kuzumu. Bir çeşit intolerans mıdır, bir şeyleri sindiremiyor olabilir mi? Bu yüzden bir türlü öğün düzeni oturtmadım. Hâlâ tadım gibi 2-3 çay kaşığı max. şekilde geçiyor günlük yedikleri.. Neredeyse sadece anne sütü ile beslendiği halde yine zorlanıyor.. ek gıdaya geçiş uzadıkça sofradan uzaklaşacak diye de çekiniyorum. 1 aydır tadımlık veriyorum

9 18 bizimkide 6 ay kontrolunde 8800 du hafta sonu 7.ay kontrolune gidicez suan kac bilmiyorum ama 9 kilo olmuştur heralde diye oturttuk

Yumurtaya basladigimiz bu hafta benim kizda zorlandi 4. Gun yapti normalde her gun yapardi
Dr una sordum 3 gun kaka yapmamasi sorun teskil etmiyor 7-8 gun yapmazsa yine konusalim dedi

Baslarda bizim de kaka cok zorladi zeytinyagi biraz fazla koydum artik alıştı bağırsak lari anca alışıyor

3. 5. Aylarda ikisinide ayni gun yaptirdik. Allah kimsenin cocuguna gostermesin arastirmalara gore bu hastaliklarin gorunmesi ilk 6 ay daha yuksek oldugundan erkenden yapildi bizim tum ozel asilar bitti
İkisi ayni gun olmasina ragmen (men b. Men acwy) ates olmadi ama uyku huysuzluk halsizlik yapti

Ayni seyi yasadim ama bizimki 4-5 gunde degil gunde 7kere mukuslu kaka yapiyordu. 7. Gunde doktora gittik gaita tahlilinde laktoz inteloransi cikti ama ben bunu birturlu kabullenmedim cunku ben ogluma 5. Aydan beri yogurt veriyorum simdi mi cikti yani? Doktor yogurdunu peynirini laktozsuz sutten yapcan sen de laktoz tuletmiceksin dedi. Ama laktozsuz sutten islenmis bir urun oldugu icin ogluma vermeye gonlum el vermedi. Ek gidayi azalttim, sut urunu hic vermedim, mukuslu kakadan once yumurtaya baslamistim onu kestim birkac gunde duzeldi. Simdi azar azar lanne ve yogirt veriyorum herhangi bi sikayet yok simdilik gerci 2. Gunumuz. Eger sut urunlerine tepki vermezse yumurtayi tekrar denicem. Laktoz inteloransi bagirsaklarin tahrip olmasiyla da ortaya cikabiliyormus cunku. Bagirsaklari da alerjen bir besin tahrip edebiliyormus. Bence ben yumurtaya hizli bir giris yaptim bagirsaklar kaldiramadi.
Cok uzun yazdim ama belki size bi faydasi olur. Mukuslu kaka varsa birseyler dokunuyor olabilir.

Bu arada siz kaka yapiskan demissiniz ben onu nedense mukuslu olarak algiladim. Mukus yoksa sorun yoktur bence. Ama ek gida kabizlik yapiyor sebze purelerine hep zeytinyagi koyuyorum ben o sanki biraz ise yariyor

Bizlerinde sonradan ogrenip bildigi cogu seyide cocuklara dayatmak zor.Bizlerin ve bizlerede oncekilerden gecmis genler,yatkinliklar vs var sonucta.Anne karnindan sifir cikmiyorlar haliyle.Ama en azindan sevebilecegini bildigimizi suan digerlerini yadirgamadan vermek kolaylik.Ya da anne sutu alirken en azindan bi yatkinlik olusturmak.
En azindan tuz ve sekeri baz aliyorum ozellikle.Cunku yiyeceklerin cogu tuzsuz ve sekersiz tadini daha cok belli edip daha guzel olabiliyor.Yoksa kalan cogu sey hangi yemegin ne sekilde tuketildigi bile ailesel bi aliskanlik hepsinde.

7
Goz karari 2 tatli kasigi fln koyuyorum.Kaynamaya devam edip karistirdikca kesilmeye basliyor ici parca parca oluyor.Anlarsin.Zamanim varsa dinlendiriyorum yoksa direkt suzuyorum oyle birakiyorum siguyunca dolaba atarim hemen diye.

Orda kahvaltida sahane :)
Zeytin daha vermedim ben.Köy kırması zamaninda ancak :) Bizde pek tuketmiyoruz.Sadece köy kırması.

kizlar toplu tasimaya bebekle binmeye karar verdim.15 dk lik bi yolculuk olacak.kanguruyla mi bineyim.bebek arabasiyla zor olur sanki henuz ?

Ilk cikişsa kanguru bence :) Bu konuda arabada önemli.Parcalanmazsa daha iyi.Yoksa hem puset hem iskelet zor.

Ben ikisiylede cikiyorum +1'de ablamiz oluyor :)
Havada belirleyici oluyor daha serinse kanguru sicak tuttugundan onu aliyorum.Bazende kanguruya koyup arabayida aliyorum.Yuruyecegimiz yere indigimizde arabasina koyup kanguruyu arabaya atiyorum :)
Bebek arabasi Baby2Go Pinna Deluxe buarada.Benim icin yapilmis diyorum ben ona,sağ kolum :) hem acma kapama cok kolay hem cok hafif hemde kapaninca dik kalmasi bnm icin ayrica kolaylik oluyor.

Atesten korkma.Aksine deneyim iyidir.Cunku hem cocugunun huyunu hemde atesin tahribatini bilirsin.Suan bebekler.Hastalik ateslerinde ne yapacagini bilirsin.
Bazen 3 gun sürüyor bazen atesli cocuk hop hop zipliyor :)
Ates vucudun kendi savasi zaten.
Bizde yaptiracagiz buarada.

Zaten dogruda yapiyorsun.Yiyecek cok vakitleri var.Daha 6bucuk aylik pamuk?
Suyu mu cogaltsan ki?
Ya da verdigin bisyden olabilir.
Sende zeytinyagi tuket.
Patates,muz vb verme en azindan buara.Sen sut flnda tuketiyorsan etkileyebilir

Kefir vermistin degil mi o zaman?Yanlis mi hatirliyorum.
Kefir zorlamis olabilir.
Kefirin yogurda gore mayalanmasi cok dikkatli yapilmali,bakteri acisindan daha nazik olunmali.
Boyle fermante urunlerde hassasiyet yapabilir.

Nilsibel Bizde fix olan tek sey sabah kahvaltisi yumurtasi ve gun icinde meyve ve aksam bizimle oturdugunda elinde yiyebilecegi bisy.

Sabah anne sutu sonra yumurta,lor fix.Bazen loru dolmalik biberi rendenin ince yerinden gecip hafif sulu yapip oyle veriyorum.(Bazen bunu gun icinde yogurduna yapiyorum ya da havuc)
Yani taze bi sebze katiyorum sabahada.
Bazen hasladigim patatesi sadece yumurta sarisi ile harmanlayip az yulaf unu koyup tost makinesinde pisiriyorum onu kendi hem minciklayip hem yer iste :) (bununda icine o gun duruma gore farkli bi sebze koyuyorum,mucver gibi bi nevi)

Ögle corba oluyor.(yogun kivamli)Ona gore uyarlayabildigim.
Kiymali olabiliyor,tarhana olabiliyor onun kendisi icin olan,yogurt ve yumurta sarisi ile yapiyorum bazen sebzeli bazen bulgurlu.

Ikindi gibi meyve ya da muhallebi tarzi bisy olabiliyor.Keciboynuzu unu kullaniyorum bazen Karadut özü.Genelde pisirmeden vermeye dikkat ediyorum meyve ve cok karistirmadan en fazla 2 cesit karistirdim.Bazen elma+havuc yapiyorum mesela.

Aksam haslanmis sebze mincikliyor bizimle arada parmagimla ezip veriyorum.Bazen buyuk kaciriyor kurtariyorum fln :)

Yani tamamen tekdüze degil uyarlamali.Mevsim meyve sebzeleriyle ve onlarla yapabileceklerimle degisiyor.Bazen aaa şu bununlada mi oluyormus diyorum onu deniyorum.
Kiyma yediyse 1-2 gun arayi açıyorum.Dengelemeye calisiyorum.

Ben zeytinyagini yiyeceklere katiyorum, ayri vermiyorum.. her bebegin sureci farkli.. ben hep blendarla veriyordum ya..Dün dr daydik..dr artik pütürlü yiyecek ver dedi. Dun denedim, kuzu eti kattim sebze corbasina ve blendarda az cevirdim..cocuk bikac kasik yedi..sonra bi kötü oldu..bi korktum.. hemen cevirdim, yediklerini geri cikardi ama o kadar korktum ki.korktu, aglar aglar... simdi bi sure daha puturlu vermeyecem. Bu sefer de çigneme durumunu geç ogrenmis olacak..off poff :)))))

Ete geçebiliyor muyuz artık?
Biz çok fena pişik olduk poposu çok kötü ek gıdaya geçince normal sanirim
Bizimki de öğlen çorba arada meyve aksamyoğurt yiyor

Zaten dogruda yapiyorsun.Yiyecek cok vakitleri var.Daha 6bucuk aylik pamuk?
Suyu mu cogaltsan ki?
Ya da verdigin bisyden olabilir.
Sende zeytinyagi tuket.
Patates,muz vb verme en azindan buara.Sen sut flnda tuketiyorsan etkileyebilir
Evet canım 6 ay 13 günlük. Muz gün aşırı az az veriyordum, 2 gündür vermedim. Zeytinyağı arada her yemeğe olmasa da kattım hep. Kızıma da en son 3-4 gün önce verdim patates. Zeytinyağını yediğine katarsam sevmiyor, Kaşıkla verirsem içiyor bir şekilde. Sek seviyor su aklıma geldikçe veriyorum ama daha sık vermek gerekir belki. İzmir sıcak, kızım da tospik, ihtiyacı daha fazladır muhtemelen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…